Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Thor motor riasztó
 
Témaindító: DJ Szabcsa, idő: Nov 7, 2008
Lapozás: OK   3 / 3
(#) Locsi hozzászólása Aug 21, 2011 /
 
Szeretnék egy kis segítséget kérni, egy hasonló riasztó bekötéséhez. Mellékelem a rajzokat, csak azt kéne megmondani hova kell bekötni. Onnan már elboldogulok.

Köszi, Locsi.
(#) atus1981 hozzászólása Jan 7, 2012 /
 
Sziasztok!
Én is beszereltem egy hasonló (lényegében ugyanilyen) riasztót a robogómba, viszont 3 nap alatt leszívta úgy az aksit, hogy az önindító reléje meg sem mozdult.
Egy hete feltöltöttem az aksit és kikötöttem a riasztót, azóta rendben szolgáltatja az energiát.
Más nem tapasztalt haszonlót?
És az aksi zsír új.
(#) qrta6 válasza monxla hozzászólására (») Márc 2, 2012 /
 
Sziasztok,bekötöttem, működik... De kulcs nélkül a berugókarral is beinul :OOOO Valami ötlet ?
(#) atus1981 válasza qrta6 hozzászólására (») Márc 3, 2012 /
 
Hali!
Hány vezetékes a gyújtáskapcsolód?
(#) qrta6 válasza atus1981 hozzászólására (») Márc 4, 2012 /
 
Szia 4 szál jön ki belőle,megcsináltam leírás szerint mindent... Azóta megoldódott. A probléma ott volt hogy a rajz végülis kiiktatja azt hogy kelljen bele kulcs. Mivel azt a szálat kell elvágni,és azt kapcsolgatod. Megoldásom annyi volt hogy tettem bele plusz egy relét,ami a sárga szálról kapja a +12-t,test ugye a másik,és ugy van bekötve hogy ha kapcsol akkor megszakitja azt a szálat ami a kulcsolást lesi. Nah most ha távval gyujtást adtok akkor kapcsol a relé és elindul kulcs nélkül. Kulcsal is kattanik a relé de ez lényegtelen. A lényeg hogy kulcs nélkül és táv nélkül igy már nem indul rugásra,szóval működik. Távirányitóval indul,és távirányitóval megáll. Ellentétben azzal amit előttem szolok mondtak hogy csak kapcsoloval lehet megállitani. Szóval ha segitség kell irjatok,szivesen segitek. Üdv
(#) atus1981 válasza qrta6 hozzászólására (») Márc 4, 2012 /
 
Pont ezt akartam írni, mert én is így oldottam meg. Arra figyelj, hogy aksi nélkül nem tudod használni, mert a relének kell a delej, amit rúgással nem tudsz neki előállítani.
(#) qrta6 válasza atus1981 hozzászólására (») Márc 4, 2012 /
 
Igen,ez az egyetlen egy hátránya. Viszont nekem csak télen nincs benne akksi,de akkor is szoktam néha menni vele ha az idő megengedi. Lehet majd beleszerelek egy nagyon nagyon rejtett kapcsolot egy nagyon rejtett helyre és akkor ez is meg van oldva Vagy arra is gondoltam hogy robogon mindig mennie kell a fényszórónak,arra is lehetne kötni a relét,mert az kap áramot rugáskor.
(#) qrta6 válasza qrta6 hozzászólására (») Márc 4, 2012 /
 
Bocsi valamiért nem engedi szerkeszteni az előző hsz-t. Szóval most jutott eszembe hogy nekem nem gond ha nincs benne akksi,mert én a relét úgy kötöttem hogy nem zár ha áramot kap hanem nyit,és ezt a szálat szakitja meg ami nélkül nem isdul ha nincs benne kulcs. Szóval forditva kell bekötni hogy áram hatására nyisson,szedje szét. Igy ha kulcsal mész akksi nélkül,nem baj ha nem kattanik,mert ilyenkor nem kell megszakitani azt a szálat csak távinditásnál.
(#) atus1981 válasza qrta6 hozzászólására (») Márc 4, 2012 /
 
És mennyit eszik a relé? Pár nap alatt képes lehet leszívni az aksit....
(#) qrta6 válasza atus1981 hozzászólására (») Márc 5, 2012 /
 
Szia,elvileg nem fogyaszt,mert a gyujáskapcsoló után van,és csak akkor kap áramot ha gyujtás van. Ekkor kattanik. Ami fogyaszt valamennyit az a riasztó,persze ha élesítve van. A relé úgy van kötve hogy alapállapotában zárja a kábelt,nincs behúzva egyfolytában.
(#) bozótarcú hozzászólása Jún 22, 2012 /
 
Sziasztok
Örűlök,hogy +találtam ezt a fórumot mert én is akarok riasztót venni. Max 30ezret szántam rá. Én a riasztást és a motorkeresési funkciót tartom fontosnak.
A Spy LM207 tipusú riasztó elméletileg 5 km. hatótávolságon belül mutatja ha hozzányúlnak a motorhoz stb.
Van valakinek erről a típusról vagy hasonlóról tapasztalata?

Üdv
(#) Raptor794 hozzászólása Jún 24, 2012 /
 
Üdv!!!

Köszönöm a segitséget az elöttem iroknak sokat segítetek.

Csatoltam képet az elözö képes segitséggel.Amiket áthuztam az már világos hogy hová kell kössem. A jobb sarokba van egy kisseb kép ez a csati a gyujtás kapcsolé.

-iros +12 v
-:fekete test
-:zöld nyomó gomb
-upla fehér fekete egyik fele öninditö nyomó gomb
másik fele gondolom a motor felé megy.
A kérdéseim. A piros kábelt kel majd elvágjam ez lehet a pozitiv kimenet????
Ha a lap tetején irtakat (legelsö) hozzá szólás. A dupla vezetéket elcsipem. A szürkét a "volt dupla kábel arra a felére kötöm amelyik a motor fele megy,a másik megmaradt felét pedik ami a nyomogomb hoz megy azt kötöm a rózsa szinhezAkkor maradt a narancssárga amit gondolom kizárásos alapon összekötöm aképen lévö zöld vezetékkel ami a nyomó gombhoz megy.Az elektronika aján van két össeköthetö vezeték egy harmadikkal.Gondolom az az öninditó müködtetése távirányitóval és ki kell probálni hogy melyiket kell összekötni? Utolsó kérdésem ha távirányitóval inditom a robogot ha kulcsot 0 állásba teszem akkor leáll a motor?
Segitségeteket köszönöm
(#) papa22 hozzászólása Aug 13, 2012 /
 
Sziasztok Tegnap vásároltam egy robogót használtan, és felfedeztem hogy van benne riasztó nagyon meg örültem neki csak az szomorítót el hogy nem kaptam hozzá táv irányítót így nem tudom használni. Hívtam az előző tulajt ö nem is tud róla hogy van benne. Hogy lehetne ezt a dolgot megoldani? Maga a riasztón nincs semmi infó hogy milyen márka vagy bármi csak egy szám amire Google barátom nem talál semmit. Amit hestore árul távirányítok azok közül valamelyik jó lehet hozzá? Segítséget előre is köszönöm.
(#) qrta6 hozzászólása Jan 24, 2014 /
 
Hali. Valaki mostanába szerelt be ilyet ? Bajban vok
(#) balint2005 hozzászólása Jún 19, 2014 /
 
Sziasztok! Kötött már be valaki gyárilag immobiliseres motorba ilyen távindításos riasztót? Ilyenkor is működésre lehet bírni a távindítót (kulcs behelyezése nélkül)?
(#) arcsi001 hozzászólása Máj 10, 2015 /
 
Sziasztok!
Remélem még olvassa valaki ezt a fórumot.
Vettem egy thor riasztót de nem boldogulok vele.
Ott a gond, hogy a gyújtáskapcsolóból 5 vezeték jön ki. Ez egy malaguti f 15 ös robogó.
Kikapcsoláskor nem csak az áramot veszi el hanem slusszt is ad neki szerintem.
Így csak akkor bírom elindítani távirányítóval ha elfordítom a gyújtáskapcsolót.
Meg lehet oldani ezt a problémát vagy hagyjam a távindítást.
Plusz relével tudom indítani.
Következő: »»   3 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem