Fórum témák
» Több friss téma |
Én ellenállás+ledek kombinációjával csináltam. 5mA-re méretezve nehogy kinyirjam a portot.
Wow! Bocs de kezdő vagyok. Mekkora feszültség jön ilyenkor az LPT-ből és honnan fogom tudni megkülömböztetni a step-jelet a dir-től. A dir csak 1 impulzus volna?
Én sem vagyok profi csak áttanulmányoztam pár vezérlő kapcsolást. A step jel egy folyamatos négyszögjel(amíg léptet) a dir pedig iránytól függő L vagy H szint.
Értem, nagyon köszönöm a segítséget. Mekkora ellenállatot rakjak a ledre?
Sima piros ledekhez én 820 Ohm-ot használtam.
Sziasztok a segitségetekre lenne szükségem . Megépitettem ...EZT... a kapcsolást 3 tengelyre és minden müködik kivéve hogy enable (engedélyez ) nélkül is megy és nem reagál a full/half jumperre egyik meghajto kártya sem? Ezzel a lpt vezérlővel csináltam -Link Az enable 10kval lenne 5v-on de nincs egyiken sem bekapcsolva de megy Kérlek segitsetek.
És, ha 10K-val testre teszed akkor is megy?
Még nem probáltam de elvileg enable nélkül nem kellene mennie mert ugye ha nincs enable nem mehet
A levegőben lógó bemenetek csúnyán meg tudják tréfálni az embert.
levegőben lógó bemenettől is mehet a szerkentyű? erre nem gondoltam de nézd meg a nyákrajzot
A half/full jumper-t csak ujrainditas utan veszi figyemelmbe, menet kozben nem lehet modositni. Az enable labbal csak letiltani lehet a drivert ha lehuzzuk testre az enable labat.
A nyákot nézve valóban nem lóg a levegőben, de az R8-al +5V-ra van húzva. A bemenetnél gondolom egy jumpernek kell lennie ahol a fólia meg van szakítva. Ha külső enable jellel akarod használni szerintem nem kell az R8, de kell a jumper vagy a helyét átkötni, feltéve hogy H-aktív.
A felhuzo ellenallas mindenkeppen kell. Ha akarod hasznalni az enable bemenetet akkor a jumpert rovidre kell zarni.
Szia! A ledes dolog bevált, viszont jött egy újabb bökkenő. A szoftver maga 2 tengelyes, ami ugye azt eredményezné hogy 2 step jel és 2 dir jel. Nos ennél a prognál az LPT-ből 1 dir jelet sikerült kicsikarni(az is a függőleges tengelyé) és mellette van legalább 6 step jel. Na ez hogy van? Ha a tachus42 bekötésével rakom össze akkor mind a két motor szinte egyszerre mozog minden irányváltás nélkül, pedig külön álló koordinátákat kapnak.
Milyen programot használsz? Ez inkább beállítási probléma lesz.
STELLA OBELISK nevű program és abszolut nincs lehetőség a beállításokra. Egyébbként egy irtó jó kis program
Én sem találtam semmilyen beállítási lehetőséget a felbontáson kívül. Még a pdf-jében sincs semmi utalás a bekötésre.
Pedig ezt jó volna átalakítani a tachus42-höz. Az a baj hogy nem tudok semmit a programozásról és nem tudom át írni a programot. jó volna ha valami nagyon nagy koponya tudna segíteni. Te nem ismersz valakit?
Nem, sajnos nincs ilyen ismerősöm, de ha lesz egy kis időm kipróbálom hátha nálam egyértelműek a kimenetek.
Ajjj, NAGYON KÖSZÖNÖM hogy szánsz rá egy kis időt. Bízok benne hogy sikerrel jársz.
Sziasztok! Valaki találkozott már SLA 7041MF típusú alkatrésszel? Még adatlapot sem találtam róla. Egy nyomtatóban találtam 2db-ot. Előre is köszönöm.
Én is egy nyomtatóban találkoztam vele, de mivel hosszas keresgélés után sem találtam róla adatlapot így E-hulladékká vált...
Sziasztok! Olyan áramkört keresek amelyik step/dir jelből enkóder jelet csinál (90fokos eltolással két jelet). Találkozott ilyennel már valaki?
Sokaknak segítség lehet a magyar nyelvű használati útmutató:
Piros V-type vezérlő magyar leírása! Bővebben: Link |
Bejelentkezés
Hirdetés |