Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » LED-es kivezérlésjelzők
Témaindító: KeserűCukor, idő: Márc 27, 2006
Témakörök:
Ez szvsz elég egyszerű. Gyakorlatilag 3db alkatrész! Na jó, a leddel együtt 4db.
Ennél az lenne egyszerűbb ha szimplán a bemeneti jelre tennél egy potit és az arról leosztott jellel közvetlen hajtanád a ledet. De persze ez gusztustalan, ki ne próbáld...
Bocs rosszat néztem akko De akko hol van a kapcsolás mert amit én néztem abba több alkatrész is van 4nél. Na mindegy akko ilyet se teszek bele :no:
Köszi a linket! Ilyet keresek már egy ideje!
Szóval akkor mi is a különbség a Logaritmikus , és a lineáris kijelzés közt ?, van létező kapcsolás 3,9mV körüli jelhez vagy azt csinálni kéne?
Reméltük, közben elővettél egy középiskolai matekkönyvet , de ha nem akkor pl egy kijelzőn lineáris esetben akkor gyullad ki a következő LED ha a bemeneti érték egy adott állandó értékkel nő, logaritmikus esetben ha az előző érték meghatározott számú többszöröse lesz.
Az itt található kapcsolások mind jók, csak a bemeneti jelet fel kell erősíteni hozzá.
hello!belemész a kapcsolások és/vagy cikkek menübe, ott keresel egy neked tetsző előerősítőt, megépíted, ennek a bemenetére kötöd a 3.9mV-os jelet, az előerősítő kimenetére pedig mehet a kivezérlésjelző. az előerősítő segítségével pedig beállítod, hogy a jel nagysága jó legyen.
Lineáris: folyamatosan nő fix egységgel (pl:+10-zel) ,így a grafikonja egy egyenes lesz lin függvény logaritmikus:folyamatosan szorzódik az eredmény egy fix számmal (pl: kétszerese az előzőnek), így a grafikonja egy logaritmikus függvénynek megfelleő görbe lesz. log függvény
Köszi a válaszaitokat ,majd valameiket megcsinálom hátha sikerül.
Ez a mikrofon erősitő jó lenne hozzá? Ami az /előerősítök/ be van itt az oldalon.
mikrofon előerősítő nem biztos hogy a legjobb választás,mert az speciálisan mikrofonhoz lett tervezve.
válassz egy ic-s előerősítőt!
Na csináltam egy sima kivezérlés jelzőt tranyókból
Valami konkrét kapcsolást tudnál mondani? mert annyi van hogy az nem igaz. Akkor még sem mind1 h milyen az erősítő, szóval más fajta kell logaritmushoz, és más lineárishoz? (pedig azt a mikrofon előerősítőt tökre kinéztem magamnakD)
itt nézelődj: Előerősítő
Neked jó lesz a logaritmikus,mert az ember hallása is olyan.
Extra fényű ledeket használtál, vagy normál fényerejűeket?
Lehet hogy több áramot kellene a ledekre engedni.
több LEDet kellene használni. Szegmensnként 5-6 darabot és akkor látványosabb lenne.
Itt van a kutya elásva.. Nem akartam külön vásárolni, mert van itthon rakás led, de kis fényerejűek, mert zavaró az erős általában és drága is, annak meg nincs értelme, hogy megvegyem a drága erős fényűt és ellenállattal lecsökkentem a fényerejét
Nem lehet rá több áramot adni, mert akkor már hőt termel egy darabig, aztán meg füstöt :nyes: A led mennyiség elég sztem, jó lesz így, csak megjegyeztem, hogy lehetne erősebb is... ( de az majd a következő, úgyis kell otthonra is valami a szobámba :yes: )
6 oldallal ezelőtt ebben a topicban m.joco a villám erejét akarta mérni kivezérlés-jelzővel. Az előbb ráakadtam véletlen egy kapcsolásra, gondoltam belinkelem:
Villámméter
Nagyon köszi, de az a baj, hogy nem bír bejönni a kép(nemtom, de mindig csak a kepfeltoltes.hu -val). Nemtudnád más oldalra feltenni???
Köszi hogy rám gondoltál
Hello! van egy an6884-es ic-m. ez 5 ledet képes meghajtani. a problémám az lenne, hogy 4db kék ledet kellene rákapcsolni,de csak az egyik fokozatra (mondjuk a 4.-re), mert ez világítana meg egy plexilapot 4irányból. Okozhat vmi problémát,hogy a többi fokozatot nem üzemelem be?
Az ic elbírná a terhelést(áramgenerátoros ez is,ha jól tudom)? ha igen, akkor mekkora ellenállást rakjak a ledek elé? gondolom párhuzamosan lenne jó a ledeket kapcsolni és velük sorosan az ellenállást. vagy kell egyáltalán ellenállás, mert az alapkapcsolásban sincs a led előtt. vagy ezt csak egy tranzisztorral lehetne megoldani? ha igen,akkor mekkora ellenállás kellene a tranzisztor bázisára? az előtét ellenállást innen ki tudom számolni. A tápfesz 12volt. köszönöm!
,és melyik kivez. jelző kapcsolások logaritmikus??
AZ AN6884 kimenetei ahogy nézem áramkorlátosak (15mA), ezért nem kell oda előtét ellenállás. Bár az adtalapján lévő rajznál van, ez csak a fényerőt szabályozza. Ha neked erre nincs szükséged akkor az ellenállás elhagyható.
Nem baj ha a másik négy "fokozat"ot kihagyod. Tranzisztor nem kell, hacsak nem 15mA-nél nagyobb áramfelvételű ledet akarsz használni. Itt jön a kérdés, hogy a 4db kék leded mennyi áramot iszik. (?) Idézet: „,és melyik kivez. jelző kapcsolások logaritmikus??” Imádom az ehhez hasonló hozzászólásokat...
hello! sztem az előző is érthető volt tökéletesen. most egy fokozatról megy a négy kék led, mely elvileg 80mA-t eszik, előtte 100ohm van ,ahogy az eredeti kapcsolási rajzban, és a ledek teljes fényerővel világítanak. jó dolog ez az áramgenerátor.
bodnar: nem értem, mit akarsz kérdezni.
Hát hogy melyik kapcsolás milyen módon jelez ki ? Mert irtátok h logaritmikusat építsek mert "az ember hallása is olyan"
Köszi, szóval az uaa180 lineáris. (remélem nem nyírom ki kapásból az ic-t mint ahogy mások is írták)
azt nem tudom,hogy uaa180 milyen, csak azt írtam le,amit tudok.
Sziasztok.Egy ojan áramkört szeretnék építeni ami egy kivezérlésjelző alapon lenne de a signal bementre valamivel eggyütt egy elektret mikorofn lenne kötve.Vagyis nem vonali szintű lenne,hanim amit érzékelne a mikrofon arra villannának fel a LEDEK.Valami nagyon rémlik h mintha lenne már ijen téma de nem találtam.
Szóval valami kiindulási rajzra leírásra lenne szükségem. Üdv.:csikosgabi
Hello, Először egy szimpatikus mikrofonerősítő kapcsolást kell keresned, ennek a kimenetét már bármely kivezérlésjelző IC-re rákötheted. pl ilyet
|
Bejelentkezés
Hirdetés |