Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Tranzisztorok helyettesítése
400V-os, fél amperes tranzisztort nem találtam TO92-es tokban. Ez nem csoda, mert ilyen igénybevétel mellett kell a hűthető tokozás.
Végül is az MJE13003 jó lesz helyette még egyszer köszi.
Üdv minden kedves fórumozónak!
Lenne egy egyszerű kérdésem, a BD249C-BD250C, vagy a TIP35C-TIP36C tranzisztor páros lehet a jobb. Pl. olyanra gondolok, hogy: Melyiket lehet jobban terhelni, vagy melyiknél nagyobb az esély a hőmegfutásra. Nekem még nincs nagy tapasztalatom az ilyen alkatrészek terén, mert nem sok mindent építettem eddig. Előre is köszönöm a válaszokat! mhatalyak
A TIP megjelölés a TEXAS régi típus jelzése amikor ezek a tranzisztorok megjelentek. Később lett az új megnevezés BD. Tehát elvileg a két típus ugyan az. Különbség esetleg a gyártó kilétéből adódik.
Üdv!
Kezdőként lenne 1 kérdésem. Cseréltem 1 "labortápot"(0-24V/0-2,5A)toroid T.425-9220-00/08) és mindig megdöglik benne a TIP 141 tranzisztor mi lehet az oka? A táp ha minden igaz Vácról van kit-ben. Előre is köszönöm!
Szia!
Az mit jelent, hogy "megdöglik"? Kollektor-emitter zárlatos lesz?
Az nem vágom mi az,de bekapcsolom és az analóg fesz mérő 31v jelez de a mérő műszer nem jelzi ki a vezetéken feszültséget viszont ha kikapcsolom a tápot akkor igen persze szép lassan le esik a feszültség.
Sziasztok!
J201-es FETre lett volna szükségem, de nem kaptam a boltban. Az eladó adott helyette egy másik típust, viszont arról nem találok adatlapot. Ez volna a C33740. Szerintetek valóban ekvivalens a kettő?
Szia!
Ez esetleg nem a BC337-40, ami viszont nem FET.
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem: Sokol rádióban van pár szabványtalan tranzisztor, melyek hibások, ezeket szeretném kicserélni. A tranzisztorok megfelelői:AF 136,AF135,AC128,AC125. Mármost ezek germániumtranzisztorok, nem hiszem, hogy be tudnám szerezni őket, ezért valami ma is kapható típussal szeretném őket helyettesíteni, erre várom a javaslatokat! Köszönettel:Máté.
Szia!
Használj BC212-t a helyettesítésükre. Én már többször használtam ezt a típust ilyen helyzetben.
Köszönöm a tippet, sajna nincs 'raktáron' (HI), de be fogom szerezni.
Csak PNP jó oda, és lehetőleg TO92-es tokozásút válassz.
Üdv, szerintetek ideiglenesen kiválthatok egy bd249c-t tesla ku606 -al szinte mindenben megegyeznek kivéve hogy a tesla 50w-os.
Szia!
Az a baj, hogy a KU csak 60V-ot bír el a kollektor-emittere között és a maximális kollektorárama is jóval alatta van a BD249C-hez képest.
Mindenkinek üdv!
Láttam itt nemrég egy akkucsepptöltő-szabályzó szerkezetet, melyben a kapcsoló-áramáteresztő vezérlőelem FET tranzisztor megoldású lenne, és a tipusa a kapcsrajz szerint IRF540. Ám ha nekem csak IRF820 és IRF830-as FET-jeim vannak, (hadd ne kelljen már venni) azok közül berakhatnám valamelyiket a helyére - helyette?
Üdv!
Egy kínai discofény vezérlójében találtam egy ilyen tranzisztort: 2SA1015, mivel lehet ezt helyettesíteni? Olvastam a fórumban hogy "2SA1015 - PNP 50V, 0,15A, 0,4W, >80MHz- BC 212, BC 257, BC 307, BC 557" Akkor most ez a BC-k helyett jó, vagy a fordítva is? A fényben nincs táp, 230voltról megy az áramkör. Előre is köszönöm.
Üdv!
Tudna valaki segíteni ez ügyben?? Az előző oldalon van kép és kapcsi rajz. Kezdőként lenne 1 kérdésem. Cseréltem 1 "labortápot"(0-24V/0-2,5A)toroid T.425-9220-00/08) és mindig megdöglik benne a TIP 141 tranzisztor mi lehet az oka? A táp ha minden igaz Vácról van kit-ben. Bekapcsolom és az analóg fesz mérő 31v jelez de a mérő műszer nem jelzi ki a vezetéken feszültséget viszont ha kikapcsolom a tápot akkor igen persze szép lassan le esik a feszültsé.
Szia!
Tekerd 200V-os állásba a multiméteredet és akkor az is kijelzi a feszültséget
A helyettesítések oda-vissza működnek. Helyettesítés
Üdv!
Ez nagy ötlet volt!! Nem működik! VAN VA *
Üdv ezt mivel lehetne helyettesíteni Bővebben: Link
Szia!
Szerintem ez jó lenne helyette. Milyen áramkörhöz kellene?
Sziasztok!
Bdv 1085-ös akkutöltőben elszált ez a SMD tranyó ,de nem tudom azonosítani. Tudnátok segíteni? |
Bejelentkezés
Hirdetés |