Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » FM adó zúg
Lapozás: OK   5 / 5
(#) pucuka válasza Gránátalma hozzászólására (») Ápr 7, 2012 /
 
Az a "világvevő", az már egy műszer. Ezért ágállok többek közt, hogy adót építeni műszer nélkül nem lehet. Aki adóépítéssel szeretne foglalkozni, annak minimális ilyen jellegű műszerezettségre szüksége van (frekvenciamérő, RF feszültség, teljesítmény mérő). Itt nincsenek tuti kapcsolások, minden számít, a környezet is, a kivitelezés is. A kapcsolási rajzok, csak iránymutatók. A kimenő teljesítményét a 15 cm vezetékre mint antennára jutó teljesítményt mivel mérted? Egyébkén azt is le kellene hangolni az IC adókimenetéhez, nem csak lazán, kis kapacitáson keresztül odacsatolni. Ha megnöveled a kimenőteljesítményt, az IC igen könnyen begerjedhet, és akkor így járhatsz, hogy minden zúg.
(#) Gránátalma válasza pucuka hozzászólására (») Ápr 7, 2012 /
 
Kedden vagy szerdán az iskolában rámérek, az a tuti. rohde és schwartz nem hazudik. Addig is nincs más mészerem, mint a fülem. Majd még jelentkezem, hogy mi a helyzet.
(#) pucuka válasza Gránátalma hozzászólására (») Ápr 7, 2012 /
 
Az nem, de a füled becsaphat.
(#) Class-A-. válasza pucuka hozzászólására (») Ápr 8, 2012 /
 
Igazad van!Feltételezem,ha valaki ilyet épít,azért a felelősség tudata a helyén van.Mifelénk ez igy van,nagyon ügyelünk az ilyen dolgokra!Ezért is nincsenek gondjaink.
(#) Gránátalma hozzászólása Ápr 8, 2012 /
 
Sziasztok!
Tegnap addig meddig maceráltam, hogy leszakadt az RF kimeneti forrszem és a vezetősáv a kicsatoló kondenzátor lábáig.
VISZONT észrevettem, hogy ha az ujjammal rövidrezárok valamit (valamelyik kondenzátort) akkor teljesen
megjavul az adó. Egyik tippem, hogy a kicsatoló kondival van a gond, másik, hogy valamelyik szűrő kondival lesz gond a kimeneti forrszem közelében.

Amikor rövidre zárom a lábát elkezd sípolni, majd teljesen jó, sztereó jelet fogunk, amikor elengedem pedig kb 1,5 2másodperc eltetével tér vissza az erős zaj.

Na ötletek? Melyik kondi lehet rossz?
(A lábait mindegyiknek átforrasztottam, nincs zárvány, nincs kidermedés, nem hideg forrasztás áll a dolog mögött )
(#) Class-A-. hozzászólása Ápr 9, 2012 /
 
Na és mi volt a gond?
Következő: »»   5 / 5
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem