Fórum témák
» Több friss téma |
Fontos: PICKit2 klón építése tanácsok
Kösz a segítséget, de ezt én is megtaláltam, az alkatrészek típusát a microchip oldaláról kellene kitúrnom?
Bocsi ha hülyeséget kérdezek, de a cikk alján ugye észrevetted, hogy lehet lapozni is? :hide:
Mert utána ott van minden. Pl a kapcsolás, amiben az összes alkatrész megvan a pontos típusával. Kapcsolási rajz
Ja hogy ha rányomok akkor nem ilyen homályos Köszönöm a segítséget Lehet csak tegnap voltam túl fáradt.
Sziasztok!
Késő kapcsolódtam be a pickit2 klón építésbe. Lehet készen is kapni ilyet ? Mondjuk mint a Debug express ?? Szívesen vennék egyet és tanulgatnám a programozást. köszi a válaszokat
Szia!
Még nem késtél le semmit sem. Ahogy látod a hozzászólásban link -ké alakult a PICKit2, a HEStore -ban is kapható. A ChipCad -nál is kapható többféle csomagban: Termékek > Fejlesztőeszközök > Microchip.
Sziasztok.
Szeretnék építeni egy pickit2 klónt , elsődlegesen 16f690-t szeretnék vele programozni , de lehet mást fajtát is a továbbiakban. Mivel 135 oldal fórumozás van az elvenne egy egész napot , nem mintha lusta lennék de nah. Valaki tudna tanácsot adni hogy melyiket kellene megépítenem olvasgattam hogy több fajta is kering fent illetve kinek milyen tapasztalatai vannak. Fő irányvonal lowbudget, könnyen beszerezhető alkatrészek. Köszönöm.
Szia
Én Watt féle 2 oldalas smd változatot nyúzom már több éve, tökéletesen működik, csak ajánlani tudom. Másik általam ismert a Szilva féle pk2 klón. Az egy oldalas furatszerelt. Kezdőknek talán azt egyszerűbb összerakni... Szilva pk2 Watt pk2 Azt nem árt tudni, hogy a Pickit 2-ben is egy Pic dolgozik, amibe bele kell égetni egy alapprogramot egy másik programozóval, mielőtt bármire is használni lehetne. Bár dísznek talán jó úgy is.
Olvad el ezt! Bővebben: Link
Szia!
- Egyszerű, a Vdd feszültséget nem állító, Program & Go memóriával nem rendelkező: Sziva féle klón, - SMD, Vdd állító, Program & Go memóriával nem rendelkező: Watt féle klón, - Furatszerelt, Vdd állító, Program & Go memóriával rendelkező: Furatszerelt klón. Mindenképen olyat érdemes építeni, ami a Vdd feszültséget állítja - egyre több a nem 5V -os típus...
Mint Hp41C is írja, jó ha állítható a Vdd, már csak tesztelésnél is jól jön, ha esetleg a áramköröd pl. 2 cerkaelemhez (3V) van tervezve.
A Program & Go memória akkor kellhet ha számítógép nélkül akarsz (sorozat-)programozni, mert az ilyen PK2 a memóriájában képes tárolni a beégetendő progit. Más esetben nincs szükség erre a funkcióra. Tehát, hogy melyiket építed meg az attól függ szerintem, hogy mennyire tudsz jól smd-t forrasztani. Vagy, hogy van e fúród.
Sziasztok
Szeretnék segítséget kérni. Megépítettem a pickit2-t és ebbe kellene nekem a belevaló pic-be (PIC18F2550) beleégetni a programot. Az LPT égetőáramkör 2 (WLPT_Vpp_mini_v4) féle programozóval próbáltam, de az égetőprogramok nem ismerik fel. Tudnátok nekem segíteni, hogy lehete felprogramozni a pic-et. A tápok megvannak: Vpp 12V, Vdd 5V. Előre is köszönöm. Tomi
Üdv.
Miskolcon v. Sátoraljaújhely megcsinálom, ha erre, vagy arra felé van dolgod. Vagy van nekem felprogramozva egy új és esetleg csere üresre
Sajna arra nincs utam,
De sikerült felismertettnem a winpic800 nevű programmal, a beírást is elkezdi, csak közben hibával leáll (lásd kép). Erre van valamilyen gyógymód?
A WLPT -hez a WPB program jár...
Igen, de ez nem ismerte fel a pic-et.
Próbálj keresni frissebb verziót belőle, mondjuk én nem használom. De lehet, hogy akkor felismeri majd a frissebb verzió.
Szerintem hardveres hiba lesz. Forrasztási vagy szigetelési, vagy alkatrész, vagy lpt. Természetesen ha jól van beállítva a programozó progi.
Megtenné valaki, hogy ránéz erre a nyákra, és megmondja, hogy a színessel jelölt részeken mi a helyzet?
piros-ezekkel a lyukakkal mit kell kezdeni? kék-oda milyen kondenzátor kell? lila-megfelel-e a 0R helyére egy átkötés? barna-oda milyen alkatrész kell? Itt pár oldallal előrébb találtam, a szilva féle PK2-nek a bővített nyákja.
Szia!
- Piros: A beméréshez föld illetve USB táp mérőpont. Egy-egy tüskét lehet ide forrasztani a kényelmes csatlakozáshoz. - Kék: 100nF 50V kerámia. - SMD 0R: Valóban egy átkötés - kapható a boltokban. - Barna: 100nF 50V kerámia SMD1206. Működhet nélküle is.
Köszi a segítséget, akkor nemsoká felélesztem.
Hali!
A 680uH-s induktivitás mindegy milyen fajta? Szerk.: csak azért kérdezem, mert anno írta valaki, hogy a radiális jobb.
Szia!
Mindkét félével kiválóan mőködik - 680µF / 0.1A.
680µF (gondoldom uH-t akartál írni).
Köszi!
Na pár napja felélesztettem, minden jól működik, troubleshooton végig mentem, feszültségek rendben. 2m-es kábelről is jól megy. Majd jönnek az első pices lépések, led villogtatás, hétszegmenses kijelző... Csináltam már én ilyet valamilyen atmega128-al talán suliban, de az már régen volt, de akkor is jó játék volt, volt egy kis panel mindennel felszerelve, aztán beprogramoztam, hogy számoljon vissza 9-ről az utolsó 3 számnál csippantson a kis hangszóró, meg egy 2 soros 16 karakteres kijelzőn írja ki hogy goodbye, és folyamatos síp Ekkor az egyik szabad kimenetén adta a gyújtó jelet. Meg volt valami fesz mérős számgéppel kommunikálós program is, nekem ennyi volt eddig a csúcs. Szóval köszönöm a segítséget, és a jó paneltervet!
2 év után újra csináltam (picit átterveztem a nyákot is) a Szilva-féle klónt, mert végleg bemondta az unalmast a régi (amit még kézzel rajzoltam és vagy 2x kellett FET garnitúrát cserélni és rossz volt ránézni). Ennek ellenére jó szolgálatot tett, hiszen mellette tanultam meg az alapokat.
A mostani klón már elsőre indult, ami szerintem főleg az "új" pákának köszönhető. A fóliaoldalról nem teszek föl képet, mert az még homályosabb, meg nem is sikerült olyan jól a vasalás..
Szia!
Azok a sokat emlegetett Gate - Source ellenállások segítenének megóvni a fet -eket...
Szia!
Akartam is 100k-s SMD-t berakni, de az izgalom hevében elfelejtettem. Most be is forrasztom, köszi hogy szóltál.
Sziasztok!
Kérdezni szeretném hogy a 680uH (0,35A/1,9R) fojtó tekercset, mivel lehetne kiváltani? Igazából van itthon 4 db de sajnos nem tudom hogyan lehetne megmérni őket hogy mekkorák. Mindegyiket úgy forrasztottam ki, még valahonnan ( 2 db szigetelésre nincs írva semmi, a másik 2-nek pedig 436 illetve 1,5). Gondolom az 1,5uH az nem jó alapból Műszereim: 1 DB Multiméter Szint: Kezdő Segítségeteket előre is nagyon szépen köszönöm!
Szia!
Ha nem tudsz induktivitást mérni, akkor legjobb ha készen veszed: 680uH axiális vagy 680uH radiális kivitelben. Ajánlott megépíteni: LCM3 |
Bejelentkezés
Hirdetés |