Fórum témák
» Több friss téma |
Jah és , hogy meglepjem azokat akik rendelnek.
Már nem 14 hanem 20 lábú vezérlőket küldenek. nekem egy 2553-t és egy 2452-t küldtek.
Nane, akkor nem lesz utánpótlás, ha elfüstölöm a 14 lábúakat
Vajon, ha a startkit mellé még rendelek egy-két 2231-et akkor megmarad-e az ingyenes szállítás...
Én sample be kértem 1-2t igaz mind 2553 csak van amelyik akkor lett mint egy gombos tű XD
Lehet amúgy, hogy valaki bekavart a rendszerbe. Itt sokan írnak arról, hogy nem az jött amire számítottak.
Ami nekem jött az 1.3 verzio, lehet ha nem a Ti -tol rendelet meg akkor nem azt fogod kapni, jah igen előre forrasztott pinek is voltak a csomagban:/ csak tüskék nem female
Az fura, mert nekem jó fél éve megvan és 1.4-es rev és 2231 illetve 2211-el jött. Lehet rájöttek, hogy elkéne tüntetni a polcokról a régebbi verziókat cserébe pedig adnak 2 komolyabb ic-t.
Hehe már vak vagyok 2t rendeltem 1,5 mind a 2.
Hello
Kaptam egy MSP430F2002 tip. kontrollert. Érdemes elkezdeni ezen a programozás tanulását? A C-hez és más egyébhez teljesen sík vagyok (mostmég!) Nézegettem még a PIC-eket de (lehet én vagyok hülye) bonyolultabbnak tűnik. Először vanami egyszerűt akarok összedobni pl. egy led bekapcsolása gombnyomásra, ha mégegyszer megnyomom akkor meg ki. Mivel lehet ezt programozni (LauchPad-en kívül)? Látta valami olyat hogy 4-wire JTAG vagy valami ilyesmi. A topicot végigolvastam de nekem magas (MÉG!).Valami olyan programozó amit csak összedrótozok soros v. LPT portra. Az IAR Embedded workbench-et már letöltöttem. A válaszokat előre is köszönöm.
Üdv!
Egy kis segítség kellene ebben a hozzászólásban lévő kód megértésében. A 11. sorban a /+ '0'/ nem teljesen világos. Arra gondolok, hogy ha a szám osztható tízzel, akkor jön be a nulla a képbe, de miért ' ' jelek között? Idézet: Pedig az a legvilágosabb az egészben! Ha a kiírandó számjegy nulla, akkor ezt a karaktert íratjuk ki. Ha a számjegy értéke nem nulla, hanem például három, akkor a '0' katakter kódja helyett annak hárommal megnövelt értékét, vagyis a '3' karakter kódját küldjük ki.„A 11. sorban a /+ '0'/ nem teljesen világos.” Azért tesszük aposztrófok közé, mert a C nyelv szintaktikai szabályai szerint így kell jelölni a karakterkonstansokat. Tehát '0' a nulla számjegyet jelenti (ha jól emlékszem az ASCII kódtáblára, ennek tízes számrendszerben 48 a kódja).
Az adatlap szerint Launchpaddal (Spy-Bi-Wire) programozható. Van benne ADC, meg egy timer. Az 1 kbájtos programtár és a 128 bájtos RAM azt jelenti, hogy csak minimalista programokra szabad gondolni.
Sziasztok,
Most is él még a kedvező szállítási akció a LaunchPad-ra. Valaki esetleg a tapasztalatát megoszthatná, ha nem rég rendelt belőle. Köszönöm.
Szerintem igen, de próbáld meg s ha hozzáadja a szállítást, vond vissza.
Teljesen igazad van, azóta már én is rájöttem, de valóban szállítási díjat nem kérnek. Ha jól értelmezem ezt a Spy-Bi-Wire módot, akkor a Launchpad-al akár más, ezt támogató kontrollert sikeresen programozhatom.
Vagy, rosszul gondolom?
Nem jól gondolod. Ha visszaolvasol icseny már leírta párszor, hogy azokat a modelleket lehet vele programozni, amelyik tudja a Spy-Bi-Wire módot. Azthiszem.
De tanulni azért lehet rajta? Lauchpadon kivül nem lehet mással?
Bocsi egy ',' lemaradt, az előbb, és így más értelme van a mondanivalómnak.
Tehát: Idézet: Helyesen: Nem, jól gondolod.„Vagy, rosszul gondolom?” Bocsi mégegyszer!
Tanulni természetesen lehet rajta, de mivel akarod programozni? Ha Launchpadot veszel erre a célra, akkor már nem nagyon lesz erre a mikrovezérlőre szükséged, mert ahhoz is kapsz két mikrovezérlőt.
Mindjárt keresek egy oldalt ott le van irva hogy a lanc-al F-s kontrollereket is programoznak csak kell hozzá egy kis házi barkács
Icserny ha még nem mondtam volna nagyon jó lettek a cikkek ezek hatására vettem én is padot. A többivel semmilyen tapasztalatom nincsen még, de sztem nem döntöttem rosszul. A második részét még nem nyálaztam át. Icserny tudnál abban segíteni , hogy miképpen kellene beállítani azt hogy a belső hőmérő ne csak egész értéket adjon , hanem mondjuk 23,7C-t is
Ha érdekel valakit 3.5" kijelző felé érintő panel szerű cucc az szoljon nekem mert tárgyalgatok a kinaiakkal mivel nem lehet euban kapni csak a távol keleten , lehet küldenének le pár darabot persze nem igyen kb 20$.
Küldejetek privit.Bővebben: Link Idézet: Ehhez át kell írni a mikrovezérlőn futó programot is, meg a PC-n futó programot is (utóbbihoz telepíteni kell a Processing fejlesztői környzetet).„miképpen kellene beállítani azt hogy a belső hőmérő ne csak egész értéket adjon , hanem mondjuk 23,7C-t is?” A gyári demó egykarakteres üzenetet küld. Ha tizedfokos kijelzést akarsz, ez csak egy szűk tartományra lesz elég. A tisztességesebb megoldás az, ha többkarakterese üzenetek közlekednek, de akkor már a Processing lelkivilágában is jobban el kell mélyedni.
Nem akarlak elkeseríteni, és rontani az üzleted, de Touch-ot árul a TI.-is. 3.5" ITO Glass Capacitive Touch Sensor BoosterPack from Kentec Electronics Közvetlen a Launchpad-re szerelhető, (nem kell barkácsolni), teljes dokumentáció, stb...
Sziasztok.
A bluetooth kisérleteim során, tapasztaltam, hogy az alfanumerikus kijezők, amire írogatok, tartalmazzák a kiterjesztett ASCII kódtáblát. Ezt idáig nem tudtam, és a doksikban sem találtam róla semmit, amiket a kijelzők típusszáma alapján kerestem meg. A kérdésem az lenne, hogy hogyan lehet ezeket a karaktereket előcsalogatni, úgy, hogy közvetlen a "print" utasításba írom, és a CGRAM-ban nem töltöm be a magyar ékezetet. pl.: print("kérdés"); // nem írja ki, de print("k ASCII=130 rd ASCII=130 s"); // ??? A példában írt ASCII 130 az 'é' betü. Ha ezt meg lehetne csinálni, akkor fel tudnám használni a CGRAM-ot más egyedi karakterek kiírására, mert a kiterjesztett ASCII kód elég sok ékezetes karaktert tartalmaz.
Nem az LCD modul adatlapját kell nézni, hanem ez LCD modul vezérlőjánek az adatlapját. Például HD44780.
Kódtábla kiíratást pl. így lehet csinálni:
Bocs, hogy nem fejtek ki minden részletet, de talán követhető a gondolatmenet! A lényeg az, hogy minden gombnyomással újabb 32 karaktert íratunk ki. A ch változó célszerüen uint8_t típus legyen, akkor automatikusan "körbefordul" a kódtábla végén!
Ez idáig világos. Mondjuk az első 32 karakter fölösleges, mert a kódtábla alapján azok csak funkciók. (Escape, Enter, stb...) Legalábbis ha jól emlékszem! (de majd keresek egy kódtáblát). Mindenesetre átbogarászom, amit linkeltél, hátha okosabb leszek.
Igazából lehet, hogy belekeveredtem a számítógép, és a mikrovezérlő programozásába, mert azt nem értem, hogy ha, (a Te példáddal élve)
miért nem, hisz megegyezik az ASCII kódjuk, vagy mégsem?
Belenéztem az adatlapba, és kiírattam a karaktereket 0-255-ig, és így már minden világos.
Köszönöm.
Pont ezt linkeltem be, de ha jobban megnézed csak element14-től lehet rendelni, viszont csak a szingapuri központból ahonnan csak Kina, Taiwan , etc helyekre lehet rendelni.
Én is TI-s Touch Pad KIt-re gondolok, nem másra.Ők a gyártók velük beszélek közvetlenül. Ezért írtam ha valaki szeretne ilyet akkor szóljon, mert rajta vagyok az ügyön. Más: Icserny köszönöm a válaszod, lehet nem jól írtam le h mit akarok Van egy LCD kijelzőm amire kiíratom a hőmérsékletet , de csak egész számként megy, ezt szeretném mondjuk 2 tizedesig vagy egyig növelni. Isten ments az msp430->PC kommunikációtol. Forrás:
Egyelőre még csak ilyen ctrl+c/v de már írom a header fájlt az LCD-mhez minden féle opcióval. |
Bejelentkezés
Hirdetés |