Fórum témák
» Több friss téma |
Kintről szereztem 45000 Ft-ért (kb 145 Euro)
Nincs semmi játék, biztonságos.
Nézd meg a bekötést, teljesen egyszerű. Hagens megoldása is ez .., csak gyári kivitel. Magnót szét sem kell szedned.
Igen, egyre, ismerem a tagot, nagy lókötő.
Adott egy semlegest mert kicsit karcos volt a teteje a gépnek, a belseje és a fej makulátlan, de neki ez fájt a legjobban.Azt csinálja, hogy olcsón vesz és 30-40% felárral meg felrakja, máshova.
Hogy hogy szét se kell szednem?Rákötöm a másik tranyót vagy hogy gondoltad? Bocs de ehhez a részhez nekem részletesebb info kell
![]()
Rajzot nézd meg, pofon egyszerű! Beszereled egy dobozba, ráteszed a csatlakozót és abba dugod a magnót. Ennél érthetőbben nem tudom lerajzolni.
Így már érthetőbb?
Nézd meg a magnó teljesítmény felvételét, minimum akkora teljesítményű trafó kell. Megfelelő teljesítményű PUSKÁS trafó is jó lehet, ezeknek van 115V kivezetése, szekunder tekercse nem lesz használva, ezért is könnyen találhatsz megfelelőt.
40W a teljesítmény felvétele, Puskás trafó azt meg hol? Gugli haverba?
![]()
Nézegettem de nem találtam 40w-ost, mondjuk mérete alapján pont jó lenne szerintem beleférne a gépházba.
Régi videóból is tudsz bontani használható trafót.
Vagy tekercselni is lehetne. Magnóba nem érdemes beépíteni ADF 990 nagyon zsúfolt már így is, biztos megszórná a környezetét, csak külön dobozt javaslom.
Ok, szerintem is. Akkor viszont sokkal egyszerűbb megoldás ha veszek 2ropiért egy külső fali átalakítót abba bemegy a deck az meg be a konnektorba azt kész!
Csak ne triakost vegyél, ronthatja a hangminőséget.
Méretéből ítélve trafós lesz. Annyit megér, nem kell kínlódnod.
Hát ja marad ez a megoldás! A teljesítménye is jó 45W a gépé meg 40W.
Sziasztok!
Akadt egy kis gondom egy Marantz deck mechanikával. Két motoros, elektromágnes kapcsolgatja az üzemmódokat. Az egyik motor a hangtengelyé, ezen állíthatom be a fordulatszámot. A másik motor fogaskerékkel, kuplung nélkül hajtja a felcsévélő orsót (a tengelycsonk egyetlen merev darabból áll, szélén a fogaskerékkel). Alap helyzetben új görgővel is kihúzza oldalra és meggyűri a szalagot, meg nyávog is közben. Ha kicsit lefogom az orsót, beáll a szalagvezetés és megy tovább rendben. Mivel nincs hagyományos filces kuplung, és a görgő nyomáson nem tudok növelni, szerintem a motor fordulatszám csökkentése lenne az egyetlen mód, de erre nincs beállítószerv. Átépítés nélkül, soros ellenállással megoldható lenne ez?
Üdv mindenkinek.
Van egy problémám. Két AIWA deck-et összekötöttem, hogy átmásoljak egy kazettát, de a felvétel nem lett jó mert torzít. Túlvezérli az egyik deck a másikat. Mi lehet a baj. Próbáltam felvenni az egyikkel is a másikkal is mindkettőnél ugyan az hiába állítgatom torzít. Kérlek segítsetek.
Lényegről nem írsz semmit!
Milyen bemenetet és kimenetet kötöttél össze? DIN, RCA esetleg JACK ?? Ezek nem kompatibilisek...
Összekötöttem több féle képpen:
-DIN/DIN -DIN/RCA -RCA/DIN
RCA/RCA párosítást nem látom, pedig az lenne a nyerő.
DIN- ről >RCA is működik, ha nem, akkor rossz a felvételre használt magnód.
Holnap megpróbálom. De elvileg a többinek is jónak kéne lenni, nem?
RCA> DIN-re nem biztos.., túlvezérelheti a bemenetet, mivel a felvételi szintszabályzó ebben az esetben egy előerősítő mögött van. Hiába állítod be a megfelelő szintet, ha ezt az előfokot jócskán túlvezérli..
DIN/DIN is jó, de fordított bekötésű kábel kell.
Köszönöm a segítséget. Holnap újra kísérletezek vele, megpróbálom az RCA/RCA verziót. Üdv. A DIN/DIN-t fordított kábellel próbáltam.
Ez az optimális és az egyszerű megoldás.
Kevesebb zaj, jobb felvétel, ez is előnye (nincs felesleges + erősítés ).
Szívesen.
DIN-RCA kapcsolóról ne feledkezz meg!
Hello
Kipróbáltam az RCA/RCA verziót és jó. Ezzel kellett volna kezdeni.
Szia!
Igen, ez a legkedvezőbb összekötés elektromos szempontból is és egyszerű, nem kell csatikkal bajlódni.
Tiszteletem Uraim!
Segítségeteket kérném, vásároltam egy Yamaha KX-670 3 fejes magnót és cseréltem benne laposszíjjat illetve Capstan motort (az előző zajos volt). Mérőszalagban illetve egyéb sebességbeállítási metódusban kérném segítségeteket, szeretném, ha minél pontosabb lenne! Tisztelettel és köszönettel Krisztián Norbert
Üdv!
Ha nincs mérőszalag, akkor a legjobb mód egy (lehetőleg márkás, külföldi) műsoros kazetta és ugyanaz a zene internetről hallgatva, egyidejű összehasonlítása (egyszerre induljon). Hifi fejhallgatóval lehet, hogy jobban kihallatszik, mint hangszóróról. Mérőszalagom nekem nincs, mert nem nagyon gyártanak már, de lehet egy referenciának vett deckkel is felvenni állandó frekvenciát, és ezt visszajátszva a sajáton, számítógépen is mérhető a frekvencia. Akkor jó a sebesség, ha az eredeti frekvenciát méri a gép. Egyébként ezt a gyári mérőszalagon 3 kHz-es hanggal állítják, én magamnak 1 kHz-est szoktam használni, az is elegendően pontos, és rögtön más szinteket is tudok rajta mérni. |
Bejelentkezés
Hirdetés |