Fórum témák
» Több friss téma |
Pl. hogy milyen kedve van a szakinak, aki levágja neked . . .
Szia! Köszönöm a tippet, de azt hiszem félreértettél-az én hibámból. Szóval üvegtechnikához használatos vákuumtechnikai csap kellene! Egyébként a festonál nincs olyan csap ami nekem kellene! :hide:
Pénzbe fog kerülni. Sok pénzbe. Ha amúgy tud lenni 5V-os tápod, akkor tuti olcsóbban kijössz, ha veszel egy olcsó, 5V-os kijelzőt, és raksz mellé egy 500Ft-os 5V-os PIC-et, amit soros vonalon, vagy I2C-n keresztül "etetsz" adattal, két vonalnál a szintillesztés meg 100 Ft-ból összerakható. Mert a 3.3V-osokból jóval kisebb a választék, emiatt drágábbak is. 5V-osból meg Dunát lehet rekeszteni, nettó 1000-1500 Ft körül kaphatóak.
Az EADOG széria mondjuk elmegy pusztán 3.3V-ról, de nettó 2500 felett indul.
Mindig jobb a kedve, ha ötszázat szúrsz a zsebbe.
90°-ba vág a fűrészgép is, s nem 81-be. :yes:
Baromira megéri egy (cca 100mm x 400mm) 140.- Ft-os előlap levágatása (+500 zsebbe) 640.- Ft -ért!
Azért bátorkodtam figyelmeztetni a negyed táblás határra, mert ha okosan megtervezi valaki a lemezszükségletét, akkor levágatja a negyed táblát, és felszabatja az egész doboz anyagát. Akkor már megéri az 500 zsbbe.
Még mindíg elég homályosan fogalmazol.
Még mindíg nem tiszta, hogy mit is szeretnél? A vákuumtechnikában nem használnak csapot, csak szelepet. Mekkora vákuumra kell egyáltalán? Üvegtechnikához??? Azt fújják! Nem ? Kis vákuumhoz sokan gyártanak alkatrészeket, szelepeket pl. SMC. Nagy vákuumhoz, már nehezebb a dolog... Én Pfeiffer termékeket használtam annak idején. A google-be beírod, hogy "pfeiffer magyarország" és biztosan eltudsz indulni.
Neoncsövek(hajlított betűfeliratok) javításához kellene, de ennél többet nem nagyon árulhatok el, mivel nem saját részre lesz, csak megkért rá egy ismerősöm hogy kérdezzek utána ilyeneknek! És igen, csap kellene, vagy legalábbis ,,csap alakú" szelep, amit kézzel lehet kinyitni/elzárni! Ezen a képen látható milyen csapra gondoltam! Remélem érthető voltam mostmár! :hide:
Még jó, hogy ennyit legalább elárulhatsz belőle. Képzeld, mennyit találgathatnánk!
Lehet, hogy ezeket egyedileg gyártották és ezért nem kapható. De ha nem kell, hogy átlátszó legyen szerintem kiváltható egy radiátor sarokszeleppel.
Sajnálom, de bizony nekem is ,,meg van kötve" a kezem és eléggé be van korlátozva hogy mi publikus ezügyben...
Semmi probléma, megértjük a helyzetet.
... mivel nekünk is meg van kötve a kezünk, információ adás ügyben...
Látom itt ketten jól el szórakoztok, de sajnos nem közölhetek több információt, egyébiránt elsőnek tény hogy nem jól fogalmaztam, de másodszorra pontosan leírtam mindent amit leírhattam. Ezek alapján a ,,rajtam nevetés" és gúnyolódás helyett meg inkább segíthetnétek ha tudtok, ha meg nem tudtok érdemi segítséget nyújtani, akkor inkább ne válaszoljatok a hozzászólásomra...
Bocsáss meg, de egy olyan kérdés, hogy "keresek valamit, de nem mondhatom meg, hogy mit..." - megmosolyogtatja az embert. Most azért meg ne sértődj már!
A FESTO -t a legjobb tudásom szerint ajánlottam. Mindenféle pneumatikus és vákuumos cuccal foglalkoznak. Amikor thermo üvegből szívtam ki a levegőt, akkor sok cuccot onnan szereztem be.
Milyen Aggregátort vegyek? *
1 hónap múlva olyan helyre költözik a családom, ahol nincs áram. Hála annak a jóindulatú embernek, akinek a telkei/földjei által körbe van véve a területünk és nem járul hozzá, hogy keresztülvigyük az áramot. Itt nem arról van szó, hogy pár órára, vagy napra kell egy aggregátor, hanem lehetséges, hogy (több) éves időtartamra és nem hobbicélra, vagy munkához, hanem túléléshez. Természetesen mindent meg fogok mozgatni a vezetékes áramért a jövőben, de pillanatnyilag a legrosszabb verziót kell alapul vennem. Kérlek benneteket, segítsetek válaszolni a következő kérdésekre Aggregátort akarok venni. Jelenleg egy 20 000ft-os kínai aggregátorom van, 650W-os. Egyszer használtam, de nem voltam lenyűgözve tőle... Pokoli nehezen indult, és a fordulatszáma fel-le ugrált terhelés nélkül is. Néha leállt... Pedig alig használt. Szóval megbízhatatlan. Arról nem beszélve, hogy egy 500W-os tápos PC-t is szeretnék rátenni, ami ha jól sejtem, akár tönkre is mehet a kínai csodától. (túlfeszültség?) Ha alapvilágítást (kb. 3-4 40w-os takarékos izzó, és egy hagyományos 50-es TV-t, valamint egy közepes teljesítményű PC-t akarok használni napi 4-5 órát, akkor milyen aggregátort célszerű vennem. A legolcsóbb legyen, ami lehet és ehhez képest alapszinten megbízható. De legalább ne vágja tönkre a PC-m, mert ha egy izzó tönkremegy az OK, de... Az óránkénti fogyasztása közepes terhelésnél közelebb legyen a fél literhez, mint a literhez. Méregdrága aggregátorokat én is tudok találni a neten, amik tudnak mindent. Sajnos ezekre nem telik... Egy 50-70 ezret talán ki tudok szorítani. Ennyi a max keret. Én úgy gondoltam, hogy egy 1100W-os vagy 1200W-os már ellátna. Várom a javaslatokat, tanácsokat. Segítségeteket előre is köszönöm.
Valóban nem mondtam el, hogy pontosan mihez kell, de nem mondhatom el, mert én is csak ennyit mondhatok el-egyébként szívesen elmondanám.
Figyu! Tudod, hogy kit érdekel???
Sajnálom ,hogy ilyen helyzetbe kerültél. A Te helyedben egy ilyen robusztus elnyűhetetlen darabot választanák.Bővebben: Link
Nekünk is van ugyan ilyen. 2,5 vagy 3KW-os, nem tudom pontosan. Az a helyzet hogy kint a tanyán -áramszünetben- a betonkeverőt a hidrofor szivattyút és a világítást vitte egyszerre, de a tv-t, pláne számítógépet azért nem mernék rákötni.
A leveled első részére reagálnék:
A szomszéd(ok)nak át KELL engednie a telkén a hozzád vezető kábelt! Ez nevezik szolgalmi jognak. Sőt, ha a telkedet csak az ö telkén át lehetne megközelíteni, akkor egy kb. 2,5 méteres sávot át kell adnia a telkéből, hogy bejárj. Tehát ismétlem: a kábelhez jogod van! Érdeklődj a polgármesteri hivatalban. Ha végképp nem jutsz dűlőre, akkor az aggregátor helyett inkább * gyűjts!
Amit bemutattál, az egy AB-1-es hordozható aggregátor! Eléggé stabil (nehéz és ezért nem igazán fogja ellopni senki)! De lehet, hogy AB-3-as.. (a többi ugyanaz). A lényegük ezeknek a szerkezeteknek, hogy 4 órán keresztül mehetnek folyamatosan, utána fél óra szünet!! 4.5 literes a tankja és nyolc óra üzemet bír el (a félórás szünet vond ki belőle) teletöltve! 1000 Ft-ot meg a * is megéri!!!
Ja és az egyes és a hármas közt van egy kis különbség: az egyes az 1 KW, a 3-as meg 3 KW-os, na meg a mérete nem sokkal, de különbözik! Azért tudom, mert már volt dolgom ilyenekkel (a honvédségnél szolgáltam 13 évet és az ilyeneket használtuk!!) Egy kitelepülésnél simán elment vele két CS 344D bódés csepel hírközponttal R405-ös adó-vevővel és két számítógéppel, na meg plusz tv-k! Szóval stabil, de nekünk -mivel két autó volt- felváltva kellett használni, hol az egyiket, hol a másikat!! Szóval nyugodtan rá merném bízni a PC-met is és bármi mást, mert mint olyan, még orosz gyártmány!! De stabil! (még frekvenciára is plusz-minusz 2-3 Hz az ötventől, de feljebb is lehet spanolni -merthogy a fordulatszám szabályzója automatikus a terheléstől függően)
Szerintem is először az áramszolgáltatónál kezd a dolgot. Törvény szerint nem gátolhatja semmilyen szomszéd a szolgáltatást. Addig is míg megoldódik a LINK-elthez hasonló masinát javasolnék. ez haditechnika volt én is használtam katona koromban stabil megoldás.
Sziasztok. A képen szereplő alsó csatlakozót hol lehet beszerezni. Mi ennek a pontos neve?
Házikó:
Bővebben: Link és a belevaló érintkező: Bővebben: Link Eredetileg krimpelős, amihez spec krimpelő fogó kell, de nyugodtan forraszthatod is!
Sziasztok,
bocsánat, fura a kérés.. Szükségem lenne 9 db. L829-1X1T-91 csatlakozóra. Sajnos a Chipcadnél már nincs és külföldről is csak egy-két hét múlva lenne. * Köszi! Péter
Tud-e valaki olcsó fellelhetőségi helyet precíziós önzáró fúrótokmánynak, ami MK2 felfogatású, befogása legalább (0,5-13) 1-13 mm ?
Jó estét mindenkinek. Gabesz vagyok, és szeretnék segítséget kérni. Szükségem lenne egy IC.-re. UZZ 9000 a tipusa. A Philips gyártja, de felhívtam egy pár boltot, és azt mondjhák, hogy ilyen a mesébe sincs. Pedíg létezik, az All data sheet.-e megvannak az adatai..Bárhová elmegyek érte az országban. Köszi. SMD kéne. Ha tudtok valahol, megköszönném..
Helló!
Örülj, ha egyáltalán Európában kapsz, nem hogy itt az országban... Például itt elvileg van még: Biztos, hogy a fizetés és szállítás módját le kell majd levelezni...Bővebben: Link |
Bejelentkezés
Hirdetés |