Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Proteus

Témaindító: sagal, idő: Nov 24, 2005
Lapozás: OK   19 / 45
(#) szuperman hozzászólása Nov 7, 2011 /

Helló mindenki!

Ismét elakadtam. Hol lehet proteusban állítani a vezetősáv szélességét? És hogy lehet megoldani ,hogy nem a vezető sávot marja ki ,hanem a szigetelő sávokat? (nem tudom mi ennek a neve ,bocsi)

Előre is köszi!
(#) Medve válasza szuperman hozzászólására (») Nov 7, 2011 /

Ha rajzolsz, akkor a munkaterület bal oldalán lévő mezőben a TRACES alatt vannak felsorolva a lehetséges vastagságok, pl ott.
Negatívba szeretnéd kinyomtatni a rajzolatot?
(#) szuperman válasza Medve hozzászólására (») Nov 7, 2011 /

Igen.
(#) szucs_g hozzászólása Nov 21, 2011 /

Kaptam egy kapcsolási rajzot. Betöltöttem -> Design Explorer... aztán hibaüzenetek. Íme: ELECTRICAL RULES CHECK REPORT
=============================
Design: G:\Clonepi2\ClonePI-II PROTEUS.DSN
Doc. no.:
Revision:
Author:
Created: 14/01/10
Modified: 11/11/21

#I:Compiling design 'G:\Clonepi2\ClonePI-II PROTEUS.DSN'.
%C=0002,00000003
#E: Duplicate part reference: C1 [C1].
%S=C1
%L=1,-23220680,-51328320,-22077680,-49382680

Netlist errors found.
ERC errors found.

Mit jelent a duplicate part reference? Hogy tudom kiküszöbölni? Nagyon kezdő vagyok. Közben olvasgatom a fórumot...
A segítséget köszönöm...
(#) szitko válasza szucs_g hozzászólására (») Nov 21, 2011 /

Szia.
A "C1" nevű alkatrészből kettő van. Az egyik C1-et nevezd át.
(#) szucs_g válasza szitko hozzászólására (») Nov 21, 2011 /

Köszönöm. Felraknám a forrást, mert azon nem látom, hogy duplán lennének az alkatrészek.
(#) brato válasza szucs_g hozzászólására (») Nov 22, 2011 /

Ha lekicsinyíted a rajzot láthatod, hogy az egész áramkör meg van duplázva.
Az egyiket töröld és akkor jó lesz.
(#) szucs_g válasza brato hozzászólására (») Nov 22, 2011 /

Bocsánat. erre nem gondoltam... (mint a parasztbácsi a viccben. )

Köszönöm
(#) pakesz86 hozzászólása Nov 29, 2011 /

Szevasztok szakbarbárok. Tudna valaki segíteni, hogy hogyan kell csinálni 6 személyes többség szavazógépet multiplexerrel Proteus-ban. Az egyik szavazóé dupla értékű kell, hogy legyen. Az áramkör mellé bírnátok mellékelni egy rövid magyarázatott is? Előre is köszönöm.
(#) szuperman válasza pakesz86 hozzászólására (») Nov 29, 2011 /

Esetleg kicsit konkrétabban? Hogy lehessen szavazni? Gombokkal? Mit lehet használni? PIC? Min jelezze ki? 7 szegmensesen?
(#) pakesz86 válasza szuperman hozzászólására (») Nov 30, 2011 /

Persze. Tudok mellékelni egy szavazót amit szintén Proteuszban csináltak csak, hogy ez a szavazó ÉS kapukkal van megoldva nekem meg Multiplexerekkel kell. Benne megtalálható h milyen alkatrészek lettek használva.
(#) silent15 hozzászólása Dec 6, 2011 /

Sziasztok, építettem egy ilyet : KÉP
De ha elindítom a szimulációt nemtörténik semmi, most szereztem ezt a programot , és még nem nagyon értek hozzá , de tetszik és nemtudom mi a baj. :S

THX
(#) szkrep válasza silent15 hozzászólására (») Dec 6, 2011 /

Szerintem azt az elemet fordítva tetted be oda.
(#) lionsec hozzászólása Dec 23, 2011 /

Tanácsot szeretnék kérni abban ,hogy most jutottam hozzá a Proteus tervező programhoz és jelenleg csak nyák tervezésére használnám de ha egy IC-t beillesztek annak a lábaitól nem tudok egyenes vonalat rajzolni csak ferdén.Elvan tolódva a raszterhálón lehet ,hogy azért?

Ez a rész megvan köszönöm.A másik az lenne ,hogy a panel méretét hol tudom beállítani? Ill a vonalakat a BRIDGE nevű lehet rajzolni?Mert a többi funkciónál tele rakja minden törést karikákkal.

Még eggy kérdés ha lehetne!
Pl földeléseknél v testpontoknál ezzel a programmal lehet olyat csinálni hogy egy kijelölt területet telibe kitölteni
(#) babuka hozzászólása Jan 3, 2012 /

Szia !

Feltettem a proteust 7.7, majd 7.8 verziót egy asztali és egy laptopra. mindkét esetben az asztalin a szimuláció indításakor a PC is újraindul, a laptopon pedig a szimulációkor kék képernyőt kapok.
Mi lehet a probléma ? Op rendszer xp-sp2
(#) szitko hozzászólása Jan 12, 2012 /

Sziasztok.
Egy egyszerű tranyós kapcsolást szerettem volna szimulálni, de nem megy. Próbapanelen meg megy. Miért nem tud a proteus normálisan tranzisztort szimulálni? Vagy Én nemcsináltam jól?

tranyo.DSN

(#) szkrep válasza szitko hozzászólására (») Jan 12, 2012 /

Mi a baj vele? Letöltöttem, és működik. (F12 indítja a szimulációt, és 2x Escape állítja le)
(#) szitko válasza szkrep hozzászólására (») Jan 12, 2012 /

Nálam állandóan világít a led. Holott csak akkor kellene világítson, ha a kapcsolót bekapcsolom. Mintha a tranyó ott se volna.
(#) xgaborx hozzászólása Jan 30, 2012 /

Sziasztok,
Most fogtam neki a Proteus hasznalatahoz. Szeretnek egy 256x64 px es LCD megvezerelni, de nemkaptam benne. A neten kerestem de nem kaptam ra megoldast. Lehet kesziteni ilyen libet/hozzaadni/ van mas Proteusba?
(#) user hozzászólása Feb 1, 2012 /

Sziasztok!
A szimulációt szeretném lepróbálni proteus 6.9-es verzióban egy pic16f877 és egy lcd között.A hex fájlt mikroc pro generálja. A szimuláció indításakor ezt az üzenetet kapom:
FATAL: [U1] Program or EEPROM data has invalid address [2000] for this device

Tudna valaki segíteni hogy mi lehet a gond?

PICPLC6.TXT

(#) Medve válasza user hozzászólására (») Feb 1, 2012 /

Hello, bizonyára a hex fordító nem ehhez a PIC-hez generálja a fájlt.
(#) user válasza Medve hozzászólására (») Feb 1, 2012 /

De a pic-ben fut a program,csak proteusban nem tudom szimulálni.
(#) brato hozzászólása Feb 7, 2012 /

Üdv!

Megnézné valaki az ISIS-ben, hogy a 16F628A pic 4MHz-en a RA4 lábon 10K felhúzóellenállással kapcsol ledet?
Itt kinlódok és nem tudom a portot bekapcsolni.
A programban digitális kimenetnek van beállítva.
Nem jövök rá mi lehet a baj.
(#) Medve válasza brato hozzászólására (») Feb 7, 2012 /

Mert az Open Drain-es kimenet!
(#) brato válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Feb 7, 2012 /

Köszi a választ, működik a dolog.
(#) karaszbandi hozzászólása Feb 10, 2012 /

Üdv!

Most telepítettem a proteust, még sose használtam.

Megrajzoltam benne egy PIC-es áramkört az isis-ben és szerettem volna próbálni. Elvileg mindent beállítottam, a hex útvonalát megadtam, de nem csinál semmit. A bemeneten van egy nyomógomb felhúzóval, a kimeneten 2 LED soros 220ohmmal. A szimulációban a szintek változnak a bemeneten, de a kimeneten nem történik semmi. Olyan, mintha a pic nem menne.

Mit nem csinálok jól?

pic tápot hol kell megadni?
(#) karaszbandi válasza karaszbandi hozzászólására (») Feb 10, 2012 /

Működik!
A reset lábat nem jó szintre kötöttem.
(#) subi hozzászólása Feb 15, 2012 /

Sziasztok!
Szeretnék tanácsot kérni, hogy ISIS-ben hogyan tudok több be táp esetén, egymástól különböző föld szintet adni. Pontosabban, hogy érthető legyen, szeretném, hogy egy 30V- os tápnál a pozitív ág lenne földre kötve, amihez képest +- 8 voltot állítanék elő regulátorral. Nem tudom megoldani, mindenáron a 30V -hoz nézi a gnd -t.
Köszi
Subi
Következő: »»   19 / 45
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem