Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Lapozás: OK   240 / 443
(#) elektrocad válasza elektrocad hozzászólására (») Jan 31, 2012 /

Ez lemaradt:
Csak egyenes és azonos vastagságú vezetősávra (wire) alkalmazható.
Nálam a 6-osban a töredezett vezetősávot automatikusan egy szegmensbe kapcsolja.
(#) zombee válasza elektrocad hozzászólására (») Jan 31, 2012 /

Az optimize parancs a jó ég tudja mire jó, de a töredékek megszüntetésére biztosan nem! Hiába kattintgatok vadul mint a hülyegyerek az egész vezetékre a töredéknél és körülötte, csak felvillan az egész egy pillanatra világosan, más nem történik! Egyébként mire jó a "Finomság"?

Valahogy azt szeretném elérni hogy NE tördelődjék a vezeték,
ne legyenek +/- 0.002 meg 0.004 mil-es eltérések, olyan nagy kérés ez?
(#) Thomm válasza m.gyula3 hozzászólására (») Jan 31, 2012 / 1

Szia!
Én is most kezdtem el foglalkozni a dologgal és a következő leírás alapján indultam el:Bővebben: Link
(#) elektrocad válasza zombee hozzászólására (») Jan 31, 2012 /

Pedig a Help-ben is ezt írják róla.
Előbb egyenesítsd ki az összekapcsolandó szegmenseket (legyenek egy vonalba), úgy alkalmazd az OPTIMIZE-t.
(#) elektrocad válasza Thomm hozzászólására (») Jan 31, 2012 /

A Pov-ray helyett itt van egy alternatíva. A Cadsoft is ezt ajánlja.
Eagle up

Pontszerű töredékek keletkeznek amiket törölni is nehéz, nézd már meg kérlek az 1-es képet!
Kiegyenesíteni sem engedi, természetesen. Az alkalmazott méret: 6.25 mil

Kérlek próbáld ki hogy érthető legyen: rajzolj 6.25 mil-es méretbeállítással egy 40 mil vastag vonalat(Line),
de inkább többet és nézd meg a koordinátáit, és ismételd meg 12.5 mil méretbeáállítással.
A koordinátákról ordítani fog hogy nem oszthatók 6.25-el, emiatt két ilyen vonal összekötésekor tördelődik.
Gyorsan összedobtam egy BRD fájlt(csatolom), nézd meg az alsó vezetéket, a felsőket próbáld összekötni!
Én azt akarom elérni hogy 6.25mil-es méret-beállításnál rajzolt vonalak végpont-koordinátái valóban a 6.25mil egész többszörösei legyenek!

Az Optimize inkább arra lehet(ne) jó hogy a tördelt, de EGY VONALBAN lévő töredékeket kapcsolja össze,
de ez már akkor is megtörténik ha egy ilyen töréspontra MOVE-t kap és nem mozdítjuk el!
(#) zombee válasza zombee hozzászólására (») Jan 31, 2012 /

Egyébként ez lesz a hiba csak nem tudom hogy hogyan oldjam meg:
Az Eagle metrikus rendszerben számol, ahol a legkisebb egység 0.0001 mm. (átvált mm-re és "Finest")
A 6.25mil = 0.15875 mm, ami már nem egész többszöröse a 0.0001 mm-nek(a 12.5mil=0.3175mm már igen).
A kisebb egység miatt néhol "kerekít" az Eagle, ebből fakadnak a koordinátahibák és a pontszerű töredékek.

Az egymillió forintos kérdés így szól:
Hol állíthatom be hogy 0.0001 mm helyett 0.00005 mm legyen a legkisebb egység?

Na ne szórakozzál!

Így mindig töredezni fog. Ha menet közben gridet váltasz mindig gondod lesz vele. A két szegmens függőleges koordinátája nem azonos, tehát nincsenek egy vonalban.
A két végpontot húzd össze egyetlen SIGNAL vonallal, majd úgy routold.

Na nem szórakozom!

Menet közben nem váltok GRID-et, végig 6.25mil - en dolgozom!
A két vonalat mégis ilyen bénán rajzolja meg, eltérő Y-koordinátákkal!

Két, eltérő Y-koordinátás vezeték összekötésekor pontszerű töredék keletkezik, középen a kis kiálló valami.

Akkor miért nem azonos a két szegmens függőleges koordinátája? Lásd a képeket az előző hsz-ben?
Kattints rájuk a jobb egérgombbal, majd a Properties-re.

A vonalakat külön-külön rajzoltam meg egymás alatt 6.25mil-es grid beállítás mellett,
majd az egyiket odahúztam a másik mellé. Megnéztem a koordinátákat, nem passzol! Videót is küldjek?

Miért nézel engem ekkora baromnak amikor ezt már régen, hónapokkal ezelőtt megtettem!
Már akkor amikor a hibát először észleltem, de még volt türelmem a pontszerű töredékeket kitörölgetni.
(#) Moderátor hozzászólása Jan 31, 2012

Srácok!
A személyeskedést legyetek szívesek távol tartani a fórumtól! Szakmai kérdések megbeszélésének semmi akadálya, de ne menjünk bele az anyázásba fulladó vitába, ha kérhetem.
Köszönöm.

Idézet:
„Ha pedig a "856.252"-t akarom átírni "856.250"-re akkor AUTOMATIKUSAN visszaáll a "856.252" érték!”

Nem áll vissza automatikusan, elfogadja a beírt értéket. De kell egy OK-t is nyomni neki.

Nem tudom neked milyen eredetű programod van, de az általad küldött "töredékes.brd"-ben átírtam a Properties ablakban az Y koordinátákat (csak kitöröltem a tizedes részt) és lám megszűnt a töredezés. Sőt nem kellett még az OPTIMIZE-t sem alkalmazni, automatikusan egyetlen szegmensbe tette.

Ez ugyanúgy működik az 5.11 és a 6.1-el is.
(#) elektrocad válasza (») Jan 31, 2012 /

Üdv Frankye!

Nem volt sem személyeskedés sem anyázás.
Csak segíteni próbálok, de azt végképp nem értem, hogy 6,25 miles raszternél hogyan lehet 56,24803 vagy 56,25197 koordinátákat kapni. Egyik sem maradék nélküli hányadosa a 6,25-nek.
Aztán csak a programot bénázzák.
(#) Frankye válasza elektrocad hozzászólására (») Jan 31, 2012 /

Tudom, hogy nem volt, csak nem szeretném, ha lenne.

Nekem(5.10.0) ha kitörlöm az utolsó tizedesjegyet nem engedi. Azaz engedi, de abban a pillanatban amikor
az OK-ra kattintok, azonnal visszaírja(egy pillanatra látszik is), majd úgy tűnik el az ablak.

Elnézést az indulatos hozzászólásaimért, de se otthon, se a munkahelyemen nem úgy működik ahogy leírtátok.
(#) zombee válasza zombee hozzászólására (») Jan 31, 2012 /

Most telepítettem a 6.1.0 verziót, és ott nemcsak a jelenség szűnt meg, hanem még részletesebben írja ki.
A legkisebb egységet mm-ben le se tudta rendesen írni, ez 0.003125 mikrométer(5.9.0-ban 0.1 mikrométer).

Hogy a te példáddal éljek, a "856.252" értéket azért nem engedi átírni "856.250"-ra, mert az angolszász és metrikus mértékegység átszámítása miatt a helyes érték a 856.252. Ezzel lesz raszteren, a 856.250-el nem.
Próbáld átírni egy másik értékre, automatikusan a legközelebbi (vagy le vagy fel), az átszámításnak megfelelő értékre vált.

Azért, mert megnőtt a felbontása:

Megtalálod az update_en.txt-ben:
Idézet:
„The internal resolution of EAGLE has been increased by a factor of 32.
It used to be 0.1 micron and is now 0.003125 micron. This allows drawings in imperial units to use exact values for multiples of 1/4, 1/8, 1/16, 1/32 and 1/64 mil.”

Értem. És ezt valahogy egy 5.10.0-ban nem lehetne valami konfig fájl átírásával elérni?
(#) elektrocad válasza zombee hozzászólására (») Jan 31, 2012 / 1

Ha a felbontásra gondolsz, nem hiszem. Néhány új belső változót hoztak létre a 6-osban, amelyek használják a gridet.
(#) bancsi15 hozzászólása Jan 31, 2012 /

Sziasztok!

Valaki meg tudná mondani, hogy hol találom a programban az ilyen nyákba forrasztható 6,3 mm-es csúszósarukat? Eagle 6.0 verzióm van.

Köszi
(#) vilmosd válasza bancsi15 hozzászólására (») Jan 31, 2012 /

Con-faston.lib
(#) bancsi15 válasza vilmosd hozzászólására (») Jan 31, 2012 /

Köszi szépen!
(#) zombee hozzászólása Jan 31, 2012 /

Ha már itt vagyok, egy régebbi talányt is szeretnék megoldani: egy saját könyvtárból(lbr) hogyan tudok törölni elemeket? Elemeken Device, Symbol és Package rajzokat értek.
(#) pluto válasza zombee hozzászólására (») Jan 31, 2012 /

Azért annyira nem bonyolult, bár mindent elkövettek, hogy csak meggondoltan tudj törölni. Tehát fájl-megnyit-könyvtár. Itt kiválasztod azt, amit törölni szeretnél de csak azért, hogy lásd mi a pontos neve. Ugyanis név alapján megy a törlés és az azért segít, ha látod, hogy mit kell beírnod. A könyvtár menüpont alatt kiválasztod az Eltávolítás ...-t. Itt fel jön az ablak és kéri a törlendő objektum nevét. Beadod akármi.pac vagy akármi.dev vagy akármi.sym. És ennyi volt
(#) speeedfire hozzászólása Feb 1, 2012 /

5.1-et használok és egyszerűen nem tudom a gyári lib-ből bekötni az alps rotary encodernek a gomb részét. Nem akar a vezeték pont oda menni, ahova kellene. Másnál is van ilyen bug? Esetleg ismertek olyan lib-et ahol sok rotary encoder van?
(#) zombee hozzászólása Feb 1, 2012 /

Tegnap 6.1.0-ra tértem át(egyelőre csak otthon), és mindjárt akadt egy apró de bosszantó dolog a frissen telepített programmal. Képet is csatolok, az egérkurzort fehérrel utólag rajzoltam bele.

Az 1-es pontból kiindulva a 2-esbe szeretném húzni a vezetéket, és a rajzolás előtt a 2-est a 3-as ponttal kötötte össze a sárga vonal(Unrouted). Az lenne a kívánatos(és az 5.9.0/5.10.0 így is tesz), hogy amint a kurzorral közelebb kerülök az 1-es ponthoz vagy igazából bárhol az adott vezetékhez(ami világoskéken ki is van emelve), a sárga Unrouted csík is a legközelebbi pontba visz. Ez helyett a másik vége mindig a 3-ason marad, mintha odaragasztották volna.

És most jön a csalás: nyomok egy ESC-et vagy CTRL+Z-t, vagy egy Ratsnest-et, és a rajzolási(Route) műveletet megismételve most már jól viselkedik. De amint egy másik(nevű) vezetékkel kezdek bíbelődni, kezdhetem elölről mert ugyanazt csinálja amit a legelején.

Lényeg, hogy a Route műveletet minden alkalommal meg kell szakítanom(igen, a Ratsnest is megszakítja) ahhoz, hogy normálisan tudjak vezetéket rajzolni. Van-e erre valami megoldás?

route.PNG

(#) karaszbandi válasza zombee hozzászólására (») Feb 1, 2012 /

És ha ráerőlteted sa kötést?
Mármint fogod, húzod és nem foglalkozol a sárgával, hanem egyszerűen odahúzod ahova kell?
(#) elektrocad válasza zombee hozzászólására (») Feb 1, 2012 /

Próbáld meg a 6.1.1-el - a betatest alatt találod. Van benne néhány hibajavítás. Itt csatolom a listát. Talán ez is benne van. Most nincs időm megnézni.

Én azért a kapcs. rajzban szoktam módosítani - nem volt ilyen gond.

update611.txt

Következő: »»   240 / 443
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem