Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   767 / 1387
(#) janikukac hozzászólása Ápr 10, 2012 /

Simpi:Köszönöm ! Amúgy nem biztos zárlat, de megnézem, mert valóban az előhívással van még gond, ugyanis nem elég tömény.

CHZ: Én is úgy csinálom, de sajnos eddig nem gyorsan csináltam.

Köbi: lehet, de azért szerintem türhető. 800-as papírral csiszolok.

Sastats01: Ez hasonlít a celluxosra. Én is így csinálom, csak gyakorlás kell még. :- )
(#) CHZ válasza janikukac hozzászólására (») Ápr 10, 2012 /

Sokáig én is kínlódtam, míg rá nem jöttem erre a megoldásra, így elsőre lehúzható. Gyorsaság a lényeg, próbáld ki!
(#) janikukac válasza CHZ hozzászólására (») Ápr 10, 2012 /

Köszönöm !
(#) Ricsi89 válasza janikukac hozzászólására (») Ápr 10, 2012 /

Én két apró szigszalag darabot teszek az egyik sarokhoz mindkét oldalra és szépen lassan lehúzom. Nem kell gyorsan, mert eléggé ráragad a szigszalag a fóliára.
(#) perimeno hozzászólása Ápr 10, 2012 /

Sziasztok!

Lehet, hogy volt már szó róla, ebben az esetben bocsi a repost miatt...Szóval TN160-as kémiai ónozót használat után vissza lehet önteni a flakonba és újra használni, vagy egyszeri használat után off, és lehet "megsemmisítnei"...

Köszi a válaszokat!
(#) mekkmesterke válasza perimeno hozzászólására (») Ápr 10, 2012 /

Többször is lehet használni. Én személy szerint úgy szoktam hogy a használt TN160at másik flakonban tartom. Lehet felesleges de úgy vagyok vele hogy így legalább van friss ha véletlenül elgyengülne és már nagyon lassan ónozná be akkor van mivel felfrissíteni.
(#) karaszbandi válasza janikukac hozzászólására (») Ápr 10, 2012 /

A 800-as papír elég durva. Autó fényezőnél vegyél 2000-es papírt. Víz alatt csiszold és csodát fogsz látni!
Sokkal jobban tapad rá a dry is, mert nem szántod fel a rezet. Az előhívással meg a világítással csak óvatosan, mert pont fordítva dolgozik mint a P20. Tehát a hibák is fordítva jelentkeznek. Ha nem szedi le a leszednivalót, akkor ott átvilágítás van és exponálódik a dry.
(#) janikukac válasza karaszbandi hozzászólására (») Ápr 10, 2012 /

Tudok 2000-eset is venni, de azt gondoltam az nagyon finom, ezért elég régóta már csak a 800-assal dolgozom.
Akkor kipróbálom valamikor azt is ! Köszi !
(#) gulasoft válasza janikukac hozzászólására (») Ápr 10, 2012 /

Arról a feléről szedd le, amerre megpróbál összetekeredni. Onnan könnyebben lejön. Sarkára egy ragasztószalag darabot rásimítasz, és egy hirtelen rövid rántással csak a sarkánál elválasztod.
(#) janikukac válasza gulasoft hozzászólására (») Ápr 11, 2012 /

Köszönöm, így fogom !
(#) kaqkk válasza janikukac hozzászólására (») Ápr 11, 2012 /

Én vettem egy"tekercs" fémgyapotot " azt használom már vagy egy hónapja (mindig tépek belőle egy "csipetnyit")és csiszolás után kidobom . Csak arra kell vigyázni hogy csiszolás után alkohollal és papírtörlővel át kell törölni hogy ne maradjon rajta fémszemcse .
(#) karaszbandi válasza kaqkk hozzászólására (») Ápr 11, 2012 /

A száraz csiszolás mindíg karcos, mart felületet ad. Legyen az bármilyen finom anyaggal is csiszolva. Az autókat sem véletlen csiszolják vizesen lakkozás előtt. Sokkal jobb a tapadása a felületnek.
(#) kaqkk válasza karaszbandi hozzászólására (») Ápr 11, 2012 /

Előfordulhat , de nálam a DRY fóliával még nem okozott gondot . A felület tiszta a tapadás jó, tőlem elfér rajta
akármennyi finom karc (én nem akarom a nyákot festeni "fényezni") nem autót építek .....
(#) emmzolee válasza karaszbandi hozzászólására (») Ápr 11, 2012 /

Autónál azért vizesen csiszolnak, hogy ne égjen bele a cucc a csiszoló papírba.
Én is fémgyapotot használok, de én nem dobom ki a végén, mert egyben megfogom a nagy pamacsot, és egy irányban csiszolom. Ettől olyan homogén lesz mint a gyári.
(#) janikukac válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Ápr 13, 2012 /

Ilyenem van, de mégis nagyon csunya felületet érek el. Szárazon szoktam használni.
(#) Lacko12 hozzászólása Ápr 13, 2012 /

Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy ti mikor szoktátok az alkatrész felőli oldalra felvasalni az alkatrészek beültetési rajzát?? fúrás után? vagy az ónozást nem zavarja ha fel lesz hevítve a panel?
Válaszotokat előre is köszönöm!
(#) Bari- válasza Lacko12 hozzászólására (») Ápr 13, 2012 /

Én kémiai ónozás előtt, de a fúrkálkás után vasaltam, laminálom fel a beültetési rajzot. A papír leáztatása után hígított sósavba mártom, ami zsírtalanítja a rézfelületet is a kémiai ónozáshoz, azt vettem észre, hogy a kémiailag ónozott felület a sósavtól nagyon bemattul.

Bari
(#) Lacko12 válasza Bari- hozzászólására (») Ápr 13, 2012 /

Köszi szépen én is hasonlóképpen gondoltam de azért rákérdeztem.
Köszi szépen a segítséget.
(#) dinokal válasza janikukac hozzászólására (») Ápr 14, 2012 /

Ja . Ne használd szárazon!
A puha felülete és a cif csodákat tesz, víz nem kell hozzá. A durva felülete mély karcokat tud csinálni, inkább arra jó hogy azt fogd.
(#) janikukac válasza dinokal hozzászólására (») Ápr 14, 2012 /

Köszi, ki lesz próbálva !
(#) mc-4 hozzászólása Ápr 14, 2012 /

Sziasztok!

Hol tudok 2mm vastag 70mikronos rézvastagságú nyákot venni?

Köszi!
(#) lowlatency hozzászólása Ápr 16, 2012 /

Üdv.
Egy pár nappal ezelőtt, már kérdeztem egy fúróval kapcsolatban, akkor kaptam is két tippet, hogy mit kellene vennem. Nem sok nyákot akarok készíteni, évente kb. 10-20db-ot ehhez keresek egy árban és teljesítményben megfelelő szerszámot.
Ajánlották itt a topicbanezt és ezt. Ezeken kívül melyik lenne még az a gép (akár a HEStore-ban), ami 10k alatti és megfelelne nekem illetve a fent linkeltek közül melyiket érdemesebb megvenni?
Köszönöm a segítséget.
(#) sastas01 válasza lowlatency hozzászólására (») Ápr 16, 2012 /

Nekem ezekből a második van meg, és tökéletesen dolgozik. Elsőre gyártási hibásat sikerült vennem, de kicserélték és a cseredarab tökéletesen működik (0.5-ös lyukakat is furkálok vele és nem láttam hogy "ütne"). Ehhez persze hozzátartozik, hogy sima mezei HSS, nem pedig a keményfém szárakkal fúrok.
(#) mekkmesterke válasza lowlatency hozzászólására (») Ápr 16, 2012 /

Én ezt használom: http://www.hestore.hu/prod_10029194.html
Nekem nagyon bevált, mert akkora mint 1 nagyobbacska filctoll és így nagyon könnyen kezelhető számomra, de sztem bármelyiket is választod az általad linkeltek közül nem hiszem hogy mellé fognál velük. Nekem max a másodikkal van annyi bajom hogy túl vaskos darabnak tűnik de lehet ezt kompenzálja a teljesítménye.
(#) lowlatency hozzászólása Ápr 17, 2012 /

Köszönöm a válaszokat mindkettőtöknek, akkor valószínűleg ezekből választok majd.
(#) cmdnetwizard hozzászólása Ápr 18, 2012 /

Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni gombpanel építésében... Speciel arra gondoltam, hogy, két ?F?-et egymásnak fordítok, és azt egy fölötte lévő alufóliával rövidre zárom... A panel és az alufólia közé egy kivágott kartonlapot raknék... Esetleg van valakinek ötlete ehhez?
Köszönöm!
(#) mekkmesterke válasza cmdnetwizard hozzászólására (») Ápr 18, 2012 /

Én inkább kis mikrokapcsolókat használnék, mert ha azt a módszert választod amit említettél, akkor valamiféle távtartókat kell majd alkalmaznod hogy a fólia ne zárja folyamatosan rövidre, de egyébként kivitelezhető az ötleted sztem csak lehet kicsit több vele a macera.
Itt amúgy van ilyen gombpanelra példa: http://www.hobbielektronika.hu/cikkek/l_foliabillentyuzet_hazilag_a...t.html
Én eszerint csinálom és nekem bevált.
(#) karaszbandi válasza cmdnetwizard hozzászólására (») Ápr 18, 2012 /

Csak az a baj, hogy az alufóliánas semmi rugalmassága nincs. A 3. nyomás után már nem akar visszamenni és állandóan nyomva marad.
(#) _vl_ válasza cmdnetwizard hozzászólására (») Ápr 18, 2012 /

Ezt a fajta megoldás zsebszámológépekben és mobiltelefonokban előszeretettel használják. Azzal a különbséggel, hogy a gomb és a panel között egy gumimembrán van, amit harang alakúra gyártanak, kívülről nyomja őt a műanyag gomb (vagy a gomb külső felülete maga a gumimembrán, a gumi anyagából van kialakítva a nyomható felület), a harang belsejében pedig egy kis pogácsa-alakú felületet szoktak csinálni, amin valami vezetőréteg van (jellemzően valami grafitos cucc), ez zárja a panelon az áramkört.
Ilyen gumimembrános billentyűzetet nagyon sok berendezésben találhatsz (tehát bontás útján könnyű hozzájutni), házilag viszont nem hiszem, hogy egyszerű lenne legyártani.
(#) soskajoska hozzászólása Ápr 18, 2012 /

Sziasztok!
Mielőtt nekikezdek a 665 oldal átrágásának, hátha tud valaki segíteni.
Régebben láttam egy kapcsolást TESCO (ALDI, LIDL) laminátor átalakításáról. KTY84 volt a hőérzékelő és talán 555-ösből kialakított PWM-el szakaszolta az átengedést.
Akkor nem jegyeztem meg a helyét, most kéne.
Ha valaki tud, segítsen.
Köszönöm
Következő: »»   767 / 1387
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem