Fórum témák
» Több friss téma |
Icserny kérlek írd már meg nekem ha ezeket a sorokat olvasod , hogy te foglalkoztál-e a 2553-s uc-val és SPI móddal mert nálam most már minden teljes homály így hajnalban
nézegettem a header fájlt neki (IARban) és lehet h csak nekem nem tiszta de van neki 2 spi "modula"
Olvastam hogy valaki Sd karival szeretne bűvészkedni.
Tessék egy projekt Most találtam.Bővebben: Link Idézet: Nem. „te foglalkoztál-e a 2553-s uc-val és SPI móddal?”
Két minta program van a slac485a program gyüjteményben (TI oldalról letölthetö). Csatoltam öket, hátha segit...
Igen ugyan csak kisebb progival.
Köszi
Próbálkoztam vele , csak azt nem tudom h mi a jo ha villog vagy ha nem a master led
A program minden funkciója működik. És le sem fagy.
Nekem az órával volt így... nem azt a típust használtam amire írták de tökéletes. Ha átállítottam arra amire égetem akkor meg nem ment rá.
Idézet: Azért, mert ezzel átdefiniáltad a programmemória kezdőcímét (minél kisebb a programmemória "hivatalos" mérete, annál magasabb címen kezdődik a program). „Ha átállítottam arra amire égetem akkor meg nem ment rá.”
Próbálkozott valaki több darab DS1820 -as szenzorral egymás után felfűzve?
Én nem. jelen pillanatban én tmp124-t és tmp275t próbálok életre kelteni.
IAR-al, hogy lehet a Flash, egy adott címét előre feltölteni?
Pl. a program első indításkor kiolvassa a segmentD (0x1000, 2) adott címét, és beírja a megadott változóba. A programban már nincs gond a Flash írás/olvasással.
Csináltam egy kid/kis fórumot külön msp430nak illetve Ti- uC-knak.
Első menetben arra gondoltam hogy mindenki akinek van működő vagy félig működő projektje és publikus a forrása az közzé tehetné , hogy így segítsünk egymásnak. Én amit össze tudtam szedni felteszem.1-2 lcd vezérlést, szobahőmérőt ilyeneket. Ugyan csak teszek fel 1-2 tananyagot majd a holnap nap folyamán mint pl spi és társai, de még össze kell szednem ezeket. Remélem mások is érezni fognak kedvet a dologhoz és így növelni tudjuk a tudás bázisunkat. A fórum elérhetőse msp430.forumx.hu
Fú össze jött minden ebben a 2 napban egy percet nem tudtam gép előtt lenni.
De Hétfőn este elkezdem feltölteni amim van Aki érez egy kis kedvet hozzá az nyugodtan posztolhatná a saját projektjét
Sziasztok.
Annó közzétettem az MSP430g2xx3 -> I2C -> MCP23008 -> LCD, programom, és kapcsolásom (fritzing). Mivel ma újra össze kellett rakjam, szomorúan tapasztaltam, hogy a kapcsolás hibás! A hiba, az i2c bekötésben van. A helyes bekötés: MSP430g2xx3 P1.6 UCB0SCL -> MCP23008 SCL (PIN_1) MSP430g2xx3 P1.7 UCB0SDA -> MCP23008 SDA (PIN_2) A kapcsolásban fordítva van ! A hibáért elnézést kérek ! U.i.: Remélem ezúttal nem hibáztam.
Sziasztok!
CCS-ben szeretnék MSP430xxxx-as kontrollert programozni. Ha minden igaz, akkor a fordító 4.0-ás. Még nincs Launchpad-om (,de már úton van ), így Proteusban szeretnék szimulálgatni. A gond az az, hogy sehogy sem tudom rávenni a fordítót, hogy hex,ubrof, cof vagy elf formátumú legyen a futtatható állomány. Erre tud valaki valamilyen megoldást? Sajnos nem találtam megfelelő infót a neten. Remélem nem gond, hogy ebbe a topicba írtam és nem egy Proteus-osba, mert végül is a fejlesztői környezettel van gondom Bármilyen segítséget előre is köszönök!
Az MSP430-as családot ismeri a Proteus? Régről mintha úgy emlékeznék, hogy nem ismeri. Lehet azóta frissült a LIB készlete?
A 7.7 ismeri. Az igaz, hogy nem túl bő a választék, csak az 1. és 2. generációból van pár darab.
Köszi, ennek utána nézek, mert az nagyon jó volna.
Én így állítottam be PROTEUS-hoz:
1. CCS5 -> Project Explorer -> Properties -> General -> Output format: legacy COFF 2. CCS5 -> Project Explorer -> Properties -> Build -> MPS430 linker -> Basic options -> Specify output file name: "Debug.cof" Ekkor fordítás után létrejön az adott project Debug könyvtárban a Debug.cof file, amit már felismer a PROTEUS. Sajnos csak MSP430Fxxx MCU-k vannak a PROTEUS-ban.
Köszi!
Neked ezek után simán működött? Nekem gondjai vannak. Nem tudja írni/olvasni az adott címeket a Proteus. Meg tudnád mondani, hogy mi a különbség az F-es és a G-s kontrollerek között? Én úgy vettem ki egy összefoglaló táblázatból, hogy csak a technológiája újabb, de a felépítése ugyanolyan, mint az F-eseké.
Természetesen amikor CCS-ben létrehozom a projectet olyan MCU-t kell választani amit a PROTEUS is támogat (pl.: MSP430F2132). És ezután ezzel a MCU-val is kell PROTEUS-ban szimulálni.
Ha nem azonos a CCS-ben és a PROTEUS-ban használt MCU típusa, akkor kicsi az esély a helyes működésre. Tehát: 1. pl.: MSP430F2132-vel készítek egy CCS projectet, amit a PROTEUS-sal debugolok, addig amíg helyesen nem működik. 2. A működő c kódot átírom MSP430G2553-ra. (az átírás annál könnyebb minél jobban egyezik a két MCU belső felépítése, lábkiosztása). Majd CCS-el lefordítva felprogramozom, és hardveresen debugolom az MSPG2553-t. Így általában elsőre helyes programot kapok.
Köszönöm a segítséged! Működik. Figyelmetlen voltam...Ennyi volt az "egyetlen" baj. Rossz IC-t választottam ki a Proteusban. 2132 helyett 2132-et...Elnéztem a típust.
Ennyire azért nem nulláról indulok, de ez legyen a legnagyobb baj, hogy plusz infót adnak az embernek . PIC-ekhez már volt szerencsém, csak mostanában muszáj lesz áttérnem TI-s uC-ekre.
GYülekezünk gyülekezünk a táborba
Akinek opensource a projectje azt még mindig várom a másik forumban , hogy egy helye össze tudjuk szedni , ki mivel foglalkozik stb. Tudom hogy nem könnyű az embernek magár rávenni , hogy beregeljen egy másik forumra meg össze kaparjon mindent. Pont én beszélek aki még fel se töltött semmit Nekem se sok időm volt , inkább sokkal kevesebb mint terveztem és hát a lista végén van a szegény forumom.:/
Sziasztok.
Adott egy felprogramozott kontroller (IAR által), és mellette, kb. 6 tesztprogram. Hogy tudnám megállapítani, hogy melyik van a kontrollerbe a 6 progi közül?
Nyilván jó ötlet a külön fórum, mert ebben elég nehéz megtalálni azt az anyagot amit valaki 1 hónapja, netalántán több hónapja feltett..... de szerintem a legcélravezetőbb a facebook csoport lenne...és nem, nem vagy facebook bolond, de a csoport benne a legjobban kitalált dolog. PL: Az osztályunknak is külön csoportja van, s így nem csak kérdezgetni tudjuk egymást, de a fájlokat is fellehet tölteni, s azokat nem csak az adott hozzászólásban, hanem külön összegyűjtve is megtaláljuk.... csak hát nem biztos hogy mindenkinek van facebook felhasználója....
valószínüleg bonyolultabb a probléma, mint gondolom, de ha mégse akkor rakd rá külön-külön mindet és amelyik ugyanazt csinálja mint most, akkor azaz.... de gondolom nem ilyen egyszerű a dolog, mert nincs semmilyen külső jele a tevékenységnek!?
Sajna nem ilyen egyszerű, de ha nem találok mást, marad az újraprogramozás.
Az MSP430Flasher.exe program segítségével ki lehet olvasni a mikrovezérlőből a kódot (korábban már volt itt szó a használatáról), s össze lehet hasonlítani a lefordított tesztprogramokkal.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |