Fórum témák
» Több friss téma |
Bőven elegendő lesz. :nyes:
Köszi a választ holnap össze is rakom és majd beszámolok róla.
Rendben. Mindenképp oszd meg a fejleményeket.
1. Hali!
2. A szabadon maradt bemeneteket szerintem földre kellene kötni. 3. A net tele van nyáktervvel ehhez az IC-hez. De ha jól emlékszem, az 1558-as lábkiosztása ugyanez, ott pedig biztos van nyákterv. 4. Én meg egy zsák pénzt várok, de mondjuk inkább úgy, hogy szeretnék.
Hello!
Itt mindent megtalálsz ami szükséges az elkészítéshez.
először is kösz mindent
a másik:a nyáktervet kell tükrözni vagy lehet vasalni a nyákra úgy ahogy van?
Mindegy, hogy milyen technikával készül el a nyák, csak egyetlen fontos szabályt tarts be: az elkészült nyákon a felíratok olvashatóak legyenek. :eljen:
Sziasztok.Eloszor is koszonettel vagyok kistotti01-nak hogy sokat segitett a tda1554Q erosito megepiteseben.
Elsore beindult .2 db-ot csinaltam.Legyszives mondjatok el a velemenyeket a jot meg a rosszat is mert ebbol tanulok. Udv.
Hello!
Egész jó lett így elsőre. De még csak most jön a dolog lényeges része: a dobozolás. Egyébként tudtál hozzá megfelelő trafót szerezni? Köszönöm az elismerő szavakat:kalap: igyekeszem segítteni a továbbiakban is, ha az időm is engedi...
Persze mig megjott a rendelesem addig volt ido trafot keresni.Nem ez a kicsi borda lesz csak epp ez volt kozelben probara.
Üdv!
Valaki aki hozáértőbb megtudná nekem mondani, hogy a Bővebben: Link trafó jó lesz-é az erősítőhöz? Előre is köszönet. Üdv.
Hello!
A TDA1554-nek ez a trafó nagyon kevés. Írják is erről a trafóról, hogy 4,5W-ot tud. A 1554 pedig: 2x25W vagy 4x12,5W-ot tud, ami 50 W leadott teljesítmény. Neked kb. 70...80VA teljesítményű trafó kellene. Egyébként maga a trafó feszültsége rendben van (a 12V AC),csak a teljesítménye nagyon kevés.
Esetleg tudnál ajánlani trafót hozzá? Nézegettem a HE-storosakat de 12V-osból nincs 70-80VA-es. :no:
Vaterán is keresgélj, ott vannak jó áron trafók. Vagy itt az apróhirdetés részt is nézd át.
Hello! Megepitettem ezt a vegerositot ugy,hogy lehet trafoval is hasznalni(bele van epitve) es aksirol is muxik. Szal kocsiba is nyugodtan beteheto. Az lenne a kerdesem hogy nem lehetne valahogy megcsinalni ennel is mint altalaba sok auto erositonel hogy 2x25w helyett 1x 50w legyen. Pl: melynyomonak. Valahogy ugy hogy a 2 kimenetbol huzok kabelt 1iktol +t masiktol - vagy itt nem lehet mivel csak fazis es test van?
Üdv!
A szereó mód már amugy is hidalt mód ennél az erősítőnél, így nem lehet mégtovább hidalni. Van amugy egy másik fórum is majdnem ugyenrről az ic-ről: Bővebben: Link
Es ha ujra csinalom a nyakot? Es a 4 x 11 w-ot oszehozom 1 be? Akkor meg lehet csinalni 1x 44wattnak. vagy nem jo otlet? ugyan csak melynyomonak kene. Javitana ez a teljesitmenyen 1 difura? Vagy torzulna esetleg?Valaki kiprobalta e mar?Koszi elore is!
Udv.Most jelenleg tda1554-et hasznalok,nem mondom hogy nem jo ic de melynyomonak nem lesz jo.En 2*25w hasznalom de torzit mikor mely hang van!
Ha neked foltetlen kell ez az ic akkor csinald meg 2*25w-nak vagy hanem keress mas ic-tEnnyi penzert lehet kapni mast is! Udv
Megcsinaltam mar, epp most is azon hallgatom a filmet csak gondoltam vmi kis egyszerubbet betehetnek kocsiba. Valamit esetleg tudtok ajanlani? ami kocsiba is muxik es jol is megy viszonylag
Üdv.
Ezen az oldalon - http://bolthely.hu/mikroshop/id/00535_KIT_erosito_stereo_vegfok_2_x...4Q-val - található egy sztereóerősítő 2 x 25 W TDA1554Q-val. Az lenne a kérdésem, hogy sorba-e lehetne kötni két ilyen erősítőt. Arra gondolok, hogy az egyik erősítőtőbe menne a bemenő jel, aztán a kimenő jel menne a másik erősítő elejére, és a kimenő jel menne a reprókra (75W). A - kimenő jeleket egybe lehet úgy kötni, h a másik GND bemenetére mennyen?
Max tönkre megy.Több teljesítményt nem tudsz belőle kiszedni 22W nál .Ha meg keveset erősít ,akkor egy előerősítő kell hozzá. (a keveset erősít ,és a max hangerő nem ugyan azt jelenti. Előző esetben ,ha tudsz a bemenetre nagyobb jelet adni hangosabban szól, a második azt jelenti ,ha nagyobb bemenőjelet adsz torzít.)
Értem, és pl. 2 TDA1554Q össze lehetne kötni úgy, hogy 44W adjon?
Nem.. nem tud 1ch üzemmódot..
Előerősítő alatt mit kellene értenem?
és pl. a számítógép hangfalára ráköthetem?
A számítógép line out kimeneténél többet felesleges rákötni a bemenetére.Mint már írtam, nem lesz hangosabb csak torzabb, a végfok meg kormosabb.
üdv!
most építettem meg ezt a kapcsolást és nem szól egyáltalán,de észrevettem h a beültetési rajzon van két pont ahova semmi nincs rajzolva de a furat helye ott van.Az most átkötés akar lenni vagy mi? És még azt sem értem hogy, a MUTE mit csinál a kapcsolásban? Választ előre is köszönöm!
Az a 2 lyuk abban az esetben használatos ha a 330nF kondi lábtávolsága nagyobb. Nem átkötés.
Köszöm,most már értem.
Na és MUTE,oda rakjak tüskét és jampert-t rá? Vagy mit kell vele tennem,mert nem szól,de ha hozzáérek a tüskéhez akkor recseg. |
Bejelentkezés
Hirdetés |