Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Tens készülék

Témaindító: Dióda, idő: Aug 8, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   2 / 2
(#) fongab válasza Dióda hozzászólására (») Szept 1, 2007 /

Amit kiad feszültséget, skoppal tudod mérni, a feszmérő átlagol.
Amikor néztem hogy milyen feszültséget érzek meg 105V.
Egészségházba, csak egy készülék volt, aminél valami éreztem, a többit nem rám méretezték.
Ne add kölcsön! Ha valaki agyon akarja csapatni magát, ne a te készülékeddel tegye.
Arra is figyelj, hogy ha magas a fesz, megég a bőr. Edzés után enyhen pirosnak, szabad csak lenni.
Ha erősen piros, elhal a bőr.
üdv. És sikeres gyógyulást
(#) Dióda válasza fongab hozzászólására (») Szept 1, 2007 /

Idézet:
„Egészségházba, csak egy készülék volt, aminél valami éreztem, a többit nem rám méretezték.”

Ebben lehet valami mert az asszony majdnem max-on is alig érez valamit nekem meg már egy hangyányit erős is.

Agyoncsapni ugyan szerintem senkit nem tud hál istennek találtam egy marha pici trafócskát hozzá és szerintem azon az életben nem jön át olyan cucc hogy attól izomgörcsön kívül bármi baja lenne bárkinek.Amugy pedig ha megnézzük 4,7K-n keresztül kell mindenáron mennie a cuccnak a trafóba és az megfogja de rendesen illetve a bc547 nem tud annyit átvinni hogy abból baj legyen inkább hamarabb megy tönkre.Zárlatos ellenálatot még nem láttam csak szakadtat és égettet tehát ezzel szerintem le is van védve rendesen "szerintem".De nagyon odafigyelve csináltam meg és volt a kezemben az említett gyári darab ami ugyanez.Odafigyelés alatt én azt értem hogy frankó műanyagdoboz szellős panelelrendezés tökéletes forrasztások milliószor átnézve minden és szerintem ahhoz képest hogy én kihoztam durván 3000-ből azt ami gyárilag 1xxxx szerintem nagyon jó.
Ami a megégésről szól az igaz de ez a vacak annyira ám nem erős, nemhogy kipirosodni de ha csak simán teszem a bőrömre a tappancsot akkor csak maxon érzek valamit.Ha tudok teszek föl róla képet és szerintem dokival is megnézetem a szerkentyűt ő mit mond rá.De viszont azt kell hogy mondjam szerintem picit szebb és lágyabb mint a gyári mert az nekem kicsit olyan idegbeteg rángásnak tűnt amit művelt ellenben ez simább egyenletesebb és lágyabb olyan "nyugtató" hatású.Amugy a családomon kívül nem adnám más kezébe már csakazért sem mert "ragaszkodom a gyermekemhez" más meg vegyen magának bolti drágát és punktum.
Na jó hosszúra elnyújtom a mondandómat de azt kell mondjam érzem is már egy picit a hatását és jóó, lehet hogy arra az erős izomstimulárásra amire tervezték nem épp a legtökéletesebb "ergo nem elég erős hozzá " de az én vállfájásomnak igen jót tesz. Ha meg azt nézzük hogy fájdalomcsillapításra jó mert ezek szerint jó akkor már megérte az a 3000huf.
Ezek utánn csak ajánlani akarom annak akinek ien problémája van hogy használja csak a megépítésre nagyon "de tényleg nagyon" figyeljen oda.
(#) lgyk válasza Dióda hozzászólására (») Szept 1, 2007 /

Esetleg a 4,7 k-t kirakhatod soros 2 és 2,7 k-ból. Így ha bármelyik zárlatos lesz, akkor még marad egy ellenállás a delej visszatartására.
(#) Dióda válasza lgyk hozzászólására (») Szept 1, 2007 /

Valóban mien igazad van! :yes:

Tessék neki ezért szeretem én ezt a fórumot!
(#) Laslie74 válasza Dióda hozzászólására (») Dec 6, 2008 /

Üdv! Ha komolyabb tens készüléket akarsz építeni ezt ajánlom: TENS
(#) DuMatyi válasza MaSTeRFoXX hozzászólására (») Dec 9, 2008 /

De jelent: tűrést!
(#) DuMatyi válasza Dióda hozzászólására (») Dec 9, 2008 /

Szevasz!

Gondolom "lejárt" a lemez, de írok!

A TENS nem játék! Speciális tappancsok kellenek! Ezeket meg kell venni. Nem jó helyette nyáklappból, meg egyéb vacakból! Legjobb lenne, ha ezüstöznéd a rezet!

Működése a következő:
1. Az emberi test ellenállása változik. Ezért áramgenerátoros táplálást alkalmazunk! Az intenzitás szabályozó milliamperben van kalibrálva, max. 80 milliamperig. Max fesz 80 volt, klinikainál 200
2. A legegyszerűbb készülék kb. 3 ms-os impulzus szélességgel, és szünettel dolgozik. annyival, hogy a következő értékeket adja:
Fájdalomcsillapítás: 60-100 Hz
Izomstimulálás: 0,5-5 Hz
Az impulzusszélesség állandó!

Tudomásom szerint (No meg mértem is: OMSZÖV Elektrother combi) a kórházi elektrotherápiás készülékek többféle impulzus alakkal, frekvenciával is dolgoznak. Modulálva is akár! Pl: impulzussorozat 0,5 Hz-es trapézjellel modulálva, aztán bifázisos négyszög, derivált négyszög, háromszög...
A közszükségleti berendezések négyszög, ill. modulált négyszögjellel dolgoznak!
Müködési elve: Izomstimulálás esetén szinkron izom összehúzódást vált ki a DC szint
Fájdalomcsillapításnál pedig emeli az érző ideg ingerküszöbét - és nem fáj. Motoros idegét pedig csökkenti! Ezért jó a rehab kezelésnél!
A hatás kb. 15-60 percen keresztül marad fenn!

TENS gyártó/forgalmazó céget is tudok írni, de nem fórumba. A legolcsóbb is megteszi! Nekem is az van!

Üdv!

Matthew

Ui: Rádiótechnika évkönyve tervezett tartalomjegyzékében láttam hogy lesz TENS-cikk
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem