Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Sziasztok! Összetett problémával fordulok hozzátok! Nem tudom jó helyre írom e, de nem találtam más olyan témakört ahova ezt írhatnám. Nem vagyok teljesen kezdő elektronikában. Szeretnék egy motorvezérlőt építeni. Mellékeltem a rajzokat. Úgy szeretném a nyákot legyártatni mert nincs megfelelő technikám itthol. De ez a rajz sajnos 1:21 -es nagyítású és nem tudják legyártani csak ha lekicsinyítem de sajnos nem tudom. Meg a fúráshoz excellon fájl is kéne. Szóval ha valaki megcsinálná nekem, esetleg másik nyáktervet is szívesen fogadok. Bővebben: Link Itt minen megtalálható ha valakit érdekel. Köszönöm előre is. És elnézést ha nem ide tartozik!
Bármilyen tanácsot, segítséget, észrevételt, hozzászólást szívesen fogadok!
Másik gyártót nem kereshetsz. Olyant akinek ez nem probléma?
Hello. Ha az izzó helyére egy 220V-os villanymotort rakok fogja szabályozni a fordulatszámát?Bővebben: Link
Helló! Olvastad a hozzászólásokat? A motor induktív, ez nem igazán arra jó.
Sajnos nem, de a gugli számtalan lehetőséget ad.
Mosógép villanymotor. 5 csatlakozója van. A kondi saruinak váltakozásával tudok választani 400as jobb és bal forgás és 3000-es jobb és bal között. De nekem olyan 1000RPM kellene.
Erre a célra csak frekvenciaváltó használható.
Ájájj... Akkor jobban járok ha az áttételekkel játszok...
Sziasztok!
A Meissner-oszcillátorban hogyan kell méretezni Rv Cv elemeket?
Sziasztok,
Adott egy toroid hálózati transzformátor két elvileg egyforma (még nem mértem meg ohm-osan és feszültségre sem) 250V/250mA-es szekunder tekercsel. A 250V AC greatz-el egyenirányítva megfelelő pufferrel ellátva és megfelelően szűrve RC szűrőtagal kiad legalább 300V DC-t. A kérdésem az volna hogy van-e műszakilag elfogadató-korrekt megoldás rá hogy lepárhuzamosítsam őket így dupla terhelhetőséget adva 1x300V DC-nek? köszönöm.
Szép Estét! Valaki segítene megérteni eme relé működését. Találtam neten doksit róla, de nem igazán sikerült eligazodni rajta. Története: Egy autó ülésfűtéséből van. Előre is Köszönöm!
Azonos feszültség esetén a két tekercs simán párhuzamosan köthető. Az "azonos feszültség"-be néhány tized volt eltérés még belefér.A párhuzamos kötésnél figyelni kell arra, hogy tekercs kezdetet tekercs kezdettel, a tekercs végét a másik tekercs végével kösd össze. Erre a legjobb próba az, ha az egyik tekercs egyik kivezetését összekötöd a másik tekercs egy kivezetésével. Ha a szabadon maradó tekercsvégek között közel 0V-ot mérsz, akkor azokat is összekötheted. Ha kétszeres feszültséget mérsz (váltakozófeszültség mérésben 500V-ot, ami tönkre is teheti a műszeredet!), akkor másik tekercsvéget kell összekötnöd.
Köszönöm.
Tehát még AC "oldalon" közösíthetem a szekunder tekercseket ha az eltérés nincs mondjuk 1V? Remélem hogy nem haladja meg. És ha igen, akkor valami ellenállás közéjük ami eldisszipálja a difit?
Szerintem semmi különleges nincs benne, ha a vezérlőelektronika úgy dönt, hogy fűteni kell, akkor behúzza a relét, ami zárja a fűtés áramkörét, majd ha elért egy bizonyos hőmérsékletet, a relé elenged. A relé a nagy áramok miatt szükséges.
Jó trafó esetén (pl. dupla huzallal tekercselt) nem szabadna 1V eltérésnek lennie. Egyébként ha két különböző feszültségű tekercset párhuzamosan kötsz, a tekercsek ellenállása fogja eldisszipálni a különbségből adódó hőt. Ha nagy a feszültségkülönbség, akkor nagyon fog melegedni a trafó minden más terhelés nélkül is. Ha kicsi, akkor nem is lehet észrevenni. Ki is lehet számolni, hogy mennyi a disszipált teljesítmény. A tekercsek feszültségkülönbségének négyzetét el kell osztani a két tekercs ellenállásának összegével. Ha ez pl. 100W-os trafónál 1-2W, akkor én nem foglalkoznék vele, párhuzamosan kötném.
Ez egy 200- 250VA-es toroid szépen géppel tekerve. A héten méricskélek és be is terhelem mindkét szekundert 1-1 60W-os izzóval aztán majd beszámolok róla hogy alakultak a dolgok.
üdv.
Köszi a választ!
Szerintem belepisál, úgyhogy több is folyik.
De ez már az ingyenenergia témákhoz tartozik, ne OFF-oljunk itt. :smile:
Hali, következő kapcsolást javaslom, kiegészítve annyival, hogy az UA7812 helyett LM7805-öst tennék aminek a testlábát felemelném 3db 1N4001-el, természetesen a váltóáramot egyenirányítani kell Gratz-el és szűrni.
üdv az kérdésem hogy ennek a kijelzőnek mi a neve van rajta tipus szám de a ggole nem talált (samsung SVE-10M02) illetve hogyan lehetne felvillantani egy egy részt belőle
Szia!
Vákum-fluoreszcens kijelzőnek hívják: Bővebben: Link
Nem értem. Csak írsz, vagy olvasol is néha. Az előbb mondták, hogy majd négy éves a téma. Biztos megoldotta azóta, vagy már a Simson sincs meg
Én sem értem, mikor nem neked szólt, hanem annak aki a kérdésére válaszol, hiszen ezért tette fel!
Egyébként nem érdekel mi vár a halál után? Akkor ne is gondolkozz rajta, mert úgyis csak később tudod meg.. Most már érted? Nem inkább neked is a megoldáson kellett volna törnöd a fejed, ahelyett, hogy hogy szólj be?
Még akkor sem kellene ekkora arcodnak lennie, ha jó megoldást tettél volna be, a "fűtőtest" helyett.
Mit kell személyeskedni megint?
Én legalább adtam egy választ a kérdésre!!! Kötözködni azt tudsz, válaszolni egy kérdésre nem? Sztem ne írj vissza inkább..
Rossz válaszokat bárki tud írogatni - úgy tünik még te is...
Ne így oszd az észt, hanem magyarázd el miért rossz.. mellesleg te még rossz választ sem tudsz, csak kötözködni!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |