Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok
Eltudná valaki magyarázni hogyan működik a kerámialapos tűzhely energia-szabályzó kapcsolója? Előre is köszi
Azt nem . De ha nem működik , előtte mielőtt szétszeded ellenőrizzed a gyerekzárat. ...
Az enyémben egyszerűen, mint a vasalóban - bimetálos kapcsolóval. Az egyiknél, amin forgó gombal állítható a hő, ugyanúgy mint a vasalónál - előfeszítéssel állítható kikapcsolási szint.
A másiknál, amelyiknél kapcsolóval fokozatokat lehet választani, a lap alatt egy fix hőre van beállítva. Ott a fűtő szál teljesítménye van állítva, de a max. hő korlátozva van említett kapcsolóval - minden fokozaton egyformán. Ez igaz már nem hő szabályozás, hanem korlátozás.
Szia!
Az enyémben a maga a kapcsoló a benne lévő tekercseket kapcsolgatja, három tekercs van. Kis teljesítmények esetén mind a hármat sorba köti (így legnagyobb az ellenállás, és legkisebb az áram), utána csak kettőt köt sorba, és majd egyesével, majd párhuzamosan kötögeti be őket. Ezek kívül mindegyik fűtőszálnál van egy-egy bimetál érzékeli, amik különböző hőmérsékletre vannak állítva. Így ha túlmenne a hőmérséklet egy normális értéken akkor kikapcsolgatnak.
Sziasztok!
Nekem az üveglap és a tűzhelytest közötti szigetelés (tömítés) kezd elszállni, ezért az üveglap kezd mozogni. Tudja valaki az orvoslás mibenlétét? Kösz!
Szia ! hőálló sziloplaszt esetleg megfogná bár nem tudom mekkora hő van ott ahol a szigetelés, de ha az autók motor blokkjához megfelel lehet hogy ide is jó.
Nekem a gázsütő és a konyhapult közötti rés van vele kihúzva és jól bírja pedig azért ott is van hő. Egy próbát megér!
Szia!
Van egy barátom, akik cseréphályháznak, és ők a sziloplaszthoz hasonló speciális hőálló szigetelő cuccot használnak. Ha bemész egy nagyobb barkácsárúházba, biztos kapsz ilyen kályhás tömítőt, ami ilyen nagy hőmérsékleteket is elbír.
Sziasztok!
Úgy látom nem valami aktív a topik, de azért szeretnék kérdezni, hátha idekukkant egy szakember. Kaptam egy négyfőzőhelyes, beépíthető kerámialapot, sütő nélkül. A kerámialap nem érintőgombos, csak egy lapos csatlakozódugója van 13 érintkezővel. Szeretném ezt a kerámialapot így ahogy van, magában használni. Ezeknek az érintkezőknek a felhasználásával, valamilyen "bolti" kapcsolóra történő átkötésével életet lehetne e lehelni ebbe a kerámialapba? Kérnék valami szakszerű választ! Kösz!
Tisztelt hozzászólók.Érdekes az amit a lapok működéséről írtok,csak egy bibi van.Az én tűzhelyemben is van egy klixon a lapban ami ugye a fűtőszál melegétől ki-be kapcsol,no de a hozzá tartozó fokozatkapcsolóban nincs semmilyen tekercs csak bimetálnak látszó érintkezők.Azért mondom így mert nem látok benne olyan eszközt ami a hőt közvetítené a lapból a kapcsolóba?! Na erre mit tudtok nekem válaszolni,ugyanis tönkre ment a hőfokszabályzása a lapnak.Mindegyik fokozaton maximális teljesítménnyel fűt a lap.Az igaz.hogy a lap klixonja ki-be kapcsolgat,de a max. fokozatnak megfelelően.Ráadásul ez a lap dupla.Kíváncsian várom a hozzászólásaitokat!!!
Mivel nem volt hozzászóló a kérdésemmel kapcsolatban, kénytelen voltam magam utána járni a dolgoknak.Miután újra szétszedtem a kapcsolót(hőfokszabályzó) a már említett bimetálok mellett felfedeztem egy műanyag lapocskára felvitt ellenállás réteget-ez egy kb.3mm széles és 15-20mm hosszú fekete csík-ami a fűtőszál által felvett áram hatására felmelegszik és mivel műanyag lapon van az elhajlik.Ez a lapocska az egyik végén rögzítve van míg a másik vége meg van támasztva egy előfeszített fém csúszó érintkezővel. A műa. lapon lévő ellenállás bevonat ezen a végén lévő vége fémfüst réteg közvetítésével érintkezik a mozgó fém csuszkával.Így kerül áram alá az ellenállás(HŐKIOLDÓ).Amint a hőkioldó elhajlik a közös tengelyre rögzített bimetálok amiket még a kapcsoló tengelyén kialakított mélyedések különböző módon feszítenek elő- attól függően milyen állásban van a hőfokszabályzó -ki illetve bekapcsolja(áram alá helyezi a fűtőszálakat) oly módon ,hogy a bimetálok rögzítetlen végét elmozdítja! REMÉLEM segíteni tudok a velem hasonló cipőben járóknak,mert nagyon sok pénzt meg spóroltam ennek a hőkioldónak a cseréjével.
Tisztelt urak!Én kezdő műszerész vagyok ,de a kerámialapos tűzhely gondot jelent nekem picit.Szeretnék segítséget kérni egy olyanban hogy lenne nekem egy kerámialapos tűzhelyem és elromlott az eggyik főzőlap.Egyáltalán nem fűt ,de mikor bekapcsolom akkor világít a bekapcsolást jelző lámpa.Hol keressem a hibát?Vagy mi lehet a hiba?A többi főzőlap szupi csak 1 nem.Segítségetek előreis köszönöm üdv mindenkinek , Tibi voltam.
Tisztelt devero!Ha arra a lámpára utalsz amelyik a tűzhely oldalán van a sütő bekapcs. jelző lámpa mellett akkor a válaszom a következő:kell legyen a kerámialapon maradékhő visszajelző glim lámpák 4 darab ,ezek jelzik azt hogy a cekászok működnek/nem szakadtak illetve fűtenek/.Nem kell mást csinálnod mint a kapcsoló bekapcsolt állapotában rámérsz a cekászvégekre,ha nincs feszkó akkor rámérsz a kapcsoló előtti sorkapocsra.Ha itt van feszkó akkor a kapcsolóban lévő érintkezők a ludasak!Remélem tudtam segíteni.deveronak kapuli954
Ezt a képet küldöm annak aki esetleg tudna segíteni ,mert a pontos tipusát ,nevét nem tudom csak azt ,hogy a kerámia lapos tűzhelyemben ez romlott el.Műanyag lapon vékony csíkban felvitt szénréteg aminek a két vége fémfüstös."220" ez az összes adatom róla ami egyébként a fotón is látható.A hőfokszab. kapcsolóban van.Neten már próbálkoztam sikertelenül.Kapuli954 kéri jelzéseiteket.
Komplett szabályzót lehet csak kapni a pontos tipus ismetretében. Ha egyáltalán van. Esetleg megpróbálhatod az un. univerzálist is.
Egy lehetőség: orczy.com Érdeklődj telefonon! Meg is rendelik ha be tudják azonosítani a tipust.
Köszönöm a tanácsod ,de sajnos az orczy minden erőfeszítésem ellenére/levelek, telefonok,fotók/sem tudta a komplett kapcsolót sem ,de még magát a tűzhelyet sem beazonosítani,holott a főzőlap tökéletes adatokkal rendelkezik.Ennek ellenére ők mindenáron a sütő adataira is kíváncsiak voltak,ezen adatokat fotókon küldtem el nekik.Csak jelzem a kérdéses kapcsolónak semmi köze nincs a sütőhöz,ráadásul a készülékem beépíthető nem egybeni!Na ennyit az ORCZY-ról!kapuli954 válasza oldmannak.
Tisztelt fórumtársak!
Másodkézből kaptam egy Miele tip. kerámialapos tűzhelyet. Mind a négy lapja kifogástalanul működik, azonban a programkapcsolójának kezelésére nem sikerült rájönnöm. (Leírást, ismertetőt nem kaptam, nem is tudom már utólag beszerezni.) Akinek van tudomása, kezelési leírása a főzőlapok programozásáról, köszönettel venném ha valamilyen formában megosztaná velem. Mellékelem a programkapcsolók és a kijelző képét. Ha esetleg más típusú tűzhely programozása is ugyanígy, vagy hasonlóan működik, akkor az arra vonatkozó információkat is köszönettel venném, hátha az segít. S.O.S. Üdv!
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni a következő problémához: négy lapos Whirlpool kerámialaphoz keresek 6 fokozatú hőfokszabályzót. Belefolyt a húslé és zárlat. Szétszedtem, kitakarítottam, de folyamatosan veri a biztit. Mondanom sem kell, sehol nem lehet már ilyet kapni.
Modulos rendszerű, hátha valakinek van ilyen, vagy tud javasolni valami alternatívát amivel helyettesíthető esetleg. Köszi!
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni egy Miele KM 500 EDST kerámia főzőlap hibájával kapcsolatban. A főzőlap a terhelés függvényében egy idő után kikapcsol. Minél nagyobb hőfokon használjuk, vagy minél több van egyszerre bekapcsolva annál hamarabb. Mostanában már alig tudjuk használni emiatt, a hiba egyre hamarabb jelentkezik. Egy szakember az elektronika hibáját mondta egyértelműen és a javításra is adott árat látatlanban, ami igen drágának tűnik 35.000 Ft. Nem cserét mondott hanem javítást, a hiba elég általánosnak tűnik ahogy beszélt róla. Szeretném megpróbálni megjavítani, van valakinek tippje esetleg, hogy hol kell keresni a bajt? Köszönettel, Bence
sziasztok
Segítséget szeretnék kérni a következő problémához: Adott egy Siemens HST 537 típusú kerámialapos villanytűzhely. Az egyik főzőlap elromlott,megszakadt. A főzőlap 230V 1000W. Az eredeti lapon a hőkorlátozón 4 csatlakozási pont van , amit lehetne venni helyette azon pedig a hőkorlátozón csak 2 csatlakozási pont. Jó lehet gyakorlatilag helyette? Hova kéne kötni a másik2 szálat? Nincs valakinek erről a készülékről kapcsolási rajza? Előre is köszi a segítséget! üdv: Tivadar
Szia, Rajzom nincsen, de nem olyan bonyolult. Fotózd le a lapot/cekaszt/, s a kapcsolót. Hőbimetál van a lapon?
szia
Fotózni csak a jövő héten tudom mert kicsit messzebb van a tűzhely mint ahol lakom. Annyit kibogoztam a bekötésnél hogy melyik szálon megy rá a fázis a lapra. A másik 2bekötési pont az meg a hő jelző lámpára(ami a tetején van) megy és onnét tovább a többi lapra is. A régin ilyen volt az oldalán ugye 4 csatis hőfokorlátozó. Az újon meg ez 2 csatis. A képeken nem ezek vannak csak megpróbálom mutatni miről is van szó.
Ennek az oldalán lévő cucc az a 2 vagy 4 kivezetéses az ugye csak a hőfokorlátozó lenne. És akkor mi végzi a hőfokszabályzás? Maga a 9 állású kapcsoló amivel bekapcsoljuk?
szia
Szóval ami a másikhoz ,a régi (elromlott)laphoz volt az a 9 állású kapcsoló akkor ehhez a fajta laphoz nem jó. Akkor azt is ki kellene cserélni ilyen kapcsolóra.
Szia, Igen az újabbakban már ilyen fokozatmentes van. És csak egy /fűtő/szál, amire kacsolgatja a feszt a termosztát, a kapcsoló elfordításával arányosan.
Sziasztok! A kerámialapos tűzhelyünk lap körüli szigetelése megadta magát. Halk pukkanás után látom, hogy a lap egyik sarka kicsit megemelkedett, a fekete szilikon (?) szigetelés nem fogja. Mivel befolyhat a víz, az újraszigeteléshez felszedtem. Először BISON kinyomós hőálló kályhaszigetelőre gondoltam, le is szigeteltem, de úgy látom, nagyon kemény lesz, dilatációra talán nem alkalmas. MIT JAVASOLTOK a problémához. Van MESTER szilikonom, de csak 180 fokig írja a hőállóságot. Előre is köszi.
Folytatva az előzőt: megtömítem Mester szilikonnal, bár csak 180 fokig hőálló. ha esetleg fel kell szedni, az gáz... nem tudok hívni szerelőt, mert minimálbéren vagyok, nagyon lapos a pénztárcca....
kedves kis59! Autóiparban használnak olyan szilikon alapú pasztákat, amik rugalmasak maradnak a kikeményedés után és 400 celsius fokot is kibírnak. Festékboltban vásároltam ilyet, vegyestüzelésű kazán tűztérajtaját szigeteltem le vele, bírta. Gasket sealant néven találod meg. Bár nem mostani a kérdés
|
Bejelentkezés
Hirdetés |