Fórum témák
» Több friss téma |
Mi az, hogy nem lehet szétszedni? Egy fotót tegyél már fel róla, mert olyat még nem láttam.
Egyáltalán centrizik a gép vagy csak próbálkozik? a viz áll a gépben a centri végén?
Laci!
Üdv.
Meg kellene próbálni egy másik fütőbetéttel mert lehet zárlatos. Laci!
Fali szifonba ürít a gép? Ha igen takarítsd ki és próbáld meg a kádba engedni a vizet...
Elméletileg kellene neki hibakódot generálnia. Imi
Azt honnan tudom meg?? A 30perces gyorsprogramot használom 30 fokon .Nem tudom,hogy fűt-e?
És csak ideiglenes(valamitől) vagy elromlott a szivattyú? És ha igen ,az miből derül ki? Kivettem mindent a gépből és egyesével kiöblítettem?Esetleg túlterhelés okozhatta a szivattyú hibát? Az asszony 2 kabátot(dzsekit) is belerakott mikor kiszedtem 14kg a kettő vizesen.Ez okozhat ideiglenes szivattyúhibát?
köszi
A súlynak semmi köze a szivattyúhoz. Esetleg az üst terhelődik jobban...
Ha 50 L vizet teszel bele azt is ki kell nyomnia. Ezt látni és hallani kell. Én pl már a hangjából tudom, hogy szivattyú hiba-e vagy nem. Szerintem érdemes szerelőt hívni hozzá mert többet távjavításban nem tudunk segíteni. Imi
Harminc fokon is fűtenie kell, mert nem hiszem, hogy a hálózati víz olyan meleg lenne nálatok. Elindítod a mosást, amikor betöltötte a vizet akkor kell kezdenie fűteni. Ez kézzel is érezhető, vagy ha kicsit vízköves már a betét akkor elég jól hallható is. De akár meg is mérheted, kap-e a betét áramot, ha igen melegszik-e.
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem, egy indesit witp 82 típusú mosógéppel kapcsolatban. A gép mindent rendben megcsinál csak a motor nem forog, semmi relékattogás semmi. Ha valakinek van ötlete örömmel várom. Köszönöm.
A szénkeféket nézd meg.
Sziasztok! Privileg sensation 75-ös mosógppel van problémám elindul, mondjuk egy főzőprogramról 2óra 20 perc vesz vizet majd fordít egy párat a dobon ezután megáll majd kipumpálja a vizet eközben az időkijelző 3 percre ugrik.Van egy másik ugyanilyen gépem is amiből már átcseréltem a nyomáskapcsolókat és a motort is, a hiba ugyanúgy fenn áll, sajnos annak rossz a panelja zárlatos lett a keringetőszivattyúja és elszállt rajta egy triac.A fűtőszálat kimértem teljesen jó az ajtózárat, zárja és érzékeli,ha leveszem E40 hibakódot ír, visszadugom főgomb ki-be és indul, majd újra pumpa és 3 perc.Van valakinek valami ötlete hol lehet a hiba?Kösz előre is .
Megnéztem. Bár nem túl nagyok ,de szerintem még szépen érintkeznek.
Abban ne bízz. Ha nincs legalább 1-1,5cm akkor megtaláltad a hibát.
Max egy centi , akkor csere aztán meglátjuk. Köszönöm a segítséget!
Szívesen. A kommutátort is takarítsd meg egy kis polírpapírral.
Szia zolika60.Képet sajnos nem tudok felrakni mert a telefonom megadta magát , nagyon rámjár a rud mostanában.Nem műkődik a laptopom lcdje,a mosogépem is vacakol.Csak leirni tudom,hogy hogy nézki.Trafólemezek kőzé helyezett forgorész, alemezeket le tudom szedni, de a forgórészt nem lehet szétszedni.A forgórész kézzel forgatható,de lehet hogy nem tud a kellő sebességgel forogni,igy nem tudja leszivni a vizet.Üdv:gyati.
Nem kell a forgórészt szétszedni. Elég a lapátot leszedni a tengely végéről. Ha nem forog kellő fordulaton valószínűleg a csapágya kopott és a forgórész, vagy a lapátok hozzá érnek a házhoz, és ez okozza a hibát. Ha tudod javítsd meg, ha nem cseréld ki.
Szia lukovicsek.A gép centrizik ,rendesen felpőrőg 1000-es fordulatra.Afürdőkád lefolyólyába van leeresztve a viz.Űdv:gyati.
zolika60.A lapátok a forgórészházon kivűl van elhelyezve szabadon csatlakozik a csonkhoz,amire rá van dugva a gumicső.Sajnos csak cserével lehet megoldani,mivel a forgórész ház nem tisztitható.Űdv:gyati.
Levettem a szénkeféket, bár úgy látszott beszerelve, hogy már elég kicsik valójában majdnem 3 centisek még.
Bocs megtréfált a tartó fém pereme, azt hittem az már a szénkefe vége. Így viszont valószínűleg nem ez a hiba. Más ötlet esetleg? Nem vagyok szakember de nekem gyanús, hogy nem kattog a relé ami a motort indítaná. Nem lehet esetleg itt a gond?
Akkor nézd meg a relét, hogy jó-e. De a motort is kipróbálhatod, ha direktbe adsz neki áramot. Ne sok ideig, mert elektronika nélkül nagyon felpörög.
Ha felpörög akkor nem hiszem, hogy van benne viz, de amugy csak látod, hogy nyomja e kifele a vizet, ha igen akkor a szivattyú val.szinüleg jó, nézd meg hogy a vizbeengedő szelep nem e engedi a vizet lassan befele.
Üdv. Laci!
Kikapcsoltam ,lefuttattam rajra az ellenőrző tesztet ,nem állt meg sehol.Öblítéssel befejeztem a mosást ,igaz 3 adagban ,de elméletileg rendesen működött. Majd csinálok egy teljes mosást ,hogy rendben van-e s ha nem max.szerelő...,köszönöm a segítséget mindenkinek!
Üdvözletem mindenkinek!
Én egy AEG Favorit 44860 - assal kínlódok. A problémám ugyanaz: nem fűti fel a vizet. A vezérlőpanel ugyanaz, mint az Általatok már leírt (EDW 1500 HDR). Én is először a relére gyanakodtam, de ez kiforrasztva és külső táppal meghajtva jól kapcsol. Ki sem lazult a helyéről, átforrasztva a relét és a kapcsolóérintkezőkhöz vezető Nyák-fóliákat, sem változott semmi. A G5/G6 pontokon (temp. sensor) 6,62 kohm-ot mérek szobahőmérsékleten, de sajnos, nem találtam meg, hol van az érzékelő, mert ez a gép nem úgy néz ki, mint amit a mellékelt fotók mutatnak. Jó lenne megtalálni tisztítás végett, mert ahol lakom, átkozottul kemény a víz... A vízálláskapcsolók - megfújva őket - jól működnek; nyitnak/zárnak. A fűtőkomplexum ohmra mérve jó. Szerintetek mi okozhatja még, hogy a vezérlőpanel nem küld feszültséget a relére? Kapcs. rajzom nincs a vezérlőpanelről (nem tudnátok mellékelni?), de ohmméréssel úgy látom, mintha egy kis SMD-tranyó vezérelné. Igaz ez? Általában: szerintetek a temp. szenzort egy fix, 1,2 Kohmos ellenállással helyettesítve a G5/G/6-on; a fűtőtestet egy 220 V-os izzóval modellezve, és rövidzárral "kiváltva" a nyomáskapcsolókat, nem lehetne víz nélkül is lepróbálni ezt a kört? Tudom, ezzel, de víz nélkül a relévezérlés még nem fog működni... Várom véleményeteket, üdvözlettel! János
Motor hiba lesz! Test zárlat valószínűleg. Egy zanussi fl-nél volt nekem ugyanilyen hiba. És mivel ez is zanussi...
Csere vagy tekercselés. Imi
Nekem egy Fagor 1FE-209 mosógéppel lenne problémám. A hiba, hogy leveri a FI relét. Körbeméregettem, de nem találtam semmi hibát. Elindul a mosás, feltölti vízzel, majd forgatja a dobot. A hiba akkor jelentkezik, amikor gyorsabb fordulatra kapcsol (nem centrifuga fordulat, csak a mosás közbeni gyorsabb). A leszivattyúzás szintén működik, tehát szelepek, szivattyú talán kizárható. Egyszer kétszer régebben is csinálta, de most úgy tűnik állandósult a hiba.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |