Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » CB antenna

Témaindító: samubá, idő: Márc 9, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   6 / 21
(#) csini666 hozzászólása Márc 4, 2012 /

g80 ... nagyon jó azantennád.
Én is szenvedtem a triple leg pecabot antennával, de nem tudtam 3 alá menni. Mit csinálok rosszul?! Á

http://hotelalfa.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=30...id=204
pedig itt is le van írva.
(#) laszlo29 válasza pucuka hozzászólására (») Márc 4, 2012 /

Szia! Akkor lesz ilenem is, néha nagyon jól tud jönni. Úgy látom, hogy "két marék" szabványos értékűből össze is lehet válogatni. Köszi!
(#) laszlo29 válasza csini666 hozzászólására (») Márc 4, 2012 /

Szia! Gát. transzformátor..kilovoltok..Kisköre!!? Nagyon f...a lett az antennád, eredmények? Sajnos én csak lebontani tudtam az antennámat, mert a gyerkőceim mérleghintára vágytak, aztán azt kreáltam nekik egy normálisat, ahelyett, hogy megveszem az "egynyári t... gazdaságos sz..t"! Ha meg lehet kérdezni mi az a vertikális antenna a házadon? Üdv:Laci!
(#) laszlo29 válasza csini666 hozzászólására (») Márc 4, 2012 / 1

Szia! Bocsi, az előzőt G80-nak írtam, neked meg mindjárt szkennelek, csak még elő kell kotornom a könyvet! Az adatokat a jegyzeteimből írtam neked, mert a blablát elég volt egy párszor elolvasni, aztán a méretekkel nekiálni az antennának. Nálam ilyen gondok nem voltak, csak finomítani kellet a "lejtési"szögeken. Még egyszer megkérdezem, hogy milyen kábelt használsz, nekem gyanus a kábeled. Méretek azonosak azzal, amit írtam?
(#) pucuka válasza laszlo29 hozzászólására (») Márc 4, 2012 /

Nekem is gyanús a képen látható, kissé duci kábel.
(#) laszlo29 válasza G80 hozzászólására (») Márc 4, 2012 /

De itthon a harmadik emeleten csak egy mobilantennám van (esélytelen) .Meg ha olvastál róla, akkor tudod, hogy van egy ml antenna, aminek nagyon jó a "füle" aztán már jó lenne adásban is kipróbálni valakivel !
(#) G80 válasza laszlo29 hozzászólására (») Márc 4, 2012 /

Bingó! Kisköre, csak összeraktad! A kis antenna egy Carant ACY12 415-480MHz-ig
(#) G80 válasza csini666 hozzászólására (») Márc 4, 2012 /

Olvastam az írásaid, de igazán szerintem nem lehet elrontani magát az antennát! Vagy a kábel/kábelcsatlakozás nem jó, vagy a műszer...
(#) csini666 válasza laszlo29 hozzászólására (») Márc 4, 2012 /

Az RF kábelem az RG58. Az antenna az 1,5-es villanyvezetékből van! ez lehet a rossz?
Olaszok beszélgetését tisztán hallom, de ugye nagyon nem is akarok adásra kapcsolni mert félek hogy szétlövöm a rádiót ekkora swr-el.
(#) csini666 válasza pucuka hozzászólására (») Márc 4, 2012 /

Próbálkoztam de nem sikerült. Az antennám 1,5-es villanyvezetékből van. Ez lehet a baj?
(#) csini666 hozzászólása Márc 4, 2012 /

(#) G80 válasza csini666 hozzászólására (») Márc 4, 2012 /

Az írás szerint 2.5mm2-es tömör rézvezetékből kell, én is úgy csináltam...
(#) csini666 válasza G80 hozzászólására (») Márc 4, 2012 /

a z lesz a baj....Azt figyelmen kívül hagytam.. az enyém nem is tömör. b*zz de állat vagyok
(#) Antennaman válasza csini666 hozzászólására (») Márc 4, 2012 /

Szia! A pecabot nem karbonszálas-e mert az lerontja teljesen a sugárzót.? A dobozban a koax harisnya része tuti össze van kötve fémesen a radiálokkal?
(#) Antennaman válasza csini666 hozzászólására (») Márc 4, 2012 /

A sugárzód anyaga teljesen jó!! Még akár 1mm-es vasdrót is lehetne, lásd a Mobil CB antennák milyen vékonyak... legfeljebb nem fog át 120 csatornát csak 20-at... Hanem a koaxod van úgy össze nyomva kötözővel? Az is lehet, hogy belül sérült ahol annyira megtörted. Kösd majd ki a csokiból a cuccokat és simán a koaxra köss egy 50 vagy akár 100 Ohmos ellenállást és ha rámérsz SWR mérővel akkor már nem láthatsz 3-as SWR-t max kb. 1:1,5-öt akkor a koax jó.
(#) Kera_Will válasza csini666 hozzászólására (») Márc 4, 2012 /

Nem biztos a huzal tipusa a baj.
Nem teljes a képed amit csináltál a kötődobozról .
Lehet pont a lényeget felejtetted le a képről.
(#) csini666 válasza Kera_Will hozzászólására (») Márc 5, 2012 /

az csak egy csopaszoplt darab van a kötődoboz bevezetéshez visszarakva.
A mobil távközlésben dolgozom és a kábelekkel és csatlakozókkal teljesen képben vagyok. tudom hogy mit lehet és mit nem.
Akkor mostmár a pecabot anyaga lehet a baj.
betojok ennyi baj van ezzel.
(#) laszlo29 válasza csini666 hozzászólására (») Márc 5, 2012 / 1

Szia! Tegnap volt egy kékhalálom,de igéret szép szó, használd egészséggel! A kábeleket "csipogd" ki műszerrel, ha nincs, akkor lámpával, engem is szívatott már meg egyszer egy szakadt mérőkábel! Nekem volt ilyen antenna az erkélykorlátomon, úgy, hogy az "ellensúly" maga a fém erkélykorlát volt meg egy darab "láb" volt felrakva, de soha nem volt ennyire rossz az SWR-em. (csak a lakóbizalmi állandóan leszedette velem a villámcsapás veszélyére hivatkozva) Üdv:Laci!
(#) laszlo29 válasza G80 hozzászólására (») Márc 5, 2012 /

Szia! Miért van olyan érzésem, hogy mi beszélgetni fogunk UHF-en? Merre "néz" az az antenna? Üdv:Laci!
(#) pucuka válasza csini666 hozzászólására (») Márc 5, 2012 /

Idézet:
„A mobil távközlésben dolgozom és a kábelekkel és csatlakozókkal teljesen képben vagyok. tudom hogy mit lehet és mit nem.”

Nem tudom mit dolgozol a mobil távközlésben, de én helyedben nem dicsekednék vele. Az RF technikában gányolásnak nincs helye. (egyébként máshol se)
A vídeódon nem látszik túl jól, de az SWR mérőn levő csatlakozókban a koax nem néz ki valami túl jól, lehet hogy a "törésgátló" csak szigetelő szalag? A koax legnagyobb ellensége, ha túl kis sugárban hajlítják. Ott, reflexiós hely keletkezik.
(#) laszlo29 válasza pucuka hozzászólására (») Márc 5, 2012 /

szia! Nos hát igen....én is ezt akartam mondani, csak nem tudtam "virágnyelven" megfogalmazni,nem akartam kedvét szegni. Mert ezt az antennát szinte lehetetlen elrontani, ilyen SWR-nél, ha tartotta a méreteket, valami durva hiba van a kábelénél! De esküszöm, hogy mosmár veszek egy pecabotot, ha nem túl drága, mert én annakidején a sugárzót alucsőből csináltam, az nem könnyen "csukható össze". Jó lessz arra nekem ez az antenna, amire eredetileg terveszték. Üdv:Laci!
(#) pucuka válasza laszlo29 hozzászólására (») Márc 5, 2012 /

A pecabotból olyan DV27 típusú sugárzót tudsz készíteni.Ha olyan 0,6 - 1 mm átmérőjű tekercselő huzalból feltekersz szépen egyenletesen lambda negyed hullámhossznyi drótot, zsugorcsővel rárögzíted, akkor a hossz csökkentésével behangolhatod. A végére fel lehet applikálni egy UHF csatlakozó dugót, a mamából meg meg lehet csinálni az antenna talpat.
(#) laszlo29 válasza pucuka hozzászólására (») Márc 5, 2012 /

Tudod, olyan "kitelepülős" antennára gondoltam.... Kerékpárral szoktam menni, bevallom, hogy fogalmam nincs, hogy mekkorára lehet összecsukni egy ilyen botot, de jó lenne minnél kissebbre. Ezt a DV27-est most nem vágom, hogy milyen, de ha jól sejtem, akkor, azért ajánlod nekem, hogy ne kelljen radiál, és ez az antenna mechanikailag kissebb mint a negyedhullámú, és beéri "ellensúlyként" az erkélykorlátommal. Most egy mobilantenna van kint, olyan méter körüli pálcával (premier cb line, a talpban is van tekercs) és még az ml antenna, de azt csak a kézirádiómhoz használom jelenleg.
(#) Kera_Will válasza csini666 hozzászólására (») Márc 5, 2012 / 1

Mi lenne ha a pecabot helyett 1 fa alá húznád fel ?

Nem vezető madzag feldob magasabb ágra lelógat arra felköt , felhúz sugárzó , majd az ellensúlyokat ernyőszerűen 45 fokban kíhúzva kikötve nem vezető madzaggal, egymáshoz képest 120 fokban el rendezve .
Akkor a pecabot se zavarna meg.

Csináltam móricka ábrát is mire gondolok.
Kb 4 5 méter magasan legyen a középpont .
Még kevésbé van lomb amire foghatjuk hoz zavarja a mérést.
(#) Kera_Will válasza laszlo29 hozzászólására (») Márc 5, 2012 / 1

egyre járt az agyunk laszlo29

lehet enyimé szebb a széle, fel rakom mégegyszer ha már kivágtam én is , csak este már nem toltam fel ide ...
(#) laszlo29 válasza Kera_Will hozzászólására (») Márc 5, 2012 /

Szia! Nem rossz az ötlet, de a kirándulók közt dobálózni, megfelelő fát keresni? Azért gondoltam a pecabotra, mert a használatával máris van egy hárométeres árbócom, gondolj bele, annakidején "kiakasztottam" szegény horgászboltost, mikor hárométeres, viszonylag végig azonos átmérőjű bambuszbotot kerestem, tök hülyének nézett, persze, hogy nem volt, azért volt az antennám alucsőből....... most meg a jó szénszálas bot helyett valami mást fogok keresni. De ha hű de drága a bot, meg nem lehet elég kicsie összecsukni, akkor marad a dobálózás.
(#) Kera_Will válasza laszlo29 hozzászólására (») Márc 5, 2012 /

Van erre orsós csúzli is .
Horgászorsó + Gumirozott villás ág öszvérségéből álló kompozíció.

10m peca is van kb 5 6 ezer HUF körül.
Az 5-8 méteres se kevés már.
Igaz kell neki valami állvány lábazat amihez kötöd vagy szúrod a botot.
Nem jó a szénszálas mert könnyű !
Üvegbot kell mert a szén túl jól vezet és elrontja a swrt is .
(#) laszlo29 válasza Kera_Will hozzászólására (») Márc 5, 2012 1 /

Majd viszek bőven rézdrótot,meg általam gyártott kondit, csinálok egy ml antennát, ha nem tetszik, akkor dobálózok! (csak a bogácsi kissebbségiek meg ne tudják, mert leszedik a hátizsákomat a rézdrótért!)
(#) laszlo29 válasza Kera_Will hozzászólására (») Márc 5, 2012 /

Háát.... még ha lenne olyan 5-6méteres, ami 3-4k közt van, és még kellően össze is lehet csukni még talán beruháznék rá. De a fene tudja, nem értek hozzá, nem sürgős, a multkor "bejárattam "a bicajomat, csalóka még az idő, majd oda fagytam az üléshez 15km után.
(#) csini666 válasza pucuka hozzászólására (») Márc 5, 2012 /

Bocsi, nem dicsekedni akartam de láttam már olyat aki a melegeret meg a harisnyát összesodorva toldotta a koax kábelt. Na én nem ezen a szinten vok. Tudom én is így magyaráznám annak aki nem ért hozzá. Mindenesetre megnézek mindent akár még egy 6m fotintos Site master műszerrel is meg tudom mérni a kábelem. Köszönöm mindannyiótoknak a hihetetlen sok segítséget. Amint lesz időm kipróbálok mindent és ha sikerül valami azzonnal videónaplómban leközlöm veletek. KÖSZI.
Következő: »»   6 / 21
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem