Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Akkumulátor töltő
Előbb a sárga ikonos rt-re kattints,válaszd ki a legördülőből ami kell és arra kattints..Így engedi ,másképp fizetős..
Az egész évfolyam tölthető le, abból keresd meg a 88. oldalt!
Nekem az 1974es-en a 87.ik oldal után egy térkép van majd a 90.ik jön..
Közben gondoltam én..Leszedtem azt is,most a megnyitásán munkálkodok..
Most már csak megnyitni nem tudom..
Milyen formátum ez,ill mivel nyitható?
Ha van TotalCommandered, akkor a .crc kiterjesztésű fájlra kattintasz és összerak belőle egy PDF-et és le is ellenőrzi hogy hibátlanül töltötted-e le.
Ez a 2*9V-os trafó jó nekem, ennek a szekunder tekercseit sorba lehet kötni? http://www.hestore.hu/prod_10031008.html
Köszi!
De akkor sorba lehet ugye kapcsolni a 2db 9V-os leágazást? 2A-t tud, az meg nekem elég, nem teljesen lemerült akksit akarok vele tölteni, és ez tud 2.6A-t.
Szia! Természetesen sorba lehet kötni. Ha tudod mi az igényed és tudod mit tud az adott trafó akkor már nagy baj nem lehet.
Annyit tud de nincs tartalék ez egy savas akkumulátor töltésénél nagyon kevés. Nem sorba hanem párhuzamosan kell kötni.
A rajzon soros kötés látható (helyesen), viszont ellentmondasz magadnak, mert párhuzamosat írsz (helytelenül).
Ha minden igaz, a Lóska Péter tirisztoros automata töltőjéről van szó..
Van e esetleg nyákterved ehhez a töltőhöz.ill milyen tranzisztorokat , tirisztort tettél a kapcsoláshoz?..
Sziasztok!
Építette már meg valaki ezt a töltőt? Ha igen mekkora teljesítményű trafót rakott bele? (Kicsit brutálisnak gondolom a primer oldalon az 1,6A biztit, mert szekunder ágon 17V kimenettel ez 20A-ra!!!! jön ki.)
Az 1,6A nem a folyamatos terhelés miatt kell,hanem a bekapcsolás pillanatában fellépő áramlökés ellen.Sok trafón a gyártó megadja a biztosíték értékét,amivel meg lehet védeni zárlat esetén a trafót,és a bekapcsolási áramot is kibírja.
Értem, köszi, de ha a felével is számolunk azt is soknak gondolom. Elvileg ez a töltő, ha jól értelmezem 5-6A-rel tölt. Tehát én oda egy max. 100VA-s trafót gondolok reálisnak. Jól gondolom?
Üdv mindenkinek.
Egy olyan kérdésem lenne, hogy adott az általam épített töltő amit nemrég csináltam. A probléma most megoldódott, mert kivettem a D* Diódát a körből (ez van sorba a + táppal, akku és + között). A kérdésem viszont az , hogy ez hogy lehetséges? (Én csak tippelgettem, pl.: "kilövi" a gyújtófeszt induláskor, de ugyanakkor ez izzónál nem történik meg). Ha valaki tudna rá magyarázatot adni megköszönném.
Ha 5-6A-es kimenetet akarsz, akkor a primer oldali teljesítményének ~120-150VA-esnek kell lennie.
Én a mellékelt töltőt fogom megcsinálni.
Köszönöm a választ! Megvárom, hogy milyen véleménnyel leszel róla. Ha minden ok lesz vele, akkor én is ezt fogom megépíteni! (Mikorra tervezed az építést?)
Valamikor tavasszal, vagy nyáron, mert hidegben nincs kedvem tekercselgetni a garázsba. Ezt már többen megépítették, és eddig nem panaszkodtak.
Itt van az eredeti cikk Olvasd el, ez egy olcsósított, és áttervezett áramkör.
OK! Köszönöm! Hallgatok rád, és én is ezt építem meg!
Én fordított polaritás elleni védelemre gondolok, és esetleg zárlatot csináltál és megszakadt a dióda.
(vagy nem értem a kérdést...)
Vagy fordítva volt bekötve, a kérdés többi részét én sem értem...
Üdv Inhouse
Üdv.
Nem minden a helyén volt, minden jó volt, mégsem akart úgy működni. Az alkatrészek újak, a nyáktervet már vagy 25x átnéztem, minden alkatrészt kimértem vagy 15x. A polaritás is helyes volt. De amikor bennt volt a D* dióda akkor csak felvillant egy tized mp-re a LED és utána sehol semmi. Most ez a dióda nincs bennt és gond nélkül működik. (Ja és persze ez a dióda is tökéletes volt.) Izzóval pedig működött, még akkor is ha ez a dióda bennt volt a körben. |
Bejelentkezés
Hirdetés |