Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   586 / 1272
(#) Doncso válasza hinar83 hozzászólására (») Jan 31, 2012 /
 
Ja, hogy ez LCD projektoros. Aúú. Akkor kiszálltam, ahhoz nem értek. Egy dolgot tudok az LCD projisokról, hogy a színhogyhívjákjában van egy csapágy, ami kb 2-3 izzócsere után meghal. Ott kezdődnek a problemák.
(#) hinar83 válasza Doncso hozzászólására (») Jan 31, 2012 /
 

Pedig reménykedtem.
(#) Doncso válasza hinar83 hozzászólására (») Jan 31, 2012 /
 
Hát, végülis az hal meg utoljára. Minden javítható. Persze nem mindegy mennyiért. De tényleg nem értek az LCD-s hez.
(#) zsolti002 válasza BarnaPili hozzászólására (») Jan 31, 2012 /
 
Elindult a tv gyerekzárban volt és a távirányító nem erre volt beállítva. A táp pedig azért nem indult mert a kék színvezérlő tea5101b zárlatos meg egy kis juk is van rajta, kivettem és megy piros meg zöld színnel, szóval ez volt a baja. Mégegyszer köszönöm a segítséget!
(#) karaszbandi válasza hinar83 hozzászólására (») Jan 31, 2012 /
 
Ez könnyen lehet LCD szűrő sülés is. Mivel a hűtése nem volt kielégítő, a nagy melegtől megolvadhatott valamelyik szűrő. Mármint színszűrő.
(#) zsolti002 válasza zsolti002 hozzászólására (») Feb 1, 2012 /
 
Lenne még egy kérdésem a tévével kapcsolatban Mivel az egyik színmeghajtó tönkrement és ahogy nézem a rajzot azokban a tokokban 3 ugyanolyan ic van, mi történne akkor ha a kék színt átkötném mondjuk valameik másik tokban egy nem használt meghajtóra, akkor nem kell vennem másikat, mert elvileg a másik kettő az csak úgy ott van nincs haználva esetleg nagyobb hűtéssel elvinné a másik színt is?
(#) küzmös Gergely hozzászólása Feb 1, 2012 /
 
Sziasztok! Megoldódott a Panasonic TX-C74UR televizió problémája.. Alapeset kékes derengés.. se kép,se hang. Cseréltem a TDA4505M-es (komplett KF,szinkron IC-t) egy bontott TDA4505E-re,amelynél látszólag "nem müködött" az AFC. Hosszas keresgélés,és segitség útján kiderült hogy tényleg helyettesithetők egymással az IC-k,de kicsit át kell épiteni az áramkört,oly módon hogy az IC 18-as (AFC kimenet) lábánál lévő R112 1,5Mohm-os és R113 22kohm-os ellenállásokat 470Kohm-osakra kell cserélni.
(#) BarnaPili válasza zsolti002 hozzászólására (») Feb 2, 2012 /
 
Én megvenném az IC-t.Nem lehet egy ökör ára,és akkor rendes munkát adsz ki a kezedből.Nem vagyok híve az ilyen genteléseknek.
István
(#) zsolti002 válasza BarnaPili hozzászólására (») Feb 2, 2012 /
 
Már megvettem ma fog megérkezni csak érdekelt hogy menne e úgy.
(#) clive hozzászólása Feb 2, 2012 /
 
Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni.
Van egy lg plazma tévém, aminek az egyik pixele zölden világít. Néha villog, amikor meg egy külső bemenetet használok, pld hdmi és épp azon a pixelen vagy a környékén nincs jel, akkor nem világít.
A szervízben azt mondták javíthatatlan, és hogy elméletileg létezik egy program ami talán segíthet.
Valami olyat mondott hogy villogtatja a hibás pixelt és ez esetleg segíthet.
Mi a véleményetek? tud valaki valami használható megoldást?
Válaszotokat előre is köszönöm.
(#) yamahakorg hozzászólása Feb 2, 2012 /
 
sziasztok.nem rég vettem egy orion T2835 stx silver tv-t aminek az a hiba jelensége hogy a képen két oldalon kisé foltosak a színek, Ebben szeretnék segitséget kérni mi lehet az oka? segitségeteket előre is nagyon kőszőnőm
(#) BarnaPili válasza yamahakorg hozzászólására (») Feb 2, 2012 /
 
PTK csere után is fennáll a hiba?
(#) karaszbandi válasza clive hozzászólására (») Feb 2, 2012 /
 
A hibás pixelt csak a kalapács tudja villogtatni!
Nyugodj meg, javíthatatlan!

Ha valami tudná villogtatni akkor az eredeti vezérlő is tudná normálisan kezelni!
(#) Vacok hozzászólása Feb 2, 2012 /
 
Sziasztok!
Szenvedek még mindig az Orion CTV-321 tv-vel. A gond az volt, hogy a csatorna mászkált minden merre, az AFC tekercsben próbáltam cserélni a kapacitást, eredménytelenül. Szereztem bele egy vezérlő panelt, bele is raktam, egy jó darabig szépen működött, aztán elkezdette elromlani. Ezután kezdtem el gyanakodni a tápra, azt is kicseréltem, a cseredarabot javítottam is, most már kifogástalanul működik, ám a hiba még mindig fenn áll. Ha átkapcsolok egy csatornára eleinte zavaros, homályos a kép, aztán kitisztul, van amelyiknél gyorsan, van amelyiknél pár másodperc múlva, de van ahol egyáltalán nem, és utána kell hangolni, ez a hiba az UHF sáv közepe és vége között lévő csatornáknál jelentkezik, minden más csatornánál hiba nélkül átvált. Hol keressem a hibát?
A segítségeteket előre is köszönöm.
(#) fetti61 hozzászólása Feb 3, 2012 /
 
Sziasztok, hozzájutottam egy Schneider stv 171 st típusú Tv-hez és ehez kaptam egy urc22b-15 univerzális távkapcsot. A problémám az lenne, hogy nem találtam egyetlen kombót se hogy tudjak csatornákat keresni és hangolni. Próbáltam a szervizmenüjét elővarázsolni de reménytelennek tűnik. Előre is köszönöm a segítségeteket.
(#) BarnaPili válasza fetti61 hozzászólására (») Feb 3, 2012 /
 
A kódkeresés funkciót próbáltad ?
A szervizmenüvel mit akarsz elérni?
István
(#) zsolti002 hozzászólása Feb 3, 2012 /
 
Sziasztok. Van nállam egy grundig tv. Azt szeretném megkérdezni hogy mi okozza a képen látható hibát? Esetleg sokszorozó hiba,vagy eltérítés,vagy gondoltam még a sorvégfokra is.
(#) kadarist válasza zsolti002 hozzászólására (») Feb 3, 2012 /
 
Szia!
Mi a típusa? Keress CUC kezdetű számot a hátulján. De így első blikkre függőleges eltérítés hiba lehet. Ezeket a hibákat legtöbbször elkókiszáradás szokta okozni.
(#) zsolti002 hozzászólása Feb 3, 2012 /
 
Szia. TVR6300 CTI a típusa, az elkókat kicseréltem mindenhol.
(#) kadarist válasza zsolti002 hozzászólására (») Feb 3, 2012 /
 
A TDA2653 körül is kicserélted az elkókat? Rajz: CUC2600-2800
(#) zsolti002 válasza kadarist hozzászólására (») Feb 3, 2012 /
 
Igen mindet kicseréltem. de még mindig nem jó.
(#) karaszbandi válasza zsolti002 hozzászólására (») Feb 3, 2012 /
 
Ez még lehet ám eltérítő tekercs hiba is!
(#) zsolti002 válasza karaszbandi hozzászólására (») Feb 3, 2012 /
 
Van egy trimmer amivel a kép szélességét lehet állítani és ha azt eltekerem akkor valamivel jobb lessz eltünik belőle az ami képen látszik de a kép akkor sem valami tiszta de ha visszatekerem akkor elkezd furcsán sípolni a sorkimenő és a képen látható zavaros lessz a kép. már minden elkót kicseréltem benne. Eltérítő esetleg menetzárlatos lehet?
(#) hinar83 válasza clive hozzászólására (») Feb 3, 2012 /
 
Valóban van ilyen program csak hasznavehetetlen, arra jó csak hogy mindenféle színben villogtassa a kijelzőt, nekem legalábbis még nem segített.
Viszont plazmánál még nem de lcd kijelzőnél már találkoztam olyan makacs pixelhibával (ha jól emlékszem elszórtan volt belőle vagy 5 a kijelzőn) amik mikor kedvük tartották szép kéken villogtak egymástól függetlenül külömböző ritmusban. A pláne az egészben az volt hogy a pixelek nyomkodásra újra működtek, egy darabig...
(#) BarnaPili válasza hinar83 hozzászólására (») Feb 3, 2012 /
 
Erre a legalkalmasabb a " TV-csereprogram"...más nem hiszem hogy segít
(#) kadarist válasza karaszbandi hozzászólására (») Feb 4, 2012 /
 
Igen lehet, meg még csomó más is
(#) fetti61 válasza BarnaPili hozzászólására (») Feb 4, 2012 /
 
Próbáltam egy használható kódot talált a távkapcs de csatornákat hangolni nem tudok vele, minden más opció működik hang kép stb beállítás. Hátha a TV készüléken van egy kombináció a hangoláson mert csak vol+ - és prog + - és ki be kapcs gomb van és nem tudok hangolni egy csatornát se.
(#) totikukac hozzászólása Feb 4, 2012 /
 
Sziasztok Mesterek!
Toshiba TV-hez keresek BW2031 tip. sorkimenőt,mert szerelő megnézte és ez a baja, valamint az, hogy ezt a tipust nálunk hivatalosan nem forgalmazták. Ezt a készüléket 10E. Ft-ért vettem, ha van valakinek bontásból egy sorkimenője, megegyezünk egy reális árban.Valamint keresek hozzá kapcs.rajzot!!
(#) kadarist válasza totikukac hozzászólására (») Feb 4, 2012 /
 
Szia!
Mi a készülék típusa?
(#) BarnaPili válasza fetti61 hozzászólására (») Feb 4, 2012 /
 
Ha működika TV,akkor szerintem szerezz egy utángyártott,de a típusnak megfelelő távirányítót.Azzal minden funkció menni fog,ez a tanítható meg előre programozott olyan mint az avas szalonna.mindenre jó,de semmire se lehet használni....
István
Következő: »»   586 / 1272
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem