Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
köszönöm szépen a segítségedet!
tulajdonképpen egy kísérlet céljából szeretném kipróbálni ezt a lehetőséget! mit és hogyan kellene kiszerelnem a távkapcsolóból, és hova és mit kellen rákötnöm valamint az akkumulátort mire kell rácsatlakoztatnom?
A távirányító hátoldalán szokott lenni egy nyitható rész, ott találod az elemeket.
Az akkumulátor pontosan illik (megfelelő típus kiválasztása esetén) a helyükre.
én konkrétan egy olyasmi jellegű akkura gondoltam mint pl amik a telefonokban vannak.
az kivitelezhető hogy olyanra átépíteni a kapcsolót???
Sziasztok!
Honnan tudod maximum 15 mm-es mikro mini hangszórót rendelni, amit betudok építeni pl egy távirányítóba vagy egy telefonba vagy egy vezeték nélküli kapucsengő vevő egységébe???
Ésszerű áron biztosan nem, kísérleti jelleggel meg pláne nem érdemes.
akkor amit belinkeltél az lenne a legalkalmasabb a kísérletre?
Rossz mobil telefonból. Feltéve, hogy nem hangszóróhibás.
rendben, nagyon szépen köszönöm a segítséged!
illetve még azt szeretném megkérdezni hogy az kivitelezhető hogy a 3 előbbi felsorolt tárgyak valamelyikébe bele tudjam szerelni???
Értékelendő a tettvágy, de egyiknek sem látom értelmét. Ahhoz, hogy a hangszóró megszólaljon jelet kell előállítani, az pedig már elég bonyolult feladat.
Sziasztok!
A kép tetején látható az optocsatoló egyik lábán egy színes, alapszíne világoszöld, hengeres alkatrész. Az kondi lenne? Vagy ellenállás? Értékét lehet tudni? Van valami jó kis színkód táblázat?
Szia!
Az egy ellenállás, az értéke meg: mérd meg. Az a nagy kék elkó nem púpos egy kicsit?
Ez jó lesz? Bővebben: Link
Értem, köszönöm. És ha kiszerelem a lámpa belsejét és rákötném egy kerékpár dinamóra, így működne esetleg?
Szia!
Közben újra áttanulmányoztam, nagyon világos leírás, köszi! Azt jelenti akkor, hogy a Shunt-öm legye ~0,39R(valószín. ilyen szabványérték van csak) ?! A másik pedig, hogy a forráskód is megvan, de mivel nem értek a programozáshoz, főleg csak PIC-ekkel foglalkoztam, ATMegával nem, így én sajnos nem fogok tudni ezen változtatni! Üdv !
Ez a topic kapcsolóüzrmű végfokokról szól, nem erről!
Javasolt topic "kapcsolóüzermű táp 230V-ra", ha oda, vagy egyéb olyan topicba írsz, ahova ez való, akkor én megígérem válaszolok rá.
Lágy másodfokú harmonikus torzítás és a +10% thdban mérhető eredmény nem hogy azt a karcos hangot hanem még jobban telíti a zenét. Lágy klippeléssel max hangerőn egy terített zenét kapunk, sokkal dúsabb, mint egy tranzisztor, itt azért sem írok félvezetőt mert a FET család az csőre hajaz. Persze lehet építeni tranzisztorosból is jót csak nagyon kevés jó van belőle. Sött IC-be is létezik jó. Vannak trükök amivel különlegessé lehet tenni az adott erősítő elemet és kihozni belőle a maximumot. Például egy icnél a táp és a vcc(vdd) közé egy izzót teszünk be akkor munkapontot át lehet állítani a osztályúra ami picit hajazni fog csőre. Hibrid megoldásokról meg már ne is beszéljünk és a kimenőtranszformátorról sem vagy akár a visszacsatolás megnöveléséről. Millió egy trükk van amivel lehet játszani de mi mégis azért szeretjük a csövet mer önmagáért beszél. Sajnos nálam hobbim miatt nem megengedett hogy monitorozáshoz is csövet használjak ezért csak zenehallgatásra marad meg.
Sziasztok!
Ebben a témában felraktam egy kérdést, kicsit sürgős lenne, ezért kérdem, valaki tud segíteni? Üdv !
Köszönöm neked is és zolika60-nak is.
Ha biztosan tudtam volna, hogy ellenállás, akkor a színkódos segédlettel már megoldottam volna a kérdést, így már menni fog. Az elko pedig csalóka így fényképezve, a fókusz nem arra ment, semmi baja... Bővebben: Link
Hello!
Az attól függ, mitől lóg. Mert egyenlőre csak azt tudni, hogy lámpa, meg nyomkodni kell. Nem mindegy a feszültség nagysága, hogy Led-es a lámpa vagy izzós. Amit én láttam manapság Led-es lámpa az tekerős, és egyenáramú dinamó van benne. De van hozzá egyenirányító is, mert mindegy merre tekered a gépet. A bicikli dinamók, általában csak nevükben dinamók, mert azok váltakozóáramú generátorok. Vagy is váltófeszültséget szolgáltatnak. Tehát egyenirányítani kell. Valamint egy Led-es lámpa dinamó, alig ad több feszültséget, mint a Led-ek kb. 3,2V nyitófeszültsége. A bicikli generátor viszont általában 6V feszültségű.. üdv! proli007
Hello!
Ha nem tudod átírni a programot, akkor sincs semmi veszve, mert akkor is hozzá tudod illeszteni a feszültséghez és az áramhoz. A feszültségosztó osztási arányának megváltoztatásával, és az erősítő erősítésének beállításával. Csak akkor az ellenállásokkal kell töpizni.. Megnézed az AVR mekkora feszültségre mit mutat, és újraszámolod az osztót , és az erősítést a Shunt-höz. üdv! proli007
Közben utánajártam, böngészgettem onnan, ahonnan szedtem, és arra jutottam: 1R-s söntöt használok (mint az eredeti tervben) és így 30V, 500mA eshet rajta !
Köszönöm a segítségedet, ha tudnék érte jutalom pontot adni, adnék ! Már nagyban megy a tervezés, aztán meg a procit kell beszerezni, programozni, és építeni! Üdv !
Köszönöm szépen neked is a választ!
Azt értem, hogy tonnaszámra van ilyen dióda, de mi a fenének tesznek az egyenirányító híd után ilyen "nagyobb" teljesítményűt? Na mindegy is, erre ugye válaszolni nem lehet a kapcsolás ismerete nélkül (sajnos még én sem bogoztam ki, épp azon vagyok) A viszáram az az áram, ami a pn rétegek közt jön létre a kisebbségi töltéshordozók által? Sajnos annyira nem jöttem még bele az angolba, hogy az adatlapon lévő leírást tökéletesen megértsem.
Nem akarok belevau;(ha nem túl pongyola a fogalmazásod) de nálam 30V/0.5A=60 Ohm, és 15W! 1.Ohmon 30V, az 30A; Olvasd el még 1x2x (12x) amit "proli 007" írt. Amúgy a zöld autóstoppos jelet kell nyomni. Páka műxik?
Hello!
- Honnan tudod, hogy utána van, ha nincs rajz. De egyébként annak is van értelme. Ha az ember az egyenirányított, de nem szűrt feszültséget szeretné használni, majd azt egy diódával leválasztja a puffereléshez. (Mint ahogy én számtalanszor használok is ilyent. Reléhez - szinkronizáláshoz..) - Itt a viszáramot másra értem. Ha egy stabi előtt kisebb kondi van, mint utána, (vagy a pufferen más nagyob terhelés is van, vagy esetleg aksi van a stabi kimenetén) akkor a táp kikapcsolása után, a kimeneti kondiból a stabin keresztül visszafelé folyik kisütő áram a puffer felé. Ezt általában nem nézik jó szemmel a stabik. (De ne kérdezd meg tőlem, hogy akkor miért nincs eleve benne.) üdv! proli007
Sziasztok!
Megépítettem ezt az erősítőt de sajnos nem szól. Próbáltam potméterrel is és anélkül is, gondolom, ha nincs poti akkor maximum teljesítményt adja le. Egy MP3 lejátszóval próbálkoztam, az IC lábain megvannak a feszültségek, de áramot nem is vesz fel. A bekötésben nem vagyok biztos. Olyat is olvastam, hogy a bemenetet testre kell kötni, akkor azt azt jelenti, hogy a negatívot nem elég csak a bemenet -ával, hanem még a táp mínuszával is össze kell kötni? Köszi
Bizony össze kell kötni minden pontot, ahol a kis csíkos háromszög van.
És akkor gondolom a hangszórónál is ugyan így kell ugye?
Ha a potit nem rakom be attól még szólnia kell nem? |
Bejelentkezés
Hirdetés |