Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Simpi:Köszönöm ! Amúgy nem biztos zárlat, de megnézem, mert valóban az előhívással van még gond, ugyanis nem elég tömény.
CHZ: Én is úgy csinálom, de sajnos eddig nem gyorsan csináltam. Köbi: lehet, de azért szerintem türhető. 800-as papírral csiszolok. Sastats01: Ez hasonlít a celluxosra. Én is így csinálom, csak gyakorlás kell még. :- )
Sokáig én is kínlódtam, míg rá nem jöttem erre a megoldásra, így elsőre lehúzható. Gyorsaság a lényeg, próbáld ki!
Én két apró szigszalag darabot teszek az egyik sarokhoz mindkét oldalra és szépen lassan lehúzom. Nem kell gyorsan, mert eléggé ráragad a szigszalag a fóliára.
Sziasztok!
Lehet, hogy volt már szó róla, ebben az esetben bocsi a repost miatt...Szóval TN160-as kémiai ónozót használat után vissza lehet önteni a flakonba és újra használni, vagy egyszeri használat után off, és lehet "megsemmisítnei"... Köszi a válaszokat!
Többször is lehet használni. Én személy szerint úgy szoktam hogy a használt TN160at másik flakonban tartom. Lehet felesleges de úgy vagyok vele hogy így legalább van friss ha véletlenül elgyengülne és már nagyon lassan ónozná be akkor van mivel felfrissíteni.
A 800-as papír elég durva. Autó fényezőnél vegyél 2000-es papírt. Víz alatt csiszold és csodát fogsz látni!
Sokkal jobban tapad rá a dry is, mert nem szántod fel a rezet. Az előhívással meg a világítással csak óvatosan, mert pont fordítva dolgozik mint a P20. Tehát a hibák is fordítva jelentkeznek. Ha nem szedi le a leszednivalót, akkor ott átvilágítás van és exponálódik a dry.
Tudok 2000-eset is venni, de azt gondoltam az nagyon finom, ezért elég régóta már csak a 800-assal dolgozom.
Akkor kipróbálom valamikor azt is ! Köszi !
Arról a feléről szedd le, amerre megpróbál összetekeredni. Onnan könnyebben lejön. Sarkára egy ragasztószalag darabot rásimítasz, és egy hirtelen rövid rántással csak a sarkánál elválasztod.
Én vettem egy"tekercs" fémgyapotot " azt használom már vagy egy hónapja (mindig tépek belőle egy "csipetnyit")és csiszolás után kidobom . Csak arra kell vigyázni hogy csiszolás után alkohollal és papírtörlővel át kell törölni hogy ne maradjon rajta fémszemcse .
A száraz csiszolás mindíg karcos, mart felületet ad. Legyen az bármilyen finom anyaggal is csiszolva. Az autókat sem véletlen csiszolják vizesen lakkozás előtt. Sokkal jobb a tapadása a felületnek.
Előfordulhat , de nálam a DRY fóliával még nem okozott gondot . A felület tiszta a tapadás jó, tőlem elfér rajta
akármennyi finom karc (én nem akarom a nyákot festeni "fényezni") nem autót építek .....
Autónál azért vizesen csiszolnak, hogy ne égjen bele a cucc a csiszoló papírba.
Én is fémgyapotot használok, de én nem dobom ki a végén, mert egyben megfogom a nagy pamacsot, és egy irányban csiszolom. Ettől olyan homogén lesz mint a gyári.
Ilyenem van, de mégis nagyon csunya felületet érek el. Szárazon szoktam használni.
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy ti mikor szoktátok az alkatrész felőli oldalra felvasalni az alkatrészek beültetési rajzát?? fúrás után? vagy az ónozást nem zavarja ha fel lesz hevítve a panel? Válaszotokat előre is köszönöm!
Én kémiai ónozás előtt, de a fúrkálkás után vasaltam, laminálom fel a beültetési rajzot. A papír leáztatása után hígított sósavba mártom, ami zsírtalanítja a rézfelületet is a kémiai ónozáshoz, azt vettem észre, hogy a kémiailag ónozott felület a sósavtól nagyon bemattul.
Bari
Köszi szépen én is hasonlóképpen gondoltam de azért rákérdeztem.
Köszi szépen a segítséget.
Ja . Ne használd szárazon!
A puha felülete és a cif csodákat tesz, víz nem kell hozzá. A durva felülete mély karcokat tud csinálni, inkább arra jó hogy azt fogd.
Sziasztok!
Hol tudok 2mm vastag 70mikronos rézvastagságú nyákot venni? Köszi!
Üdv.
Egy pár nappal ezelőtt, már kérdeztem egy fúróval kapcsolatban, akkor kaptam is két tippet, hogy mit kellene vennem. Nem sok nyákot akarok készíteni, évente kb. 10-20db-ot ehhez keresek egy árban és teljesítményben megfelelő szerszámot. Ajánlották itt a topicbanezt és ezt. Ezeken kívül melyik lenne még az a gép (akár a HEStore-ban), ami 10k alatti és megfelelne nekem illetve a fent linkeltek közül melyiket érdemesebb megvenni? Köszönöm a segítséget.
Nekem ezekből a második van meg, és tökéletesen dolgozik. Elsőre gyártási hibásat sikerült vennem, de kicserélték és a cseredarab tökéletesen működik (0.5-ös lyukakat is furkálok vele és nem láttam hogy "ütne"). Ehhez persze hozzátartozik, hogy sima mezei HSS, nem pedig a keményfém szárakkal fúrok.
Én ezt használom: http://www.hestore.hu/prod_10029194.html
Nekem nagyon bevált, mert akkora mint 1 nagyobbacska filctoll és így nagyon könnyen kezelhető számomra, de sztem bármelyiket is választod az általad linkeltek közül nem hiszem hogy mellé fognál velük. Nekem max a másodikkal van annyi bajom hogy túl vaskos darabnak tűnik de lehet ezt kompenzálja a teljesítménye.
Köszönöm a válaszokat mindkettőtöknek, akkor valószínűleg ezekből választok majd.
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni gombpanel építésében... Speciel arra gondoltam, hogy, két ?F?-et egymásnak fordítok, és azt egy fölötte lévő alufóliával rövidre zárom... A panel és az alufólia közé egy kivágott kartonlapot raknék... Esetleg van valakinek ötlete ehhez? Köszönöm!
Én inkább kis mikrokapcsolókat használnék, mert ha azt a módszert választod amit említettél, akkor valamiféle távtartókat kell majd alkalmaznod hogy a fólia ne zárja folyamatosan rövidre, de egyébként kivitelezhető az ötleted sztem csak lehet kicsit több vele a macera.
Itt amúgy van ilyen gombpanelra példa: http://www.hobbielektronika.hu/cikkek/l_foliabillentyuzet_hazilag_a...t.html Én eszerint csinálom és nekem bevált.
Csak az a baj, hogy az alufóliánas semmi rugalmassága nincs. A 3. nyomás után már nem akar visszamenni és állandóan nyomva marad.
Ezt a fajta megoldás zsebszámológépekben és mobiltelefonokban előszeretettel használják. Azzal a különbséggel, hogy a gomb és a panel között egy gumimembrán van, amit harang alakúra gyártanak, kívülről nyomja őt a műanyag gomb (vagy a gomb külső felülete maga a gumimembrán, a gumi anyagából van kialakítva a nyomható felület), a harang belsejében pedig egy kis pogácsa-alakú felületet szoktak csinálni, amin valami vezetőréteg van (jellemzően valami grafitos cucc), ez zárja a panelon az áramkört.
Ilyen gumimembrános billentyűzetet nagyon sok berendezésben találhatsz (tehát bontás útján könnyű hozzájutni), házilag viszont nem hiszem, hogy egyszerű lenne legyártani.
Sziasztok!
Mielőtt nekikezdek a 665 oldal átrágásának, hátha tud valaki segíteni. Régebben láttam egy kapcsolást TESCO (ALDI, LIDL) laminátor átalakításáról. KTY84 volt a hőérzékelő és talán 555-ösből kialakított PWM-el szakaszolta az átengedést. Akkor nem jegyeztem meg a helyét, most kéne. Ha valaki tud, segítsen. Köszönöm |
Bejelentkezés
Hirdetés |