Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Sony Ericsson MBW-150 óra javítás
Témaindító: Bártfai Ferenc, idő: Feb 9, 2012
Témakörök:
Sziasztok! Van egy a téma címében szereplő "okos" karórám, az utóbbi időben egyre halványabban lehetett látni az oled kijelzőn megjelenő feliratokat! Az óra kb 3 éves én az akkumulátorra gyanakodtam, de mikor ki vettem az akkut és rámértem (a teljesen feltöltött 3,7V li-ion akkuban) 4,15V-volt ami szerintem jó érték! Ezeknek az oled kijelzőknek van valami becsült élettartalmuk? Vagy esetleg az akkumulátornál keressem mégis a hibát?
Határeset ,egy leírás szerint amit találtam valahol az élettartamuk,kb 1-2év.De azért nézz utána hátha a tiéd nem olyan.
Keresgélek.. De azért egy 55.000.-Ft-os karórától nem azt várná az ember, hogy 3 évesen be dobja a törölközőt! Nincs mese.. fogyasztó társadalomban élünk!
Nekem az órám rendszerint 3-4 évente döglik be, elemcserét nem szereti. Olyankor rendelek egy másik órát, elemmel együtt, és megint megy 4 évet. 4000Ft körüli, DCF77 szinkronizált. Volt egy bluetooth órám nekem is, haveromnak adtam, engem zavart a gyakori töltögetés, na meg a teló is gyorsabban merült. Mérted az akku feszültségét kicsit leterhelten is? Úgy is megvan a névleges fesz?
Nekem iPod Nanom van karórának... De már tönkrement benne az akku. Ki kellett cseréltetni. (Ly-polymer)
Szia! Terhelés alatt nem mértem viszont olyat csináltam (Tudom ennek nem örült az akku), hogy rövidre zártam egy pár pillanatra (a vezeték jó meleg lett) és utána megmértem 1-2 száz mV-ot veszített, de kis idő mulva azt is vissza nyerte. Szerintem a kijelző lesz a ludas. Igazából sajnálom, mert szerettem. minden működik, de a kijelzőt csak sötétbe látni .
Ha jól értem, egy LED kijelzőről van szó. Tudtommal a LEDek ennyit nem veszíthetnek a fényerejükből három év alatt. Szerintem valami előtét-ellenállás probléma lesz. (De a kondenzátorok sem zárhatók ki!)
Szia! Sajnos az átlagos OLED kijelzők élettartama (50% fényerőre csökkenés) kb 10000 óra, ami 1-2 év.
NH Disp.
A legszebb az egészben az, hogy itt a fényerő az eredeti állapothoz képest Kb. 10% Akkor vegyek inkább egy másik órát?
Esetleg ha meg emelném a kijelzőre eső feszültséget az nem javítana a fényerőn? Vagy ez csak ideig-óráig jelent megoldást?
Igazából arra még nem kerestem rá ,hogy ez az élettartam a világításra vonatkozik,vagy az közömbös ,elég ha van rajta valami kijelzés??
Minden pixel egyformán halvány, vagy egyes gyakran használt pixelek halványabbak?
Szia!
Érdekes, mert van mikor halványabb az egész, és van mikor erősebb! Nem tudom mi lehet a baja..
Gondold végig, eleve a működéstől öregszik, ha a LED egyik rákfenéjét, üzemi körülményét rontod, vajon mi lesz? Kijelzőcsere lesz ez.
Az OLED akkor világít, ha kijelez bármit, ami nem fekete.
Akkor talán mégsem a kijelző modul. Nincs benne adaptív fényerőszabályozás?
Eddig még nem találkoztam vele, de meg keresem..
Sziasztok , józsi Szegedröl , MBW-150-hez csatlakozva , ugyan az a gondom elemre gyanakodva kivettem teszteltem , jónak találtam , visszatettem de el sem indul,tovább milegyen ,kérem segitsen aki tud köszi .
A hozzászólás módosítva: Okt 26, 2012
Üdv mindenkinek!
Nekem is van egy 4 éves jószágom,tavaly tavasszal kezdett halványodni a kijelző,kb. egy éve nem látszik semmi.Funkciók működnek,mindent csinál,csak nem látom,de mint karóra tökéletes,4-5 hónapig elmegy egy töltéssel,ami szerintem,mivel a telefonos okosságát nem tudom használni,nem olyan rossz.De azért birizgálja a fantáziámat valami megoldás,mert nem ezért vettem ezt az órát...A másik gond a vízállósággal akad,mára eljutottunk odáig,hogy ha esik az eső,bepárásodik... Szóval ezekre a problémákra lehet megoldás?Ha igen,mit tudnátok javasolni?
akit érdekel még a téma: XDA
az OLED kijelző megy tönkre mindegyikben. a fórumon egy orosz srácnak sikerült egy 50 dolláros kit-ből átépítenie a kijelzőt: Bővebben: Link |
Bejelentkezés
Hirdetés |