Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Helló. ha olyan géped van, amelyik p-vel kezdődik, akkor semmin nem csodálkozok. Másrészt lehet: egy vírus, egy túlterhelt rendszer, vagy csak a kapcsolat hibája. Nálam is volt ilyen bár az enyém nem vezetékes.
Helló mindenki. Bár még nincs fürdőszobánk, de elterveztem, hogy ha villany bojlert látok benne, akkor gondolkodás nélkül kidobom. Már csak azért is, mert nekünk fatüzeléses van itthon. Csak annyi a baja, hogy nem használjuk. Ha már valakinek ilyen megoldása, akkor egy véleményt szívesen vennék.
A másik: Nem tudom járt-e már valaki úgy, hogy egy beszélgetés során arról volt szó, hogy milyen meleg van nyáron a lakásba. Tégla építésűnél nem csodálkozok, de nekem jó a mostani vályog tégla is. Itt a légkondinak semmi haszna. egyszer azt javasoltam, hogy egy hőcserélőt rakjanak a földbe, és ezt levegőt nyomják a házba.
Nem kell kidobni, ha nincs. Egyébként jó a fatüzeléses kályha, csak kicsit macerás minden alkalommal begyújtani, ha fürödni szeretnél. Nekünk volt olyan a hatvanas években, de szerintem a bojler sokkal kényelmesebb.
![]()
A lefagyás megoldódott a vírusirtó frissítése után. Ha a fát is úgy kell megvásárolnod akkor sokat nem nyersz vele a fatüzelésű bojlerhez képest. Egyébként szerintem sem kell kidobni. Apámnál a mai napig ilyen van 91 éves és nem engedi a gázbojlert beköttetni.
![]() ![]() a hőcserélés már korábban megoldották néhányan az általad javasolt módszerrel. Idézet: „Nincs új a nap alatt”
A fát nem vesszük, mert naponta több kerékpárral hordtunk belőle a határból. Csak el kellet hozni. Nem magánerdőből származik, hanem az útszéli fasor ritkításából.
De rendszerint a kényelemnek forintosított ára van. Én csak nevetek azon, amikor több embernek 10ezer Ft-os nagyságrendű számlája van. Nálunk a villanyszámla havonta a 3ezret se éri el. vízdíj: évente pár ezer FT. Gáz: PB palack.
Idézet: „Esténként eleinte 10, aztán fokozatosan emeld 200ig. ezt tettem én is a te korodban” 200 fekvőtámasz? Hány részben? Én most télen csak annyira mozgok, amennyi szükséges, mert nagyon nem szeretek ilyenkor kint lenni, szóval marad a napi 2x30 fekvőtámasz minden reggel (persze csak hétköznap, suli előtt...) Meg ha eszembe jut este, akkor is egy 2x30-as adag. Hétvégén meg randomba. ![]() Nyáron meg jöhet az emelt fekvőtámasz mellé a kerózás + úszás. Bár néha kimegy a fejemből, pedig nyáron muszáj, mert akkor lengébben öltözünk, és azért nem árt, ha van rajtunk egy kevéske izom.
A villany nálunk valóban 10eFt környékén van, de nem csak a bojler tehet róla. Hűtőláda és konyhai hűtő is megy egész évbe. No meg a világítás és egyebek. A gázt csak főzésre használjuk így az szerintem olcsóbb mintha PB-t vennék. A vízdíj sem sok a kertet kútból locsolom. Nem szeretném esténként még a fürdőszoba kályhát is befűteni, elég az egyéb dolog amikor este fél hét felé hazaérek.
[nem csak a bojler tehet róla]
Ezek mind relatív számok (10eFt, 3eFt), szerintem azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hány fő él a háztartásban. Nálunk 21eFt a villany, igaz, a jó öreg Energomat mosógép van úgy, hogy naponta 2x megy.Tudom, van ennél takarékosabb mosógép is, de ezt azért szeretem, mert saját magam tudom javítani és fillérekért van hozzá alkatrész. Ja és sajnos a villanybojlernek nincs éjszakai mérője.
Ilyet nem mondott. Bár értelmezhető így is: a bankok "nyertek" egy a szabályaik szerint élő embert, ő meg pénz és hírnevet.
Azt, hogy ez most kinek kell, mindenki maga eldöntheti, egyesek szerint a Maslow-piramis minden szintjén lehet elégedett az ember. Egyébként ez a "Mer' a bankok nem szeretik a szakállat" mondat egy életrajzi ihletésű filmben, a Szilícium-völgy kalózaiban (állítólag magyarul Számító Emberek) hangzik el - illetve onnan ismerem - nem tudom mennyi a valóság, és mennyi "a" Hollywood belőle. Mindenesetre, most, hogy eszembe jutott a címe, megtaláltam a kérdéses dialógust: Steve Wozniak: Where's your beard? Steve Jobs: In the bathroom sink. I shaved it off. Steve Wozniak: Well, how come? Steve Jobs: 'Cause banks don't like beards. Egyébként az egészből azt akartam kihozni, hogy néha az embert egészen nevetséges dolgok akadályozzák céljai elérésében, mint pl. hogy hippinek néz-e ki vagy sem. Egy tetoválás hasonlóképpen stigma, hiába van mögötte egy egyébként akár történelmi jelentőségű koponya.
Annál jobb mosógép nincs. Nekünk is az volt vagy húsz évig ritkán kellett hozzányúlnom és akkor is olcsón lehetett orvosolni a baját. Egy baja volt, ha nem volt rendesen tele körbe ugrálta a fürdőszobát. Ha az asszony nem akarta volna mindenáron kicserélni még mindig menne. Mi csak ketten vagyunk, így persze kisebbek a költségeink.
Hát a tavalyi tüzelőt én is biciklivel hordtam haza.
Nálunk így nevezik a traktor után kötött kétkerekű kiskocsit.
Nekem mindig van "donor" otthon, a fürdőszobában tárolom Őket, az asszony mérges is érte, de ha kiveszek belőlük valamit és beépítem a szolgálatot teljesítő gépbe, akkor az természetes dolog..
Ez az adag nekem is elég lenne néhány évre. Még akkor is ha jól látom, hogy akác.
![]()
Ilyen bringa nekem mis kéne, melyre ennyi fa ráfér. (én is fával fűtök)
Úgy még könnyebb. De ha veszed az alkatrészt akkor is olcsóbb mint a mostani "fényes" masinák. :yes:
Igen akác KB 2 évre elegendő. Sajnos a gyűjtési lehetőség rapszodikus így ha hozzájutok spájzolok.
![]()
Ha tetetném én sem tennék másként. :yes:
A "bringa" saját készítésű. Ez a fa mennyiség többszöri fordulóval érkezett. :yes:
Három éves
Idézet: W...l. A garancia lejártát követő napon beadta az unalmast. Azóta hiszek a beépített elavulásban. „a mostani "fényes" masinák”
Ahány helyre hívnak, vagy éppen hoznak egy mosógépet 99,9%-ban ilyen márka. Nem értem, ezt a típust már csukott szemmel szétszedem, más gyártótól meg alig láttam még meghibásodott gépet. Eddig még csak egy teljesen digitális vezérlésű vacak fogott ki rajtam, ami sehogy sem akart működni. A többi régebbi, azok kis javítás után ismét működtek.
Egy barátomnál a W... masina szintén a garancia lejárta után egy hónappal adta meg magát. A programkacsoló motorja ment tönkre. Természetesen ezt csak a programkapcsolóval együtt árusítják, nem sokkal olcsóbban mint a mosógépet. Egy hajdú motort szereltem bele kis farigcsálással. Azóta is megy ez tizenkét éve volt.
Úgy, ahogy mondod! Kaptam egy mosogatógépet kb 2éve, mert nekünk még nem volt, lomtalaníításból, jóbáromtól, mert te biztos meg tudod csinálni Megcsinálta"m, 1x 15eFt tömszelence , 1x7eFt mikrokapcsoló, most meghalt a mágnesszelep, ami felveszi a vizet(24eFt) beépítettem egy Energomat mágnesszelepet 670Ft-ért.
Az én tűzifám is saját készítésű, csak az a gond, hogy a munka mellett ez is sokba kerül.
Idézet: „Azóta hiszek a beépített elavulásban.” Akkor ezt feltétlenül meg kell nézned:Bővebben: Link Nagyon tanulságos!
Magamat hibáztatom érte én szerettem volna az asszonykámnak kedveskedni egy hiper,szuper masinával. Amiről aztán kiderült felesleges a sok kiegészítő funkció mert a legtöbb NŐ így Ő is legfeljebb 3-4 programot és a centrifugázás opciót használ egy mosógépen. Természetesen garanciában nem javították meg . Ettől egy picikét magasabb lett a vérnyomásom és keresetlen szavakat vágtam szegény ügyintéző fejéhez.
Ekkor hívtam szerelőt még is csak egy komoly gépről lévén szó, aki azonnal program modult akart cserélni a mosógép árának feléért. Ekkor a mosógépes topicban leírtam a hiba jelenséget. Egyik fórum társunk megküldte a hozzávaló alkatrész ca 2000ft . KOPP-KOPP a gép azóta működik. Az előző hajdún egy rozsdafolt még nem volt annak ellenére,hogy több mint 15 évesen lett kidobva. Ezen meg már látszik ahogyan nyomja a rozsda fel a festéket. ![]()
Igen, már láttam korábban valóban nagyon tanulságos.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |