Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Elektroncső
Ebben nem lennék olyan biztos, az enyémben is van 1500V-on 100mikró (megjegyzem, az sem volt olcsó).
Ismerős nekem ez a cső. Szerintem higanygőz töltésű rácsvezérelt egyenirányító cső - a mai tirisztor elektroncsöves megfelelője. Ha olyan mint amivel régen talákoztam akkor a max anódfesz 30kV körüli, és 20...30A anódáramot bír. A fűtés 5V és persze jó nagy áram (sajna már nem emlékszem pontosan mennyi, de elég nagy darab trafóról ment). A cső aljában belül általában látható egy kevés folyékony állapotú higany is.
Ez sokmindentől függ. Nekem 900V-on van 16µF és bőven jó. Ha diódás egyent használnék, akkor biztos, hogy keményebben megpakolnám.
Higanygőznek semmiképp sem az, valami trióda, az biztos... De a napokban megyek a gazdájához, majd megkérdezem.
Tirátron?
Vannak jobb kapcsolások is... Ad1: kicsi a bemeneti cső tápfesze. Ad2: Kicsi a kimenő impedanciája és árama a FEt meghajtásához... I tak dalse. Amúgy szólhat jól is, kérdés, mihez képest
Én esetleg ECC88-al próálnám meg. Annak jól áll az alacsony anódfeszültség is.
Ha ilyen, mint a csatolt képen, akkor az bizony! Üzem közben szép kékes fénye volt.
Gáztirátron
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem ,hogy mire használják/használták régen ezeket a csöveket: -EF 800 (RSD Márka) -E180CC(Philips SQ) -S1,3/0.5IV (WF) És az még a kérdésem ,hogy ezeknek mennyi az értékük (Forintban)???
Az E80CC (6085) ipari felhasználású kisfrekvenciás erősítő, és szabályozó cső vivőfrekvenciás felhasználásra. (PHLIPS)
Az EF800 széllessávú pentóda, nagy-, és középfrekvenciás erősítőkbe (100 MHz), különlegesen alacsony brumm, és keresztmodulációval. (Telefunken) S1,3/05iV nemesgáz töltésű thyratron tetróda. (RFT)
Értékük?
Hali valaki tudja hogy mire lehet használni ezt a két csövet
miniwatt c12 és tele fun ken el 152 ?
A C52 valószínűleg valami postai cső a neve alapján, az EL152 meg egy nagyon szép és izmos kis végcső Google-n megtalálod
Tudnál valami kapcsolást küldeni az el 152-höz
Utána néztem, a C52 egy haladó hullámú cső...
Fogós kérdés, egyszerűbb lenne egyet személyre szabva tervezni.
EL152=LS50=GU50
oké köszi
Akkor azért dobott ki a kereső annyi GU50-es rajzot
A c12 az egy áramszabályzó cső, baréter. 200 mA folyik át rajta 80 - 200 V között.
Ezt meg én néztem be... Oké, én ma is dolgoztam
EL152=LS50=GU50=SRS552(N).
Ilyet is láttam már börzén (NDK gyártmány). Méghozzá sapka nélkül. Mellétéve egy GU50-est, láthatóan egyezik a belvilág.
Így van. Az LS50 et 1941 ben gyártották . . .
Igen, nekem is volt 1db (sajnos csak 1) . Nagyon szépen nézett ki, mint egy kövér ECC. És RFT gyármány volt (NDK) http://www.radiomuseum.org/tubes/tube_srs552n.html
Lehet, a börzén még mindig van. A bácsinál már szerintem 1 éve ott van. Nekem több GU50-esem van, ezért nem is gondolkodtam a megvételén.
Ha rosszmájú akarnék lenni, mindkettőt ugyanott készítették, könnyen lehet hogy ugyanazok, ugyanazon gépeken, csak más időkben. De hasonlítgasd össze.
De akár fordítva, orosz gyárban is készülhetett az SRS 552N. Csak bélyegzés kérdése
Azért az előző verzió valószínűbb, hogy innen került oda.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |