Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Lapozás: OK   242 / 443
(#) elektrocad válasza Attila86 hozzászólására (») Feb 4, 2012 /

Ott van az, vagyis egy újabb. A fájlnévben a 44 helyett a 45-öt keresd.
(#) speeedfire válasza elektrorudi hozzászólására (») Feb 4, 2012 /

Igen, erre gondolok. De ez a poti, nyomógombos lenne és nekem fontos lenne a nyomógomb bekötése is.
De így sajnos nem tudom bekötni...

Szerk.: Most esik le, hogy nem is jó helyre akartam a gombot kötni.
Köszi az infót.
(#) Attila86 válasza elektrocad hozzászólására (») Feb 4, 2012 /

Megvan, köszi! "duplicate"-re kerestem ez meg "duplicating", ezért nem találtam.
(#) pluto válasza speeedfire hozzászólására (») Feb 4, 2012 /

Szia!
Működik, csak egy kicsit bénán. A tekerőgomb kapcsoló symbol-ja a kapcs. rajzon nem a rasteren fekszik, hanem félúton. Tehát, ha szeretnél kapcsolódni, az Alt gomb egyidejű lenyomásával megteheted. Kipróbáltam működik. Kapcsold be a GRID-t és azonnal látod Te is. Az lbr-ben kéne javítani. Úgy hogy vilmosd fórumtársunk kitűnően ráérzett, mert valóban nem fekszik raszteren a bekötési pont. A GRID alapbeállításaival próbáltam -> méret = 0.1, finom = 0.01 inch. Ugyebár az Alt gomb egyidejű lenyomásával a finomnál beállított érték szerint lehet lépkedni.
(#) elektrorudi válasza speeedfire hozzászólására (») Feb 4, 2012 /

Kedves speeedfire!
Az általad korábban kérdezett ALPS EC12E nevű poti, nem poti !!!
Nincs neki nyomógombja, tehát nincs mit bekötni rajta.
(#) speeedfire válasza pluto hozzászólására (») Feb 4, 2012 /

Akkor nem is így kellene bekötni?

Na most kicsit megszeppentem. Eddig úgy tudtam, hogy az ec12e nyomógombos rotary encoder.

De igen. Csak ha a kapcsolót is szeretnéd használni, akkor be kell kötni a kapcsolót is. (azért ezzel nem mondtam nagy újdonságot ). Egyébként az lbr.t megnéztem, halálpontosan le van írva, hogy ez egy encoder + NYOMÓGOMB. Egyébként meg mérd ki a nyomógombos részt és megnyugszol. Mellékelem Neked a kép kivágást, itt először a kapcsoló szimbólumát tettem rasterre, mivel azután már normál módon kezelhető. A PIN - layert csak infó miatt kapcsoltam be. Ha megnézed az lbr-t, akkor látod, hogy melyik PAD milyen név alatt fut. (A,B,C - D és E a kapcsoló lábai)

Rotary.JPG

(#) elektrorudi válasza speeedfire hozzászólására (») Feb 4, 2012 /

Bocsi, eddig csak az AC12E típuscsaládot néztem, amely alapjában nem kapcsolós. Nem vettem figyelembe, hogy te ezen a néven egy linket küldesz, amin konkrét típus van... Én voltam a figyelmetlen. Sorry.

Nekem még mindig nem akar a nyomógombhoz tapadni.
Hiába veszem kisebbre a rácsot, akkor sem jó. Nyákterven már nem is jó, nem mutatja a vezetéket.

Semmi, előfordul az ilyen.

Ne a rácsot vedd kisebbre! Szerintem tedd alapra. Vagyis inch-ben 0.1 és 0.01, vagy mil-ben 100 és 10. De ott van az "Alapértelmezett" gomb is. Ezek után az Alt gomb egyidejű lenyomásával told át a következő raszter pontra. Rács persze bekapcsolva, hogy láss is valamit. Működnie KELL. Nálam működik !!! Lásd az előző hozzászólásom kép mellékletét.
(#) pluto válasza elektrorudi hozzászólására (») Feb 4, 2012 /

Azért egyben igazad van. Jelesül, hogy nem teljesen egyértelmű az lbr-ben a jelölés. Ott ugyanis az áll EC12E_SW. Az SW ugyebár az utalás arra, hogy kapcsolóval ellátott encoder, azonkívűl egyértelműen oda is van írva. Csak hogy a kapcsolós sorozat az az EC12D. A Rajz viszont így egyértelműen a D sorozatra utal, annak ellenére, hogy E sorozat van megadva.
(#) Thomm hozzászólása Feb 4, 2012 1 /

Sziasztok!
Az alább látható kondenzátort hogy/milyen néven találom meg az eagle-ben? Bővebben: Link

Szia!

Megpróbálom egy kicsit könnyebbé tenni az életed. Változtattam az lbr-n. A GND pinek sem voltak egyébként a raszterpontokon. Itt a változtatások:
1, kapcsoló symbol raszterpontra tolva.
2, GND symbol raszterpontra tolva.(mind a kettő)
2, Pad név kiírva, hogy lásd mit hová kell kötni.

Melléklet: 1. hogy néz most ki, 2. az lbr.

Ha bemásolod a lbr könyvtárba, utána biztos ami biztos vedd használatba. Könyvtár menüpont -> Használatba vétel ...
(#) pluto válasza Thomm hozzászólására (») Feb 4, 2012 /

Parancsolj: könyvtár rcl -> CPOL_EU -> CPOL_EUUD_6,3X7,7

elkó.JPG

Örök hála.
Így már tökéletes lett. )
(#) Thomm válasza pluto hozzászólására (») Feb 4, 2012 /

Az orrom előtt volt... Köszönöm.
(#) bubuc17 hozzászólása Feb 12, 2012 /

Sziasztok
Sehol se találok grace hidat.
Hol találom? vagy nincs is a programba?
Ha nincs akkor hogy tudok alkatrészt létrehozni? Olvastam már valahol csak már nem emlékszek rá.
(#) MPi-c válasza bubuc17 hozzászólására (») Feb 12, 2012 / 1

Kicsit furán írtad! Graetz.

Az "egyenirányító" angolra fordításából keresve: Rectifier könyvtár!
(#) medve13 hozzászólása Feb 12, 2012 /

Segítsen valaki!

Eagle6.1-ben brd-ből elkészítem a pov file-t.
közben feljön egy ablak, hogy az adott x.bat file nem található ezért elutasít, de végül is egy pov-ot lerak a 3d\povray könyvtárba. A Pov-ray 3.62 elindítva viszont nem látja ezt a file-t, így nem tudom megnyitni.
(jogosultságok rendszergazdai teljes, többszöri újra-installálások után sem megy.

mit rontok el?
(#) bubuc17 válasza MPi-c hozzászólására (») Feb 12, 2012 /

Köszönöm a segítséget, én akárhogy kerestem nem találtam.
Nekem még régen így tanítottak az iskolában. (:
(#) karaszbandi válasza bubuc17 hozzászólására (») Feb 12, 2012 /

Ha nem aktiválod a könyvtárat, akkor nem is fogod megtalálni!
(#) bubuc17 válasza karaszbandi hozzászólására (») Feb 12, 2012 /

Így hogy tudtam hogy keresem, így már megtaláltam elsőre.
(#) coyote83 hozzászólása Feb 17, 2012 /

Sziasztok valaki tud nekem küldeni egy MŰKÖDŐ linket ahol találok teljes terjedelmű Eagle kézikönyvet?
(#) frecsko válasza coyote83 hozzászólására (») Feb 17, 2012 / 1

Ez jó?

Ha már mástól származó anyagot töltesz fel, illene legalább a forrást megjelölni, de még jobb, ha előzetesen engedélyt kérsz rá a szerzőtől.
Frankye
(#) coyote83 válasza frecsko hozzászólására (») Feb 17, 2012 /

Köszi szépen de ez már meg van, azért gondoltam hogy van másfajta mert ebbe bele van írva hogy rövid kezelési útmutató, nekem meg a teljes leírás kellene.
(#) moltam99 hozzászólása Feb 18, 2012 /

Üdv!
Hogy tudnék 25x6,4 mm méretű huzalellenállást hozzáadni Eagleben?
Bocsi, ha buta kérdés, most használom először.
Köszi
(#) solti_imre válasza moltam99 hozzászólására (») Feb 18, 2012 /

Létrehozod. IGY
(#) moltam99 válasza solti_imre hozzászólására (») Feb 18, 2012 /

Gondoltam hátha van egyszerűbb módszer vagy esetleg már megcsinálta valaki előttem.
Sebaj, ezt is meg kell tanulni, köszi
Következő: »»   242 / 443
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem