Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők és általános problémáik
Lapozás: OK   130 / 582
(#) zolika60 válasza gyati hozzászólására (») Jan 20, 2012 /
 
Mi az, hogy nem lehet szétszedni? Egy fotót tegyél már fel róla, mert olyat még nem láttam.
(#) zolika60 válasza bezzeg hozzászólására (») Jan 20, 2012 /
 
Fűtés megy?
(#) lukovicsek válasza gyati hozzászólására (») Jan 20, 2012 /
 
Egyáltalán centrizik a gép vagy csak próbálkozik? a viz áll a gépben a centri végén?

Laci!
(#) lukovicsek válasza pistike79 hozzászólására (») Jan 20, 2012 /
 
Üdv.
Meg kellene próbálni egy másik fütőbetéttel mert lehet zárlatos.

Laci!
(#) imikee10 válasza bezzeg hozzászólására (») Jan 20, 2012 /
 
Szivattyúzási hiba.
(#) imikee10 válasza gyati hozzászólására (») Jan 20, 2012 /
 
Fali szifonba ürít a gép? Ha igen takarítsd ki és próbáld meg a kádba engedni a vizet...
Elméletileg kellene neki hibakódot generálnia.

Imi
(#) bezzeg válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 20, 2012 /
 
Azt honnan tudom meg?? A 30perces gyorsprogramot használom 30 fokon .Nem tudom,hogy fűt-e?
(#) bezzeg válasza imikee10 hozzászólására (») Jan 20, 2012 /
 
És csak ideiglenes(valamitől) vagy elromlott a szivattyú? És ha igen ,az miből derül ki? Kivettem mindent a gépből és egyesével kiöblítettem?Esetleg túlterhelés okozhatta a szivattyú hibát? Az asszony 2 kabátot(dzsekit) is belerakott mikor kiszedtem 14kg a kettő vizesen.Ez okozhat ideiglenes szivattyúhibát?
köszi
(#) imikee10 válasza bezzeg hozzászólására (») Jan 21, 2012 /
 
A súlynak semmi köze a szivattyúhoz. Esetleg az üst terhelődik jobban...
Ha 50 L vizet teszel bele azt is ki kell nyomnia. Ezt látni és hallani kell. Én pl már a hangjából tudom, hogy szivattyú hiba-e vagy nem. Szerintem érdemes szerelőt hívni hozzá mert többet távjavításban nem tudunk segíteni.

Imi
(#) zolika60 válasza bezzeg hozzászólására (») Jan 21, 2012 /
 
Harminc fokon is fűtenie kell, mert nem hiszem, hogy a hálózati víz olyan meleg lenne nálatok. Elindítod a mosást, amikor betöltötte a vizet akkor kell kezdenie fűteni. Ez kézzel is érezhető, vagy ha kicsit vízköves már a betét akkor elég jól hallható is. De akár meg is mérheted, kap-e a betét áramot, ha igen melegszik-e.
(#) fabianszabi hozzászólása Jan 21, 2012 /
 
Sziasztok!

Egy kis segítségre lenne szükségem, egy indesit witp 82 típusú mosógéppel kapcsolatban. A gép mindent rendben megcsinál csak a motor nem forog, semmi relékattogás semmi. Ha valakinek van ötlete örömmel várom. Köszönöm.
(#) zolika60 válasza fabianszabi hozzászólására (») Jan 21, 2012 /
 
A szénkeféket nézd meg.
(#) Constans hozzászólása Jan 21, 2012 /
 
Sziasztok! Privileg sensation 75-ös mosógppel van problémám elindul, mondjuk egy főzőprogramról 2óra 20 perc vesz vizet majd fordít egy párat a dobon ezután megáll majd kipumpálja a vizet eközben az időkijelző 3 percre ugrik.Van egy másik ugyanilyen gépem is amiből már átcseréltem a nyomáskapcsolókat és a motort is, a hiba ugyanúgy fenn áll, sajnos annak rossz a panelja zárlatos lett a keringetőszivattyúja és elszállt rajta egy triac.A fűtőszálat kimértem teljesen jó az ajtózárat, zárja és érzékeli,ha leveszem E40 hibakódot ír, visszadugom főgomb ki-be és indul, majd újra pumpa és 3 perc.Van valakinek valami ötlete hol lehet a hiba?Kösz előre is .
(#) fabianszabi válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 21, 2012 /
 
Megnéztem. Bár nem túl nagyok ,de szerintem még szépen érintkeznek.
(#) zolika60 válasza fabianszabi hozzászólására (») Jan 21, 2012 /
 
Abban ne bízz. Ha nincs legalább 1-1,5cm akkor megtaláltad a hibát.
(#) fabianszabi válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 21, 2012 /
 
Max egy centi , akkor csere aztán meglátjuk. Köszönöm a segítséget!
(#) zolika60 válasza fabianszabi hozzászólására (») Jan 21, 2012 /
 
Szívesen. A kommutátort is takarítsd meg egy kis polírpapírral.
(#) gyati válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 21, 2012 /
 
Szia zolika60.Képet sajnos nem tudok felrakni mert a telefonom megadta magát , nagyon rámjár a rud mostanában.Nem műkődik a laptopom lcdje,a mosogépem is vacakol.Csak leirni tudom,hogy hogy nézki.Trafólemezek kőzé helyezett forgorész, alemezeket le tudom szedni, de a forgórészt nem lehet szétszedni.A forgórész kézzel forgatható,de lehet hogy nem tud a kellő sebességgel forogni,igy nem tudja leszivni a vizet.Üdv:gyati.
(#) zolika60 válasza gyati hozzászólására (») Jan 21, 2012 /
 
Nem kell a forgórészt szétszedni. Elég a lapátot leszedni a tengely végéről. Ha nem forog kellő fordulaton valószínűleg a csapágya kopott és a forgórész, vagy a lapátok hozzá érnek a házhoz, és ez okozza a hibát. Ha tudod javítsd meg, ha nem cseréld ki.
(#) gyati válasza lukovicsek hozzászólására (») Jan 21, 2012 /
 
Szia lukovicsek.A gép centrizik ,rendesen felpőrőg 1000-es fordulatra.Afürdőkád lefolyólyába van leeresztve a viz.Űdv:gyati.
(#) gyati válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 21, 2012 /
 
zolika60.A lapátok a forgórészházon kivűl van elhelyezve szabadon csatlakozik a csonkhoz,amire rá van dugva a gumicső.Sajnos csak cserével lehet megoldani,mivel a forgórész ház nem tisztitható.Űdv:gyati.
(#) fabianszabi válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 21, 2012 /
 
Levettem a szénkeféket, bár úgy látszott beszerelve, hogy már elég kicsik valójában majdnem 3 centisek még.
Bocs megtréfált a tartó fém pereme, azt hittem az már a szénkefe vége. Így viszont valószínűleg nem ez a hiba. Más ötlet esetleg? Nem vagyok szakember de nekem gyanús, hogy nem kattog a relé ami a motort indítaná. Nem lehet esetleg itt a gond?
(#) zolika60 válasza fabianszabi hozzászólására (») Jan 21, 2012 /
 
Akkor nézd meg a relét, hogy jó-e. De a motort is kipróbálhatod, ha direktbe adsz neki áramot. Ne sok ideig, mert elektronika nélkül nagyon felpörög.
(#) lukovicsek válasza gyati hozzászólására (») Jan 21, 2012 /
 
Ha felpörög akkor nem hiszem, hogy van benne viz, de amugy csak látod, hogy nyomja e kifele a vizet, ha igen akkor a szivattyú val.szinüleg jó, nézd meg hogy a vizbeengedő szelep nem e engedi a vizet lassan befele.
Üdv. Laci!
(#) bezzeg válasza imikee10 hozzászólására (») Jan 21, 2012 /
 
Kikapcsoltam ,lefuttattam rajra az ellenőrző tesztet ,nem állt meg sehol.Öblítéssel befejeztem a mosást ,igaz 3 adagban ,de elméletileg rendesen működött. Majd csinálok egy teljes mosást ,hogy rendben van-e s ha nem max.szerelő...,köszönöm a segítséget mindenkinek!
(#) jpocsi hozzászólása Jan 22, 2012 /
 
Üdvözletem mindenkinek!
Én egy AEG Favorit 44860 - assal kínlódok. A problémám ugyanaz: nem fűti fel a vizet. A vezérlőpanel ugyanaz, mint az Általatok már leírt (EDW 1500 HDR).
Én is először a relére gyanakodtam, de ez kiforrasztva és külső táppal meghajtva jól kapcsol. Ki sem lazult a helyéről, átforrasztva a relét és a kapcsolóérintkezőkhöz vezető Nyák-fóliákat, sem változott semmi. A G5/G6 pontokon (temp. sensor) 6,62 kohm-ot mérek szobahőmérsékleten, de sajnos, nem találtam meg, hol van az érzékelő, mert ez a gép nem úgy néz ki, mint amit a mellékelt fotók mutatnak. Jó lenne megtalálni tisztítás végett, mert ahol lakom, átkozottul kemény a víz... A vízálláskapcsolók - megfújva őket - jól működnek; nyitnak/zárnak. A fűtőkomplexum ohmra mérve jó. Szerintetek mi okozhatja még, hogy a vezérlőpanel nem küld feszültséget a relére? Kapcs. rajzom nincs a vezérlőpanelről (nem tudnátok mellékelni?), de ohmméréssel úgy látom, mintha egy kis SMD-tranyó vezérelné. Igaz ez?
Általában: szerintetek a temp. szenzort egy fix, 1,2 Kohmos ellenállással helyettesítve a G5/G/6-on; a fűtőtestet egy 220 V-os izzóval modellezve, és rövidzárral "kiváltva" a nyomáskapcsolókat, nem lehetne víz nélkül is lepróbálni ezt a kört? Tudom, ezzel, de víz nélkül a relévezérlés még nem fog működni...
Várom véleményeteket, üdvözlettel!
János
(#) imikee10 válasza Constans hozzászólására (») Jan 22, 2012 /
 
Motor hiba lesz! Test zárlat valószínűleg. Egy zanussi fl-nél volt nekem ugyanilyen hiba. És mivel ez is zanussi...
Csere vagy tekercselés.

Imi
(#) tsanyesz hozzászólása Jan 22, 2012 /
 
Nekem egy Fagor 1FE-209 mosógéppel lenne problémám. A hiba, hogy leveri a FI relét. Körbeméregettem, de nem találtam semmi hibát. Elindul a mosás, feltölti vízzel, majd forgatja a dobot. A hiba akkor jelentkezik, amikor gyorsabb fordulatra kapcsol (nem centrifuga fordulat, csak a mosás közbeni gyorsabb). A leszivattyúzás szintén működik, tehát szelepek, szivattyú talán kizárható. Egyszer kétszer régebben is csinálta, de most úgy tűnik állandósult a hiba.
(#) zolika60 válasza tsanyesz hozzászólására (») Jan 22, 2012 /
 
A fűtőbetéten lehet szivárgó áram.
(#) tsanyesz válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 22, 2012 /
 
Rámértem a fűtőbetétre, igaz hidegen. Annak a szigetelése szerintem rendben van. Igaz csak multival mértem, de a földhöz képest nincs átvezetés.
Következő: »»   130 / 582
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem