Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Bentel riasztó bekötése
Lapozás: OK   1 / 5
(#) LANCIAZSOZSO hozzászólása Jan 4, 2012 /

Sziasztok! Vásároltam egy Bentel KYO 8-as riasztó központot, hozzávaló mozgás és füstérzékelőkkel, szirénával stb..... Az lenne a kérdésem, hogy lenne-e esetleg valakinek magyar nyelvű telepítési /összeszerelési/ útmutatója? Gyárilag csak angol nyelvű van csomagolva, és interneten is csak angol és olasz nyelvűt találok!!! Köszönöm.
(#) cupika97 válasza LANCIAZSOZSO hozzászólására (») Jan 4, 2012 /

Szia

link
(#) Syn7h37ic válasza LANCIAZSOZSO hozzászólására (») Jan 4, 2012 /

Tessék. De PC-ről programozni a egyszerűbbBentel security suit programmal.
Ha kell a sec suit, feltöltöm valahova, a program tud magyarul is.
(#) LANCIAZSOZSO hozzászólása Jan 5, 2012 /

Tisztelt Syn7h37ic , és Cupika 97 ! Nagyon köszönöm a gyors segítséget. A probléma az, hogy ezek a dokumentációk nekem is megvannak, illetve a Sec suite-t is megkaptam a készülékkel együtt. Nekem az nem világos, hogy a különböző érzékelőket, hogyan kell a központhoz illetve egymáshoz kapcsolni. Gondolok ilyenekre, hogy lezáró ellenállás, 1 vagy 2 darab, szimpla vagy dupla hurok, tampervonal, szabotázsvonal .....stb! Mellékletben felrakom az eredeti telepítési útmutatót, amely kitűnő lenne, de magyar nyelven lenne rá szükségem!!! Előre is köszönöm a segítséget!!!
(#) Syn7h37ic válasza LANCIAZSOZSO hozzászólására (») Jan 5, 2012 /

Gyakorlatilag neked egy bekötési vázlat lenne megfelelő.
Sajna ez a doksi nincvs magyar nyelven, de megpróbálok egy rajzot csinálni, hogy kösse be az érzékelőket.
Amit viszont javaslok, mindenképp a DEPL, vagyis a dupla ellenállásos módszert használd, az a legmegbízhatóbb, és a hibakeresést is megkönnyíti, mivel ekkor nem kell külön szabotázskör a rendszerre. Ugyanis DEOL bekötésnél egyedileg lesz szabotázs jelzés is az eszközökön.
(#) Syn7h37ic válasza LANCIAZSOZSO hozzászólására (») Jan 5, 2012 /

Az angol leírásban ez a bekötés a figure2.6 connecting detectores to a double balanced zone. 27. oldalon. sorosítani nem jó, ugyanis egyrészt nem lesz olyan stabil a rendszer, másrészt nem tudod megállapítani az esetleges riasztás pontos helyét.
(#) LANCIAZSOZSO válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Jan 5, 2012 /

Talán fontos lehet: A központ KYO 8. 4 partíciós, 8 zónás. Minden zónára 1 darab érzékelőt szeretnék kötni. Szám szerint 7 darab mozgásérzékelőt /Bentel Visus 99/, 1 darab füstérzékelőt / DSC601-PH relés / ! Ezenkívül 1 darab Bentel CALL kültéri hang-fényjelző, 1 darab Bentel Prémium LCD kezelő, és 1 darab nyitásérzékelő kerülne még a rendszerbe!A rajzot előre is köszönöm!!!
(#) bzumi hozzászólása Feb 14, 2012 /

Szaisztok van nekem egy Bentel kyo 8-as berendezésem. nos, az a nagy probléma hogy nincs meg a kód, de egy darabb sem. hogyan lehetne valahogy resetelni a berendezést hogy uj kódot tudjak be pötyögni? már 2 napja bujom a szak könyveket, mindenről irnak de resetről sehol... esetleg ha valaki tud segíteni azt nagyon megköszönném, mert én már tanácstalan vagyok gondoltam veszek uj billentyűzet panelt de gondoltam egyszer itt teszek egy próbálkozást nállatok hátha tudtok segíteni válaszokat előre is köszönöm
(#) Syn7h37ic válasza bzumi hozzászólására (») Feb 14, 2012 /

Kyo reset:
Akku, és táp lekapcsol.
Az RS232 csatlakozón egy jumperrel a 2. és 3. lábat rövidre zárod. Táp rákapcsol.
Kb 20mp és kész a reset. Jumper eltávolít. És minden alapértelmezett. A kódok, a rendszer, tehát újra kell programozni.

Hát én ezt megcsináltam de semmi villog a középső piros, alatta világít a sárga és a kijelzőn azt irja hogytartalék, bejárat, üvegtörés, infraút stb.. hülyeségeket :S és ennyi.. mit tegyek?

Mivel akarod programozni a riasztót? Javaslom PC-ről. De előbb tudni kéne, hogy a gyári alap telepítő kód visszaált-e... Ez a 0025. ha nem tudsz vele belépni programozóiba, akkor install lockolt a riasztó. Ha nem ismered a telepítő kódot, akkor semmit sem tudsz csinálni. A neveket azért tartja meg, mert azokat az LCD is tárolja, így azt külön kell programozni. Ehhez előbb be kell, hogy lép programozói módba....

Hát ez semmi. bekapcsolom megnyomom a D-t akkor kéri a kódot. beütöm hogy 0025 és érvénytelen kód. egyenlőre nincs kábelem a pc-s malőrhöz igy "manuálisan" próbálkozom, holnap már lesz amugy hogy kell install lockolni a berendezést amiről irtál? az segítene? leirnád a menetét?

Pont az a baj, hogy lockolt a központ. Ezért nem tudod reset után sem programozni. Ezért hiába is próbálod pc-ről, arról sem fog menni, mivel a letöltéshez is kell az install kód. El kell kérni a kódot attól, aki telepítette, vagy, ha nem adja ki, akkor kötelessége visszaállítani alapértelmezettre.

Nem kell nyomni D-t.
Csak simán 0025 és enter. Elvileg így kell belépni telepítői módba.
(#) bzumi válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Feb 14, 2012 /

húúú baszki ez sikerült na most akkor megyek és búújom a könyveit hogy kell programozni. majd irok a fejleményekről. ezer hála

király. De, jobb, ha PC-ről programozol, egyrészt a Bentel security suit tud magyarul, másrészt átláthatóbb az egész.
(#) bzumi hozzászólása Feb 17, 2012 /

Sziasztok na eljutottam hogy van kábelem is már meg minden... dee kéne valami felügyeleti program vagy valami szoftver hozzá.. nem tudnátok adni esetleg? :$ a bentel oldalról nem tudok leszedni semmit
(#) Syn7h37ic válasza bzumi hozzászólására (») Feb 17, 2012 /

Reisztrálj a Bentel oldalára, ingyenes. A program kb. 40MB. A Neve Bentel Security Suite
(#) bzumi válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Feb 17, 2012 /

oda már regiztem de 2 nap mire megjön valami mert felülvizsgálnak :S igy nem tudom leszedni esetleg te neked nincs meg? vagy valamit nem osztanál meg velem? :$
(#) LANCIAZSOZSO válasza bzumi hozzászólására (») Feb 19, 2012 /

Tessék! Nem kell regisztrálni sem, csak szabadon tölteni!

http://www.riarex.hu/index.rfs?_rfs=d4d938e687e4c47f78bc4b43f812137...it_=OK
(#) bzumi válasza LANCIAZSOZSO hozzászólására (») Feb 19, 2012 /

Köszönöm szépen, ez tökéletes köszönöm
(#) LANCIAZSOZSO hozzászólása Márc 24, 2012 /

Sziasztok! Újra a segítségetekre lenne szükségem! Végre sikerült mindent bevezetékelni, felszerelni, és holnap szeretném a rendszert összekötözgetni! Meg tudná valaki mondani, hogy a DSC601-PH relés füstérzékelőt és egy nyitásérzékelőt pontosan hogyan kell bekötni a KYO 8-as központba? Syn7h37ic segítségével a mozgásérzékelőket sikerült bekötni, de ez a két dolog még nem tiszta, ráadásul a gyári könyvben /lentebb található/ egy 3 darabos füstérzékelő vázlata van meg, de nekem csak egy darab van!!! A válaszokat előre is köszönöm!!!!!!!!!!!!!!
(#) dehogyisnem válasza LANCIAZSOZSO hozzászólására (») Ápr 1, 2012 /

Üdv jutottál valamire?
ha megnézed gyakorlatilag sorban van a 3 db bontó érintkező egy 10 kilón keresztül. Persze nem ismerem a füstjelződet, de ha nem buszos akkor kell lennie relé kontaktnak rajta, onnan meg már vizesnyolcas.
Szólj ha elakadtál.

kyo8.jpg

(#) LANCIAZSOZSO válasza dehogyisnem hozzászólására (») Ápr 1, 2012 /

Szia! A füstjelzőt sikerült már bekötnöm. Az zavart meg, hogy DSC relés aljzatom van, és ezen L L1 L2 M és R jelölések vannak! Viszont még két problémám mindig van: Már minden ki van építve, de a szirénát és a belépés jelző kapcsolót sajnos nem tudom bekötni! A kapcsoló bekötésével az a bajom, hogy már nincs szabad zóna a központon, így nem tudom hogyan lehetne bekötni!? A szirénával kapcsolatban, pedig értem a bekötési vázlatokat amelyet mellékeltem is, de nem tudom hogy melyik rajz a nekem megfelelő???? Az biztos, hogy a központon nincs olyan csatlakozó, amely riasztáskor automatikusan elveszi a tápfeszültséget, [+N] csak az NO, NC, és COM felhasználásával! Szertném megkérdezni, hogy a 3.c és 3.d ábra bekötése variálható-e egymással, illetve mi a különbség az automata és a normál mód között???? A 0,22 mm2-es vezeték vastagsága elég a sziréna tápkábelének? Hiszen ezen keresztül töltődik az akku is! Bocsi a sok kérdésért. Köszönöm a segítséget!!!

Sziréna.pdf

(#) dehogyisnem válasza LANCIAZSOZSO hozzászólására (») Ápr 2, 2012 /

Hali. Ha elfogyott a zónád az nem baj. Az előszobait késleltetésre (nem követő) állítod kilépő időt feltolod akkorára, hogy a nyugalmi állapota be tudjon állni kényelmesen. A szirénánál pedig jó nagy a zűr mert túl sokat akar "tudni". Több bekötés is van, lehet kötni + - elvétel és tápmegszűnésre is. Alapszabály az egyszerűség! Szereld össze asztalon húzd le a hangszórót köss be sorba nehány kilót, hogy halljad mit csinál. Tampereket rögzitsd. Jumpereket a rajz alapján. Az a és a b rajz, utálni fognak a szomszédok! A c és a d jobb megoldás de figyelni kell ne ordítson bele az arcodba felszerelésnél. Döntsd el mennyire fontos a sziréna szabotázs önállósága, illetve mennyire hozzáférhető. Elvileg nincs gáz de nekem már volt szerencsém leszerelésnél(nem én raktam fel) belenézni a 110 dB-be 20 centiről. Rossz hidd el! Akksit 5 évenként cseréld le, főleg ha vmi gagyi. Szólj ha elakadsz.
(#) dehogyisnem válasza LANCIAZSOZSO hozzászólására (») Ápr 2, 2012 /

Bocs lemaradt. Ha nincs messze elég a 0,22 is, vagy közösíts szálakat ha van tarcsi. A c és a d variálása megoldás ad némi szabadságot, de össze is zavarhat.
Javaslom, hogy a d megoldást válaszd inkább. A c rajz nem tiszta teljesen. Sajnos rég volt vele dolgom, nem emlékszem a pontos behangolásra de az előző HSZ-ból és a telepítőiből össze kell tudnod lőni. Mint írtam játssz vele kicsit. Megéri. Nem felejtsd el a kp-ban jumpert a próba idejére! Saját meglátásom, hogy az önálló sziréna időzítés csak a szomszédok bosszantására jó. Amíg belejössz a kezelésbe addig sokszor fog megszólalni! Sok sikert
(#) LANCIAZSOZSO válasza dehogyisnem hozzászólására (») Ápr 2, 2012 /

Hello! Nagyon szépen köszönöm a segítségedet!!! Igazán jó tudni, hogy vannak még segítőkész emberek a mai világban, még így ismeretlenül is. Ha nem zavarlak lenne még további kérdésem: Ha a jumpert áttolom a kp-n, mivel lesz másabb a működése? Mit befolyásol? A vezeték hossza 15méter. nem tudom, hogy ez sok vagy kevés? Ha egyszer feláll az egész rendszer, akkor soha többé nem tudom megbontani, úgy hogy ne szólaljon meg? Mit jelent az hogy "sziréna szabotázs önállósága" és az "önálló sziréna időzítés"? A mozgásérzékelőket az alábbi melléklet szerint kötöttem be, amely 7 zónát foglal el, és 1-et a füstjelző. Több nincs. Sajnos nem értem, hogy hogyan tudnám mellé kötni valamelyiknek /fizikailag/ a belépésjelzőt, amely egy sima két vezetékes kapcsoló, és hogy azután mire kell állítani a kp-t? Most DEOL-re van állítva! Bocsi, hogy már megint ilyen sokat kérdezek! Köszönöm!
(#) dehogyisnem válasza LANCIAZSOZSO hozzászólására (») Ápr 2, 2012 / 1

Szervusz. A fórum egymás segítéséről is szól Na kérlek!
Ha jól sejtem nem volt dolgod még ilyesmivel A jumper megakadályozza a riasztó kimenet a szerelés alatti beriasztásban. 15 méternél már próbálj közösíteni, bár elvben elég lenne a 0.22mm. A sziréna saját szabotázsvonallal rendelkezik a központtól függetlenül. Előnye, hogy ha elvágják a kanócot, ordít. Függetlenül a központ állapotától. Általában a szirénához nem szoktak hozzáférni, de ha a betörő áramszünetet csinál, és ki tudja várni a kp akksi lemerülését akkor betörhet anélkül, hogy megszólalna a sziréna. De ez nem szokott előállni.
Ha elfogyott a zóna akkor közösíteni szokás. Keress két olyan infrát ami közel van egymáshoz, pld két kisszoba, kösd sorba a kimeneteiket. Máris felszabadult egy zóna. Találsz róla rajzot 2.7. Kapcsoló helyett tegyél fel inkább REED patront. De ha elhagyod az ajtóérzékelőt akkor sincs gáz, anélkül is megy a rendszer. De ha ragaszkodsz hozzá akkor közösíts. Általános bizt-tech szabály, hogy a bontás az aktív állapot vagyis NC. Ez eszköz eltünést és vezetékhibát is jelezhet. Az NC és NO az alaphelyzet de bizt-tech szabály, hogy a vezeték elvágás és/vagy rövidrezárás ne tudja kiiktatni az érzékelőt. Itt jön a EOL amiben az aktív állapotot a vonal ellenállás-változása jelzi. A DEOL ennek és a vezetékspórolásnak a keveréke. Egy vezetékszálon riasztás és szabotázsjelzés is mehet, újabb központoknál mint INIM a zónaduplázás is megoldható. Remélem kezd világosodni mert a gyári leírás nem mindig egyértelmű. Beleásom magamat majd jobban és pontosítok jumper ügyben. Kérdezz sokat, sokat tanulsz. Remélem segítettem valamennyit. Üdv
(#) dehogyisnem válasza LANCIAZSOZSO hozzászólására (») Ápr 2, 2012 / 1

Hali. Na megnéztem. a 6. számú SER tüske a KYO_U_ gyorsinditas.pdf szerint az amelyik blokkolja a szirénát. Az EOL DEOL dilemmát úgy tudod feloldani, hogy van elég vezeték a kábelben vagy nincs? Ha van akkor EOL. Vidd végig a szabotázsvonalat, monnyuk sárga fehér vezetéken, az érzékelő vonal zöld narancs, táp meg szürke piros. Ha nincs elég vezeték mert csak 4 eres akkor lehet a DEOL. Ekkor is tudsz közösíteni infrákat, ha ragaszkodsz az ajtóérzékelőhöz, viszont erre elég egy EOL 10 kilós ellenállattal a kapcsolónál. Mivel itt nincs fedélkapcsoló. Ja FONTOS. Mindent FORRASSZ össze!!!!! Árnyékolás legyen bekötve de csak a központ felől. Ha programozol, mindig mentsd el amit csinálsz, nekem már omlott össze kyo8, kezdhettem elölről. Jelzem nekem is ez van most felszerelve, de nem szeretem
Írj ha nem stimmel valami. Üdv
(#) LANCIAZSOZSO válasza dehogyisnem hozzászólására (») Ápr 3, 2012 /

Szia! Ejjhaaa! Ez nem semmi útmutatás. A jumper világos, a közösítés is világos, a DEOL és a EOL is világos, az ellenállás is OK.
DE..... A belépésjelzőt azt semmiképpen nem lehet egy infra mellé bekötni? Az infrák már teljesen össze vannak építve. és ha nem lenne muszáj, nem szeretném megbontani, mert így esetleges riasztás esetén pontosan behatárolható a helyiség! A vezetékek egyébként 6X0,22-esek. A belépésjelző nem kapcsoló, hanem REED relé. /tegnap nem jól fogalmaztam/ Erre azért lenne szükség, mert a bejárati előszobába nem tudok infrát telepíteni! Ha a szirénát az általad javasolt 3.D ábra szerint kötöm be, akkor van tartalék vezeték. Visszatérve a füstjelzőre, én NO-ba kötöttem, mert a PC-s szoftver szerint, ha ezt a zónát "TŰZ 24h-ra állítom, elveszi az összes beállítási lehetőséget és automatikusan NO-ra kapcsol át a leírás szerint. A szavaidból azt értem, hogy ez így nem jó. Még egy dolog: nekem nem memory-s infráim vannak amelyeket a 2.7-es ábra rajzol, hanem olyan mint a 2.5-ös rajzon van, de gondolom ez nem változtat semmin. Viszont most a 2.6-os szerint vannak bekötve.
Ismételten köszönöm az önzetlen segítséget! ////Tanulok/////
Következő: »»   1 / 5
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem