Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Proteus
Helló mindenki!
Ismét elakadtam. Hol lehet proteusban állítani a vezetősáv szélességét? És hogy lehet megoldani ,hogy nem a vezető sávot marja ki ,hanem a szigetelő sávokat? (nem tudom mi ennek a neve ,bocsi) Előre is köszi!
Ha rajzolsz, akkor a munkaterület bal oldalán lévő mezőben a TRACES alatt vannak felsorolva a lehetséges vastagságok, pl ott.
Negatívba szeretnéd kinyomtatni a rajzolatot?
Kaptam egy kapcsolási rajzot. Betöltöttem -> Design Explorer... aztán hibaüzenetek. Íme: ELECTRICAL RULES CHECK REPORT
============================= Design: G:\Clonepi2\ClonePI-II PROTEUS.DSN Doc. no.: Revision: Author: Created: 14/01/10 Modified: 11/11/21 #I:Compiling design 'G:\Clonepi2\ClonePI-II PROTEUS.DSN'. %C=0002,00000003 #E: Duplicate part reference: C1 [C1]. %S=C1 %L=1,-23220680,-51328320,-22077680,-49382680 Netlist errors found. ERC errors found. Mit jelent a duplicate part reference? Hogy tudom kiküszöbölni? Nagyon kezdő vagyok. Közben olvasgatom a fórumot... A segítséget köszönöm...
Szia.
A "C1" nevű alkatrészből kettő van. Az egyik C1-et nevezd át.
Köszönöm. Felraknám a forrást, mert azon nem látom, hogy duplán lennének az alkatrészek.
Ha lekicsinyíted a rajzot láthatod, hogy az egész áramkör meg van duplázva.
Az egyiket töröld és akkor jó lesz.
Bocsánat. erre nem gondoltam... (mint a parasztbácsi a viccben.
![]() Köszönöm
Szevasztok szakbarbárok. Tudna valaki segíteni, hogy hogyan kell csinálni 6 személyes többség szavazógépet multiplexerrel Proteus-ban. Az egyik szavazóé dupla értékű kell, hogy legyen. Az áramkör mellé bírnátok mellékelni egy rövid magyarázatott is? Előre is köszönöm.
Esetleg kicsit konkrétabban? Hogy lehessen szavazni? Gombokkal? Mit lehet használni? PIC? Min jelezze ki? 7 szegmensesen?
Persze. Tudok mellékelni egy szavazót amit szintén Proteuszban csináltak csak, hogy ez a szavazó ÉS kapukkal van megoldva nekem meg Multiplexerekkel kell. Benne megtalálható h milyen alkatrészek lettek használva.
Sziasztok, építettem egy ilyet : KÉP
De ha elindítom a szimulációt nemtörténik semmi, most szereztem ezt a programot , és még nem nagyon értek hozzá , de tetszik és nemtudom mi a baj. :S THX
Szerintem azt az elemet fordítva tetted be oda.
Tanácsot szeretnék kérni abban ,hogy most jutottam hozzá a Proteus tervező programhoz és jelenleg csak nyák tervezésére használnám de ha egy IC-t beillesztek annak a lábaitól nem tudok egyenes vonalat rajzolni csak ferdén.Elvan tolódva a raszterhálón lehet ,hogy azért?
Ez a rész megvan köszönöm.A másik az lenne ,hogy a panel méretét hol tudom beállítani? Ill a vonalakat a BRIDGE nevű lehet rajzolni?Mert a többi funkciónál tele rakja minden törést karikákkal.
Még eggy kérdés ha lehetne!
Pl földeléseknél v testpontoknál ezzel a programmal lehet olyat csinálni hogy egy kijelölt területet telibe kitölteni
Szia !
Feltettem a proteust 7.7, majd 7.8 verziót egy asztali és egy laptopra. mindkét esetben az asztalin a szimuláció indításakor a PC is újraindul, a laptopon pedig a szimulációkor kék képernyőt kapok. Mi lehet a probléma ? Op rendszer xp-sp2
Sziasztok.
Egy egyszerű tranyós kapcsolást szerettem volna szimulálni, de nem megy. Próbapanelen meg megy. Miért nem tud a proteus normálisan tranzisztort szimulálni? Vagy Én nemcsináltam jól?
Mi a baj vele? Letöltöttem, és működik. (F12 indítja a szimulációt, és 2x Escape állítja le)
Nálam állandóan világít a led. Holott csak akkor kellene világítson, ha a kapcsolót bekapcsolom. Mintha a tranyó ott se volna.
Sziasztok,
Most fogtam neki a Proteus hasznalatahoz. Szeretnek egy 256x64 px es LCD megvezerelni, de nemkaptam benne. A neten kerestem de nem kaptam ra megoldast. Lehet kesziteni ilyen libet/hozzaadni/ van mas Proteusba?
Sziasztok!
A szimulációt szeretném lepróbálni proteus 6.9-es verzióban egy pic16f877 és egy lcd között.A hex fájlt mikroc pro generálja. A szimuláció indításakor ezt az üzenetet kapom: FATAL: [U1] Program or EEPROM data has invalid address [2000] for this device Tudna valaki segíteni hogy mi lehet a gond?
Hello, bizonyára a hex fordító nem ehhez a PIC-hez generálja a fájlt.
De a pic-ben fut a program,csak proteusban nem tudom szimulálni.
Üdv!
Megnézné valaki az ISIS-ben, hogy a 16F628A pic 4MHz-en a RA4 lábon 10K felhúzóellenállással kapcsol ledet? Itt kinlódok és nem tudom a portot bekapcsolni. A programban digitális kimenetnek van beállítva. Nem jövök rá mi lehet a baj.
Köszi a választ, működik a dolog.
Üdv!
Most telepítettem a proteust, még sose használtam. Megrajzoltam benne egy PIC-es áramkört az isis-ben és szerettem volna próbálni. Elvileg mindent beállítottam, a hex útvonalát megadtam, de nem csinál semmit. A bemeneten van egy nyomógomb felhúzóval, a kimeneten 2 LED soros 220ohmmal. A szimulációban a szintek változnak a bemeneten, de a kimeneten nem történik semmi. Olyan, mintha a pic nem menne. Mit nem csinálok jól? pic tápot hol kell megadni?
Működik!
A reset lábat nem jó szintre kötöttem.
Sziasztok!
Szeretnék tanácsot kérni, hogy ISIS-ben hogyan tudok több be táp esetén, egymástól különböző föld szintet adni. Pontosabban, hogy érthető legyen, szeretném, hogy egy 30V- os tápnál a pozitív ág lenne földre kötve, amihez képest +- 8 voltot állítanék elő regulátorral. Nem tudom megoldani, mindenáron a 30V -hoz nézi a gnd -t. Köszi Subi |
Bejelentkezés
Hirdetés |