Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Köszi. Majd holnap kipróbálom. Gondolom ha felhígítom egy kis vízzel úgy is jó (nem szeretek én ilyen veszélyes anyagokkal szenvedni).
Nem lesz semmi gond, csak óvatosan !!!
Majd kiderül holnap.
Szerintetek mivel lenne érdemes a pozíció rajzot le lakkozni? Mert gondolom a nitro lakk megfolyatná a rajzot. Van itthon víz bázisú lakk. Az megfelelne erre a célra?
Azt sajnos nem tudom, de itt egyeseknek volt pár ötlete.Azt hiszem a konyhai olajat mondták, de nem biztos. Várd meg őket, vagy használd a keresőt, hisz van olyan is a fórumon..
Sziasztok !
Én egy szintén egyszerű laminátort vettem a rokon cégnél lsd ALDI. Nálam is átmegy az 1,5mm vastag nyák simán a hengerek között, úgy , hogy kivettem a burkolatból. Még az is lehet, hogy a burkolat sincs neki útba , bár úgy nem próbáltam. Szereztem 130g-os műnyomó papírt. Valamilyen 1200 dpi felbontású HP nyomtatón akarom kipróbálni. De én sem tudom, hogy a laminátoron kell-e vmilyen átalakítást csinálnom?
Ezeknél a laminálóknál a hőfokot kell emelni , tehát a hőkapcsolót (klixon) kell cserélni nagyobb hőértékűre vagy saját hőkapcsolót kell készíteni hozzá. Én vettem kettő db hasonló laminálót (az elsőnél még a próbák során felrobbant az egyik gumihenger ) a másikat már csak DRY fólia laminálásra használom 100-110c on
Az akrilán jó de azt is csak "ködöld" először
Vagy a tn es nyáklakk (valszeg tudok neked adni a hétvégén ha átjössz A pozíció rajzhoz is adok papírt ....
Tehát, akkor azt mondod,hogy felejtős ez a fajta laminátor nyák készítésre?
Hol található a hőkapcsoló? Mellékelni próbálok néhány fotót? De, most, akkor ugyanez a helyzet a Petya által a Lidlben vásárolt készülékkel is, vagy az alkalmas a feladatra?
Szia !
Nálad, akkor az a felülre kivezetett potenciométerrel szabályozná a fordulatszámot? Megnéznéd, hogy az tulajdonképpen hová van bekötve , milyen megoldással? Köszi
Én a PPetya képeire reagáltam de itt a tiednél is ugyanez
a dolog áll fenn (emelni lehet a hőfokot de csak óvatosan kis lépésekben) A te képeiden nem látszik a hőkapcsoló (valószínűleg a hengerek alatt lehet) Az elektronikáról megy két szál vezeték valahová annak a végén keresd
Szia!
Az nem potenciométer, hanem egy sebesség váltó. Ha ABS re kapcsolom akkor nem forognak a hengerek ha 80mic re állítom akkor 9 rpm-, ha 125mic -re akkor 7.5 rpm -el forognak.
4db vezeték megy el a panelról , 2-2db megy a hengerek belsejébe.
Szerinterm, inkább a panelen kellene kereskednem, én nem láttam máshol , a hengerek környékén hőérzékelőt????
Az a 4 vezeték a fűtőszálakhoz megy
Akkor az kapcsoló lesz. Nem tudnál esetleg holnap képet felrakni az elektronikájáról, mert akkor azt kellene kisilabizálni, hogy a 80 ill. 125u-os vezeték ami erről a kapcsolóról elmegy , az mit kapcsol be az elektronikában, vagy egyáltalán mit csinál.
Köszi, holnap folytatjuk.
Igen , én is úgy gondolom, ezért mondtam, hogy nekem valamit a penelen kellene változtatnom. Megpróbálom holnap leolvasni az IC tipusát, hátha abból többet megtudunk.
Köszi addig is!
A képről nem igazán derül ki (előfordulhat hogy kettő a fűtés kettő a hőérzékelő)
Annak a kapcsolónak nincsenek vezetékei, csak egy pöcök van a másik oldalán és az egész felfüggesztésen dőlt valamennyit, de természetesen teszek fel fényképeket.
Rendben és addig is köszönöm a segítséget! Üdv.: Petya
Sziasztok!
Érdekes kérdésem lenne... Nyák vezetősáv védelem= körömlakk? ))
Nyáklakk (tn) akrilán lakk , tisztaszeszben oldott gyanta
a körömlakk csak kész beültetett nyákra jó de szerintem nem szép ..
Igen, igen kész nyák... Csak kíváncsi voltam, hogy megfelel-e.. Köszii!
Nem szép, de drága!
Szia!
Próbáltad már mondjuk erősebb/durvább körömkefével? Nekem azzal teljesen le szokott jönni a papír, pedig én is a vastagabb HEStore-os műnyomót használom. Valamint én flux sk-10 -es lakkot használok. És köszi a Designspark ötletet
Felteszem még most a képeket mert nem tudom mikor leszek holnap gépnél.
A 204-es képen látható az összes vezeték és az a bizonyos kapcsoló " pöcök " is. A 205-ös képen mindez közelről, egy 3 állású kapcsoló és az a " pöcök ".
Tetszenek ezek a laminálók. De én a helyetekben, azelőtt hogy bármit átalakítanék kipróbálnám, hogy hátha elég neki a hőfok, az átvasaláshoz, mert ez mind lamináló és mind toner függő is.. Szóval szerintem először át kellene küldeni rajta a sima nyák lemezt mondjuk kétszer "üresen"
és utána úgy hogy rajta van a műnyomó. Lehet úgy már rávasalná. Amúgy PPetya és December13, mennyibe kerültek a laminálók?
Felteszem még most a képeket mert nem tudom mikor leszek holnap gépnél.
A képeken látható az összes vezeték és az a bizonyos kapcsoló " pöcök " is, a 204-es képen a feketével bekarikázott alkatrészre viszont kíváncsi lennénk, hogy az mi lehet ( szerintem hőbiztosíték ), a piros és a fehér vezeték jön ki belőle. A 3 állású kapcsoló a hideg és a meleg laminálás kiválasztására szolgál csak. A 206-oson a pirossal bekarikázott világoszöld vezetékkel a hengerek másik oldalán is lehet találkozni de nincs semmi rajta csak ugyan az a műanyag kupak mint a többin. ui: Elnézést a kétszeri hozzászólásért de nem küldte be rendesen a képekkel együtt a gép és már nem tudtam módosítani.. pepe091: Én mint mondtam a Lidl-nél vettem 5490Ft volt. Nekem Samsung ML-1665 -ös nyomdám van, ha van vele tapasztalatod kérlek oszd meg velem is Üdv.: Petya
Üdv.
Ma kipróbáltam a Lidl-ös laminálom nyákra. Céges Xerox-al nyomtattam 100g-os műnyomóra. semmit nem modd-oltam a laminálón csak a lassabb fokozatra állítottam.Körülbelül 10 szer engedtem át a nyákot a gépen, kicsit nyöszörgött,de vitte.Az eredmény viszont gyalázat lett.Toner csak nyomokban olvadt át, de viszont a papírról is leázott fekete szemcsés lett az áztató víz Második nekifutásra maradt a jó öreg ML-1640,de ennek a nyomatát most nem próbáltam ki a laminálóban.Inkább befejeztem vasalóval a munkát.Ami Attila86 Panelműszer II-ese volt.
Szia! Hp nyomtatóval, átalakítás nélkül, teljesen jól működik.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |