Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
Ott van az, vagyis egy újabb. A fájlnévben a 44 helyett a 45-öt keresd.
Igen, erre gondolok. De ez a poti, nyomógombos lenne és nekem fontos lenne a nyomógomb bekötése is.
![]() De így sajnos nem tudom bekötni... Szerk.: Most esik le, hogy nem is jó helyre akartam a gombot kötni. ![]() Köszi az infót. ![]()
Megvan, köszi! "duplicate"-re kerestem ez meg "duplicating", ezért nem találtam.
Szia!
Működik, csak egy kicsit bénán. A tekerőgomb kapcsoló symbol-ja a kapcs. rajzon nem a rasteren fekszik, hanem félúton. Tehát, ha szeretnél kapcsolódni, az Alt gomb egyidejű lenyomásával megteheted. Kipróbáltam működik. Kapcsold be a GRID-t és azonnal látod Te is. Az lbr-ben kéne javítani. Úgy hogy vilmosd fórumtársunk kitűnően ráérzett, mert valóban nem fekszik raszteren a bekötési pont. A GRID alapbeállításaival próbáltam -> méret = 0.1, finom = 0.01 inch. Ugyebár az Alt gomb egyidejű lenyomásával a finomnál beállított érték szerint lehet lépkedni.
Kedves speeedfire!
Az általad korábban kérdezett ALPS EC12E nevű poti, nem poti !!! Nincs neki nyomógombja, tehát nincs mit bekötni rajta.
Akkor nem is így kellene bekötni?
Na most kicsit megszeppentem. Eddig úgy tudtam, hogy az ec12e nyomógombos rotary encoder.
De igen. Csak ha a kapcsolót is szeretnéd használni, akkor be kell kötni a kapcsolót is. (azért ezzel nem mondtam nagy újdonságot
![]()
Bocsi, eddig csak az AC12E típuscsaládot néztem, amely alapjában nem kapcsolós. Nem vettem figyelembe, hogy te ezen a néven egy linket küldesz, amin konkrét típus van... Én voltam a figyelmetlen. Sorry.
Nekem még mindig nem akar a nyomógombhoz tapadni.
![]() Hiába veszem kisebbre a rácsot, akkor sem jó. Nyákterven már nem is jó, nem mutatja a vezetéket. ![]()
Semmi, előfordul az ilyen.
![]()
Ne a rácsot vedd kisebbre! Szerintem tedd alapra. Vagyis inch-ben 0.1 és 0.01, vagy mil-ben 100 és 10. De ott van az "Alapértelmezett" gomb is. Ezek után az Alt gomb egyidejű lenyomásával told át a következő raszter pontra. Rács persze bekapcsolva, hogy láss is valamit. Működnie KELL. Nálam működik !!! Lásd az előző hozzászólásom kép mellékletét.
Azért egyben igazad van. Jelesül, hogy nem teljesen egyértelmű az lbr-ben a jelölés. Ott ugyanis az áll EC12E_SW. Az SW ugyebár az utalás arra, hogy kapcsolóval ellátott encoder, azonkívűl egyértelműen oda is van írva. Csak hogy a kapcsolós sorozat az az EC12D. A Rajz viszont így egyértelműen a D sorozatra utal, annak ellenére, hogy E sorozat van megadva.
Sziasztok!
Az alább látható kondenzátort hogy/milyen néven találom meg az eagle-ben? Bővebben: Link
Szia!
Megpróbálom egy kicsit könnyebbé tenni az életed. Változtattam az lbr-n. A GND pinek sem voltak egyébként a raszterpontokon. Itt a változtatások: 1, kapcsoló symbol raszterpontra tolva. 2, GND symbol raszterpontra tolva.(mind a kettő) 2, Pad név kiírva, hogy lásd mit hová kell kötni. Melléklet: 1. hogy néz most ki, 2. az lbr. Ha bemásolod a lbr könyvtárba, utána biztos ami biztos vedd használatba. Könyvtár menüpont -> Használatba vétel ...
Parancsolj: könyvtár rcl -> CPOL_EU -> CPOL_EUUD_6,3X7,7
Örök hála.
![]() Így már tökéletes lett. ![]()
Sziasztok
Sehol se találok grace hidat. Hol találom? vagy nincs is a programba? Ha nincs akkor hogy tudok alkatrészt létrehozni? Olvastam már valahol csak már nem emlékszek rá.
Kicsit furán írtad! Graetz.
Az "egyenirányító" angolra fordításából keresve: Rectifier könyvtár!
Segítsen valaki!
Eagle6.1-ben brd-ből elkészítem a pov file-t. közben feljön egy ablak, hogy az adott x.bat file nem található ezért elutasít, de végül is egy pov-ot lerak a 3d\povray könyvtárba. A Pov-ray 3.62 elindítva viszont nem látja ezt a file-t, így nem tudom megnyitni. (jogosultságok rendszergazdai teljes, többszöri újra-installálások után sem megy. mit rontok el?
Köszönöm a segítséget, én akárhogy kerestem nem találtam.
Nekem még régen így tanítottak az iskolában. (:
Ha nem aktiválod a könyvtárat, akkor nem is fogod megtalálni!
Így hogy tudtam hogy keresem, így már megtaláltam elsőre.
Sziasztok valaki tud nekem küldeni egy MŰKÖDŐ linket ahol találok teljes terjedelmű Eagle kézikönyvet?
Ez jó?
Ha már mástól származó anyagot töltesz fel, illene legalább a forrást megjelölni, de még jobb, ha előzetesen engedélyt kérsz rá a szerzőtől. Frankye
Köszi szépen de ez már meg van, azért gondoltam hogy van másfajta mert ebbe bele van írva hogy rövid kezelési útmutató, nekem meg a teljes leírás kellene.
Üdv!
Hogy tudnék 25x6,4 mm méretű huzalellenállást hozzáadni Eagleben? Bocsi, ha buta kérdés, most használom először. Köszi
Létrehozod. IGY
Gondoltam hátha van egyszerűbb módszer vagy esetleg már megcsinálta valaki előttem.
Sebaj, ezt is meg kell tanulni, köszi ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |