Fórum témák
» Több friss téma |
Van egy orion se 1025-ös erősitőm tudna valaki ajánlani valami megoldást mert az erősitő panel kiéget
megszeretném kérdezni ,hogy az orion sc 1025ösnek a kivezérlésjelzője mijen tipusu ic meg hogy lehet olyat csinálni ,mert az a kijelző király
Egy ismerősömnek szeretném megcsinélni ezt a kapcsolást, de a rajzon nem igazán igazodom el. Nem jövök rá, hogy a végfoktranyók bázisát hova kell kötni. Ebben tudna valaki segíteni?
Olvasd mar el azt a par mondatot, ami a rajzok kozott van.
Ott le van irva a valasz a kerdesedre.
Köszi, úgy látszik, gyorsan átsiklottam felette.
![]()
Sziasztok! bár látom a topic már nem nagyon él, de remélem majd jön vki aki segít nekem
![]() ![]()
Szia GÉ. szerintem te magad megadtad a választ
![]()
Hali!
Nekem egyszer hasonló problémám volt ezzel az erősítővel.Nálam kontakthiba volt a hangszínszabályozó FET-es bemenő fokozatánál. Átforrasztgattam a pontokat,és megszűnt a hiba.Én helyedben ezzel kezdeném,illetve megnézném nincs-e máshol kontakthiba,pl.fóliasáv szakadás.Ha ez nem vezet eredményre,akkor jöhetnek a kondik.Van ott két előtét a zenereknek,ezek eléggé fűtenek,közelében van pár elkó,lehet szárazak. Ha kikapcsolod a hangszínt,és tekergeted a mély hangszínszabályozót,akkor is jelentkezik a probléma? üdv.
Szerintem meg kicseréled a potikat meg a kapcsolókat vagy lefújod őket kontakt sprével és meg fog szünni... Szerintem
![]()
szamóca:
hmm....lehet hogy mondasz vmit... ![]() ![]() ![]() Mate78: Ok, ez így elsőre jól hangzik, kibpóbálok mindent amit írtál. Kikapcsolt hangszínnél nincs ilyen probléma. Egyébként kontakthiba az simán lehet, mert néha bekapcsolt hangszínnél nem szól az egyik csatorna. ha kinyomom a hangszín gombot, máris szól, de ha vissza, akkor nem. bár ilyen ritkán van. /és nem tudom van-e köze ehhez/ sound.man: ez tuti nem a poti hibája /szerintem ![]() habár ez a cucc 25 éves /8 évvel idősebb nálam ![]() --- Nah köszi minednkinek a helpet, holnap belekukkantok, h mi lehet a baja, aztán majd referálok az erdményről ![]()
Ja, és még valami:
Mivel az egész cucc mindössze 10 elkót tartalmaz, úgy döntöttem, hogy akár az a baj akár nem, ha már szétszedem, őket is kicserélem, nem nagy meló. A kérdés csak annyi, h a táp puffereit is érdemes cserélni? Bár azokat nem szívesen bántanám /vszínűleg nem találnék pont ugyanolyat/, és lehet hogy nincs is értelme.
Szerintem a puffereket ne cseréld.
Na mindegy te tudod
![]() ![]()
Fejlemények vannak: délelőtt vettem egy marék kondit a cucchoz, szépen ki is cseréltem mindet /4-5 már igencsak púposodott.../, meg kijavítottam néhány igen gyanús forrasztást a bemenetválasztó résznél. De sajnos az előerősítő/hangszínszab. résznél nem vettem észre 2 elkót, így azt nem vettem a boltban ezek után... 1µF/63V-osak, itthon meg csak 50V-os van, de azt nem szeretném megkockáztatni, hogy esetleg felrobbanjanak/hátha más is elmegy tőle/, úgyhogy most várhatok hétfőig, amíg kinyit a bolt...
![]() ![]() Úgyhogy majd hétfőn jelentkezem ha kicseréltem azokat is ![]()
Szia Gé. Most nem keresem meg a rajzát de úgy emlékszem +-22V-ról megy a gép Ugyhogy ha így van, szerintem beteheted
![]()
Szia, köszi a gyors választ, akkor még ma megcsinálom
![]() ![]() ![]() ![]() És azt hiszem ez az oldal egy picit megijesztett, tehát gondolom akkor érdemes berakni azt a 4db biztit a tápágakba, nem? Bár eddig még soha semmi baj nem volt a cuccal, de hát az ördög nem alszik, tehát lehet hogy ezt érdemes lenne megcsinálni...
Megkerestem a rajzot :Rosszul emlékeztem +-30V a végfok tápfesz, de az előfok +-12,5V-ról megy.Bár én nem látom a rajzon az 1mikros elko-t(10mikro?) .Mindegy itta rajz, másnak is jól jöhet.
![]()
Szia, köszi a rajzot. este összeraktam ,de már nem volt erőm kipróbálni. majd estefelé írok h mi a helyzet. egyébként nekem SE 1025B -m van, abban pedig nem ic, hanem végtranyók vannak a végfokban. bár azt hiszem csak ebben különböznek, de a rajzon én sem találom azt a bizonyos 1µF-os kondit...
Valóban, a rajz a 84-es 0 szériás SE1025 . Kb1 évig gyártották ezzel az IC-vel, majd KGST cucokkal pótolták dollárspór miatt. Az lett a SE1025b. De a többi részhez tudtommal nem nyúltak.
Na kipróbáltam, és szépen működik, de a hiba sajnos nem szűnt meg... bár most már észrevehetően kevésbé "rángatja" a membránt amikor tekerem a kiemelőpotit, de azért még mindig csinálja. Pedig minden elkót cseréltem, bemenetválasztóban, előfokban, végfokban is, kivéve a nagy táppuffereket. Holnap lehet belepróbálok egy új potit is, hátha mégiscsak az a baja /asszem sound.man is ezt javasolta/. De előtte még kinyitom ezt a potit is, és megnézem, hátha csak koszos belül.
Tehát eddig ennyire jutottam, majd még írok ha szétszedtem a potit.
Lehet hogy igaza lesz sound.man-nek,
![]() ![]()
OK, így lesz!
![]() ![]()
Na kitisztítottam mindent, az összes kapcsit+potit megpucoltam belülről, de a kondicsere óta semmi változás nem történt. tehát úgy néz ki, hogy ez a megoldás most itt nem segített. Szerinted olyan lehet, hogy esetleg elkopott a poti csúszópályája, és nem érintkezik rendesen? Jobb ötletem már tényleg nincsen... azt hiszem ki fogom cserélni. bár lehet h a kontaktspray is segítene, de az most nincs itthon. Amúgy a poti belsejét alkohollal pucoltam, de lehet h vmi agresszívebb kellene /talán a fent említett spré/.
Lehet h az alkohol nem hozza annyira a koszt... Szóval szerinted csere v pucolás? ![]() De ha esetleg kicserélem és még mindig nem jó, akkor nem lesz több ötletem, és akkor lehet úgy hagyom az egészet... :-/
Szia Gé. Ha a potipálya vagy a csuszka kopott azt hallod mert recsegne. Ha kiiktatod a hanszin fokozatot, akkor nem csinálja? És mindkét oldali doboz egyszerre?(valahogy be kell határolni a hibát) Én még mindig valami kapacitív hatásra gyanakszom.
Szia!
Idézet: „Ha kiiktatod a hanszin fokozatot, akkor nem csinálja?” olyankor nem csinálja Idézet: „És mindkét oldali doboz egyszerre?(” igen Egyelőre ennyit tudok mondani, de magamtól nem valószínű h megtalálom a hibát. Szóval ha még van ötleted, akkor mondd, hátha összehozzuk ketten a megoldást ![]()
Nos, nézd meg a linear kapcsolót hogy valóban bont-e, (mérj rá ohmmérővel jó-e a kontaktja) és a panelt nagyítóval nézd át a K206 körnnyékén. forraszd inkább ujra a lábait + amit MATE78 írt .
Még valami. Mérd végig és hasonlítsd össze a rajz fesz értékeit. Na megyek szuszózni , jó éjt, holnap megnézlek.
![]() ![]() Ok, majd holnap megnézem, de most már én is megyek mer' megint a gép előtt fogok aludni.../volt már ilyen ![]() ![]() ![]() jó éjt ![]()
Bocsi h csak most jelentkezem... Na közben arra jutottam, h megmértem mindenhol a feszeket, és minden stimmel. De igazából azt nem értem, h miért csak a poti pár tekerésésig rángatja a hangszórót? szóval szerinted ez miért szűnik meg egy idő után? persze ha kikapcsolom és megint bekapcsolom, akkor megint csinálja, de csak amíg megint meg nem tekerem párszor a potit. érdekes... olyan mintha egy kondi ezalatt a tekergetés alatt kisülne v feltöltődne v valami ilyesmi. talán csak az tud így állapotot változtatni, félvezetőkre nem gyanakszom.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |