Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   606 / 1272
(#) kovacspista válasza Horv hozzászólására (») Márc 23, 2012 /
 
Szia! Először is el kellene dönteni, hogy a sistergés elektromos jellegű e, a hangszóróból jön,vagy szikrázik, ég valahol. Nézd meg, melyik áll fönt, mert csk akkor tudunk mondani valamit.
(#) Papp Ferike válasza daykiller hozzászólására (») Márc 23, 2012 /
 
Üdv! Egy tv-s csati csak úgy nem szokott lógni a készülékben. Lehet, hogy nem véletlen,hogy nincsen csatlakoztatva.Először átnézném az alját nem-e kontakt hiba a készülék problémája. Egy típus azért kellene mindenképpen.F
(#) daykiller válasza Papp Ferike hozzászólására (») Márc 23, 2012 /
 
Köszi a választ!

Nos az a csatinak pedig van helye és vissza lett dugva. Most raktam össze, mert átforrasztottam a kényesebb területeket. Tegnap votl egy leállása, aztán 2-3 perc után visszakapcsoltam meglepetten tapasztaltam hogy el is indult a készülék és egészen hajnali fél 6ig egyhuzamban üzemelt. Most is hajtom még egész éjszaka meg a hétvégén, de gyanús, hogy visszadugtam azt a csatlakozót és elmúlt a hiba lassacskán. Egyébként márkaszervizben járt előttem valamint azelőtt 4 maszek szerelő elvérzett rajta.
Írtam a típust, de megint akkor leírom. LG Flatron 74cm-es síkképcsöves televízió. RE-29FA33PX a típusa és a sasszé MC-017A. Úgy látom, hogy sorvégfokot cseréltek már a készülékben.
(#) Papp Ferike válasza daykiller hozzászólására (») Márc 23, 2012 /
 
Üdv! Háát érdekes, egy hiba nem szokott csak úgy elmúlni, max. most nem jelentkezik. Ezekben A68-as cső van. Sajnos azok még a gömbölyű korukban is sokszor voltak dögök. A grundig-ok előszeretettel használták. Amíg ment szuper kép volt rajta,de ha beleesett a nyűg dobós volt, hiszen csak hasonló dögöt lehetett használtan is keríteni bele. Ja , lehet a 4 szerelő ezt már tudta, a márka szervíz meg nem tudott csövet adni már hozzá, azért ne becsüljük le őket ez alapján! Vigyázz én is szaki vagyok ide s tova 20 éve. Várjuk meg a dolog végét. Ja és ne koppints a cső végére semmiképpen,ha szerencséd van összegyógyult egy időre a kontakt.
(#) Horv válasza kovacspista hozzászólására (») Márc 24, 2012 /
 
Szia!

Szikrázást nem észleltem, ha égne gondolom lenne valami "szaga", de nem éreztem ilyesmit.

Hangszóró kérdésben kicsit zavarban vagyok, mert a hangszóró felől jön a sistergés, de ha elnémítom ugyan úgy megmarad.
Még észrevettem, hogy a sistergés egyre erősebb,hangosabb lesz, hogy minél világosabb a kép. Szóval fekete képnél alig hallható fehérnél már hangosabb.
(#) daykiller válasza Papp Ferike hozzászólására (») Márc 24, 2012 /
 
Főnököm elmondása szerint nem tudtak vele mit kezdeni, a márkaszerviz meg szerintem cserélte benne a sorkimenőt, aztán megoldotta. Ettől félek én is, hogy még az átforrasztás előtt is már stabilan üzemelt, de lehet hogy hiába, mert amint elviszem kocsival a gazdájához, a rázkódás miatt újra előjön a hiba. Az eltérítőre külön figyeltem az átforrasztásnál, valamint a függ ic-nél, mert állítólag azok nagyon megdöglősek, valamint még két kondira panaszkodnak benne. Azokat még kicserélem, valamint úgy látom még lesz egy-két alkatrész cseréje, mert szélesvásznú filmnél látszik, hogy felül íves a kép, alul nem annyira. Nem szólom le a szakikat, bár ismerek pár kontárt sajnos. Igaz nekem nem ez a szakmám.
Egyébként a képpel tényleg nincs baj, nagyon szép képet ad, a kontraszt is jó, színt se lövi túl, valamint a fókuszon sem kellett állítani, pedig már 11 éves készülék.
(#) Papp Ferike válasza daykiller hozzászólására (») Márc 24, 2012 /
 
Szia!

A felül levő ívvel csak a szerviz menüben tudsz mit kezdeni, elvileg a konvergencia részen.
(#) daykiller válasza Papp Ferike hozzászólására (») Márc 24, 2012 /
 
Szia!

Igen, először ott fogok próbálkozni, csak el kell kérnem a távszabályzót hozzá, mert jelenleg univerzálissal irányítom, amivel nem lehet előhozni.
(#) kovacspista válasza Horv hozzászólására (») Márc 24, 2012 /
 
Én javasolnám sötétben nézd meg, hogy húz e valami, mert a képre a változás erre enged következtetni. Valami a sorkimenő körül, vagy maga a sorkimenő esetleg, vagy volt már olyan esetem is , hogy a cső húzott át, de még meglehetett hajtani, nem fogta meg a tápot, vagy a képcsövön lévő légrések sisteregtek, mert a fókusz vagy a screen poti hibás volt. Ezeket nézd át.
(#) olaszi hozzászólása Márc 24, 2012 /
 
Jónapot!

Az lenne a problémám, hogy hozzám került egy Bush, 2041tsil nevezetű tv. Hang van, kép nincs. szétkaptam,mondom kirohadt forrasztás, de semmi. Mértem a sorvég trafón feszültségeket, semmi. Sorvég tranyó, ok. Eddig jutottam. Kapcs rajzot valaki, nem tudna biztosítani? Vagy valami ötlet?
Előre is köszönöm!
(#) BarnaPili válasza olaszi hozzászólására (») Márc 24, 2012 /
 
Nagyfesz van? Képcső fűt?
(#) olaszi válasza BarnaPili hozzászólására (») Márc 25, 2012 /
 
Egyik sem. A sorvéget el sem indítja. Addig jutottam a vissza követésben, hogy kimértem a sorvég tranyó bázis körében lévő kis trafót, és az ezt meghajtó tranzisztort. Ezek jónak tünnek. Tovább kapcsrajz nélkül nem jutottam.
Hiába dúrom a netet, nem találok bush tvket, vagy csak távirányítót hozzá. Köszönöm!
(#) BarnaPili válasza olaszi hozzászólására (») Márc 25, 2012 /
 
Ilyenkor,ha nincs hozzá rajz égen földön,én kikeresem a benne lévő IC-k adatlapját,és megnézem melyik láb mit is csinál.Ezek alapján már el tudsz indulni.Megvannak-e a tápfeszek minden lábon,ahol kell,ilyesmi.Esetleg tégy föl egy fotót a sassziról,hátha be lehet azonosítani.
István
Kis kiegészítés: Ezek közt nincs?
(#) olaszi válasza BarnaPili hozzászólására (») Márc 25, 2012 /
 
Köszönöm!

Végülis meg lett a hiba. A sorfég trafó pozitív betáp foliája, egy nagyon rejtett helyen el volt szakadva. A tulaj persze, azt mondta, hogy nem történt semmi a tv-vel. De a burkolaton, lévő törésből, és a nyák deformáltságából, itélve, 80%-ban biztos vagyok benne hogy elejtették.
(#) pisti1818 hozzászólása Márc 25, 2012 /
 
Sziasztok lenne egy problémám egy orion tv vel amikor bekapcsolom várni kell egy kis ideig amig"bemelegszik" és utána tökéletes kép van rajta de ezt nem mindig produkálja mert valamikor elsőre bejön a kép szép tisztán szerintetek mi lehet a baja? Segítségeteket előre is köszönöm!
(#) tvmokus hozzászólása Márc 25, 2012 /
 
Sziasztok.

Hozzám kerult egy LCD tv,Sony KDL-32L4000 tipusú a képen látható problémával. A kép felso 3cm-je tokéletes, a tobbi nem. Sotétebb is és minél tobbet megy, annál homályosabb a kép - mintha elkenodne. TCON panel hibára gondoltam, kicseréltem totál új panelra, a probléma megmaradt. Viszont észrevettem, hogy a TCON panelen a bekarikázott IC pár másodperc után nagyon forró lesz, míg az alatta lévo ugyanolyan IC alig melegszik. Most már kezdek gyanakodni, hogy az LCD modul a ludas. Találkozott már ilyennel valaki?
(#) kislacikahu válasza pisti1818 hozzászólására (») Márc 25, 2012 /
 
Hali!

A tápegységben kapacitás szegény a 47 mikró farados elkó!
(#) karaszbandi válasza daykiller hozzászólására (») Márc 25, 2012 /
 
Az a csatlakozó, amit te méltóztattál visszadugni, az alapból nincs sehova se csatlakoztatva!
A felső görbeséged valószínű attól van, hogy összedugtad azt, amit nem kellett volna!

Írtad, hogy elvéreztek rajta többen is. Akkor legyél büszke, hogy te nem véreztél el.

Azért nem kellene a szervizeket így leírni.
(#) scooby_ hozzászólása Márc 26, 2012 /
 
Sziasztok!
Nem rég a kezem közé került egy Orion Dália fantázianevezetű TV. Első hibája az volt,hogy bekapcsolás után semmit nem csinált,még a Stand By lámpa sem világított. Ezután a "segédtápban" (Balra fent az oldalfalon a kis trafó) kicseréltem a látszólag jó,viszont műszerrel mérve rossz biztosítékot. Elértem azt,hogy a Stand By lámpa végre világít,ám innen tovább nem jutottam,bármely gombot nyomkodom,nem kapcsol be. A "segédtápról" jön lefelé egy hosszabb egy eres fehér vezeték,amely egy két pólusú csatlakozóba megy,viszont ez a csatlakozó dugó nincs bedugva sehová,csak lóg a levegőben. A csatlakozó másik felére egy sárga színű,sokkal rövidebb vezeték megy,amely a baloldali "főpanel" bal felső sarkába van beforrasztva. Gőzöm sincs,hogy ezt hová kéne csatlakoztatni,a csatlakozó dugó közelében nem látok sehol sem kettős tüskét,ahová elérne ez a vezeték és rá lehetne nyomni. Azt sem tudom,hogy köze van-e ahhoz,hogy nem kapcsol be a készülék? Ha valaki tud,legyen szíves segítsen. Kapcsolási rajzot sem találok hozzá sehol.
(#) Beachway hozzászólása Márc 26, 2012 /
 
Sziasztok!! Egy LCD tv-vel küzdök jó ideje.Nem tudom beszerezni az inverterébe a CCFL trafót.Kimértem a nyagyfeszt, és 2200 volt körül van.15 voltos tápot kap a meghajtó fokozat.És kb 1500 ohm a szekunder oldala a tarónak.Két primerje van párhuzamosan kötve.Az inverter tipusa Sharp QKITS0073SN2A.Ezt kompletten tudnák kb 80 000Ft-ért adni.Mit gondoltok lehetne egy ilyet tekercselni házilag??Végül is ha van egy ferrit magom aminek ismerem a tulajdonságait.A frekvenciát ki tudom mérni.Kicsit tartok tőle kicsit, ne hogy kinyírjam még a meghajtó fokozatát is egy rossz trafóval.Szerintetek mi a megoldás??Minden segítséget előre is köszönök!!
Egy fotó a rossz SMD CCFL-ről
És egy link az inverterrőlBővebben: Link

DSC00347.JPG
    
(#) kovacspista válasza scooby_ hozzászólására (») Márc 26, 2012 /
 
Szia! Nem dalia, de ezek szinte egyformák voltak!
(#) scooby_ válasza kovacspista hozzászólására (») Márc 26, 2012 /
 
Szia!
Igen,ezt tudom,a Nárciszt,a Dáliát és talán a Liliomot vették egy kalap alá? Köszönöm a rajzot! Így már valószínűleg elboldogulok valahogy.
(#) scooby_ válasza scooby_ hozzászólására (») Márc 26, 2012 /
 
Lehetséges az,hogy ez a készülék az előlapi gombokkal nem kapcsol be,csak a távirányítójával? Ahogy elnézem,az a vezeték (KI) nem megy sehová a rajz szerint sem...
(#) WoodstockMind hozzászólása Márc 26, 2012 /
 
Sziasztok!

Egy ismerősöm tévéje leesett, sajnos csúnyán elrepedt benne a panel, így javítani már nem lehet. Az alkatrészei viszont jók lehetnek, de én tv-ket nem nagyon javítok. A sorkimenő típusa: BSC24-01N40TA
A tv típusa egyébként ORION T2136.
Ha valakinek szüksége lenne a sorkimenőre, vagy a panelről bármire, (processzor, táp tranyók, stb) szívesen postázom.
(#) kovacspista válasza scooby_ hozzászólására (») Márc 26, 2012 /
 
Hát hallod ... lehet! Valami rémlik, de nagyon régen javítottam már ilyeneket. Minden esetre próbáld távszabályzóval.
(#) kovacspista válasza WoodstockMind hozzászólására (») Márc 26, 2012 /
 
Helló! Nem is a panel javíthatatlan, hanem a képcső szokott tönkre menni. Le levegősödik, megnyúlik benne a cucc stb . és áthúz belül. Én sok ilyen panelt javítottam meg de mindig egy másik készülék csövével kellet ötvöznöm és csak úgy lett jó. Több rokonomnak és nekem is van ilyen készülékem. Minden esetre rendes tőled , hogy felajánlod.
(#) WoodstockMind válasza kovacspista hozzászólására (») Márc 26, 2012 /
 
Rosszul fogalmaztam, nem elrepedt, eltört a panel, így ennek szerintem kár nekiállni forrasztgatni. Nem mondom, hogy lehetetlen, de nem ér annyit az egész, főleg, ha - mint ahogy mondtad is - a képcső is tönkrement. Segíteni pedig szeretek, ha tudok, gondoltam hátha valaki pont olyat keres, ami ebben megtalálható..
(#) samil hozzászólása Márc 26, 2012 /
 
Sziasztok .Lenne egy kérdésem mi az értéke egy olyan ellenállásnak legalábbis a rajzon ez a jele.De alatta ez van írva 4n7 egy grundig tévébe levő alkatrészről lenne szó a sassi száma cuc6330, az R412 és az R569 ellenállásról lenne szó. Nagyon köszönöm a segítséget ha valaki foglalkozna a témával. A horizontális eltérítése rossz két oldalt hiányzik 5-5 cm kb.
(#) scooby_ válasza kovacspista hozzászólására (») Márc 26, 2012 /
 
Az univerzális távirányító nem viszi. Holnap kieszelek valamit,hogyan tudnám kiiktatni a Stand By áramkört. Már megpróbáltam direktbe kötni a relét. Úgy hallhatóan be is kapcsol,viszont a Stand By lámpa továbbra is világít,és nem jelenik meg semmi a kijelzőn. Gondolom ilyenkor még nem kap tápot a baloldali főpanel teljes egészében...
(#) scooby_ válasza samil hozzászólására (») Márc 26, 2012 /
 
A 4n7 az 4,7nanoFarád. Ez nem ellenállás,hanem kondenzátor,feltételezem fólia kondenzátor.
Következő: »»   606 / 1272
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem