Fórum témák
» Több friss téma |
Szia! Az annyira lehetetlen, hogy mérési hibára gyanakszom.
Megnézem akkor felcserélt multikkal, hátha...
A 30mA folyásához - a 12V táp mellett - kéne az egyik tápoldalba 400 ohm ellenállás. Az nem tud kialakulni a kapcsolás helyes megépítése esetén.
Megoldódott, megcseréltük a multikat, az egyik többet mutat/vagy kevesebbet a másik. Köszi!
Sziasztok
egy kérdést szeretnék feltenni a tisztelt nagyérdeműnek szóval a melóhelyen összedobtam egy ilyet Bővebben: Link annyi különbséggel hogy izzó helyett egy pc tápból berhelt folytót dobtam be. 2n3055-ös tranyóval megy, szól is meg minden csak némi volume hiányzik alóla és akkor most a kérdés: ha darlingtonba kötök 2 db tranyót, (tehát lényegében ugyanúgy 3 láb marad szabadon, BCE) név szerint 2n3055-ösöket akkor kell e valamit még változtatni, illetve van e ennek az egésznek értelme? köszönöm a válaszokat!
Szerintem mindenképpen csak úgy szalad vele az idő...
Megvoltak az első lépések egy erősítő építése felé. Azok néhánnyal több tranyónál kezdődnek.
Köszönöm válaszod!
nem akarok hi-fi hangzást, nem otthonra kell, csak ide munkahelyre. Jó lett volna összerakni valami lowcost erősítőt abból amit itt találok, hogy még szóljon is valahogy és ezért gondoltam a darlington kapcsolásra
Rakd össze a JLH-t. 3 db tranyóval többől áll és mégis Hi-Fi-nek mondható évtizedek óta.
Ha csak munkahelyi hatterzenelesre kell egy kisteljesitmenyu, olcso erosito akkor csakis IC-s erositot erdemes epiteni, semmi ertelme A osztallyal vacakolni, meg akkor sem ha csak nehany tranzisztorbol all a kapcsolas.
Csatlakozom... Valami filléres TDA autós végfok, még panel se kell hozzá, lábára forrasztani a 2-3 alkatrészt és máris elszabadítottál egy 2 x 7 W-os vadállatot...
persze egyértelmű, csak ezek voltak itt a munkahelyen kéznél, és ez tűnt a legjobb megoldásnak
és még egy érdekesség ami feltűnt ezzel az erősítővel kapcsolatban: nem vettem észre, és lecsúszott a táp negatív lába, tehát csak pozitív tápot kapta meg (egy laptop tápról megy) és úgyanúgy szólt tovább... először azt hittem hogy csak a kondiban maradt töltés és arról megy, de mikor már fél napja így ment akkor kezdtem gyanakodni, hogy nem erről van szó, ez normális vagy feltaláltam valami forradalmi újítást?
Nyomatékosan kérlek a nagy kezdőbetűk, és az írásjelek használatára!
[OFF]Igen, szerintem is nagy jelentősége lehet, próbálj egyelőre a tanuvédelmi program mintájára elvegyülni valami őserdőbe, míg a konkurrencia lecsillapszik...
Állítólag láttak arra settenkedni néhány neves külföldi hangmérnököt szigonypuskával. Csak így tovább! Egyébként...
Nem lehetetlen egyetlen tranzisztorral akár 10W körüli kimenő teljesítmény sem, viszont csak látszólag egyszerűbb megoldás, mint egy több tranzisztoros, vagy IC-s erősítő.
A PC tápból bontott fojtótekercs induktivitása elég kevés. Annak idején mikrosütő trafók primer tekercsét használtam fojtótekercsnek. Bővebben: Link Egyébként van ennek a vonalnak egy külön topikja. Bővebben: Link
Sziasztok!
Meg szeretném építeni a kapcsolások között szereplő 8W-os Hiraga Le Monstre-t. Ilyen, kicsit összetettebb kapcsolást még nem igazán építettem, és nem értek néhány dolgot, ebben kérném a segítségeteket. 1. Csatornánként külön kapcsoló. Ennek van valami fontos szerepe, vagy ugyanúgy megépíthető egy darab 2 áramkörös kapcsolóval? 2. Ez lehet, hogy hülye kérdés. De a potméter a doboz előlapjáról hova van bekötve? A szóban forgó erősítő az alábbi linken érhető el: http://www.hobbielektronika.hu/kapcsolasok/hiraga_le_monstre_8w_a-o...l?pg=1[LINK][/url] Előre is köszönöm a segítséget!
Szia!
Megoldhatod egy kapcsolóval is. A potméterre rákötöd a bemeneti jelet, majd azt a középleágazásról az erősítő bemenetére viszed, ami az R1-es ellenállás, 1k2 Ohm
Sziasztok, tegnap leltem egy oldalt ahol fel volt tüntetve egy nagyon jónak tűnő A-osztályú 20W/8ohmos erősítő, meg lehet vásárolni készen bedobozolva, és meg lehet vásárolni Ki T-ben is külön külön. Nekem ez az erősítő nagyon meg tetszett és szeretném össze rakni, csak előbb szeretném ki kérni a véleményeteket hogy érdemes e összerakni ezt a kis jószágot?, és hogy tényleg A -osztályban működik e, egy kicsit gyanús nekem a kapcsolási rajza, de majd ti meg mondjátok. Fel teszem az összes infót róla.
Elnézést kérek, ha túl sok képet tetem fel, a motorvezérlő is az erősítőhöz tartozik, ugyanis az előerősítő volumj-a motor meghajtással van el látva, mert táv irányítós.
Szia!
Hol kereshető a vásárlási lehetősége, ára? Üdv!
Szia! Úgy a rajz, mint a nyákterv igényes munka. Az 1,12A nyugalmi áram elegendő biztosíték arra, hogy a végtranzisztorokon folyó áram ne szűnjön meg kivezérlés közben, tehát A osztályú.
Erre emlékeztet.
Szerintem, ez olyan végfok, amit be lehet állítani AB, vagy A osztályba is. Ott a poti középen, amivel a nyugalmi áram állítható. Igazán profi, ahogy be van építve dobozba.
Egy kérdés, valakinek fel csigázta már az agyát ez az erősítő, mert nekem rettenetesen. :yes:
Akkor epitsd meg
Lehetne azert par esszerusitest elkovetni rajta. Pl. ha egyutt, egy dobozba epited az elo es vegfokot (tehat egyutt hasznalod a ket erositot) akkor felesleges annyi csatolokondi amennyi a jel utjaban van. Szerintem ugyszinten teljesen felesleges a magas nyugalmi aram. Nyugodtan lejjebb lehetne venni azt, hogy ne futson feleslegesen. Reszletesebben nem neztem meg a kapcsolasokat, hirtelen csak ennyi tunt fel nekem.
Köszönöm a linket (amiket nem tudok lementeni magamnak).
Általában minden amatőr épít egy "A"-osztályú erősítőt, de aztán a többség meg is áll itt, mert sok a hátrány, és kevés az előny. A minőség nagyon szubjektív, és az "A"-n belül is egészen nagy hangásbeli eltérések lehetnek, de az biztos, hogy hatásfokban/gazdaságosságban nehéz lenne az "A"-tól rosszabbat kitalálni. Ha nem kimondottan a "melegére" vágysz, akkor gondold meg, mert hasonló költségből már sokkal "nagyobb" szerkezet is építhető, de azt is jó tudni, hogy a teljesítmény nem minden.
Ez igaz hogy A-ból elég bőven egy is de én sem álltam meg és építettem még egyet az nem jött be /JLH/ és aztán a kis Hiraga no arra azt kell mondanom hogy ott van a szeren .
Szia!
Nekem a szememet szúrja jelútba elkövetett kondenzátor. Az a baj ezzel, hogy lehet túl sokba kerül, ahhoz képest amennyire ki fogod használni.(bár az árát nem tudom, de a KITek nem arról híresek, hogy gatya áruk van) Mert ugyebár A osztályú erősítőt nem azért épít az ember, hogy lebontsa vele a házat. Egy igazi A osztályú erősítőhöz, egyrészt illik drága, profi hangszórókat venni, másrészt meg fölösleges is annak hiányában A osztályút építeni. Egy hányadék hangfallal nem fogod hallani a különbséget A és AB osztály között. Akkor meg minek A osztályú, ha olcsóbban csinálhatsz Ab osztályút. Nem a kedved akarom elvenni tőle, csak lehet, hogy egy kisebb anyag kölcségből kihozható A osztályún kellene kipróbálni, hogy egyáltalán kell-e neked olyan.
Sziasztok! - Hát.... , ezt az utolsó hozzá szólást nem írom alá !!! Ép az " A " osztályú erősítőnél lehet a különbséget észre venni az "AB " osztályúval szemben! Csak kérdezzetek a class " A "vel kapcsolatban,tudok segíteni.Nagyon sok tapasztalatom van az" A " osztályúval.
Ahogy most vissza néztem ezt az oldalt,látom fel fedezte valaki az Austral Silicon Chip publikálásában a 20 w os Class A t. - Mindenkinek ajánlom ezt meg építeni, - NO 1 - kitteket csinálnak és után építhető! Tudnék regélni ezekről ....csak a legjobbakat tudom mondani.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |