Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rendezvény-hangosítás (PA) hangtechnikái
Lapozás: OK   113 / 244
(#) ozpecs válasza andriska_13 hozzászólására (») Feb 20, 2012 /

Olvass figyelmesen ez az erősítő erősen az olcsó kategória, a tényleges teljesítménye 8 ohmon csak kb 150W és ez még mindig csak az amit igérnek, elvileg csucsokban tud többet, de ez megint nem egy komoly kategória sajnos
(#) axterix válasza sound.man hozzászólására (») Feb 20, 2012 /

Ha neked ez jött le az írásomból a te bajod de szerintem te is tudod hogy nem erről van szó
(#) axterix válasza ozpecs hozzászólására (») Feb 20, 2012 /

Azért a kettő nincs egy súlycsoportban,a példában felhozott Belyma G480 pár akár egyszerű cubo 18 sub dobozban is lefekteti az összes felsoroltakat és még nincs felette semmi!
(#) pinyó39 hozzászólása Feb 23, 2012 /

Sziasztok!
Garry joy dobozokkal van valakinek konkrét hangosítási tapasztalata?
Előre is köszönettel: Zsolt.
(#) soos csaba hozzászólása Feb 24, 2012 /

Sziasztok, most vettem nem rég egy DB HPA 1400-as erősítőt, és kíváncsiságból bele néztem,(mindenbe bele kukkantok amit meg vásárolok), gondoltam meg mérem hogy mennyi feszültségről dolgozok a gép, és legnagyobb meglepetés az volt hogy csak +- 50V-ot mértem a pufferek után, amúgy elég bonyolult a tápegysége, mert a pufferek után még van egy elég bonyolult elektronika is amiben van egy pár ic, és egy pár MOS-FET is. A trafón meg azt írja hogy 2x70V váltóban, naITT az erősitő adatai most akkor hogy is van ez?, ha a trafóról le jön a 2X70V- váltóban akkor nekem a pufferek után kellene legyen 2x98V-ak. Nem értem hogy van ott csak +-50V nekem, és ezen a feszültségen nekem soha nem fog le adni 740W-ot 4ohmon, max 250W-ot. Válaszotokat előre is köszönöm.

(#) andras1 válasza soos csaba hozzászólására (») Feb 24, 2012 /

Valamit elmérhettél. Ez egy stepdriveres táp lehet, amit az is alátámaszthat hogy 5 vezetéket látok lejönni a trafóról. Ez kb úgy nézhet ki hogy a trafó miondjuk 4x 50v, és akkor van egy low rail ami +- 70V és van egy high rail ami +-140, és a fetek amiket látsz azok kapcsolják a kivezérlés függvényében a high és lowrailt.

A qsc honlapján sok letölthető kapcsolási rajz van, nézd meg pl az rmx2450-est és látni fogod miről beszélek.
(#) ozpecs válasza axterix hozzászólására (») Feb 24, 2012 /

A zeneanyag kitöltési tényezője nem hangfalfüggő

Köszi az eligazítást andras1. Megnézem az oldalt.
(#) vass1024 hozzászólása Feb 28, 2012 /

Sziasztok!
Szerintetek megéri 3 évig discoban használt Reflex top-okat venni? Állítólag limiterrel használták és nem hajtották szét.
Üdv. Ádám
(#) asdDani hozzászólása Feb 28, 2012 /

Sziasztok!
Van egy Edifier hangszórómk ami korábban egy 2.1 es mélynyomóként töltötte be szerepét.Azt szeretném kérdezni hogy meg tudom e síma hifi hanszóróként csinálni,mekkora dobozba tegyem ha igen??Ha nem akkor meg irjátok már meg h mire birom a mélynyomón kivül felhasználni!!!! köcce D
(#) zitzaki válasza asdDani hozzászólására (») Feb 28, 2012 /

Uhh Teljes káosz látom...
Ha ez egy hangszóró (és nem hangdoboz) és ha mély ládában volt akkor több mint valószínű hogy mély hangszóról van szó. Ha hangszóród van ahhoz kell egy doboz és ha már mély hangszóróról van szó akkor valószínű mélynyomót tudsz belőle építeni. Nos, hogy milyet azt a hangszóró paraméterei határozzák meg. Azt meg hogy Te mit értesz "hifi hangszóróként" azt fejtsd ki bővebben. (bár én mondjuk egy 2 vagy 3 utas széles-sávú hangdobozra gondolnék)
u.i.: A helyesírásra egy kicsit adhatnál meg szlengeket kicsit mérsékelhetnéd abból még baja nem származott senkinek.
(#) goldscorpio07 válasza asdDani hozzászólására (») Feb 29, 2012 /

Üdv!

Ez nem egészen úgy működik ahogy azt te elképzelted...
1. Pontosan mit is szeretnél? Hangdobozt építeni egy 2.1-es rendszer mélynyomójából?
2. Hangszóró pontos típusa hogy valami fogalmunk legyen a dologról!
Fogalmazz pontosabban, kevés információ hiányában senki se fog tudni neked segíteni...
(#) mraulajos hozzászólása Márc 1, 2012 /

Sziasztok!
Tisztelettel kérdezem, a képen látható kompatibilitást növelő csatlakozási mód, mennyire befolyásolja a jel átvitelt? Mint tudjuk, a végfok és a hangfalak között minél rövidebb, és minél vastagabb vezeték átmérőt érdemes használni, a minél tökéletesebb jel átvitel érdekében. Az én módszerem nagyban csökkenti? Érdemes másik kábelt használni, amelyen a kellő tip. dugaszok vannak? Egyáltalán van jelentősége? Továbbiakban érdeklődöm. Ha én pl. két egyforma tip. 400W-os 8ohm-os hangfalat párhuzamosan használok, az ugye ebben az esetben 4ohm. Ez így 800W? Mi itt az egyszerű konyha nyelvi számítási mód?

100_2211.JPG

(#) sound.man válasza mraulajos hozzászólására (») Márc 1, 2012 /

Én jack-et 2-300W felett nem használnék, főleg hogyha félig kihúzódik, akkor rövidzár ami nem igazán tesz jót a végfoknak.
(#) skero válasza sound.man hozzászólására (») Márc 1, 2012 /

Egy mono jack -nál miért lenne rövidzár? Elvileg nem érhet össze normális csatlakozónál.
(#) compaqamplifier válasza skero hozzászólására (») Márc 1, 2012 /

Hangfalnál lesz rövidzárlatban. Erősítő oldalán nem.
(#) reloop válasza skero hozzászólására (») Márc 1, 2012 /

Szia! Ahogy húzod ki a ládából (vagy jön kifelé akaratod ellenére) sajnos összeér az aljzat hüvelyén. Sokkal nagyobb a gond ha rányúlsz, mert 2-300W felett jól megrázhat. Az igazi csoda akkor történik, ha a kábel túlsó vége bridge-ről van hajtva, ilyenkor jack ház is zárlatol a rendszer bármely testpontjával.
(#) sound.man válasza reloop hozzászólására (») Márc 1, 2012 /

Végülis itt szerintem nem is az a baj, hogy ha bedugod meg kihúzod mert általába ilyenkor ki van kapcsolva a végfok. Az lehet a nagyobb baj ha valaki megy például és bele akad a kábelbe a lába aztán félig kijön a jack és működés közbe kap rövidzárat a végfok.
(#) compaqamplifier válasza sound.man hozzászólására (») Márc 1, 2012 /

Hangfal felőli oldalon nem érdemes rakni Jack-et de az erősítő felőli oldalon, ha az ajzat műanyag mint nekem akkor semmilyen rövidzárlatot nem tud kapni.
(#) sound.man válasza compaqamplifier hozzászólására (») Márc 1, 2012 /

Nem tudom, én nem raknék. Könnyen kijön, meg alapból én ha raknék is akkor 100W-ra feljebb már tuti Speakon vagy még esetleg XLR.
(#) compaqamplifier válasza sound.man hozzászólására (») Márc 1, 2012 /

100-200 aminél én Jack-ezem. Egyébként meg próbálom felváltani a jack-et speakonra és az rca-t xlc-re. (Szintin gitáron stb ott marad Jack.)
(#) reloop válasza sound.man hozzászólására (») Márc 1, 2012 /

A "botcsinálta" hangosítók leleményessége félelmetes
(#) mraulajos hozzászólása Márc 2, 2012 /

Sziasztok!
A hangfal csatlakozással kapcsolatos véleményeket köszönöm, tanulságos, de kinek mi a véleménye a következő felvetésemről? Ha én pl. két egyforma tip. 400W-os 8ohm-os hangfalat párhuzamosan használok, az ugye ebben az esetben 4ohm. Ez így 800W? Mi itt az egyszerű konyha nyelvi számítási mód?
(#) sound.man válasza mraulajos hozzászólására (») Márc 2, 2012 /

Elvileg igen.
(#) ptesza válasza mraulajos hozzászólására (») Márc 2, 2012 /

Bővebben: Link

A hangszóró nem ellenállás. A frekvencia függvényében változik akár 2-100 ohm közözött , de lehet magasabb is.

Ezt a változó görbét fel lehet venni, és grafikusan ábrázolni. Két ilyen görbét kell összegezni a te esetedben ,és azon megvizsgálni , van -e olyan rész ami 4 ohm alatt van. Vagy ha már úgyis menne a mérés , akkor simán összekötni párhuzamba , és felvenni az összegzett görbét.

OK?
(#) skero válasza compaqamplifier hozzászólására (») Márc 2, 2012 /

Jogos. Igazad van! :yes:
(#) djcrash hozzászólása Márc 10, 2012 /

Sziasztok Yamaha P 2700 rol mi a velemenyetek? dolgozott mar valameikotok ilyen vegfokkal?
(#) sound.man hozzászólása Márc 13, 2012 /

Valakinek nincs terve a garry bombas-járól? Vagy esetleg nincs valakinek egy olyan?
(#) mraulajos hozzászólása Márc 13, 2012 /

Sziasztok!
A következő hangtechnikáról szeretnék vélemény kérni, főleg a gyakorlatban tapasztalt személyektől, de egyébként is.
A képen látható,
Keverőerősítő:
Sztereó, 16 csatornás multieffekt processzorral, Feedback Detection-nel, sztereó 7sávos grafikus EQ, maximális teljesítmény: 1200W 8Ohm hídban, 2x600W 4Ohm, 2x300W 8Ohm, zenei teljesítmény:900W hídban, 2x450W 4Ohm, 2x215W 8Ohm. 16 csatornás, 1200 W-os keverőerősítő. 24 bites effekt processzor
szeretném párosítani, szintén a képen látható
Teljesítmény (RMS): 400 Watt Mély hangszóró: 15" Hangsugárzók: 1 piezo, 1 tölcséres Csatlakozók: 2 hangszóró aljzat Érzékenység: 97 dB Ellenállás: 8 Ohm Frekvencia tartomány: 30-18.000 Hz Méretek (magasság x szélesség x mélység): 655 x 475 x 355 mm ... hangfalakkal amelyből 2-2 db ot gondoltam párhuzamban oldalanként. Zár helyen szerintem megfelelő teljesítményt tud nyújtani, de szabadtéren mi az ahol még megfelel? Iskola-óvoda udvar stb?
Következő: »»   113 / 244
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem