Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Vag-com-hex interfész (kábel hibák)
Témaindító: illestibor, idő: Máj 20, 2008
Témakörök:
Az enyém alapján újraprogramozod az, hogy hangzik?
rendben,annyi,hogy a fix serialt nem engedte sajnos..
A többi megvan. Most hogy tudom visszatenni,az eredeti ross tech drivert?
Kihúzod a kábelt, újra csatlakoztatod és fel fog jönni az új hardver hozzáadása.
Sajnos ugyanaz a usb serial van bent,persze felkiáltójellel.
Nincs véletlenűl egy 908.1-es vcds-ed? Sehol sem találok
Minek ? A szoftver törlődött újra kellene írnod. Semmilyen VCDS-sel sem fog működni ez a kábel amíg a tartalmát helyre nem állítod!
Amikor beállítottál mindent, beírtad az adatokat a chip-be? Hiba nélkül írta meg? Utána visszaolvastad a chip-et és benne voltak a beállításaid?
igen,azt a 2 pipát toltam vissza,amiben a tiedtől különbözött.aztán visszaolvastam és ugyanaz volt,a fix széria számot kivéve..
Addig nem fog menni,amíg a serial-t nem tudod lefixelni !
Odáig eljutottam,hogy a program az irja,hogy
Port:OK Interface:Found És látja a ross tech kábelt. amint a kocsira rádugom,onnantól már nem látja valamiért.azt írja,hogy not found Ha lehúzom,ismét látja. A licenszet látja(mármint a szériaszámot a programban) De azt írja alul,hogy unregisztered. Ilyenkor mit lehetne tenni? Köszi
Hogyan kap tápot a notebook diag alatt?
Az usb-ről kap tápot..
Ha a teszt-re megyek,megtalálja a kábelt,minden ok,és kiírja,hogy nincs kocsira kötve port:ok interface:found type:ross tech hex usb Not plugged into car A kocsira kötés után. port:ok interface: not found A led zölden világít a kábelen mi lehet a probléma?
Ne kapkodj már annyit! Olvass, értelmezz, válaszolj!
A notebook-od a saját USB-portjáról kap tápot? Ugye nem A kérdés az volt: Hogyan kap tápot a notebook a diag alatt? Nem az, hogy a diagnosztikai kábeled honnan kap tápot! Akkuról megy? Szivargyújtós töltőd van?
Sajna szivargyújtós töltőm az nincsen
Akkor már csak egyet próbálj ki. A 16 -os lábra a kábeleden tegyél +12V-ot és a 4-5 lábra testet, nézd meg így végig megy-e a teszt. Ha nem, akkor szerintem programozd újra az Atmega162-t is.
Ilyen ha rádugom nem megy jellegű hibák nekem akkor voltak, ha szivargyújtóról kapott tápot a notebook, gondolom valami földhurok keletkezett, hiszen ezek a tápok ritkán vannak galvanikusan elválasztva. De ha Te a saját akkumulátoráról használtad és a kábel rendben van, mennie kellett volna. Sajnos az lesz, hogy törölt mindent nem csak az FT232-t.
az atmegát hogy tudom ujratenni?
annak mi a menete,és melyik progival kellene?
Kell egy ISP programozó hozzá, forrasztanod kell pár vezetéket a megfelelő lábakra. A képen amit beszúrtam korábban megtalálod őket. És kell egy programozó szoftver, én a ponyprog-ot ajánlom.
Ha építeni akarsz programozót, akkor ennél bonyolultabbat ne csinálj: STK200
Venni nem lehet ilyen programozót?
Nekem sajna ilyenekre nem nagyon van időm,meg nem is értek hozzá Ha pár ezer forintért lehetne venni ilyet,akkor még meg is venném.
Google barátom ezt hozta ki 950 kemény magyar forintért: STK200
Köszi a sok segítséget Dudus,de úgy döntöttem,hogy nem szenvedek vele,mert nem értek hozzá,forrasztóm sincs.
egy tag felajánlotta,hogy megtudja csinálni 11.3-as angolra,vagy 805 magyarra 8000ft-ért. Megér annyit az egész? A dhgate-ről 5000-ért lehet venni 11.3-ast ,akkor már azzal jobban járnék nem? Vagy különbözne valamitől,ha a sráccal csináltatnám meg?? Köszi. Laci
Oké,köszi.
akkor inkább veszek egy újat
Egy ezer ft-os STK200-ért cserébe megcsinálom neked.
Az enyém tönkrement, nincs se időm, se kedvem pöcsörészni vele
Szerintem is jobban megéri az új. Ezen meg megtanulhatod, hogyan kell feléleszteni, mert előbb-utóbb az új is meg fog dögleni
Kérd meg molnarp-t, hogy nézhesd ahogy csinálja
Ha még pákája sincs, nem sokra menne vele...
Sajnos az nem fog menni,mert eléggé messze lakunk egymástól,de az STK200-ast már megrendeltem,és így legalább lesz a fórumon valaki,aki tud kábelt javítani
Ettől függetlenűl szerintem megrendelem az új kábelt is. Köszönöm mindenkinek a segítséget
Én buta gépész vagyok,nem villanyos
Ha lesz STK200, magadnak is meg fogod tudni csinálni. Van a közeledben TV-Rádió műszerész, vagy rádióamatőr......stb?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |