Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?
 
Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   864 / 1681
(#) farkasgabor7403 válasza zolika60 hozzászólására (») Feb 20, 2012 /
 
Koszonom a hozza szolast ez a belso rendezes mar vagy a 3verzio mert bevalom ket elofok ic ment ki gerjedes miat tovabb mar nem akarom varialni mert felek ujra gerjedni fog az elofok.A venti muszaj ra mert ha megkuldom nagyon melegszik.Tudom nem lett a legszebb de igy mukszik tokeletesen sokat szenvedtem vele.Ez az elso erositom.
(#) zolika60 válasza farkasgabor7403 hozzászólására (») Feb 20, 2012 /
 
A belső rendezésen, csak az esztétikusabb szerelést értettem. Az esztétikus szakszerű huzalozás a gerjedés problémán is segíthet. Első erősítőnek igen jó ez így. Annak idején a én első művem meg sem közelítette ezt a színvonalat. :yes:
(#) farkasgabor7403 válasza zolika60 hozzászólására (») Feb 20, 2012 /
 
Koszonom az epito kritikat megfogom fogadni.Az igazsag az, hogy mikkor le lett meretezve a doboz es el lett kezdve epiteni amiben tesomnak nagy szerepe volt en kozben meg az elektronikan varialtam es nem ez a trafo lett volna hozza eredetileg hanem kicsit kisebb es eleg gazos volt igy oszehozni meg kitalalni osze rakasnal a sorrendet mert finom szolva nagyon mgszivatam magam.Ha gondolod rakok fel az epites kozbeni kepeket is
(#) zolika60 válasza farkasgabor7403 hozzászólására (») Feb 20, 2012 /
 
Tehetsz fel, szívesen látjuk.
(#) farkasgabor7403 hozzászólása Feb 20, 2012 /
 
Ha valaki kivancsi mit hogyan csinaltam felrakom pdf ben minden le van irva.Szerintem okulasnak nagyon jo.En sajnos a sajat karomon tanultam.
(#) bankimajki válasza farkasgabor7403 hozzászólására (») Feb 20, 2012 /
 
Szép lett első végfokhoz képest, de elég sok kritikát tudok felhozni:
A dobozról. Nem vékony az alja és a teteje egy ekkora trafóhoz? Merevítést nem láttam a dobozon belül. A ventilátor kábelét érdemes lett volna zsugorcsövezni és elrejteni valahogy. Belül a nagy áramú táp és a kis áramú jelvezetékeket érdemes elkülöníteni. A 230V-os tápkábelt is érdemes alaposan elszigetelni a doboztól. A kábelezés és s belső elrendezés tényleg eléggé trehányul sikerült. (De kívülről szép.) Lehetne még pár apróbb dolgot felsorolni. Javaslom nézegesd Cirokl webalbumát. Abból sokat tanulhatsz. A belső ventilátorok biztosan kellenek, és ha igen, akkor megfelelő a légáramlás az erősítőn belül? És még pár szó a dokumentációról. (Bár nem olvastam el, csak belenéztem.) Vannak benne helyesírási hibák, azokat javítsd ki. A kép készítésnél ügyelj, hogy lehetőleg ne legyen benne zavaró és nem oda illő tárgy. (pl. a lábad. ) A dokumentációkészítés alapszabályait sem ártana átnézned, mivel elég összecsapottnak tűnik. (Nincs cím, tartalom......)
Ezek építő jellegű kritikák akarnak lenni.

Üdv.: Miki
(#) yagi válasza farkasgabor7403 hozzászólására (») Feb 20, 2012 /
 
Gratulálok az első erősítődhöz, főleg hogy nem elektronikai szakmád van. Az én első tanácsom hogy a báttyádat tartsd meg Mindig jól jön ha van ismerős aki tud esztergálni és marni. Egy kis kritika, legalább az alsó és felső lemezt vastagabb anyagból kellett volna, de ha az elő, hát és oldallapok is vastagabbak az sem baj. Masszívabb is lesz és markánsabbnak is nézne ki. Valamint ami nekem nem annyira tettszik az a színes LED-ek, lehet kapni víztiszta LED-eket (persze ha világítanak akkor azok is színesek ), szerintem azzal jobban nézne ki, de ez csak a saját véleményem, és építő jellegű kritika.
(#) yagi válasza yagi hozzászólására (») Feb 20, 2012 /
 
Mire megírtam bankimajki már felét leírta amit én
(#) klemo86 válasza solti_imre hozzászólására (») Feb 20, 2012 /
 
Nem, csak nem erősítőre való
(#) farkasgabor7403 válasza yagi hozzászólására (») Feb 20, 2012 /
 
Koszonom az oszinte kritikat az a helyzet,hogy ocsem ugy csinalta meg a dobozd, hogy van benne alul merevito mind hatul mind elol plusz az also lemez es a teteje fogja vegul is ossze de ha ossze van rakva akkor masziv csak akkor gazos ha nincs rajta a teteje a pdf ben a legutolso kepek a vegleges vezetekeles.
(#) Pulyka hozzászólása Feb 20, 2012 /
 
Üdv.
Javítgattam kicsit tegnap, egy hőlégfúvó volt a "műtőasztalon".
Amikor szétszedtem, darabokban volt a cekász, és néhol úgy lepattogzott maga a fűtőszál, hogy úgy törtem ketté, mint egy ropit, szó szerint.
Apum adott egy másik hőlégfúvó fűtőtestet, így kettőből csináltam egyet.
Látszik, az utolsó képen, hogy mit találtam ki, bár lehet nem újdonság.
Egy 1-es, és egy 1,5-es érvéghüvelyt nyomtam egymásba, és így az 1-esbe toltam bele a kettő cekászt, azután összenyomtam, és mikor a fogóval megfogtam a hüvelyt, de nem nyomtam, csak úgy, hogy a kúpnál megakadjon, a cekászt pedig egy másik fogóval, alig akart szétjönni. Végül a cekász inkább elszakadt, minthogy kicsússzon, a másik az ki is csúszott, de épp hogy csak.
A próba sikerült.
Tegnap kicsit megijedtem, mikor füstölt, és úgy fűtött, hogy a végén még a 2 összenyomott érvéghüvely is ízott.. de ma megnyugodtam, amikor a legmagasabb fokozatban csak 1800W-ot vett fel, a gép névlegese pedig 2kW, szóval nem lett rövid a fűtőszál toldások miatt, ez az üzemi hőmérséklete.(a benne lévő hőbizti is még vezet)
Az elején nem gondoltam az érvéghüvelyre, mert ugye forrasztani nem lehet.
Az utolsó porcelán "szelvény" széttört, de csak 3 felé, a rézgyűrű biztosan tart.
(#) csapeter hozzászólása Feb 20, 2012 /
 
Üdv.
Péter vagyok, még nem írtam ide, de olvasom már egy ideje a fórumot. Sok szép dolgot építtetek és sokat lehet tanulni belőle, még így 4x-en felül is, ezt köszönöm nektek.
Szeretnék én is bemutatni 2 dolgot. Az egyik az első fotózással készült nyákom, még nagyon kezdő vagyok benne, csak pár napja próbálkozom, de igyekszem. A másik egy szubláda ami kb. 80 literes egy MNC 250W/30cm-es hangszóró van benne, erősítőnek meg egy SAL SEA 100 pro. Nagyot üt, de szerencsére a szomszédokért nem kell aggódnom. Bocs ha hosszú lett.
(#) Ricsi89 válasza farkasgabor7403 hozzászólására (») Feb 20, 2012 /
 
Annyi megjegyzésem lenne, hogy a trafón az a celluxos szigetelés valami elképesztő. Azt valami normális tekercselésnél használt szigetelő anyaggal kellene leszigetelni, mert ez így nem igazán bírja a hőt és inkább rá fog olvadni a tekercselésre és büdös is lehet.
Egyébként elsőre nem rossz.
(#) skero válasza csapeter hozzászólására (») Feb 20, 2012 /
 
Ügyes munkák! Gratulálok! Észre sem venni a nyákon ,hogy az első fotozásos műved mert elég szépre sikerült.
(#) csapeter válasza skero hozzászólására (») Feb 20, 2012 /
 
Köszönöm az elismerést, bár azóta sem sikerült megismételni. A nyákot tegnap reggel a reggeli napfénnyel világítottam le, kb. fél percig, de ma nincs nap, nekem meg csak egy 18W-os BLB csövem van. 2 perc után lehozott mindent a panelról. De majd belövöm az időket.
Üdv.: Péter!
(#) dizi válasza csapeter hozzászólására (») Feb 21, 2012 /
 
Helló
Szép lett a nyákod,de ha ez az első fotó technikás és már 4X felett vagy akkor eddig mivel készítetted?

Amúgy ha komolyabban foglalkozni akarsz a panel gyártással szerezz egy régi szkennert tégy bele 2db UV neont és profi nyákokat fogsz készíteni és még a napsütéstől sem fogsz függeni,itt a fórumon is találsz olyan témát ami ezzel foglalkozik.
(#) csapeter válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Feb 21, 2012 /
 
[OFF]Ok! Éreztem már, hogy nagyon eltértünk a témától, bocsi érte.
(#) csapeter válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Feb 21, 2012 /
 
Köszönöm, igyekszem.
(#) gaboca323f hozzászólása Feb 21, 2012 /
 
Üdv mindenkinek!

Nálam valahogy nem érnek véget a tda2030 erősítők, építettem mégegyet, szimmetrikus táppal, szépen szól, semmi alapzaj, pedig számítottam rá a vezetékelés miatt.
Szobában bőven kielégítő a teljesítménye. Sajnos a potit cserélnem kell majd mert bontott, és nem tökéletes.
(#) BarnaPili válasza gaboca323f hozzászólására (») Feb 21, 2012 /
 
Teee! Ez szép lett,gratula hozzá !
(#) gaboca323f válasza BarnaPili hozzászólására (») Feb 21, 2012 /
 
Köszi! Még egy kis csiszolásra és pácolásra azért rászánom magam szerintem.
(#) zolika60 válasza gaboca323f hozzászólására (») Feb 21, 2012 /
 
Szép lett. Bár a gipszkarton csavarok fejét eltakarnám a helyedben. Gratulálok hozzá!
(#) gaboca323f válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Feb 21, 2012 /
 
Köszönöm!
(#) gaboca323f válasza zolika60 hozzászólására (») Feb 21, 2012 /
 
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy eredetileg az lett volna az alja, csak "elnéztem a rajzot", mire összeraktam, az lett a teteje. Lehet ha le lesz pácolva, nem fog ennyire elütni.
(#) klemo86 válasza gaboca323f hozzászólására (») Feb 22, 2012 /
 
Nem is baj, mert ez is jól néz ki
A csavarfej meg mondjuk dísz Egy vékony fekete filccel kösd össze őket az ívek mentén
(#) Doncso válasza gaboca323f hozzászólására (») Feb 22, 2012 /
 
Nagyon nagyon klassz a dobozolás, nem láttam még ilyet, lehet, hogy el fogom csórelni, mert nagyon tetszik. Persze csak ha nem baj. Nagyon klassz az erősítő.
Gratulálok hozzá.
(#) Frankye válasza gaboca323f hozzászólására (») Feb 22, 2012 /
 
Gletteld le őket a pácolás előtt, fakittel, és akkor nem lesz ennyire feltűnő. (Mondjuk, bontani nehezebb lesz, ha kelleni fog...)
Amúgy nagyon szép lett, gratulálok hozzá!
(#) zolika60 válasza gaboca323f hozzászólására (») Feb 22, 2012 /
 
Itt egy igényes megoldás rá:Bővebben: Link
De barkácsboltban kapható olyan műanyag kupak, amit a csavarfej kereszthornyába lehet nyomni. különféle színekben és méretben.
(#) zolika60 válasza zolika60 hozzászólására (») Feb 22, 2012 /
 
Meg találtam azt is:Bővebben: Link
(#) gaboca323f válasza zolika60 hozzászólására (») Feb 22, 2012 /
 
Üdv!

Hát az a csavar kupak nem az én világom, szerintem akkor már inkább a csavarfej, a másik a becsiszolható fakupak, az jó lenne, de 6mm a vastagsága a fegélnek.

Köszi az ötleteket, majd elválik mi lesz vele.
Következő: »»   864 / 1681
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem