Fórum témák
» Több friss téma |
Ha bemondtad a hívómat, Lacikát érttettem, akkor te vagy az, veszlek, egy osztást jössz fentebb az s mérőmön, de nagyon halk vagy, mintha kicsi lenne a löketed. Kérdezzük meg Pucuka mestert, mi erről a véleménye! Gondolom, én meg se mozdítottam az S mérődet? Holnap is nap lesz, addig rágódok ezen a csonton.
Igen Lacika / 29-es Lacika ként kerestelek... Én azt mondom, hogy fejleszd az antennád a lehetőségekhez képest...
Igen, van még mit csinálnom, a dv27-esnél nagyobb antennát nem tehetek fel,de még az sincs rendesen kész a mostani meg reklamálva van, de hirtelen ennyi, majd priviben holnap ! Köszi a fáradozásod!
Megtettem, amit tudtam! Én nem hallottalak! Lehet, hogy megkellene üzletelnünk azt a Skyline-t egy Marko-ra....
![]()
Sejtettem, hogy ezt fogod mondani, aludj még rá egyet! PÜ ment!
Szia! Most dobom vissza a skype-ot a "kékhalál " után,egyszerűbb lenne ott, ha elárulnád a címed, már ha van!
Nos akit érdekel,annak leírom, hogy miért nem jött össze
G80-an az összekötettés. Sajnos az erkélyantennám korántsem körsugárzó, és nem a G80 QTH-ja felé "néz"sajnos. (bár egyikönk sem rádióamatőr, remélem mondhatom így)EZ van...
Szia!
Lehetséges , hogy az SWR mutató 1:2-t mutatott csak azt nem tudhatjuk mekkora Impedancia (Ohm) érték mellett. Végül is a koax harisnya az-az köpeny része sugároz ellensúlyok hiányában, csak épp ez nem egészséges . De ha már van kedved kísérletezni kipróbálhatod a következőt. Veszel egy 2,6m körüli függőleges sugárzót, melyet a koaxod meleg erére kötsz függőlegesen kb. egy arasznyira a talajtól. A koax köpeny végéhez pedig 4 ugyan ilyen hosszú ellensújt másnéven radiált kapcsolsz. A függőleges sugárzó hosszának variálásával be állítod a kiválasztott frekvenciára a legkisebb SWR-t egy rádión megnézed a jel nagyságát "S"értéket, majd ugyan ezt a műveletet megismétled 8 ,és 16 radiállal . Meg látod az eredményt "S" értékben is! Üdv.
Csak egy mellékes infó! Nem messze tőled, Füzesabonyból ma vételeztem egy mozgó kamiont ami a város közepén a piros lámpánál állt meg, ez a beszélgetésből kiderült. Ha én őt hallom a házak közül akkor téged hallanom kéne az emeletről! Bár tény hogy ez USB-be történt... Persze az ő antennája rendben lehettet...
Szia! Nem azt mondtam, hogy hű de le van hangolva az antennám, de 1,3 az SWR-em, mellesleg, még meg is hallottalak, az FM szép,tiszta, de hagyjuk inkább (nem vitatkozni akarok, örülök, hogy időt szántál rám) Mekkora volt a kamcsis teljesítménye, írtam már, hogy nálunk (M3-as pálya) feszt "pirosban" van a mutatóm a" felsőbb" csatikon! (F.abonyban nincs lámpa, csak egy vasúti átkelő a hármas úton, mikor kb óránként megy a vonat Egerbe.)
Na látod, ez a jó a fórumokban, ehhez már nincs mit hozzá tennem!
Nem tudom, hogy mi van, meg mi nincs Füzesabonyban, én csak megosztottam amit hallottam! A teljesítményéről nem beszélt, de a 4 watt eleve kizárva USB-be... (amúgy sódert hordtak valahova) Ez fontos infó!
![]()
Sikerült. 1,5 alá mentem az SWR-el a pecabot antennámon. El sem hiszem. Kicsit hosszú volt a sugárzóm. Teszek pár képet az alkotásomról.
Következő projekt a gyári antenna aluminium elemekkel való meghosszabbítása és behangolása, majd utána mehet a tetőgerincre.
A szigetelésem. Így jó?
És a végeredmény
Még pár kép.
Gratulálok! Tök jó lett! Csak így tovább...
![]()
Sziasztok, ujj vagyok a rádiozásban, de ha valaki tudna segiteni használni a cb antenna beálitot megkoszonnem
Üdv. Van itt egy írás a működés megértéséhet:
http://szolnokiradiosclub.5mp.eu/web.php?a=szolnokiradiosclub&o=8IdPcSVHtU
Ez még jobb is! Közérthetőbb és minden benne van...
Szia! Tudom, nem beleszólós, de a müanyag doboz télen rideggé válik.... nyáron képlékeny, jó lenne tehermentesíteni. Azt a csavart, ami a sarukat összefogja, jó lenne egy nagyából akkora bakelit, esetleg rétegelt lemez "hordozóra" szerelni, mint a dobozod belseje, és úgy rögzíteni. A dobozt pedig tömíteni, ha hosszútávon akarod használni az antennádat, ja és esetleg a villámvédelem. Vételi eredmények.... sikerült valakivel beszélni? Amúgy jó lett! Üdv:Laci!
Szia! kUSB39, a helyi b.... taxis frekije nálunk, ha más nem ,unalmában beszélgethetett volna velem. Szárad a betontuskó az árbócom körül... a földtől 6 méterre lesz a antennatalp. Ja igen a környékünk tele van sóderbányákkal! Nem tudom.... azért olyan "közkedvelt csati" a 39-es, mert csak egyet kell pöccinteni az "infó csatira". Üdv:Laci!
hát igen. Még prototipus. Igen a tomitest megoldom még. Amugy mobil tehat hetkozben leszedem. Most a másikkal foglalkozom hogy behangoljam aztan mehet a tetore. Beszelni nem tudtam senkivel. Csak olaszokat hallottam de volt nagyon eros is. Talán masik uzemmodban ha lesz uj radiom. Kik hasznaljak ezt egyebkent?. Bocsi az ekezetekert telorol vagyok.
[OFF]Telóban is van ékezetes betű, csak egy kicsit tovább kell nyomogatni.
Szia! Nem tudom, hogy mi a helyzet felétek, de leírom, hogy nálunk mi a helyzet. FM,magyarok elvétve, csak kamionosok használják, ha "elkapok" egyet, visszaszólok, stabillal nem nagyon szeretnek beszélni (tisztelet a kivételnek). Főleg a külföldiek alkalmazzák ezt a módot, szerencsére az erdélyi magyar kamionosok többsége is, nagyritkán szoktam egy kettővel beszélni. AM, na igen az olaszok (eddig még csak egy magyar adást hallottam, de ők se álltak velem szóba, nem tudom....jó magyar szokás) USB, dögivel (autópálya melett lakok), főleg a felsőbb csatikon.Na már most az USB-S érti az AM adásod, próbálkozz, hátha valaki átkapcsol AM-re, és van kedve veled beszélni, csak ne a 40-esen tedd,mert ott hamar elküldenek melegebb éghajlatra. Ha más nem úgy jársz mint én, de nincs olyan, hogy a csatorna az övé! Üdv:Laci!
Nagyon köszi!
![]() Ja az ékezet meg ....hosszú! Amúgy lusta is vagyok. Vagyis kapkodok.
Az USB-s nem igazán érti az AM-est, csak azt hallja, hogy valaki van odaát mély, torz hanggal. Erre meg nem hiszem, hogy kÍváncsi lesz bárki is és átkapcsol....
Főleg, hogy ezek álltalában a szeretett orosz adások! Ebből viszont következik, hogy amennyire lehet feltekerik a zajzárat a magyarok és semmilyen gyenge (főleg AM-es) jelet nem fognak meghallani. Persze van kivétel, én is szoktam űlni a "szercsegésbe", fűrkészve a leggyengébb adásokat is... ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |