Fórum témák
» Több friss téma |
Akkor hülyeséget írtam, nem Vpp, hanem effektív? A 200w-os műterhelésem eléggé izzás határán volt, a trafó is kissé melegedni kezdett.
Azt csak Te tudod, hogy mivel és hogyan mértél.
Vpp esetén én kapásból oszcilloszkópos mérésre gondolok. Szóval: - mi volt a jel forrása (zene, szinusz, négyszőg, háromszög, impulzusd, v. más) ? - mivel mérted (multiméter, True RMS műszer: valódi effektív érték mérő, HF voltmérő, oszcilloszkóp, v. más...)? A Vp csúcsértéket jelent, a Vpp csúcstól-csúcsig mért érték, Veff effekív érték...
Írtam, hogy nem görbült a szinusz teteje, tehát szkóp, De azt is írtam, hogy a hangkártya nem bírta rendesen meghajtani, tehát van még ott kakaó, az tény hogy a műterhelés rosszul volt, és a trafó is langyosodott, a szkóp írta ki hogy 69,valamennyi V p-p. Akkor ez 100w se volt? De szinusz teljesítmény ez biztos. Olvastam, hogy a zene kb negyed ennyire terheli, mert szakaszos. 200Hz-el mértem.
Idézet: „Akkor ez 100w se volt?” 76,5W Idézet: „..a zene kb negyed ennyire terheli,” Kb. igen, és akár zenével meghajtva is mérheted (szkóppal) a csúcsértéket. Gondolom nem fogsz túl sok szinuszt hallgatni az erősítőn ![]() ![]() Használd a hangkártya fejhallgató kimenetét, azon kicsit nagyobb a jelszint!
Hát ez elég gyenge
![]()
Igen az is baj...
Köszönjük compaqamplifier!
Borvendég már rég megcsinálta réz vezetékkel 2006 október 30 óta...
Szia! Gratulálok
![]() Ide teszem a rajzot a könnyebbség végett. Amikor a kimenő jel csúcsa és a táp között 8V-nál kisebb a különbség a led jelez ![]()
Nagyon szépen köszönöm, ezt még megérdemli, holnap gyorsan összedobom egy próba nyákon. Ez ugye mindkét oldalt figyeli? Olvastam az írásodat, én 2N4003-as diódát tennék bele, szerintem ez jó lesz.
Köszönöm a méretezést.
Szívesen! A '4003 tökéletesen megfelel. Azért van két dióda, hogy a két csatornát egyszerre figyelje, duplán megépíteni sem luxus
![]()
Akkor jól gondoltam. Hát a mai árak mellett, nem is tudom...
![]()
Szia
most értem haza ,most állok neki majd jelentkezem
Szia
Kicseréltem a kondikat és nagyon úgy néz ki hogy megoldódott a probléma !! Köszönöm szépen a segítséget
Szivesen, akkor katt EBBEN a "zöld stopposjelre"
![]()
Szép nagy gépezet.
![]()
Persze, csak ilyen hitvány képem van. Nem túl könnyűre sikerült.
![]()
Szép lett. Elég lesz ez a hűtés 2x200W-ra?
Persze. Az APT borda nagyon eltörpül mellette, ha az elég 2*100-ra akkor ennek is elégnek kell lenni, lehet a képen nem látszik, de nagyon brulális borda, vastag. Emlékszel ami neked volt a 100-on? Na ez kétszer olyan vastag, és nehéz. Elégnek kell lenni.
Jól emlékszem,kluberősítő lesz? Akkor jó lett volna szimmetrikus bemenet is.
A lemezes hangfalcsati a leggyengébb láncszem!
Jól sikerült a Quad-od Mutatós darab. A súlya is meg van ez nem fog pattogni az asztalon ha kihajtod maxra.
Minek szimmetrikus bemenet? Miért nem jó a szorítós csati?
Kedves Fórumtársak!
Remélve, hogy hihetően adom elő jószándékomat, megismételném itt egy, a fórumra szánt témámat. Amennyiben ez a dolog működik - erősítők mért specifikációk kiterjesztése a "tápfesz-terhelő impedancia - teljesítmény"-en kívülre, akkor elnézést, nyitott kapukon kaparászom... ![]() Ime a dolog: Bővebben: Link Ha fenti dolgok nem lennének kívánatosak, egy "gyári" erősítő leírásában csupán az 1kHz-n mért és a "zenei" teljesítményt tüntetnék fel. Pedig a - 3dB és a négyszögjeles, műterhelésen megfigyelt átvitel nem lehet probléma az építők 80%-ánál. Lásd fent. Nagyon örülnék, ha közmegegyezés lehetne, milyen adatokat tarthatnánk kívánatosnak, elérhetőnek és viszonylag pontosnak egy SK (saját kezű ![]() publikálásánál. Tisztelettel: Én
Engem érdekelt ez a téma régebben is , készítettem is egy mérő adaptert, amivel számítógépes méréseket lehet produkálni, jel zaj viszony, torzítás, átvitel, stb, igaz a használata már nehezebben ment a tudatlanságom miatt.
Nem akarok vihart kavarni
![]() Valamiért azt gondoltam a fejlődés szükségszerűen hozza, hogy ne csak meghallgassuk - Somogyi hangszórók-Orion HS hangfalszéria- JBL és egyéb monitorok, hanem mérjük is meg, amit tudunk. Ez úgysem lesz teljes minőségi tanúsítvány, de joggal lehet egy jó hangú végfok alkotója büszke, ha a mérések is igazolják a jó véleményét. Linearitás, átviteli jelszélesség, néhány féle torzítás, amit amatőr eszközökkel mérni lehet. Pl. az Alexander végfoknál mért 50W 80 kHz-es négyszögjel nekem ugyanúgy nézett ki, mint amit publikáltak róla - szemernyi esést nem produkált és a meredeksége is megegyezett. Ezzel szemben egy olcsó japán rádióerősítő gyönyörű háromszögjelet transzformált már 10 kHz körül is a négyszögjelből. ![]() ![]()
Ezt értem, de erre nekem ellenpéldám volt, amikor megmértem a Fisher Studio Standard H-osztályos erősítőmet, mérve tökéletes volt, de a hanga egyszerűen undorító volt számomra. Mondom ez stúdió norma?
![]()
Az ominózus eset : Bővebben: Link Érdemes szami kommentjét is olvasni utánna.
Ezért nem méricskélek már igazából. |
Bejelentkezés
Hirdetés |