Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Lézershow építése

Témaindító: sportcipo, idő: Júl 21, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   95 / 138
(#) epyn hozzászólása Feb 21, 2012 /

A micubisi diódák beérkeztek,de azt nem értem,az eladó,miért csak 1 darab kollimátor tubust csomagolt...
Na majd a legközelebbi rendelésnél megreklamálom.
Első képek,150mA áramon.Ennyin már fényesebb,mint egy 658-660nm-es.
Sajnos,nagyon rossz a profilja,aki találkozott már 445nm-es c@zió-ból kiszerelttel,na,azt még szorozza be 3-val.
40cm-ről 30cm-re nyit a fast axis. :-/
(az adatlapja 35°-ot ir,hát talán még több is van)
No sebaj,a 3 részes kollimátorral a távoli profilja már változtatható csikra és négyzetesre.
Hamarosan kipróbálom a prizmákkal,a kék 445-ösön sokat javitott.
(#) GTomex hozzászólása Feb 21, 2012 /

Szevasztok, itt az új majdnem kész GB laserem, első villanásai: Bővebben: Link
(#) epyn válasza GTomex hozzászólására (») Feb 21, 2012 /

Nekem úgy tűnik,nagyon is kész van.
(#) epyn válasza epyn hozzászólására (») Feb 21, 2012 /

Gyorsan be is épitgettem a kicsikét,egy újabb felvétel,sajnos nincs,nem tudok jobbat,normális kamera hiányában,igy webcam marad.
RGB lézer 635nm-vel
A fényerő(diódaáramok) drasztikusan csökkentve,a láthatóság végett.
A micu dióda 100mA-on
(#) epyn válasza epyn hozzászólására (») Feb 21, 2012 / 1

Pár kép:
(#) GTomex válasza epyn hozzászólására (») Feb 22, 2012 /

De végül is szép színeket kaptál. Grat
(#) epyn válasza GTomex hozzászólására (») Feb 23, 2012 /

Köszönöm,az is a cél:
full color RGB
(#) GTomex hozzászólása Feb 26, 2012 /

Tud valaki ajánlni a galvók elé üveget? Pormentesítés véget érdekelne.
(#) zenetom válasza epyn hozzászólására (») Feb 26, 2012 /

Anyám
Ez nagyon szép!
(#) epyn válasza GTomex hozzászólására (») Feb 26, 2012 /

Tükröződésmentes,minőségi üveg.
Tessék!
(#) epyn válasza zenetom hozzászólására (») Feb 26, 2012 /

Nekem is tetszik
Köszönöm.
(#) jenebala válasza GTomex hozzászólására (») Feb 26, 2012 /

Én ilyet használok, http://www.surplusshed.com/pages/item/pm1260.html

Igaz nincs rajta AR bevonat, de szerintem megfelelő.
(#) epyn válasza jenebala hozzászólására (») Feb 26, 2012 /

Részemről nem szándékozok használni az ablakba porvédőt.
Kinek hogy.
Kollegának baja van a porral,képes lenne naponta felkarcolni a lencséket tükröket,mert ráment egy szem por...
A befújó ventit is szűrővel kellene ellátnia,máskülönben a kimeneti nyilás eltakarása semmit sem ér.
(#) tybord hozzászólása Feb 28, 2012 /

Sziasztok!
Össze állt a projekt, 1w kék 445nm 600 mA -ral, zöld 532 150mA full, a piros még nem érkezett meg, 20kpps galvo, dmx, hang, automata, ilda vezérlés. méretek:19cm széles, 13cm magas, 25cm mély, készítettem videót is holnap azt is fel teszem.
(#) Chipman hozzászólása Feb 28, 2012 /

Sziasztok nem tudom kinek van egyszerübb olcsobb megoldása lézerre,látom sokan csináltak már müködöt..én is szeretnék építeni eggyet de kb mennyi az öszeállitása lézer nélkül az már van..vagy esetleg megépitetet ad el valaki ..köszi
(#) tybord hozzászólása Feb 28, 2012 /

Sziasztok Íme egy kis videó.
http://indavideo.hu/video/Rgb_home_laser
(#) epyn válasza Chipman hozzászólására (») Feb 28, 2012 /

Az összeállitása,épitése nem kerül semmibe.
A beszerezhető fényforrások,scanner rendszer,vezérlés stb az ami drága,általában.
Első körben,mérd fel,mi az amire szükséged van,vagy mi az amit finanszirozni tudsz.
Ha ez megvan,akkor jöhet a technikai információgyűjtés,mert enélkül nehéz elkezdeni,még akkor is ha ügyes a lelkes ember.
Animációs lézer,amin itt a legtöbben dolgozunk lehet egyszerű,és viszonylag olcsó(40-45 ezerből kihozható max az egyszinű zöld)de a lehetőségek határtalanok,ha nem sajnálod az erőforrásaidat.
Mégegyszer:mi is amire Neked szükséged van.
Az nem igaz,hogy vásárolt alapanyagokból könnyű,mert csupán az időt röviditi(röviditheti) meg ami alatt létrejön a projekt az első csavartól az utolsóig.
Megépitettet venni,pedig nem célszerű,mert az saját épités,saját igényekkel,lehetőségekkel,nem biztos,hogy Neked meg fog felelni.
A gyárit meg szerintem nem szabad,mert nem azt kapod,amiért fizetsz.Nagy a lehúzás,sajnos.
(#) epyn válasza tybord hozzászólására (») Feb 28, 2012 /

1W kék 600mA-en csak 500-550mW kék.
A zöld áramfelvételén elirtad,150mA-ől max 1-2mW zöld lesz.A monitorellenállásból számoltad?
(#) Chipman válasza epyn hozzászólására (») Feb 28, 2012 /

2 vagy 3 szinre gondoltam..tul bonyolult ábrákat nem kell tudjon..meg nem is tul erős lézert kb 10 -15 métere tiszta legyen..meg ugy látom amit ti épitettetek azt számitógép vezérli.nekem jo lenne valami olyan ami magátol csinál véletlen szerű efekteket.mint a disco lézerek..látom te már profi vagy benne..kösz a segitséget..esetleg van valaki szabolcs megyében aki csinált már??de épp 30 körül ha megtudnám csinálni szánnék rá annyit

Nem vagyok profi,csupán nagyon sok időt foglalkoztam már a témával és a forrásaim csak erre állnak rendelkezésre,jelenleg.
A multicolor bonyolitja a helyzetet,mert a szineket össze kell hozni egy tömegbe,ezeket kapcsolgatni is kell,stb.
A lehető legolcsóbb:
DVD lézerdióda,mellé egy olcsó,de jobb minőségű zöld lézerpointer,átalakitott,vagy inkább új meghajtással.
A féynforrások összekeveréséhez a dvd fejben vannak tükröcskék,ezekkel lehet kisérltezni.De lehet venni is ezeket,az apróban találsz forrást (telectronic kollega)
Hogy egyszerűbb,nem bonyolult ábrák,nos ez kicsit sem ilyen egyszerű,mert ábrákat csakis galvó scannerrel tudsz kirajzoltatni,amit vagy elkészitesz, topic vagy megveszed készen.
A discós lézerek léptetőmotort használnak,amit mikrokontrollerrel vezérelenek,nem kell külső adat hozzá.Elkészteni ezt szaktudás nélkül nem lehet.Venni pedig ne fogsz,mert nem kapni.
Nekem annó volt 3 ilyen scannerem,komplett panellal,de már eladtam őket.
(#) Chipman válasza epyn hozzászólására (») Feb 28, 2012 /

a képen az komplett galvos rendszer...ugy nem lehet venni valakitöl??

A képen az léptetőmotor.
L#serw@rld készülékből való.Ez max kriksz-krakszokat tud,értelemes ábrát nem.Viszont elég ha 230V-ot adsz neki és elvan magában folyamatosan.
Venni valakitől csak úgy tudsz,ha eladja bontottként a berendezésből,ahogy anno én is tettem.
Még valami.
Ha épiteni akarsz,ne gondold hogy olcsóbban kijössz,minthogy veszel egy kisebb gépet.
Sokkal többe kerülhet saját épités,mintha inkább veszel egy léptetőmotoros "diszkós lézert".
De ez itt az épitése cimű topic,hát bátran tedd fel kérdéseid,sokan vagyunk már,akik tapasztalataikkal segithetnek.
(#) epyn hozzászólása Feb 28, 2012 /

Sajnos,M.o-on elég hiányos az információ a saját épithető lézerekről,igy aki nem ért angolul,az max csak a fellelhető képekből tud informálódni.A HE-n kivül szinte alig van használható tudástár.
Jó lenne ezen változtatni,összeülni a virtuális asztal köré,és létrehozni egy amatőr lézeres blog-ot,vagy site-ot.A külföldi forásokat igy magyarosithatnánk,bárki számára köznapi nyelvre,képeket kommentálhatnánk,hogy mit-miért-merre-hogyan stb.
Ha más nem,mert Mi is megérdemeljük,hogy fellelhetőek legyünk a hálón!
(#) Szebence válasza Chipman hozzászólására (») Feb 28, 2012 /

Ez viszonylag egyszerűbb, komplett kapcsolás 2 vagy 3 DC motort vezérel a PIC, automatikusan változtatja a motorok sebességét, így változik a sugárjáték is.
Ez nem léptetőmotoros megoldás, hanem sima DC motoros. Megtudod építeni PIC nélkül nagyon egyszerűen, vi9szont akkor nem lesz automata, hanem potméterekkel neked kell állandóan állítani a motorok sebességét. Bővebben: Link
Én is ezt használom a régi gépembe, ami szintén multicolor, piros, zöld, srága.
(#) Chipman válasza Szebence hozzászólására (») Feb 28, 2012 /

hát ez az nem szeretném tekergetni valami automata kéne zenére..70---100 dolárért már elég jokat látam azok csak 2 szinüek inkább vegyek készen,??, lézert meg lehet cserélni benne
(#) Chipman hozzászólása Feb 28, 2012 1 /

pic es 3 motoros sima dc motoral müködö kapcsolása van valakinek??
(#) GTomex hozzászólása Feb 28, 2012 /

Nekem van egy hibás k500 laser, ha valakit érdekelne a léptető motrok jók benne valami mikrokontrollerrel lehet. Én nem mértek olyan szinten hozzá hogy megjavítsam ezért megválnék tőle.
(#) GTomex hozzászólása Feb 28, 2012 /

Ja és köszönöm az infókat a pormentesítéssel kapcsolatosan Epyn a ventilátorok nem fujnak port a glvo tükrére sem dichro üvegre mivel el van különítve az én esetembe, poros bulik miatt, meg a szabadtérin majd az esetleges szél illetve vagy a váratlan pezsgő locsolós bulik kedvéért. Szóval zajlik az élet védeni meg kell
(#) tybord válasza epyn hozzászólására (») Feb 28, 2012 /

Bocsi 445nm 600mA hajva és a 150mw 532nm 900mA hajtva. Neked a Mitsubishi dioda hány mA-on van hajtva, mennyi a legoptimálisabb mA amivel sokáig bírja?
Látom hogy árulod a Pepe féle dacodat, talán nem jól működik, vagy csak mást használsz? Nekem az a bajom vele hogy amikor el indítom a progit akkor össze visza rángatja a galvokat.
Üdv Tybord
(#) epyn válasza tybord hozzászólására (») Feb 28, 2012 /

900mA,az szép.1W-os dióda van benne,1100-1200mA-ig elmehetsz,saját felelősségre és ha némiképp utánállitod a TEC-et.Nekem a 200mW-os első modulom ~1100mA-on ment,GTomex kollega vitte el,talán még most is működik.
Nincs semmi bajom a Peti hardware-ével,a tört mamba az ami idegesit.
Komolyabb program kell.Annyi de annyi energiámat beleöltem a projektorba,megérdemlem már igazán azt a"tobzoskát"!
Nekem rendesen működik a DAC,nem rángatóznak a galvók még akkor sem,ha összeomlik a program,ami egyre sűrübb...
Bekapcsolom és azonnal pozicionál,felveszi a null pontot.
Lehetséges,hogy hangolnod kellene,de ha nem értesz hozzá akkor inkább hagyd úgy,mert hamar be tud gerjedni a legapróbb poti állitásra is.
Ha mégis van némi tapasztalat,bátorságod,akkor nagyon melegen ajánlom,hogy a csatolt file alapján állj,neki.Évtizedek tapasztalata van leirva.
Sokat javit a galvó teljesitményén,ha türelemmel be van állitva a szervója,főleg a gyagyi kinai PT sorozatén
Galvó scanner hangolás leirása
Következő: »»   95 / 138
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem