Fórum témák
» Több friss téma |
Asm és C. De nem a nyelven múlik a sikeresség.
Flowcode ban (mert grafikus ,és mindent látok)
![]()
mikroC-ben, mert a helpjében mindenre van példa, ezt hiányoltam a Hi-Tech-C -ben, ott szinte semmi hasznos nincs a helpben.
Assembly-ben elég hosszadalmas programot írni. Én inkább c nyelvekre gondoltam. Olyanra amihez van pl. usart példa program meg esetleg (E)CAN példa progi a későbbiek kedvéért.
Mit használnál 16f-esekhez?
(Assembly), Hi-Tech C for PIC10/12/16 vagy mikroC (ez jó 10/12/16/18 -as PIC-re)
![]()
Most mi olyan elképzelhetetlenül bonyolult? PICKit2 -vel programozol? Az egyben egy TTL szintekkel működő USB-s uart...
- Hogy működik-e az adás? Az adó vezetékét vidd el a PICKit2 bemenetére (4. kivezetés) is. Kell még a föld a 3. kivezetésre. Az adó táviratai megjelennek az ablakben, ha bekapcsolod a Pickit2 -ben a Vdd -t és megnyomod a Connectet... - Hogy működik-e a vevő? Az vételi vezetékét vidd el a PICKIt2 bemenetére (5. kivezetés). Kell még a föld a 3. kivezetésre. Kapcsolod be a Pickit2 -ben a Vdd -t és nyomod meg a Connectet. A Send gombok melletti sorokban összeállíthatod a táviratot, majd a Send megnyomására el is küldheted... Nagyon régen feltöltöttem a Propeller óra topikjába a bázis módosított programját, ami kapcsolatot tart a PC -vel RS232 -n, benne egy kettős bufferelésű (vételi és adási), megszakításos uart kezelés található. Assembly forrással !!!
PICKit3-mam van, de gondolom azzal is működik a dolog. Köszönöm a tippet edig nem is tudtam, hogy lehet ilyet csinálni.
Megnéztem, a hitech c-ben lehet használni így az sfr bitjeit. Pl. az 'as16f690.h'-ban így van definiálva:
Minden sfr bit így van definiálva, tehát önmagában is használható. Órajelet megadni gondolom csak azokhoz a könyvtári függvényekhez kell ahol a fordítónak szüksége van rá (pl. delay, átviteli sebesség BAUD-ban történő megadása stb.).
Közben az is kiderült számomra, hogy nem is azt a header-t használja hanem a 'pic16f690.h'-t. Ebben így van megadva:
A felhasználás módjában mondjuk ez nem változtat, itt is lehet használni üresen a TRISB7-et és az összes többit is.
Le tudnád írni részletesebben, hogy hogyan gondolod mert nem sikerült megtalálnom az ablakot amiről beszélsz. Ugye a PICKit3-at debugger-ként kel csatlakoztatni?
Köszönöm, hogy foglalkozol velem. Te csináltál már usart kapcsolatot pic-kek között? Az adó nem hiszem, hogy működik, mert kötöttem rá egy ledet, de nem villog, ki sem gyullad.
Szia!
PICKit2 -ről beszéltem... Van, amikor a régebbi jobban használható. ![]()
Sajnos csak PICKit3-am van az nem jó A 2-est elajándékoztam. :no:
Az első hozzászólásamban már írtam, az 1. pontot.
Az adatlap szerint ANSEL, ANSELH regiszterekben bekapcsoláskor minden használt bit 1, azaz analóg bemenet. Tedd már be a program elejére:
Még mindig nem jó.
![]()
Ez kiolvasásnak számít?
vagy ez a kiolvasás
Le tudnád írni egy kicsit pontosabban, hogy mire gondolsz?
Nyugodtan. A kezelőprogramokat általában meg lehet tanítani, melyik lábon vezéreljen.
Következőt szeretném megtudni:
A MCP24LC515 I2C-s EEPROM alkalmas-e adat tárolásra olyan formában hogy (külön tápról üzemeltetve) a PIC kikapcsolása illetve reset után ismét kiolvasható legyen. Üdv.
Mindegy, hogy külön tápról üzemelteted, vagy sem. Az EEPROM kikapcsolás után is megőrzi a tartalmat.
Sziasztok!
Ez a kérdésem, sem közvetlen pic, de pic-cel kapcsolatos. U.i az infra a napon elégtelent kapott, ígyhát a rádió már elkerülhetetlen a kapcsolat biztosításához. Csak azt akarom kérdezni, hogy melyik a nehezebb (piccel természetesen) az infra vagy a 434Mhz-es modulok: adatátvite,stabilitása,zavarvédettsége?
Sziasztok!
RGB LEDet szeretnék vezérelni PWMel. Nézegetem a Microchip oldalán a PICeket. A PIC16F1938-nak van 4 enhanced PWM csatornája. Bővebben: Link Néztem az adatlapban a grafikonokat, de csak nem világos számomra, hogy be lehet-e állítani csatornánként különböző kitöltési tényezőt? Közben azon is gondolkodok, hogy lehet szoftveresen is egyszerűen megoldható a feladat. Idézet: „Néztem az adatlapban a grafikonokat, de csak nem világos számomra, hogy be lehet-e állítani csatornánként különböző kitöltési tényezőt?” Gondolj bele, ha nem lehetne, akkor nem sok értelme lenne a négy pwm csatornának. ![]()
Kedves Pickes fórumozó társak!
Segítségetek kérném egy konfiguráció megértésében. A lényegi részt kiemelem ami nekem kellene
Szóval ha lehet erre szeretnék kérni egy "magyarázatot" gyakorlott Pic-esknek gondolom nem nagy dolog. Én Ti-os micro-al dolgozok és van egy spi amit be kellene konfigolni de az istnért nem akar menni ://
Ez igaz, köszi
![]() Minél többet gondolkodok a szoftveres megoldáson, annál jobbnak tűnik. Egy timerrel el lehetne intézni, nem kéne 3 PWM modult állítgatni. Erről mi a véleményed? Idézet: Rosszul gondolod. Ez tömény CCS. Ha nálad nincs telepítve a CCS C (mint ahogy nálam sincs), akkor itt nézz körül! „gyakorlott Pic-esknek gondolom nem nagy dolog”
Hát már szét néztem és lehet hogy én nem találtam meg de azon kívűl többet nem tudtam meg róluk , hogy mi a nevük , és spi_konfig beállítások. Nah de nem adom fel
![]() ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |