Fórum témák
» Több friss téma |
Tökéletes lesz. Vagy akár ez.
Amit én linkeltem helyileg közel van és így nincs posta költség.
Köszi a válaszod!
Sziasztok!
Meglett az új szerzeményem hétvégén remélem ki is tudom próbálni. Szerintetek 10 perc alá lelehet vinni a levilágítási időt? Valaki tudna linkelni sprint layout-os "teszt csíkot"?
Nekem kb 10 centit kell emelni az egyenletesség miatt.
Húú az jó gyors. Ennek nincs mellék hatás, mert ha olvastam volna olyat hogy az előhívásnál nem túl jó az ha ilyen gyors a világítás.
Pont akkor kontrasztos , ha jól meg van világítva. Iparban 35 s volt a BME-n. Nem időre ment a dolog, hanem megvilágítást mért egy műszer, és korrigálta az öregedő lámpát.
Akkor így már nem aggódok ilyenek miatt. Köszi a válaszod.
Egyedül azzal volt bajom, hogy a csöveknél kicsit sávos volt, megemeltem egy 10 cm-s távtartóval egy üveglapot, és arra teszem a filmet.
Máma volt időm kicsit foglalkozni a levilágítómmal. Az arc szolit bele fabrikáltam a régi szkenner házba, össze raktam és feltűnt hogy pár másodperces kipróbálástól is már langyosak lettek a csövek. Ez normális? (4x15W)
Régen nekem is olyan volt és az huzamosabb idő után volt csak langyos ez meg éppen hogy csak meg néztem hogy jól kötöttem e be őket és már és már jó kéz meleg volt és kicsit megijedtem. Ha sokáig megy ugye nem tud tönkre menni? Meg a másik hogy a szkenner házon nem igazán van hűtésnek nyílás v ilyesmi elég szűkös a belső így is.
Sziasztok
Valaki nem tudna nekem abban segíteni hogy hol tudnék beszerezni kvarcüveglapot? Van valahol Pesten valami szaküzlet ahol lehet vásárolni? Vagy végső esetben mennyit vesztek a ledes levilágítóm használhatóságából ha nem kvarcüveget hanem csak 1 sima üveglapot használok? Előre is köszönöm a segítséget.
Gyakorlatilag csak annyit, hogy nem lesz hőálló az üveged Minek a ledekhez kvarcüveg? Vad ötleteitek vannak....
Vagy próbáld meg azt a megoldást, hogy ha van rá módod, kitermelsz egy írásvetítőből vagy fénymásolóból freshnel lencsét (tárgyüveg), és az lesz a csövek előtt, az egyenletessé és párhuzamossá teszi a csövek fényét
Szia!
Ha feltétlenül szeretnél, beszerezhető. Igaz ugyan, hogy extrém macera és aranyárban van. Az igaz, hogy a normál üveg az UV ca. 60%-t elnyeli és a kvarc nem, de ezt kiegyenlítheted a levilágítási idővel. Én sokáig kerestem, majd feladtam. Találtam ugyan budán a XI.-ben egy üveges céget, akik esetleg Belgiumból be tudták volna szerezni, de nem igen volt kedvük az én minimális mennyiségemmel foglalkozni, pedig extrém segítőkészek voltak. Pontosan tudták, hogy mire szeretném használni. Vélhetőleg nem én voltam az első. Így aztán, ha jól emlékszem 4mm-s normál üvegből vágattam a megfelelő méretet és jó. Meg vagyok vele elégedve.
Szia!
Azért annyira nem vad az ötlet. Mert mivel magyarázzuk, hogy neves gyártók (pl.: a német BUNGARD) a kompakt levilágítóikba KIZÁRÓLAG csiszolt kvarcüveget tesznek. Persze pénzbe kerül. Nem kevésbe, sokba.
Köszi a választ. Akkor én is megelégszem a normál üveggel.
Nagyon szívesen.
Még valami eszembe jutott, hátha ... Ha esetleg találnál ős régi fénymásolót vagy scanner-t, ráadásul valami iparit, ott van rá esély, hogy még kvarc üveg van benne. A régi alatt úgy a 20 - 25 évest értem. A fent említett cégnél adták ezt a tippet, valamint elmagyarázta a srác, hogyan alapítod meg, hogy kvarc üveg vagy sem. Oldalról nézed az üveget a vágási síkot és ha nincs felcsiszolva és zöld a fénytörési mutatói miatt, az akkor normál üveg. A kvarc az fehér. Persze a legjobb, ha csak törték, mert akkor világosan látható. Ha viszont csiszolták az oldalát, az megtévesztő lehet.
Scannerből akartam én is üveget kimenteni de nem találtam az ismeretségi körömben olyat akinek van működőképtelen scannere. Azt viszont nem tudtam hogy csak az ilyen ősrégiekben volt kvarcüveg. Abban a hitben voltam hogy a most gyártottakban is az van, legalábbis azt olvastam, de valószínűleg hibás volt az információ forrásom. Lehet vaterán szétnézek hátha találok valami barátságos árú példányt
Egy kis méretű levilágítóba cck hány db UV led kell?
Szia! Attól függ, hogy Superflux, négy lábú vagy sima kinézetű 5mm-es LED-ről van szó. Sima LED-ből 50-80 elég lehet, mondjuk én 150-el készítettem. Superflux LD-ből 10-20 is elég bőven.
Azzal, hogy az UV-t nagyobb mértékben eresztik át.
A superfluxról tudsz linket adni?
UV-et nem találok. KB mennyibe jön ki?
Gulasoft tud mesélni róla bővebben, én nem próbáltam még. Nagyon erősek és drágák, de könnyebb belőle levilágítót építeni.
Ezt találtam googleba. Remélem segít.
http://ledshop.freeweb.hu/index.php?lap=106
Puto, a jó Istenke áldjon meg, csak egy hobbi levilágítóról van szó, nem űrhajót építünk.... irreális ilyen alkatrészekben gondolkodni, bár lehet egy Trabantra is szerelni aranyozott karburátort, csak minek....
Maradjunk meg szerintem a realitások talaján! |
Bejelentkezés
Hirdetés |