Fórum témák
» Több friss téma |
Sajnos nem gyógyult meg a Samsung RL 33 EA combi hűtőnk.Tegnapi próbálkozásunk:3 napi pihi után bekapcsoltam,szépen elindult a fagyasztó része a standard -18 helyett -14-ig a felső része 5 fok-ra lehűlt,majd lekapcsolt .A kijelző nem változott,de nem indult el többé.Sőt inkább fűtött,mert 1 óra alatt a fagyasztóban -6 volt.A felsőben meg +11..De a kijelző csak újraindítás után változott és hibát most sem jelzett.Erre valami ötlet,vagy segítség?Előre is köszi!
Sziasztok!
Tudnátok segíteni hűtő problámámban? A helyzet az, hogy sokszor nyitva marad a hűtőszekrényem ajtaja és több hónapban már előfordult, hogy emiatt sok lett a villanyszámlám. Azaz igazság, hogy Édesanyám hagyja rendszeresen nyitva, mert gyengénlátó (gyakorlatilag vak) és nem igazán veszi észre. Láttam olyan hűtőszekrényeket, amik ha az ajtajukat nyitva hagyják, akkor egy kis idő után sípolnak. Ilyen hűtőre azaz igazság, hogy nincs pénzem, de ha esetleg valamilyen elektronikai barkácsolással lehetne ilyent készíteni, akkor szívesen venném. A hűtőszekrényem egy zanussi 1 kompresszoros kombi hűtő. Már nézegettem a belsejében lévő nyitásérzékelőt, ami vezérli a belső lámpát is, de egyelőre nincs ötletem. Segítségeteket előre is köszönöm. András
Pedig jó heleny kapizsgálsz! Annyi az egész, hogy megnézed, az az izzó hány V-os és veszel egy azonos feszültségű izzót. Bekötöd a belső izzóval párhuzamosan az újat, amit a hűtő külsején helyezel el. Ezért felesleges olyan hűtőt vásárolni, ami tudja ezt a funkciót.
Ha meg elegánsabbra akarod megoldani, akkor valami csipogót is köthetsz rá egy időzítővel, ami X idő után aktiválódik csak. Vagy még egy megoldás, hogy rugót teszel az ajtóba, hogy mindig behúzza magát.
És akkor mit is csináljak a hűtőmmel, hogy "életben " maradjon?
Köszi a válaszokat
Nagy valószinűséggel tönkrement a leolvasztó fűtőszál. Sok Samsung készüléknél a hűtőtest leolvasztásának ideje nincs maximálva. Értem ezalatt azt, hogy a készülék csak abban az esetben kapcsol be, ha a hűtőtest hőfoka elérte a leolvasztás véghőfokát, függetlenül attól, hogy ez egy óráig, vagy (rossz fűtőbetéttel) egy napig tart. Ezért nem indul el a kompresszor, csak ha kihúzod a konektorból, majd újra bedugod. Nagyon valószínű, hogy olvasztóbetétet nem is lehet külön hozzá kapni, csak komplett hűtőtestet. Ebben benne vannak a hőfok érzékelő szondák, a fűtőbetét, a csatlakozók, stb. Ezek egy komplett egységet lakotnak, nem nagyon lehet szétszedni, csak kompletten cserélni. Ehez viszont hűtőkört kell bontani, majd újratölteni mindazzal ,ami ezzel jár. Ha ez a hiba, nem lesz olcsó mulatság.
Hivatalosan ha leállítod, majd egy év mulva újraindítod ugyanúgy mennie kellene. Az időnkénti elindításnak annyi létjogosultsága lehet, hogy a kompresszor sűrítőműve, csapágyazása így nem tud kiszáradni, mindig lesz valamennyi olaj rajta, így kisebb eséllyel szorul meg újraindításkor. Ártani nem árt. Így legalább hamarabb észreveszed ha netán kilyukad és elszökik belőle a hűtőközeg, nem csak akkor mikor már nagyon kellene a hűtő.
Kedves raptor1974!
Köszönöm válaszod.
Köszi!
Jó az ötlet. Egyenlőre azért köszi. Gondolkodom rajta.
Szuper!
Valami elektronikára gondoltam, de ez sem rossz. Vagy gumipókkal lekötözöm Jóanyámat, hogy ne nyitogassa a hűtőt Azért köszi
Én valamikor ez alapján csináltam riasztást. A piezót persze illik tranyón keresztül vezérleni.
Nagyon köszönöm.
Ha nem vagyok pofátlan, akkor esetleg nem tudnál az áramkörhöz egy web címet vagy valami hasonlót adni, ahol le tudnék hozzá tölteni nyák tervet? Megmondom őszintén én is valami hasonlóra gondoltam. a gondolaton az volt, hogy a hűtőgép világítás kapcsolójával meghajtok egy 230v-os relét, amivel tudok kapcsolni kisfesz. áramkört. úgy látom ez a kapcs a potival állítható, gondolom az időt lehet vele állítani. köszönöm hogy segítettél. andrás
Hali !
Valaki tud segíteni; Hány gramm R 134a -van gyárilag a ZVC 230 C típusú Za..... -Lehel fagyasztószekrényben. Minden adat rajta az adattáblán csak pont ez nem. Köszi!!!
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni Samsung RL40WGPS no frost hűtővel kapcsolatban. http://downloadcenter.samsung.com/content/UM/200810/200810091339044...EN.pdf Reggel óta nem kapcsol ki a fagyasztó, furcsa hangja van és közepesen kiolvadtak az ételek. A felső, rendes hűtő rész jónak tűnik. Lassan fél éves készülék, kettesen szokott hűteni, és mivel no frost, nem engedtük le, nem kellett eddig hozzá nyúlnunk. Mit csináljunk vele? Szerelő? Vagy kapcsoljuk ki vmeddig? Köszönöm a segítséget előre is!
Szerintem szerelő lesz a vége, pláne ha garanciális.
Vagy kevés a gáz benne, vagy szűrő dugulás, vagy kompresszor.
Köszönöm a választ!
A felső részt néztük, ott +9 fok körül van, a fagyasztóban +2...Garancia lenne még rá a hónap végéig, de vaterán vettük. Új volt, csak szépséghiba van rajta, az is minimális. De vagy reagál az eladó, vagy se...Úgyhogy valószínűleg szerelőt hívunk, mert lassan kiolvad minden!
Sziasztok!
DAEWOO FR-590NWIX hütögépem meghibásodott A fagyasztó része tökéletes de a hütö része nem akar hűteni. Vagyis hagytam állni egy estét aztán ujra müködött kb egy hétig, de most ismét nem az igazi. A hűtöm egy kompresszoros és ventilátorral hűti. A fagyasztó belső burkolatát leszedve látom csupa jég volt rajta minden. A választ előre is köszönöm!
Sziasztok.
Van egy nem túl fiatal Gorenje hűtőnk. Azt tapasztaltam hogy a kompresszor folyamatosan üzemel és nem áll le, pedig már minimum fokozatra kapcsoltam. Ha 0-ra lehúzom akkor leáll. A hőmérsékletek jóknak tűnnek. Valakinek valami ötlete ?
A hőkapcsoló érzékelője nem szabadult el a helyéről?
nem.
éppen most cseréltem a szabályzót, de most már el sem indul. remélem csak klixonozik.
Ariston MTB445 NF hűtőgéppel a következő problémánk van:
A mélyhűtő részt nem hűti le 6-8 fok alá. A készülék most lett újra beüzemelve kb fél év állás után. A kompresszor elindul, hűt is de amikor eléri a +6 fokot a kompresszor megáll, majd megint bekapcsol ahogy kezd melegedni a hőmérséklet a fagyasztó részben. A2 hibajelzés van folyamatosan. R134a gázzal van feltöltve a rendszerbe amit egy hűtögépszerelő ellenörzött. Tudna valaki segíteni hogy mi lehet a gond?
Sziasztok!
Ariston MBA3842-es hűtőgéphez keresek magyar nyelvű kezelési útmutatót. Előre is köszönöm! Ottó
Szia
Igen. Én legalábbis ezt olvasom le a típustáblájáról. Paraméterek, termékleírás - Ariston MTA 4551 NF Hűtési rendszer : Total No Frost - Energia-hatékonysági osztály : A - Chiller rekesz - Nullfokos rekesz Űrtartalom: 412/325/87 liter Antibakteriális bevonat Szín: fehér Megfordítható ajtó 3 üvegpolc fehér kerettel Klímaosztály : SN. N. ST Fagyasztási teljesítmény (kg/24h) : 5. 0 Méret (mag. x szél. x mély. ): 190. 3 x 70. 0 x 61. 0 cm Így is ismerheted: MTA4551NF
Ilyet már találtam,de az előzőleg írt típus nem létezik.
ÁÁÁÁÁ
Bocsánat most látom lemaradt egy 1-es elnézést. Akkor a pontos típusa ariston MTB 4551 NF Tudsz valami lehetséges okot mi lehet a baja?
Nem csak az "1"-es a probléma,hanem,hogy "MTA" vagy "MTB".?
A gép termék kódját meg tudod adni: pl.: 32574 (valami hasonló) és jól jönne az ipari kódja: pl.: 81325740000 (hasonló)
igaz
TYPE DF01FF Cod 81276210101 SN 406280013
A megadott adatokból valószínűsítem,hogy elektronikus termosztátja van a készüléknek. Ebben az esetben meg kellene mérni az érzékelő ellenállását. Természetesen feszültség mentesített készüléknél,és a csatlakozót a panelről lehúzva,mert egyébként hamis lesz az adat.
Amennyiben mechanikus termosztáttal szerelt a készülék,akkor is a termosztát hibájára gyanakodnék. A szerelő mit mondott? (korábban írtad,hogy ellenőrizte a rendszerben a gázt) |
Bejelentkezés
Hirdetés |