Fórum témák
» Több friss téma |
Akkor az egész habverést minek tetted be? Leginkább annak kellene utánajárnod, hogy pontosan milyen modulációval jönnek a jelek, és mekkora lökettel. Ezt a jelet kell előállítanod, és mint egy mod gen modulálnod a vivőt. Én nem jártam soha utána, mert annyira nem vagyok érdekelt a témában, régebben is csak annyit voltam bátor megjegyezni, bármilyen nagy a hasonlóság, nem FM -ről van szó, hanem adat lévén az FSK valamilyen formájáról. Ilyet pedig valamilyen VCO -val könnyen csinálhatsz. Mikor megvan az "ál" adatjeled, akkor kell ezzel az összetett jellel az oszcillátort frekvenciában modulálnod.
A mikrohullámú sütő márcsak azért is nem hadi zavaró állomás, mert az ilyen felhasználások messze elkerülik ezt a sávrészt. ui: Panhard adott egy jó megoldást. Idézet: „ERRE a kérdésre van megoldás: Üdv!” Ez kérdés akart lenni, tehát még nincs megoldás.
Hali.Sokat nézegettem vevőkészülékeket. Szerintetek ez a vevő megfelelő lenne külső antennával pl NOAA19 műhold adásának wxsat -al való dekódolására? Pcre elég a hangkártya vonalszintű bemenetére kötni és kész ? vagy ettől azért bonyolultabb a dolog ? Válaszotokat köszi előre is.
Szia!
Ennek olyan kicsi a sávszélessége, hogy nem jó erre a célra. Inkább válassz egy jó képességű rádiószkennert, aminek megfelelően nagy a vételi sávszélessége.
És ez esetleg? Ennél azt írja, hogy wide / narrow bandwitdh de nem részletezi. Milyen értékeket célszerű figyelni?Esetleg tudnál ajánlani valami típust? Bocs a sok kérdésért
Én inkább ezt ajánlom. És vásárolj a magyar nyelvű ebay-ről!
Már többen mondták(tuk), hogy egy 10; 12,5; 20 kHz es csatornaosztásra készült rádió nem alkalmas a műholdas vételre. Nem is az érzékenysége, hanem a KF sávszélessége miatt. Az derül ki a -122 dBm érzékenységből is, hogy a vevő sávszélessége biztos nem több mint 20 kHz. A műholdas vételhez pedig 30 - 35 kHz kellene, akkor lehetne a legérzékenyebb vevőt használni. Ilyen készüléket azonban közforgalomban nem kapsz. Egyáltalán a vételhez 30 kHz nél nagyobb KF sávszélességű vevőre van szükség, ehhez legközelebb a szkennerek állnak a maguk 100 kHz -es sávszélességével, ami egyúttal azt is jelenti, hogy az érzékenységük is rosszabb.
Hali, tegnap átalakítottam az antenát, a koax nem megy át az antenna közepén a pvc csövön, hanem a balun után fél méter kábel van és megy a vevőre. A pc-be is tettem egy SB Live hangkártyát, szerintem jobb lett a minőség. Eddig talán ez volt a legjobb vétel. Az egész cucc, az antenna is padláson van. Csak a Noaa19-et tudom venni automatán, mert az 50Khz-es pll erre tud beállni. A pll-ben a progit úgy írtam meg, hogy bekapcsolás után 10mp-el elalszik a pic, mert különben csíkos lenne a kép tőle.
IDE töltögetem fel a képeket. Üdv!
Szia ! Szuper. Nekem is folyamatban az antenna telepites, es vetel automatizalas. Egyelore egy teton, 2m-en van a QFH. Mai felvetel: Bővebben: Link Az erositom alacsony jelszintnel kicsit mintha gerjed, vissza kell allitsam a korabbi Drain aramot.
Miért teríted szét így a képet? Így nem méretarányos. Az msa képet kellene feltenned ide, hogy össze tudjuk hasonlítani a felvételt. Dél felől szinte azonos magasságban jött meg a vétel.
Ime: Bővebben: Link Jelzem ez meg nem a vegleges eredmeny
A QFH impedanciaja alacsony 50ohm -hoz viszonyitva is, legalabb 20mm-es csobol kellene elkesziteni hogy az 50ohm -hoz kozelebb keruljon. Az illesztetlenseg miatt kellett olyan kozel szereld a vevod. A BALUN is 1:1, nem illeszt, csak szimetrizal. Az lenne a legprofibb megoldas, hogy szimmetrikus bemenetu erositot direkt az antennahoz csatolni. Vagy az infinite BALUN, a koax vegigvezetve az egyik loopban. Ezt csak azert irtam hatha erdekel valakit.
Javitok:
Idézet: Akartam irni: nem illeszt, csak asszimetrizal. „nem illeszt, csak szimetrizal”
Teljesen egyformák a képek, ami a színeket illeti. Csinálnom kell majd nekem is egy normális előerősítőt, mert az előző nem jól sikerült, gerjed.
Jelzem én is, hogy nekem sem ez a végleges eredmény. (remélem)
Nekem a radiomban nincs eloerosito. Van egy impedancia illeszto RF trafo az SA612 elott, amelyek az attetele kb.3.3 x -os. A picasan levo dobozolt erosito van kint az antenna alatt kb 1 m -el. A Drain kori tekercs Qja kritikus, attol gerjed legkonnyebben ha tul magas a Q, ezt mondja az irodalom es a szimulacio is. Le kell rontani soros, vagy parhuzamos ellenallassal, addig amig mar stabil az erosito. Potmeterrel lehet jol meghatarozni. 5mm atmeroju tekercsnel nekem 220 ohm kerult parhuzamosan a tekerccsel.
Sziasztok,
Régebben olvasgatom ezt a topicot is és nemrég láttam ezt a videót: Link Na most 20USD körü elérhető már olyan DVB-T vevő, ami SDR-ként is használható. Link Node szerintetek hogyan lehetne ezt összehozni az APTDecoderrel? A FunCube mint hangkártya települ a rendszerben, ezért ez nem kérdés, csak az ára miatt nem elérhető mindenkinek, ám egy RTL-SDR már igen. Vélemény?
VAC a megoldás!
Virtual Audio Cable !!!
VAC elérése
Kicsit több proc/RAM erőforrást kíván. Nem kell 2dik hangkártya. A vevőből kijövő hangstreamet bevezeti a dekódoló programba. Feltelepítés után az audio output és input csatornák választásánál a VAC-ot kell majd beállítani a 2 programban(FDC--->>>AptDecoder). Demo verziója is kényelmesen használható.
Ha van kedved kiserletezni, van egy impedancia illesztesi otletem. A BALUN-t ket parhuzamosan kotott 50 ohmos, lambda/4 * k hosszusagu koaxbol csinald. A jelet tovabbvinni egy 50 ohmos lambda/4 *k hosszusagu koaxxal, es ehhez kapcsolodik a 75 ohmos levezeto kabel. Igy a ~25 ohm-hoz illesztunk, ugy hogy kozben az asszimetrizalas is meglesz.
Mostanában nem hiszem, hogy kísérletezgetni fogok vele, jó ez így ahogyan van, egyenlőre. Jön a jóidő, motorozni kell
Az a gond, hogy a programot nem tudom automatikusan Auto record-ra kapcsolni, így meg nem igazán gazdaságos, ha mindig menni kell a PC-nek.
Sziasztok ismét!
Végül egy Sirio GP 3-e antennát vettem és már kint is van a tetőn. A várthoz képest egész jó, bár valami zavar elég erősen szabotálja a vételi kísérleteimet ezeken a felső sávokon. Amikor nincs fent a zavar, akkor a Galyatetőn lévő átjátszót is szépen lehet hallani. (Békés megye déli részén)
Szia!
Ez a zavar a nagyfeszültségű hálózat koronakisüléses zavarása. Szeles, száraz időben erőteljesebb, mert nem tud leföldelődni a kúszóáramokon keresztül.
A közelünkben van valami trafóházas cuccos...
Ezen lehet valahogy javítani??? (érdekes mert reggel (6kor) még teljes csend, de délelőttre már nagy zavar az egész sáv)
A reggeli harmat blokkolja a nagyfeszültséget, csak száraz körülmények között jön elő ez a zavar. Egy jól beállított keresztdipól sokat segíthet.
Ez alapvető dolog vagy hiba okozza... Úgy értem, hogy ez nem a szolgáltató hibája, hanem alapból ilyen?
Ez ilyen. A légvezetékek sajnos eléggé erősen szórnak, főleg nagyobb feszültségen. Én is küszködtem ilyen problémával, amit jó antennával lehet orvosolni vagy elköltözéssel.
Ez a zavarás nálam is jelentkezett a keresztdipól antennával, de a QFH-val megszűnt. Nálam több frekvencián is zavart, és mászkált fel-le szép lassan a sávban. Egyébként jól fogod a jeled, nekem dél felől nem jön ilyen jól.
En is tapasztaltam ilyen zavart, QFH antennaval is. Erdekes, azt hittem az erosito gerjed. Mondjuk ettol meg az is gerjedhet
pmate95 Gyengebb jelnel hallhato alacsony frekvencias zaj? |
Bejelentkezés
Hirdetés |