Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » MIG/MAG/Co2 hegesztő készülékek házilag
Témaindító: electorkalandor, idő: Feb 19, 2009
Témakörök:
Megoldás lehet egy lágyindító kapcsolás, itt a fórumon van kapcsi hozzá.
![]()
"CO2-lágyindítóval?Hát nem tudom... "
Miért gondolod hogy nem működik? Én már csináltam ilyent. Az első bekapcsolás csak akkora áramot ad a főtrafónak, ami a vas gerjesztéséhez elég,majd a a trafó felgerjedése után az előgerjesztő ellenállásokat egy második kapcsolóval át kell hidalni. Az előtolás indítását pedig a második kapcsoló bekapcsolt állapotához kell reteszelni. Ennyi.
Semmi sem lehetetlen,csak gondoltam elég macerásHa nála már a 25A-os biztosíték is "repül" indításkor,akkor én nem adnám fel még meg nem találom a miértjét.Habár lehet csak a kismegszakító "fáradt" el.Esetleg egy kapcsolási rajzot ha feltenne a lágyindítóról?gondolom sokan megköszönnék.Egy gondolat: az indító gomb megnyomása pillanatában már valamekkora feszültség megjelenik a drót végén?,vagy ezt a feszültséget a kondenzátor kisütő ellenállás "elnyeli"?
Természetesen megjelenik a feszültség a drót végén,hiszen a trafó gerjesztőárama csak olyan mértékben van korlátozva,hogy ne tudjon kialakulni a trafó zárlati teljesítményének megfelelő primer köri áram.Ugyanis a trafó bekapcsolása pillanatában a trafó primerjének az ohmos ellenállása korlátozza csak a primer áramot 1-2 periódus idejéig. Ha ezt az áramot korlátozzuk, akkor kissé elnyújtjuk a trafó nyugalmi gerjesztésének kialakulásához szükséges időt, de nem olyan hosszan,hogy ez észrevehető legyen a hegesztési művelet során. talán csak fűző hegesztésnél okoz minimális cikluskésést,de szerintem ez egyáltalán nem zavaró. Rajzot csak holnap tudok feltenni, mert éppen most indulok a húsvéti ünnepekre bort vásárolni a termelőhöz, és egyáltalán nem vagyok biztos abban, hogy miután hazaértem, képes leszek a rajzot elkészíteni.
![]() ![]()
Szia! Elnézést de olvasgatom itt (és máshol)a hozzáértőket és látom hogy a huzalon rajta lehet hagyni az áramot.? Így is működhet a co gép?Ez sok problémámra megoldás lenne.
Elvleg igen.
Kellemetlen dolog ha a hegesztődrót odaér valahova ami érintkezésben van a testtel,de más baj nincs vele. Különben az Einhel cégnek van ilyen úgymond gyárilag készitett gépe. Igaz hogy a lehető leg gagyibb gép,de "mukodik".
Már megválaszolták a kérdést előttem!
![]() Ekkor csak a mágnesszelepet és az előtolást kapcsolja a pisztoly.
Köszi. Azért nekem nem tiszta hogy hogy hagyom abba a hegesztést? Elemelem a markolatot?
Üdv.
Nem kell elemelni a markolatot,a kapcsoló elengedése után megszűnik az előtolás,+ a gáz.
Jó locsolkodást, kellemes ünnepet minden szakinak!
Nemrég vásároltam egy CO hegesztőt 165 amperes elég régi gép nemnagyon értek hozzá, így nemtudom hogy mennyire jó gép
készítettem róla pár képet hátha tudok róla mondani valamit Neten nem találtam róla semmit (elvileg német gép) több kép a gépről
Ez a gép a fotók alapján erősen hasonlít az Einhell márkára a tolásszabályzó már nem eredeti, ilyen szabályzó eredetileg az MSG-2 előtolóban volt. Aztán a KR11S típusú relé és a beépített plusz trafó is arra utal hogy már átesett egy átalakításon a masina.
Persze ez nem jelenti azt hogy rosszabb lenne mint új korában, -sőt - valószínűleg a jobbítás sazándékával építették át kissé a gépet. Ha így jól lehet vele hegeszteni,akkor OK a gép, ha nem,akkor jöhet a kondizás és az EURO-csatlakozós kábel beépítése.
Jó szellős a belseje és egyszerű az előtolásszabályzója.
![]()
Otthoni barkács,vékonyabb lemez munkára való gép.Az oldalon találsz képeket gépekről,így vizuálisan össze tudod hasonlítani mi a különbség barkács ,és profi gép között.
Pár napja kaptam egy CO hegesztőt Dual MIG 120 a neve! Munkakábel van ugyan hozzá, meg az előtoló rész is benne van, de sajnos a kábel csatlakoztatására szolgáló aljzat és a gázszelep no meg a nyomáscsökkentő hiányzik! Hol lehetne ezekhez elfogadható áron hozzájutni?
Szia!
Sajnos el kell, hogy szomorítsalak, ez már egy házilag össze "takeszolt" gép, a trafó primer és szekunder fele aluminium huzalból van tekerve, a tolóelektronika eléggé le lett egyszerűsítve, egy huzalpoti és egy KR relé, kondenzátort nem láttam a képeken, (az is kellene bele). Kicsi pénzből rendbe lehetne rakni, kasznizásra, kisebb lemezmunkákra, szakaszos üzemben használható. szerintem egy Einhell 150-es belét tették bele, azok voltak így megcsinálva. Üdv.: Tibi
Megkérdezhetem, hogy mennyit adtál érte?
Egy-két fotó jó lenne.akkor megkereshetnénk az ideális vagy legolcsóbb megoldást a számodra.
Szia! Azt még tegnap elfelejtettem írni, hogy csak 0,6-os huzallal tervezz.
Lassan de haladok. Tudom hogy alpári ez a megoldás viszont mindenem volt hozzá és megbízhatóan működik. Ronda és "finom". Gy.
Arra nem árt vigyázni,hogy a toló kerekekhez minél közelebb legyen a vezető,ami továbbítja a drótot a munkakábelba ,mert ha valami végett megszorul a drót a polikábelben,itt biztos összegyűri
![]()
Szia Gyuri!
Az a pneumatika csatlakozó a gáz bevezetés lenne? Ha annak szántad, akkor szerintem tegyél le róla. A huzalbevezetésnél a gáz 80%-a távozni fog.
Üdv!
Ahogy nyekk is irata a drót vezető közvetlen a kitoló görgő után kell hogy legyen,mert különben ha megszorul a kábelkötegben a drót,azonnal masnit köt a drótból a kitolónál. Nem tudom hogy hobbi szinten használod-e majd a géped,vagy iparban,de ezek a kis kitolómotrokat én csak hajszáritó motornak nevezem(hobbizni jó,de nem profi).Az velük a tapasztalatom,hogy relative gyorsan megadják magukat(általában). Szerintem Hetope kolléga képén levő kitolóknál kezdődik a profi teherbirású cucc (vagyis régi autó ablaktörlő méretnél).Masszivak,és sokáig birják a strapát gond nélkül. Nem tudom hogy direkt kivezetéses lesz a hegesztő kábeled,vagy euró csatis,de ott a gázt az euró csatlakozóra kell direktbe kötnöd.
Szia Pisti! Ígérem egy szem gáz sem áramlik vissza. Ez volt az első amit megoldottam bár a többi résszel állnék ennyire jól.
A régi gyári einhellemben fele ekkora motor volt és 8 év aktív karosszéria munka után (10óra/nap) elektronika hiba miatt dobtam ki minden más jó volt benne! De kár volt kidobni egy marha vagyok!!! Mpisti biztos megjavította volna.
Elárulod hogy oldottad meg a gáz visszafolyását? Mert én nem tudom elképzelni hogy az elektródahuzal mellet nem jön vissza...
Ha elmondom meg kell hogy öljelek.
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |