Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Lapozás: OK   219 / 581
(#) MaTe193 hozzászólása Márc 31, 2012 /

Szervusztok!
Idejét nem tudom, mikor írtam valamit ebbe a topicba
Lényeg a lényegben, hozzám keveredett egy BRG gyártmányú tápegység. Fogalmam nincs mihez lehetett rendszeresítve, ezért is kérdezlek Benneteket, hátha felismeritek. Végső soron egy kapcsolási rajzért is nagyon hálás lennék, a sok kábel miatt, leírás nélkül, nehéz eligazodni ezen a csodán. Több kép:Bővebben: Link
További szép délutánt kívánok! Máté.

S6305493.JPG

(#) csinidani válasza (Felhasználó 20218) hozzászólására (») Márc 31, 2012 /

Szia!
Nagyon megköszönném a gombokat, jobb szélsőt meg valahonnan szerzek.
A házat is elfogadnám az esetlegesen megmaradó alkatrészekkel együtt!
Üdv.Dani
(#) (Felhasználó 20218) válasza csinidani hozzászólására (») Márc 31, 2012 /

Pü. ment.
(#) (Felhasználó 20218) válasza MaTe193 hozzászólására (») Márc 31, 2012 /

Első ránézésre szünetmentes tápegységnek tippelném.
(#) kadarist válasza MaTe193 hozzászólására (») Márc 31, 2012 /

Ez egy kombinált akkutöltő-hálózati tápegység. Tehát valóban lehet szünetmentes tápnak mondani, de ehhez kellenek akkumulátorok is.
(#) MaTe193 válasza kadarist hozzászólására (») Márc 31, 2012 /

Köszönöm a választ! Láttam én odaírva, hogy akkumulátor, de nem tudtam mire vélni. Belül első ránézésre nekem elég átláthatatlan.
(#) pucuka válasza MaTe193 hozzászólására (») Márc 31, 2012 /

Ez a titánnak (FM10-164) a hálózati tápegysége. 220/24 V -os, kb 2,5 A -es. Akkumlátor töltő funkciója is van, nem igazi szünetmentes, mert relés átkapcsolással működik. Elég átláthatatlan, mert a sztabilizátoron kívül rendelkezik kimenőfesz védelemmel is. (Wellerhez kitűnő )
(#) zolika60 hozzászólása Márc 31, 2012 /

Láttam tegnap, hogy frecsko kolléga felajánlott egy Orion AR 322-es rádiót. Mivel ma voltunk a feleségem szülőfalujában és meglátogattuk a keresztszüleit is meg láttam a tornácon egy ilyen készüléket, ami már évek óta ott hever. Elkértem és most felajánlom restaurálásra, gyűjteménybe nektek. Szinte minden része megvan. Ami hiányt rövid szemrevételezéssel láttam az a hangszóró és a hálózati zsinór majdnem tőben levágva. Ezen kívül minden meg van. Még a hátlapja is. Az alsó takarón belül hiányzik egy kisebb fedél, meg a jobb oldali gomb rézkarikája leesett amikor a kezembe vettem a masinát, de megvan. Nem láttam hibát sem a skála üvegen, sem a műanyag alkatrészeken. Tehát ha valamelyikőtök vágyik rá írjon és jöhet érte.
(#) oregtamas0202 válasza zolika60 hozzászólására (») Márc 31, 2012 /

Üdv Zolika 60!
Megköszönném .
Tisztelettel:Öreg Tom
(#) csinidani válasza zolika60 hozzászólására (») Márc 31, 2012 /

Szia! Hol található a rádió?
(#) zolika60 válasza oregtamas0202 hozzászólására (») Márc 31, 2012 /

Te vagy az első, lehet a tiéd. Egyébként jelenleg Valkón található. írj privátot és megbeszéljük.

Hát erről lecsúsztam. Pedig olyan jól mutatott volna a Melodyn mellett..:/ öregtamás: Sok szerencsét a felújításhoz és jó zenehallgatást! Majd várjuk a képeket!
(#) zolika60 válasza csinidani hozzászólására (») Márc 31, 2012 /

Ne keseredj el még lehet neked is ilyen. Ha találok szólok. Szeretem, ha ezek a régi masinák megújulnak és nem a szeméthalmot növelik. Ha nem jelentkezett volna rá senki, eltettem volna a padlásra, azokra az időkre amikor nyugdíjas leszek és lesz időm ilyesmire. Persze csak ha egyáltalán valaha lesz olyan is.

Szia!
Azért jelentkeztem, mert mintha lenne hozzá hangszóróm, de nem hiszem..Egy ilyenre vagy egy pacsirtára vAdászok régóta, éppen ezért megörültem.

Most már csak oregtamas0202 adhatja neked. Én neki ígértem. :yes:

Szia!
Nehogy félreérts, nem azért írtam. Ő írt előbb, övé a rádió.
Csak én is most kaptam rá a régi rádiókra. Nagyon nézegettem a pacsirtákat és a fentebb említett típust, és el se hittem, hogy te most csak úgy odaadnád valakinek. Körülnézek, hátha megvan hozzá a hangszóró öregtamásnak,ha kéne neki(ugye az hiányzik hozzá? ).
Üdv!
(#) maci80 válasza Janó bácsi hozzászólására (») Márc 31, 2012 /

Csak sárgulok az irigységtől! Nagyon szép lett!
0,1µF 250V-os kondit nem kapok ami beférne az eredeti kondi papírhengerbe. Az egyik ismerős ajánlotta hogy " jó abba a 100v-os kerámia is úgy sem húz át" Leteszteltem a kondi vizsgálón ami 260v-os. Tényleg nem húz át. Bele merjem tenni? Kicsit tartok azért tőle.

Nem értem félre. Csak arra gondoltam ha neki mégsem kéne megkaphatod. De övé az elsőbbség. Igen a hangszóró hiányzik. Bár még az is lehet, hogy Jani bácsi szedte ki belőle amikor kitette a rádiót és azóta is ott kallódik valahol, de csak itthon vettem le a hátulját és így nem kérdeztem rá. Úgyhogy az is előkerülhet még, de csak ritkán járok feléjük.
(#) MaTe193 válasza pucuka hozzászólására (») Márc 31, 2012 /

Szuper! Sejtettem én, hogy valami hasonló kaliberű a dolog, de a csatlakozóját már valaki levágta, így nem tudtam, mihez passzolna. Ez alapján már el tudok indulni rajzkeresésben, de ha valaki tudja hol található meg, kérem, ne titkolja el.[OFF]Wellerem nincs, lehet dísz lesz, lehet továbbadom, persze csak miután rendberaktam
(#) oregtamas0202 válasza csinidani hozzászólására (») Márc 31, 2012 /

Üdv Dani!
Magam sem tudom hogy miért épp ezek tetszenek, de rég vadásztam már rá!
Anno , a 70-s évek elején , én csináltam kis hazámban a csereakciót.
Ez abból állt , hogy a megunt készülékeket , háztartási gépeket behozták a céghez és ott központilag meghatározott összeget lehetett érte adni.
Majd üzemképes állapotba tettem és vittük a bizományiba.
Ha akkor annyi pénzem és helyem lett volna.
Szinte az egész paletta meglenne.
Tisza, Duna , régi rádiók stb.
De volt köztük sok olyan ,amin még karc sem volt.
Az ár meg:3-500 , vagy max 1000Ft volt.
A hangszórót , ha nem lenne meg , megbeszélhetjük.
Üdv : Öreg Tom
(#) csinidani hozzászólása Márc 31, 2012 /

Szia!
Egyenlőre nem találom,de szerintem megvan valahol.

Sziasztok!
Sikerült megszólaltatnom a Melodyn-t!
Nagyon szép hangja lenne, de az antenna semmit nem ér,mert el lett vágva.
Egy nagyon nem idevágó kérdésem lenne, mert az összes antennás topic behalt, de azért mégis van köze a topichoz.
Hogyan és miből tudnék egy antennát készíteni? Ott akadtam el,hogy nem egy vége van,hanem kettő. Van egy kis réz antennám, de nem mertem a két véget az antennához kötni, mert félek, hogy kinyírom a rádiót, mert ugye akkor az antenna összekapcsolná mindkét véget. A banándugós végről a képek lent.
Üdv!
(#) kadarist válasza csinidani hozzászólására (») Márc 31, 2012 /

Összekapcsolhatod a két végét, nem lesz semmi baja ettől. Sőt egy hajlított (hurok) dipól-antanna ugyanezt megtenné alapból.

Hibás link törölve. Action2K

Nagyon köszönöm! Szerintem rosszat linkeltél.
Dani
(#) MaTe193 válasza csinidani hozzászólására (») Márc 31, 2012 /

Szia!
Első megjegyzés: URH-n, ha nincs áthangolva/konverter építve nem fogsz hallani semmit, mivel ez még OIRT normás. Paintben skicceltem egy mórickás rajzot egy lehetséges antennáról, egyszerű dipól, hosszát úgy kapod meg, hogy a fénysebességet (3*10^8 m/s) elosztod a frekvenciával (Hz), de ha úgy tetszik, akkor 300/frekvencia(MHz-ben). Ezekkel a képletekkel méterben kapod meg a hullámhosszt. Bevált megoldás szalagkábellel trükközni, majd a rádió hátuljára elhelyezni. Holnap, ha lesz energiám, lerajzolom.

Névtelen.jpg

Szia!
Nagyon köszönöm! Kicsit jobban elmagyarázhatod(elég részletes,értelmes választ kaptam),mert kb. annyi közöm van ezekhez,mint egy vízvezeték-szerelőnek az űrrepüléshez..Összegányolva régi antennát, sikerült fogni több rádiót is, de elég recsegősen, ezért szeretném kicserélni.
(#) Janó bácsi válasza maci80 hozzászólására (») Márc 31, 2012 /

Előbb mérd meg, hogy az adott helyen milyen fesz van, és aszerint válassz kondit. Kisebb feszültségű kondenzátort nem ajánlok betenni mint amennyi fesz. kerül rá. De nagyobb papíhengert is lehet ragasztani barna csomagolópapírból ( a régi is abból van)
legfeljebb a felirat nem lesz eredeti. Még jobban néz ki, (fényes lesz) ha nyomtatsz feliratot rá, és betekered széles átlátszó ragasztószalaggal.
(#) bodgabo válasza MaTe193 hozzászólására (») Márc 31, 2012 /

240 (300) ohm hullámellenállása a teljeshullámú vagy a hurokdipólnak van, de ORIT-ra fölösleges bármi is.
AM-re viszont a másik antennabemenetre lehet csatlakoztatni pár méter vékony vezetéket hogy megszólaljon.
(#) maci80 válasza Janó bácsi hozzászólására (») Márc 31, 2012 /

Pontosan 216V kerül kondira. A kerámia csak 100v-os hivatalosan. Mivel csak nagy kocka létezik 250v tűréssel, én műanyag hengerbe gondolkoztam. Arra teszek papírt. Ha nem találok itthon barna vagy sárgás árnyalatot akkor két üveglap közé előre nyomtatott papírt tennék és pár nap, vagy hét alatt be öregíti, be sárgítja a nap. Utána lehet a hengerre ragasztani, végeit szurkozva.

Sziasztok!
Na, találtam egy szobaantennát, vagy mi a jóságot.. Ez jó lenne, ha rákötném mindkét vezetéket?

IMG_1296.JPG

Következő: »»   219 / 581
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem