Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Vezetékes távkioldó házilag NIKON D3100-hoz
Lapozás: OK   1 / 1
(#) G-man hozzászólása Okt 17, 2011 /

Olvastam a Fotózzunk villámokat! - Automatikus távkioldó című írást és nagyon meg szeretném építeni, viszont NIKON D3100 típusú a fényképezőm és ahhoz nagyon speckó távkioldó tartozik. Canon esetében jack csatlakozó, itt meg egy nem tudom milyen tipusú, nem találtam meg a nevét csak azt, hogy a hozzá való távkioldót hol lehet megvenni. Szóval hogy tudnám a fényképezőmmel összekötni a villámfotózós-távkioldót?

Tudnátok nekem ebben segíteni?

Bővebben: Link
(#) eSDi válasza G-man hozzászólására (») Okt 17, 2011 /

Üdv! Ennyit tudtam kideríteni róla:
A csati -> USB-B mini 4pin Hirose. Valahol biztos be lehet szerezni.
A bekötése pedig a mellékelt képen.
(#) G-man válasza eSDi hozzászólására (») Okt 17, 2011 /

Nagyon szépen köszönöm!

A képen dugó vagy aljzat látható?
Mert a fényképezőn az aljzat szerintem kicsit másként néz ki,mint amit az általad írt dugó ad.

Link a képről, mert nálam nem jelenik meBővebben: Linkg:
(#) eSDi válasza G-man hozzászólására (») Okt 17, 2011 /

Pedig ez az a csatlakozó. Már mint a felső.

Sajnos csak olyan kábelt találtam a neten, ami USB-B mini 4pin Hirose-ból USB 2.0-t csinál. Ha ezt megveszem, akkor ez is jó? Az usb 2.0-nál miként alakulnának a kötések? Bővebben: Link

Ha esetleg találnál szerelhetőt, szívesen fogadnám
(#) kepiroo válasza G-man hozzászólására (») Okt 18, 2011 /

szia, sikerült már megfelelö dugaszt találnod?
(nem látom mikori a beírásod, mert nincs pontos idöbélyeg, csak Hé, "21:46")
(#) G-man válasza kepiroo hozzászólására (») Okt 18, 2011 /

Rendeltem egy olyat, ami USB-B mini 4pin Hirose-ból USB 2.0-t csinál. Jobb lehetőség híján. Úgy fogom csinálni, hogy veszek még egy szerelhető usb 2.0 aljzatot, amibe az áramkör kimenetét kötöm, és ebbe fogom csatlakoztatni a rendelt kábelt.
(#) Szetya válasza G-man hozzászólására (») Okt 30, 2011 /

Szia!

Megkérdezhetem minek távkioldó a villámfotózáshoz? Tedd egy állványra, kis rekesszel és hosszú záridővel.
Az UBS-B csatlakozó amúgy nem fog belemenni a távkioldó helyére, az 8(!) pólusú csati, oda megy a GPS egység is pl.
De ha mindenképp távkioldó kell akkor utángyártott valamelyik aukciós oldalon, kevesebb mint feléből megvan.
(#) eSDi válasza Szetya hozzászólására (») Okt 30, 2011 /

Üdv!

Miért ne menne bele? Az teljesen mindegy, hogy benne van e mind a 8 érintkező vagy csak 4... A bevágás ugyan ott van rajta, tehát fizikai akadálya nincs. Azt hogy miért akar távkioldóval szórakozni, azt csak ő tudja.
(#) G-man hozzászólása Feb 21, 2012 /

Üdv! A kábelt, amit vettem (usb 4 pin hirose) belepróbáltuk a fénylépezőbe és nem illeszkedik! Hiányzik egy kis "bevágás" a dugóról! Segítséget kérek, hátha van valami átalakító, amivel jó lenne. Csatolok fényképet az új dugóról.
(#) eSDi válasza G-man hozzászólására (») Feb 21, 2012 /

Üdv!

Ahogy nézem ebből is van több fajta.
Single-Key -> 1 bevágás
Double-Key -> 2 bevágás
és ezek szerint van bevágás nélküli is. Ha nem akarsz másikat beszerezni, akkor meg lehet próbálni óvatosan egy bevágást készíteni rá.
Tűreszelő, vékony fűrészlap segíthet.

u.i.: a csatolt képed lemaradt.

Bocsánat, a képek tényleg lemaradtak, de most pótlom!

Mégvalami: látom, hogy megkaptam a bekötést a dugó kisebbik végén, de szeretnék segítséget kérni, hogy ennek a bekötésnek az USB nagyobbik végén való elhelyezkedését rajzolja/írja le nekem valaki (tehát a kis dugó megfelelő kivezetéseinek nagyobbik végén lévő megfelelőit)
(#) kadarist válasza G-man hozzászólására (») Feb 21, 2012 /

Alulexponáltak a képek Egyébként én az ebay-ről vettem D3100-hoz távkioldót potom összegért, és egyből jó volt. Bekötés: Bővebben: Link

Méretezd át előbb a képeket szerintem, mert nem jeleníti meg.
(#) G-man válasza eSDi hozzászólására (») Feb 21, 2012 /

Átméretezve

Érdekes, mert ennek elvileg bele kellene mennie. Hol akad meg?

Annál a résznél, amikor ugye az aljzaton van egy "kidudorodás", a csatin viszont nincs "bemélyedés" azon a helyen.

Viszont kérek szépen egy bekötési segédletet az kábel másik végére is!

Pedig ott van rajta 2 bevágás is, annak passzolnia kell.
A másik felét csak kimérni tudod.

Rendben, köszi! Most majd én is belepróbálom a kábelt, mert eddig csak a szobatársam csinálta (övé a fényképezőgép)

Nos, belepróbáltam/tuk ismét, de sajnos nem lehet csatlakoztatni a fényképezőbe, olyan, mintha túl kicsi lenne ez az usb a fényképező aljzatához képest. Picit még meg is farigcsáltam, mert először azt hittem, ezért nem akar belemenni, de úgy tűnik, mintha a középen lévő rés nem lenne elég széles. Sajnos a fényképeken ez nem látszik, de valószínűleg ez a helyzet.

Gondoltam, hogy veszek egy távkioldót és átalakítom, de legalább 3500 Ft, ami szerintem sok. Tudnátok segíteni valami olcsóbb megoldásban? Maga a villámfotózó távkioldó már kész és szeretném hasznosítani mindenképp...
(#) G-man hozzászólása Márc 16, 2012 /

Na, a kábelprobléma letudva, viszont valami hiba van, mert fény hatására nem történik semmi. Ha összeérintem a fotodióda két lábát, csak akkor süti el a fényképezőt.
Mi lehet a hiba?
(#) G-man válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Márc 18, 2012 /

Köszönöm a választ, sajnos csak pénteken tudom meg, hogy bejött-e a dolog, mert akkor érek haza, de tudatom majd az eredményt.
(#) G-man hozzászólása Márc 18, 2012 /

Bocsánat, nagy butaságot írtam, nem fotodióda, hanem fototranzisztor.
(#) G-man válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Márc 24, 2012 /

Megfordítottam és működik! Köszönöm szépen a segítséged!
(#) david1._0 hozzászólása Aug 26, 2014 /

Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem