Fórum témák
» Több friss téma |
sziasztok ismét itt vagyok .kuriózum gyanánt nézzétek meg ezt a trafót a fényképen ha hiszitek ha nem ez 27v-al hegeszt másfeles pálcával . kis ujnyi vastag drótból van tekerve ,el vagy kicsit szonytyolodva . mpisti vel beszéltem a hetra 100 as trafómról elsődleges véleménye szerint Co-nak nem alkalmas mert hogy úgynevezett szórótrafó kár hogy én ezt nem értem . de azt igérte megpróbál valamit kitalálni
Szia! A Hetra 100-as nem mozgó söntös? Ha kiveszed a söntöt, akkor már nem szór. Magyarul: nem esik le a feszültség hegesztés közben.
A csoda trafón hegesztés közben mérted a 27V-ot, vagy üresben?
Szia. a hetra mozgósöntös. Bár csak igazad lenne annyit feccöltem már belle. Az öreg alapjáraton ad 27voltot. Hegesztés közben nem mértem. Kaptam egy ismerőstől ő meg szerintem Gábor Árontól.....ezzel hegesztették a rézágyút a nagy háborúban.
Érdekes lenne hegesztés közben mennyit esik,-szerintem nem sokat,-elég kompaktnak néz ki (nem-igen szórhat).
Akkor shunt ki, bekapcs, terhelgetés, mérés (alig esik), örvendezés.
mpistinek igaza van, egyszerűen az a baj, hogy a bevonatelektródás hegesztéshez az kell, hogy üresjáratba menjen 40-50V-ot és hegesztés közbe essen le a feszültség. CO2-nak az kell, hogy 20-24V legyen a fesz, és ne essen le terhelésre, ehhez az kell, hogy a tekercsek egymáshoz közvetlen közel legyenek, és ne legyen köztük sönt, távolság, sokan mikró trafóból építenek co-t. Én még élőbe nem találkoztam 100-as hetrával, de ha a tekercseket el tudod mozgatni, hogy közvetlen egymás mellett legyenek, vagy egymáson, akkor jó is lehet. Esetleg ha tudnál egy másik szekundert tekerni közvetlen a primer közelébe...
találtam rajta 4 kötési lehetőséget 23tól 29voltig plussz van egy 12voltos leág. 29vlton 25 26 közt ingadozik varrás közben. Mit gondolsz?
Neked is igazad van, de nem kell olyan nagyon szoros csatolás, 4-6V-ot is eshet. Az ~50V-os tekercs könnyen szétkapható 2x20,-2x25v-ra, és...
Ez most az ős-darab? Akkor jól gondoltam; és még Co-hoz is jó lehet.Használd a válasz gombot.
félreértettelek. A szabadságharcost mértem meg. A hetra üresben 42voltos de a szétszedés holnapra marad. Köszönöm a tanácsodat nekem nagy segítség. mpistiben nagyon bízok de minden tanács előrébb visz. A végén hátha lessz egy gépem...
és még a netet is megtanulom használni kis segítséggel...
Jól sejted a dolgot. A hetra 100 2 db 24V-os tekercsből áll. Ha a két tekercset párhuzamosan kötöd, akkor lesz 24V-od, és elvileg 200A-al terhelhető szekundered. A párhuzamos kötésnél a tekercs végeit nem lehet tetszőleges párban összefogni, ezt célszerű egy izzó segítségével elvégezni. Ha lemondasz a bevont elektródával való hegesztésről, akkor máris van egy Co trafód, amelyiknek az üresjárási feszültsége erősen hasonlít a valódi Co gép trafójához. A söntöt ne vedd ki, mert -bár bizonyára ellenkezik a lapos karakterisztikás hegesztés szabályaival - kiválóan lehet vele a Co üzemmódban is szabályozni az ív teljesítményét. Tehát ne ess kétségbe, a hetra 100-as jó lesz neked, és még triacos szabályzó sem kell elé. A trafó be-ki kapcsolgatására kiválóan megfelel egy 16A-es relé. De természetesen a gázszelep vezérlés és huzaltolás szabályozása megoldásra vár.
Nem értettél félre, az ősre kérdeztem rá. A Hetráról "mpisti" mindent megírt (Ő tényleg nagy penge!).
Nyomok neki egy zöldet!
Hát ja. 42ről visszaesik 23 26ra. Majdnem a felére. Szegecselve van a doboz de holnap szétkapom. Bár nem tudom így van e értelme? Pedig nem rossz kis trafók ezek a z elsőgenerációs hetrák.Tény amire szánták arra jó.
Szia Pisti. Mire itt leirtam a kesergésem meg a méregetésem közben megérkeztél. Nagyon örülök a véleményednek holnap keresek egy írástudót aki elvégzi a javaslatod. A szelepvezérlést motorindítást megoldom de a ki be kapcsolgatás nem vágja haza a hálozatot a falban? ezzel ijesztgettek. Azért is gondoltam valami más megoldás felé. Szuperek vagytok mindannyian. Gy.
Szia! Háát, ha 1-es alumínium van a falban akkor igen.
A turbó terheletlen áram felvétele számít, vedd figyelembe. Sejtem hogy mit takar, de ha leírod, másokon is segíthet.
Mindenhol másfeles réz van magam húztam át az egészet. 16os az automata eddig mindent kibírt.
Amint már korábban is írtam, a bekapcsolási áramlökést csak lágyindító kapcsolással lehet kivédeni,de-tapasztalatból mondom- megteszi egy 15m-es hosszabbító is a gép és a dugalj között. Ha a falban olyan pocsék állapotban vannak a drótok, akkor egyébként sem ajánlott róla komolyabb terheléssel dolgozni. Ha viszont nincs ilyen probléma, akkor a HETRA nem fogja megenni a hálózatodat. Persze, 10A-es automatával nem lehet hegeszteni még a HETRA 100-al sem.
Köszönöm a dicsérő szavakat, de vannak itt a fórumon nálam jobbak is. De azért jól esett az egómnak.
1-2-3-4-es fokozatban a triak kapcsolja a trafót, az 5.-sfokozat pedig kikerüli a triakot. Amúgy az 1es fokozat potival állítható max a 2.fokozat áramáig, minimum pedíg közel a nulláig.
Szu szu szuper. Ahogy haladok felteszem majd a képeket ez a gép a ti érdemetek is lessz. Igazábol mindenem megvan most hát össze kell rakni aztán próba.
Csak azt javasolnám, gondold át még egyszer, ezeket a gondolatokat.
Vigyáz a csoda trafóval, félvezetőt még a közelébe se vidd! Nem hogy beépíteni. Egyszer már említettem, ez egy csúnya trükk miatt tud ívet húzni.
Van értelme, te döntesz 100 amperes kapcsoló, vagy ki hozott kötés és mindkettőt tudja.
Ez a jobbik eset, van durvább is de azt az előbb írtak miatt felejtős.
?
Fejtsd ki, hátha megépítem!
A primer tekercsek kötésének meg változtatása. Az orvosom nem ajánlja.
1 darab primer tekercsem van .
Tekerjek egy másikat?? Donor az Van-de' Bőven !
Na itt bekavarodtam, ki kivel van. Fotó a tekercsekről. Jó éjszakát.
Sziasztok .Szét szedtem a hetra 100-asomat létezik hogy a tekercselései aluminíumból lennének? elvágtam megreszeltem a drótokat és bármeddig reszelem csak fehér színü és puha. fölteszek egy képet hogy lássátok. nézzétek meg a reszeléseket a saru vörösréz , a vezetékek fehérek . azon kívül még egy kérdés , mpisti javaslatára rámértem a szekunder tekercsekre , mert az volt a terv hogy gyárilag sorba vannak kötve és eggyenként 21nehány voltot adnak .de az a helyzet hogy párhuzamba vannak ,úgy hogy mind két szekunder 41.7 v-ot ad ellenbe a primer tekercs van sorba kötve .most mi a túrót lehet ezzel kezdeni . minden ötletet örömmel fogadok ü
d gyuri |
Bejelentkezés
Hirdetés |