Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   1819 / 3610
(#) jani1987 válasza janikukac hozzászólására (») Márc 3, 2012 /

1, A boot-os iso képfájlokat a nero7-be a nero expressel tudod kiírni.
2, A lemez formázását a telepítő lemezzel tudod particionálni és leformázni.
Még valami: a Live rendszerű (telepítés nélkül kipróbálható op rendszerek) lemezek kipróbálhatók és ebben a formában is lehet telepíteni őket. Nekem 4 Linux alapú telepítőm van és 3 Windows-om.
(#) janikukac hozzászólása Márc 3, 2012 /

Köszönöm, kb jó két órája kész vagyok. UBUNTU rulez.. Most frissítek, csinálom a rendszert.
(#) jani1987 hozzászólása Márc 3, 2012 /

Miután láttam ezt a videót, elhatároztam, hogy egy hasonlót építek én is. http://tv2.hu/naplo/video/aquaponia-fagyban-is-zoldello-konyhakert
Ennek első lépésként egy műanyag tálat kifúrtam és rögzítőnek a kerékpár gumi szelepes részét kiszedve a menetes szárat átdugva, tömítve csavarral rögzítettem. Itt az egyetlen fotó róla. A többit ha kész lesz.

Kép0080.jpg

(#) pepe091 válasza jani1987 hozzászólására (») Márc 3, 2012 /

Ez így nem igaz. A Nero expressben több dolog közül lehet választani, hogy mit szeretnél csinálni adat DVD/CD-t vagy képeket, MP3-at vagy videót... A boot CD/DVD-t kintről a neroból lehet indítani ahol képfájlt tud felírni, hogy bootolható legyen...
Viszont úgy is meg lehet csinálni, hogy az iso fájlt berakod egy virtuális meghajtóba, pl deamon tools, és csinálsz a virtuális meghajtóról egy másolatot. Azt akkor az expresszből kell indtani, de egyébként nem.
De már megoldódott a probléma.
(#) jani1987 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Márc 3, 2012 /

Nincs pisztángom, sem jól felszerelt üvegházam, csak kb 10 ezüst kárászom meg egy akváriumom.
Amúgy nincs mit, mert ha nem lenne tévé, akkor is el lennék.

Ez tényleg nagyon érdekes. Nem semmi a srác. Ráadásul nagyon jól jár vele. Már soha nem kell ilyesmit vásárolnia, semmi vegyszer, és nem utolsó sorban megszabadul az amúgy tényleg kellő munkáktól, mint a gyomlálás locsolás meg hasonlók.
Arra mondjuk azért kíváncsi lettem volna, hogy tápanyagtartalmában ugyanolyan-e mint egy hagyományosan termesztett növény és (rendes fénynél) küllemre is szépek-e a valójában. De le a kalappal előtte.
(#) nagy hoho hozzászólása Márc 3, 2012 /

Ha a halakat sem kellene etetni akkor a kiadások szinte 0-ára csökkennének. Egyébként ez a jövő. Hollandiában már így termesztenek, csak a halak helyett tápoldatot használnak.
(#) jani1987 válasza nagy hoho hozzászólására (») Márc 3, 2012 /

Hogy mi a jövő? Ezt mindenki maga dönti el. Ahol az embert rá kényszerítik az alacsony jövedelem miatt, ott nincs mese. Önellátásra kell berendezkedni. Mi nem vagyunk eleresztve, de a hűtő mégis tele. Sokan azért nem vetik a kertet, mert lusták, vagy félnek a kert tolvajoktól. Szemlélet váltás , emberek. Ez a túlélés kulcsa.

Vagy például azért nem vetem a kertet, mert nincs
(#) jani1987 válasza pepe091 hozzászólására (») Márc 4, 2012 /

Ha kis mennyiségbe is, de mindenki tud. Panelba például a terasz 2 oldalán a tálcákat egymás fölé elhelyezve.
(#) pepe091 hozzászólása Márc 4, 2012 /

Szegediként büszkén mutatom meg nektek:
Swing Szeged
Nagyon mutatósak, és jó utódok lesznek a nyugdíjas Bengálik után
(#) SzervízMacska válasza pepe091 hozzászólására (») Márc 4, 2012 /

Nagyon szépek! Kérdés, hogy mennyire lesznek tartósak? És kíváncsi lennék az ottani pálya állapotokra is...
(#) Ricsi89 válasza SzervízMacska hozzászólására (») Márc 4, 2012 /

Hát ha bengálik jártak ott, akkor nem túl jó lehet. Azt tudom, hogy a bengák nem kímélik a pályát.
(#) pepe091 válasza SzervízMacska hozzászólására (») Márc 4, 2012 /

A pálya vadonat új most adták át az új villamosokkal együtt. Szegeden jelenleg 5 villamosvonal műkodik ebből az egyik felének a kivételével teljesen ki vannak cserélve. Szóval ilzen téren nincs ok panaszra
Számomra nem úgy tűnnek anik hamar lerohadnának tartósnak látszanak.

A bengálik más vonalon jártak, de már nyugállományban vannak.

Nálunk mostanában sebesség korlátozó táblákkal javítják a pályát. A menetidő nem teljesíthető, csak a végállomási tartózkodás terhére.
(#) pepe091 válasza SzervízMacska hozzászólására (») Márc 4, 2012 /

Nem bántásként, de az a BKV
Havonta kétszer átutazóban vagyok Pesten és elborzaszt amilyen állapotban vannak az ottani járművek legyen az troli metró vagy busz...
Nem azért hogy fényezzem a városom, de itt nem nagyon látni rozsdás alig alig működő járműveket. Nem beszélve arról hogy itt Szegeden gyártunk trolit is
SZKT-ARC
Szóval elég jól állunk ami a járműparkot illeti

Valamit nálatok biztos jobban csinálnak...
(#) storm válasza pepe091 hozzászólására (») Márc 4, 2012 /

A DKV viszont egész elfogadható járműveket küld, csak sajnos keveset. Habár ha a dolog jó oldalát nézzük...annyi utas van egyszerre a buszon, hogy még kapaszkodni se kell mert lehetetlen elesni a nagy tömegben Bővebben: Link
(#) mrobi válasza storm hozzászólására (») Márc 5, 2012 /

Azért gondolom ennyire nem drasztikus a helyzet.
(#) vicsys hozzászólása Márc 5, 2012 /

Fából vaska... akarom mondani, egér.
(#) nagy hoho válasza vicsys hozzászólására (») Márc 5, 2012 /

Nagyon szuper.Középen egy kis zsanér van gombostű tengellyel? Ötletes!
(#) pepe091 válasza vicsys hozzászólására (») Márc 5, 2012 /

Nagyon belementél az egerekbe, ráadásul profi módon! Gratulálok hozzá! Rendelésre gyártod őket, vagy csak a családot látod el egér készlettel?
(#) janikukac válasza pepe091 hozzászólására (») Márc 5, 2012 /

Szerintem már a macskája is kergeti...
(#) vicsys válasza nagy hoho hozzászólására (») Márc 6, 2012 /

Köszi mindenkinek!
@simpi:
Nem, nem festem le. A görgő gumiból van és lepattogzana a festék.
@nagy ho-ho:
Ha a görgő alatti kis gombra gondolsz, az gyárilag egy nyomógomb. Megnyomásával a 600 és 1200DPI között lehet váltani a felbontást.
@pepe091:
Is-is...
@janikukac:
Hehe, nincs is macskám.
(#) janikukac válasza vicsys hozzászólására (») Márc 6, 2012 /

Nálunk sincs..
Amúgy tényleg nagyon baró lett.
Kár, hogy mostanában nem töltesz fel semmi elektronikát.
(#) vicsys válasza janikukac hozzászólására (») Márc 6, 2012 /

Van az a Bob Marley szám, valami olyan a címe, hogy: no money, no projects... (vagy valami ilyesmi...)
(#) blackdog válasza vicsys hozzászólására (») Márc 6, 2012 /

Én is ismerem ezt a számot. Pár hónapja ezt hallgatom.
(#) janikukac válasza vicsys hozzászólására (») Márc 6, 2012 /

Ja. értem. Kár.
(#) vicsys válasza blackdog hozzászólására (») Márc 6, 2012 /

Slágergyanús... Többen lájkolták a fészen.
(#) zenetom válasza vicsys hozzászólására (») Márc 6, 2012 /

Ez nagyon jó!
Következő: »»   1819 / 3610
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem